dali sam trudna

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

arijanica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 1:31 am

dali sam trudna

Post od arijanica »

zeljela bi da mi kazete dali je moguce da swam trudna ako smo ja i moj decko imali odnos cetvrti dan menstruacije i on je svrsio u mene
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Jeste, ali je malo verovatno.
akbar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2009 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od akbar »

da li si trudna? naravno. zatrudnela si jos od prvog poljupca sa tvojim deckom.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

akbar napisao:da li si trudna? naravno. zatrudnela si jos od prvog poljupca sa tvojim deckom.
Mislim da nije u redu ismevati legitimno pitanje. Od poljupca se ne moze zatrudneti, od seksa tokom menstruacije moze.
akbar
Novi član
Novi član

Post od akbar »

moze. sve moze. i drveni sporet, moze. i u trudnoci se moze zatrudneti. evo i baba donka je zatrudnela u svojoj 75 godini. legitimno.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Ukoliko uzmes u obzir koliko dugo zive spermici i da ustvari ne znas 100% kada ti je ovulacija,teoretski moze. Prakticno.....sanse su zaista minijaturne....
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

akbar napisao:moze. sve moze. i drveni sporet, moze. i u trudnoci se moze zatrudneti. evo i baba donka je zatrudnela u svojoj 75 godini. legitimno.
Zalosno je da em sto ne znate, em sto ismevate one koji znaju.
dvodihalica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 22, 2007 12:21 pm

Post od dvodihalica »

Naravno da je za zaljenje sto neki ljudi nemaju pametnija posla nego da pisu gluposti i nije mi bas jasno zasto uopste ucestvuju na forumima o zdravlju. Pozdrav za Donku i sve dobronamerne forumase.
akbar
Novi član
Novi član

Post od akbar »

evo dolete i dvodihalica na kutlaci!
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Re: dali sam trudna

Post od remi »

arijanica napisao:zeljela bi da mi kazete dali je moguce da swam trudna ako smo ja i moj decko imali odnos cetvrti dan menstruacije i on je svrsio u mene
A ja mislim da nas ovakvim pitanjima provociraju. Neverovatno mi je da ne znaju osnovne stvari o seksu, nešto što se učilo još pre 15-20 godina i u osnovnim školama (ili sam imala fenomenalnog nastavnika biologije, ili je i to izbačeno iz nastavnog programa biologije, kao nešto nepotrebno).
Današnje generacije su okružene brojnim tačnim informacijama, ali i dalje postavljaju smešna pitanja.
Eh, da sam ja imala ovako dostupne informacije! Još smo rizikovali poštene batine, samo ako bi smo se usudili da postavimo "tabu pitanje". Nemaš koga da pitaš, nemaš gde da pročitaš...
Trudnoća je najmanja i najlakša komplikacija seksualnog odnosa.

------

Naravno da postoji mogućnost začeća. Ta mogućnost teoretski postoji bilo kog dana ciklusa, ali... U praksi, optimalan prozor za začeće i trudnoću je nekih 24h pred ovulaciju (koja bi kod redovnog ciklusa trebala da bude negde na polovini), ali kako znati kada je to? Postoje brojni pokazatelji, ali ni jedan od njih nije 100% siguran.
Ne postoji ni 100% sredstvo zaštite od trudnoće.
Teoretski, najbolji bi bio kondom (koji jedini štiti i od polno prenosivih bolesti), ali u praksi, usled nepravilnog čuvanja i/ili korišćenja nije tako, već su se najbolje pokazale pilule (naravno, ako se redovno uzimaju)

Da te malo utešim. Teoretski tek svako šesto začeće završi trudnoćom i to kod idealno zdravih osoba, a u praksi... Uzmi novčić i izvrši eksperimentalna 10 bacanja i to iz više puta, pa javi kakve su rezultate dobila, koliko je bilo pisama i glave (od deset) u svakoj seriji bacanja. Verovatnoća da će biti pismo ili glava je 50%, teoretski.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Ja samo zelim da iskomentarisem sve one koji smatraju pitanja "glupim pitanjima" - da se ne bi prepucavali i svojim komentarima bili smesni, najbolje bi bilo da uopste ne dajete svoje komentare a ni "pametne odgovore" na ovakva "glupa" pitanja. Hvala.
Marko_pfc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 03, 2009 12:16 am

Pomoc!

Post od Marko_pfc »

Imao sam odnose sa devojkom pre 33h-34h. U subotu uvece. Nisam zavrsio u njoj, ali je bilo bez kondoma. U nedelju ujutru je dobila menstruaciju, ali joj je uvece prestala. Jutros mi kaze da joj je pocela opet. Koje su sanse da je zatrudnela? Da li da popije Postinor 2 dok nije isteklo 72h?
Korisnikov avatar
downey
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 12:06 am

Post od downey »

da se nadovezem na temu posto mi nitko ne odgovara na zasebnoj temi...

lijep pozdrav svima...

nalazim se u vrlo losoj situaciji..

imam 18. godina i pila sam kontracepcijske pilule yasmin. mengu sam dobila negdje 13. ili 14.07. i nisam vise pila dalje pilule jer nisam imala razloga (prekid..) i u subotu (jucer) mi se dogodilo to da sam spavala s deckom bez zastite, nije bilo svrsavanja i kratko je trajalo.
znam da sam neodgovorna i da nisam razmisljala, al mene sad zanima dal ima sanse da sam trudna... jer znam da muski luce sekret u kojem moze biti spermija..
znam i ono da se moze pilulama postici day after efekt, samo neznam u roku kolko od spolnog odnosa bi se to trebalo popiti i koja kolicina.

jako se bojim, molim vas za pomoc...
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

Najefikasnije su kada se popiju u roku od 24 sata posle odnosa, ali u jednom manjem procentu su efikasne cak pet dana posle odnosa. Nemas sta da izgubis ako ih popijes.
Odgovori