dali sam trudna
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
dali sam trudna
zeljela bi da mi kazete dali je moguce da swam trudna ako smo ja i moj decko imali odnos cetvrti dan menstruacije i on je svrsio u mene
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Nov 22, 2007 12:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: dali sam trudna
A ja mislim da nas ovakvim pitanjima provociraju. Neverovatno mi je da ne znaju osnovne stvari o seksu, nešto što se učilo još pre 15-20 godina i u osnovnim školama (ili sam imala fenomenalnog nastavnika biologije, ili je i to izbačeno iz nastavnog programa biologije, kao nešto nepotrebno).arijanica napisao:zeljela bi da mi kazete dali je moguce da swam trudna ako smo ja i moj decko imali odnos cetvrti dan menstruacije i on je svrsio u mene
Današnje generacije su okružene brojnim tačnim informacijama, ali i dalje postavljaju smešna pitanja.
Eh, da sam ja imala ovako dostupne informacije! Još smo rizikovali poštene batine, samo ako bi smo se usudili da postavimo "tabu pitanje". Nemaš koga da pitaš, nemaš gde da pročitaš...
Trudnoća je najmanja i najlakša komplikacija seksualnog odnosa.
------
Naravno da postoji mogućnost začeća. Ta mogućnost teoretski postoji bilo kog dana ciklusa, ali... U praksi, optimalan prozor za začeće i trudnoću je nekih 24h pred ovulaciju (koja bi kod redovnog ciklusa trebala da bude negde na polovini), ali kako znati kada je to? Postoje brojni pokazatelji, ali ni jedan od njih nije 100% siguran.
Ne postoji ni 100% sredstvo zaštite od trudnoće.
Teoretski, najbolji bi bio kondom (koji jedini štiti i od polno prenosivih bolesti), ali u praksi, usled nepravilnog čuvanja i/ili korišćenja nije tako, već su se najbolje pokazale pilule (naravno, ako se redovno uzimaju)
Da te malo utešim. Teoretski tek svako šesto začeće završi trudnoćom i to kod idealno zdravih osoba, a u praksi... Uzmi novčić i izvrši eksperimentalna 10 bacanja i to iz više puta, pa javi kakve su rezultate dobila, koliko je bilo pisama i glave (od deset) u svakoj seriji bacanja. Verovatnoća da će biti pismo ili glava je 50%, teoretski.
Pomoc!
Imao sam odnose sa devojkom pre 33h-34h. U subotu uvece. Nisam zavrsio u njoj, ali je bilo bez kondoma. U nedelju ujutru je dobila menstruaciju, ali joj je uvece prestala. Jutros mi kaze da joj je pocela opet. Koje su sanse da je zatrudnela? Da li da popije Postinor 2 dok nije isteklo 72h?
da se nadovezem na temu posto mi nitko ne odgovara na zasebnoj temi...
lijep pozdrav svima...
nalazim se u vrlo losoj situaciji..
imam 18. godina i pila sam kontracepcijske pilule yasmin. mengu sam dobila negdje 13. ili 14.07. i nisam vise pila dalje pilule jer nisam imala razloga (prekid..) i u subotu (jucer) mi se dogodilo to da sam spavala s deckom bez zastite, nije bilo svrsavanja i kratko je trajalo.
znam da sam neodgovorna i da nisam razmisljala, al mene sad zanima dal ima sanse da sam trudna... jer znam da muski luce sekret u kojem moze biti spermija..
znam i ono da se moze pilulama postici day after efekt, samo neznam u roku kolko od spolnog odnosa bi se to trebalo popiti i koja kolicina.
jako se bojim, molim vas za pomoc...
lijep pozdrav svima...
nalazim se u vrlo losoj situaciji..
imam 18. godina i pila sam kontracepcijske pilule yasmin. mengu sam dobila negdje 13. ili 14.07. i nisam vise pila dalje pilule jer nisam imala razloga (prekid..) i u subotu (jucer) mi se dogodilo to da sam spavala s deckom bez zastite, nije bilo svrsavanja i kratko je trajalo.
znam da sam neodgovorna i da nisam razmisljala, al mene sad zanima dal ima sanse da sam trudna... jer znam da muski luce sekret u kojem moze biti spermija..
znam i ono da se moze pilulama postici day after efekt, samo neznam u roku kolko od spolnog odnosa bi se to trebalo popiti i koja kolicina.
jako se bojim, molim vas za pomoc...