dete od 13 god molim pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Re: dete od 13 god molim pomoc

Post od isidora »

Goca 067 napisao:Meni to liči na klasičnu migrenu.
Moj sin ima 12 godina i već tri godine ima glavobolje. Išli smo kod neurologa, i njemu su svi nalazi u redu, ali dijagnoza je migrena. E, to je već problem, jer tu i nema nekog leka, sem lekova protiv bolova, a za decu tog uzrasta samo Brufen (200) ili Paracetamol. Mi smo na Brufenu, ali u poslednje vreme sve manje deluje.
Pozdrav, ako te još nešto zanima, slobodno pitaj.....
Ko vam je dijagnostifikovao migrenu detetu? Pitam zbog toga sto sam cula klinickog psihologa koji tvrdi da je to "umisljena bolest" i da ako dete slusa roditelje da pricaju o tome, moze samo sebe da "ubedi" da ima migrene.

Ja o toj bolesti znam vrlo malo, i imam prijateljicu koja ima jake napade migrene, pa mi je ova prica psihologa nekako surova, ali opet, pitam se...

Dakle, ko vam je postavio tu dijagnozu?

Isidora
Korisnikov avatar
Goca 067
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 1:24 pm

Post od Goca 067 »

Dijagnozu je postavio dr neurolog sa klinike za dečiju neurologiju u Beogradu.
Tu smo, naravno išli i kod psihologa, tako da je priča o "umišljenoj bolesti" isključena.
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

@Goca 067: a boluje li jos neko u porodici od te bolesti? Mama, tata...

p.s. hvala na odgovoru.
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Goca 067 napisao:Dijagnozu je postavio dr neurolog sa klinike za dečiju neurologiju u Beogradu.
Tu smo, naravno išli i kod psihologa, tako da je priča o "umišljenoj bolesti" isključena.
Upravo tamo i savetujem da se dete odvede. Dakle na Kliniku za dečju neurologiju KCS u ul. Dr Subotića u Beogradu. Zaista liči na migrenu.
Korisnikov avatar
Goca 067
Stalni član
Stalni  član

Post od Goca 067 »

isidora napisao:@Goca 067: a boluje li jos neko u porodici od te bolesti? Mama, tata...

p.s. hvala na odgovoru.
Ni surug ni ja nemamo migrenu, ali imaju neke moje tetke, ne znam koliko je to bitno...
Njegova migrena nije klasična, znači nema mučnine, povraćanje, ne smeta mu svetlo, ali su dosta česte...nekad i više puta nedeljno :(
mamasaki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 6:03 pm

Post od mamasaki »

Moje dete ima glavobolje od 13.januara. Te veceri nas dr. uputila na Infektivnu kliniku u Novi Sad sa sumnjom na meningitis.Rezultati su joj bili dobri,posle infuzije nas pustili kuci al da se ujutru javimo na decju neurologiju. Sledece jutro nas tamo primili na odeljenje, odradili krvnu sliku, EEG u budnom stanju i u snu, CT glave, kardiologa, uho,grlo nos, psihologa. Lezala ned.dana ,nije imala glavobolju nijednom.Otpusteni smo sa dijagnozom Migraena , non specificata G439. terapija Brufen tbl. 200 mg po potrebi. Za 8 nedelja kontrola sa dnevnikom glavobolja i magnetnom rezonancom ( MRI CNSa ) . Nedeljno jednom odlazimo kod psihologa na pola sata. Svaki dan na fizikalni tretman (opustaju joj vratne misice).
To sto mene brine su njene svakodnevne glavobolje, nekad jaceg nakad slabijeg intenziteta. Juce je poslali iz skole kuci vec posle prvog casa. Popila brufen u 15 h, nije joj bilo bolje, ponovo u 18 h , posle toga je bila dobro do ujutru kada se budi sa glavoboljom koja oko 10 posle jednog Brufene kulminira povracanjem. Nazvala sam doktoricu da se posavetujem, rekla je da popije jos jedan lek i oko podne da dodjemo kod nje. Dete se sad probudilo , dobro je , ali jako iscrpljena .
4 ned.vodimo dnevnik glavobolja , mozda 5 dana je bila bez bolova. Tri puta su bolovi dostizali maksimum na skali. Za 23.februar je zakazana magnetna. A kontrola u bolnici 17. marta.
Devojcica ima 11,5 godina. 155cm i 34kg. Dosad nije bolovala. Menstruaciju nije jos dobila, mada je dosta razvijena za svoje godine. Glavobolja je sa leve strane glave,ponekad sa mucninom,nekoliko puta sa povracanjem. Vestacka svetlost joj smeta. Nalaz oftamologa uredan.
Svaki savet nam je dobrodosao.
Napominjem i da ja (majka) imam migrenozne napade par dana pred ciklus. Ali tek od pre godinu dana ,Sada imam 41 god.
Hvala sto ste me saslusali
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

