Depresija u adolescenciji, motivacija?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Depresija u adolescenciji, motivacija?
U poslednjih mesec dana, osećam se umorno i stalno mi se spava, nebitno da l' legnem u 9 ili u 2 ujutru.. Jako se nerviram zbog sitnica, slabo izlazim.. Nemam koncetracije ni motivacije da učim, neredovna sam u školi, a pre sam i bolesna odlazila.. Svojevremeno sam koristila i stimulativne droge.. Htela bih što pre da prebrodim to da ne pokvarim dobar uspeh i ne rasteram društvo.. Jesu li to simptomi neke prolazne deprsije? Može li to samo proći vremenom? Kome prvom da se obratim za pomoć, možda savetovalište za mlade?
Re: Depresija u adolescenciji, motivacija?
Да ли су се сви проблеми јавили у последњих месец дана?
Jesu, mesec, mesec i po, sve jedno za drugim.
Да ли је шта претходило томе, ранијих месеци? Нека болест, стрес, селидба, нечија смрт, неузвраћена љубав или шта друго? Добро размисли.
Ništa sem stresa, mislim da mi je smetala nagla promena načina života i promena društva. Ali to sam prevazišla, i stvorio se nov problem, nedostatak motivacije i taj osećaj da mi se stalno spava i lenjost, nezadovoljstvo, napetost.. Razgovor sa prijateljicama me samo trenutno motiviše, ali posle opet se sve vrati na isto.
Опиши ту промену друштва и начина живота и када се десило као и какав стрес имаш.
Stres uglavnom oko škole i takmičenja, ništa posebno. Pa krenula sam da se družim sa lošim društvom, droga, alkohol, videla sam da mogu redovno da izlazim i da učim, svojevremeno i da se drogiram, i da uprkos tome postižem sve. Al nešto mi je sinulo kao tako mogu sada al šta će biti za par godina i prestala sam..Ne nedostaje mi to, al možda negde u podsvesti me muči nagla promena od ludovanja ka relativno mirnom životu.
Вероватно си у праву.
Покушај онда да уведеш још неке елементе здравог живота: рекреацију на чистом ваздуху, витамине, минерале, довољно чисте воде, воћа, поврћа, довољно сна (бар 8 сати), хоби, смањи компјутер и осталу електронику итд.
Покушај онда да уведеш још неке елементе здравог живота: рекреацију на чистом ваздуху, витамине, минерале, довољно чисте воде, воћа, поврћа, довољно сна (бар 8 сати), хоби, смањи компјутер и осталу електронику итд.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 31, 2013 12:00 am
pozdrav,pre jedno 8 meseci bio sam zaljubljen u jednu devojku,posle toga mi se sutradan dogodio jak bol u grudima povisen pritisak,pritisak na poslu,i kuci od roditelja da jurim karijeru.medjutim ja sam postao bezvoljan,nisam mogao da nikako da se motivisem,i posle toga konstantno 6 meseci bolela me glava na temenu,u centru mozga,ogroman teret na grudima,po nekad nestane,osecaj da nemam impuls za misli.imam osecaj da cu da izgubim kotrolu da sam pun negativne energije.ali cak ni muziku ne mogu da slusam i gledam tv sa uzivanjem kao ranije.pre sam se bavio sportom i uzivao u tome,uopste nikakvo uzivanje ne osecam.mrzim ljude nerviram se oko svake sitnice.a odma posle tog zaljubljivanja isao sam kod doktora na vma ali sam se uplasio da cu ostati bez posla,tamo sam proveo 2 nedelje i pio sam bromazepan 1.5x3,sanval pre spavanja,eftil 1 cela ujutru pola popodne i jedna uvece...Sta da radim?
Јел' то све настало после заљубљивања односно када те оставила?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 1:53 am
Ja se izvinjavam što se mesam u ovu temu,ali i ja imam sličnih problema. Otkako sam pao ispit ,jedan od važnijih za moj fakultet,meni se ceo svet srušio. S obzirom na to da sam pao prvi deo,sada mi se dodaje drugi deo i ispit polažem u celini jer se predmet sluša u dva semestra. Ja nemam nimalo ambicije,niti volje, a rok-samo što nije. Poceo sam da osamljujem,previse spavam itd. Veoma slična situacija kao kod devojke koja je pokrenula ovu temu. Pomoc bi nam dobro-došla svima!
A da li si pao ispit uprkos dobrom spremanju ili zato što nisi učio? I na kom si fakultetu?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 1:53 am
Imao sam 4 kolokvijuma u rasponu od 3 nedelje. Prva 3 sam položio,i kada mi je trebala snaga za ovaj najvažniji nisam imao snage. Istrošeno,umorno sam se osećao. Kada sam pao taj kolokv.imao sam popravni i ni tada nisam imao snage da učim. I popravni sam pao,tako da sada u celini polažem.Studiram medicinu
Е људи, ја сам све то прошао и био заглавио психички и извукао се и ипак завршио факултет. Сада када погледам уназад, само могу да цитирам ону познату изреку: Е да су ми оне године а ова памет.
Одговор и решење проблема је садржан у неколико речи које се иначе забрањују на форумима и телевизији па их ни ја нећу овде написати. Да ли погађате? Те речи се у нашем језику називају једним термином: псовка.
То не значи да треба да одустанете од својих факултета, љубави, послова, пријатеља, већ да се не нервирате и не депримирате. Овај живот је превише кратак да би се време губило на секирације око ситних ствари.
Ако мислите да то нису ситне ствари, препоручујем вам да добро размислите и почнете са поређењем и рангирањем проблема и проблемчића.
Одговор и решење проблема је садржан у неколико речи које се иначе забрањују на форумима и телевизији па их ни ја нећу овде написати. Да ли погађате? Те речи се у нашем језику називају једним термином: псовка.
То не значи да треба да одустанете од својих факултета, љубави, послова, пријатеља, већ да се не нервирате и не депримирате. Овај живот је превише кратак да би се време губило на секирације око ситних ствари.
Ако мислите да то нису ситне ствари, препоручујем вам да добро размислите и почнете са поређењем и рангирањем проблема и проблемчића.
Moram nekom da se obratim, jer vise ne znam sta cu sa sobom. Od pocetka ove godine, konstantno sam depresivna, nigde ne izlazim, jer me je drustvo odbacilo od sebe. Roditelji su mi se razveli pre 3 godine, i zivim sa ocem i bratom, sa kojima nemam dobar odnos. Imam 18 godina a vec pocinjem polako da ludim. Uvece je najgore, vristim u sebi, a ne znam vise sta mi je. Do skoro sam se samopovredjivala, ali to sam prestala, jer me decko izgrdio za to. Nemam kome da se obratim vise, moj decko me ne razume, a jedino mi je on ostao u zivotu. Pijem bromazepam jednom nedeljno...ima neko savet sta da radim? pozz