Htedoh da pitam jeste li bili kod oftalmologa, ali pred kraj pise da je nalaz uredan.

Nemam nista pametno da kazem, samo da se nadam da cete ubrzo razresiti problem. :-?
Miljana-love-
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 30, 2010 3:33 pm

Post od Miljana-love- »

I ja sam imala ceste glavobolje i yz to visok pritisak , nijedan lek mi nije pomagao tako da sam morala da primam inekcije svakog puta...i to je trajalo jedno 2,5 godine, mesecno oko 4-5 puta....Od kada mi je otrivena hidronefroza desnog bubrega i posle operacije od novembra nije me ni jednom zabolela glava a isto su mi rekli da imam migrenu....Ne mora da znaci, ali moze da bude povezano sa bubregom ili necim dr. :(
Korisnikov avatar
Goca 067
Stalni član
Stalni  član

Post od Goca 067 »

Već sam pisala ovde...moj sin ima 12 godina i već 3 godine se muči sa migrenom. Doduše u mnogo lakšem vidu, nema povraćanja i mučnine.
Brufen takođe pije po potrebi, ali jedno vreme mu bude bolje dok pije magnezijum (šumeće tablete), pa mislim da može da proba, ne može da šteti.
Potpuno razumem zabrinutost, jer migrena je vrlo "nezahvalna" za lečenje...nema objašnjena...zašto, do kad, kako...evo mog sina već dvadestak dana nije bolela glava!
I mi smo bili na magnetnoj, rezultat je uredan, sem napomene da je primećena "parcijalna empty sela".
Doktor se povodom toga nije nešto posebno izjašnjavao, sem da misli da to nije razlog za zabrinutost i da ne utiče na njegove glavobolje.
Ja nisam baš sigurna, čitala sam po internetu malo, pa ako neko zna nešto više o ovome (EMPTY SELA) molila bih da se javi...
Hirem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 21, 2011 2:20 pm

Post od Hirem »

Kao neko ko od 13. godine boluje od glavobolje mogu vam reci da sam pokusala i probala sve i svasta. Isla sam cak i kod nekog veterinara na Ub da mi cupa kosu ( nemojte se smejati!!! :roll: :lol: ) i bilo mi je lakse. Najvise mi je pomogla akupunktura. To sam odradila na reumatoloskom institutu u pasterovoj u beogradu. Bogami, godinu dana me nije bolela glava, mozda jednom mesecno. Takodje, mojoj majci je jedan neurolog rekao da uzimam vitamin B6, tako da, sada, kada osetim da me krece glava ja popijem bedoxin i popusti. Prijaju i masaze a i jako je bitno kako se i na cemu spava. Bitno je podmetnuti nesto udobno pod vrat da se on ne bi grcio i bio u neudobnom polozaju jer i od toga hoce da boli.
Nadam se da cete naci neko resenje.
marymary
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 24, 2011 10:56 am

Post od marymary »

mozda neko u porodici ima migrenu ona je nasledna a ima te simptome. proverite
mamasaki
Stalni član
Stalni  član

Post od mamasaki »

Pozdrav svima, da vam se javim....Bili smo na kontroli pre nedelju dana. Nalazi su joj uredni, magnetna, kardiolog. Vodili smo dnevnik glavobolja, napadi su bili cesti. Mnogo Brufena je popila. Pila ga je , jer su nam rekli , da treba , cim oseti bol. Da ne bi prerastao u ozbiljan napad sa povracanjem. Sada je oslobodjena od fizickog do kraja skolske godine. Dodat nam je Magne B-6., dalje Brufen po potrebi, ali tek kad je na skali od 1-5, bol 4 ili 5. Nisu nas bas utesili, jer su nam rekli da se sa migrenom mora nauciti ziveti. Dalje pisemo dnevnik glavobolja, kontrola za 8 nedelja.
DOKTORKA JE SPOMENULA NEKI " PROGRAM" ZA MIGRENU , KOJI TREBA DA STIGNE OVIH DANA U SRBIJU. RADI SE O NEKOM SPREJU , KOJI SE U NOS UBRIZGAVA. CEKAMO POZIV, KAZE DA JE NASA CERKA SAVRSEN PACIJENT ZA TO.JEL NEKO CUO STA O TOME???
iNACE, DA VEROVATNO GA JE NASLEDILA, POSTO JA IMAM MIGRENU, ALI SAM JE DOBILA SA 38 GODINA. iMAM JE JEDNOM MESECNO. PRE MENSTRUACIJE.
Korisnikov avatar
Goca 067
Stalni član
Stalni  član

Post od Goca 067 »

Mi u aprilu idemo na kontrolu, i za divno čudo mom sinu su se tek tako, bez ikakvog razloga, glavobolje proredile, ako smem da kažem prestale!
Ne znam dokle će biti tako, ali eto dešava se.
Za taj program nisam ništa čula...
A, zašto su devojčicu oslobodili fizičkog, da li joj smeta fizička aktivnost?
Za njihove godine je jako važno da budu aktivni i da se bave sportom....
mamasaki
Stalni član
Stalni  član

Post od mamasaki »

Pozdrav Goco! Jako mi je drago sto je tvom sinu bolje! Daj Boze da tako ostane!
Ja sam pola noci provela na internetu,tragajuci za bilo kakvim resenjem. Ocajna sam! Tri dana je bolela glava. Preko dana i bude nekako, al oko 5 je uhvati, mora da legne, pogasena svetla, masiram je , sedim sa njom. Ni zvuk TA peci dok duva , ne moze da trpi. Oko 10 zaspi. Jutros se probudila, iscrpljena, bleda, malaksala. U 1 je otisla u skolu, nije se javila, nadam se da je dobro.
Na jednom hrvatskom forumu sam prvi put pronasla o tom spreju nesto. Al osoba koja je to koristila, kaze da nije nista pomogao. A nama je to bila jedina nada. Nasla sam mesavinu nekog caja, probacemo. Ne znam dal da probam mozda Kafetin da joj dam. Volela bih naci lek od kojeg je dovoljno da popije samo jednu tabletu, pa da bude dobro bar 6 sati. Taj Brufen 200 njoj ne pomaze. Jednom je popila za 3 sata 2 tablete, tek onda joj bilo dobro. Od danas nema slatkisa i sira. Probacemo i to. Nazvala sam jutros homeopatu. Kaze, moze pomoci. Jos nismo odlucili. U bolnici je kontrola tek u maju. Ne znam sta bi joj dali ako je odnesem u hitnu kada ima taj tezak napad!? Mozda neki koktel inekcija, ali ona je dete. Tako bih volela da joj mogu pomoci. U nasem naselju se 30 dece igra uvece zmurke, stalno dolaze po nju, al ona ne moze. Juce place , tesko joj je.
Oslobodjena je fizickog, jer je doktorica pregledala dnevnik glabovobolja, par puta je dobila jak napad posle casa fizickog. Radi lakse vezbe i igre sa loptom. Cim bude moglo, bazen.
Nadam se da ce i nju proci! Neka bude "kako doslo, tako otislo" !
Odgovori