Crvenilo posle labijalnog herpesa?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Crvenilo posle labijalnog herpesa?

Post od Taurus_sd »

E ovako.. Imao sam herpes pre nekih 6 meseci. Uvek mi je izlazio na ivici usne,ali ovaj put bas po sredini gornje usne. I dan danas znaci posle 6 meseci meni je tu crvenija koza,tacno gde je bila groznica. Kada su mi usne crvenije i ne primecuje se,ali ponekad su mi usne bas blede,i tacno se vidi to i uzasno me nervira.

Takodje mi je u medjuvremenu jos jednom izbila groznica ali ovaj put na ivici,i ona je napravila trag ali se ne vidi jer je na samom uglu.

Takodje na gornjoj usnu ''unutra'' znaci onaj deo koji se vidi tek kad se ispucim ima nekih belih tackica,a tacno ispod mesta gde mi je bila ta groznnica ih ima bas puno i onako u krugu su,dakle sebijeni u jednu tacku precnika pola cm,mozda malo manje.. I tu ih ima bas mnogo..

Zanima me kako srediti sve ovo? Da li moze to crvenilo da ukloni ona pantenol mast? Da je stavljam svake noci pre spavanja? Ili pa ovi novi flasteri za herpes?

I sta su te tackice? Da li neko zna?
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

To na sluzokozi lici na aftu, ali ako te ne pce i boli onda nije nego samo reakciju na kozni herpes. Za to su najbolji interferoni ali u tovm slucaju pre nego sto izadje HSV najbolja je upotreba Viru Mertz. Ako ti pak izadje postoji i za to genijalno resenje u vidu Aloe Vera lips balzama sa Jojobom ali ne bilo koji (tipa Labello) vec ISKLJUCIVO americki Forever Liiving Products koji su i prvi zapoceli preradu Aloa Barbadensis. Sacekas da odreaguje virus, plikove dreniras i sacekas da se osuse zatim nanosis balzam u debljim slojevima, cesto...ja sam uspevao da ga u poptunosti maknem bez crvenila za nekih 24-48h a bez toga traje i po 7 dana a crvenilo i par meseci...
Poslednja izmena od MACHINE u Pon Maj 18, 2009 2:20 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Ja imam problem sa tim $%&/&//&&%&% herpesom i mogu ti reci da ce ta fleka vremenom nestati, ali potrebno je jako dugo vremena. Meni je prvih nekoliko puta izlazio stalno na istom mestu, na gornjoj usni, sa desne strane, na sredini, ne na uglu. Kako je izlazio nekoliko puta, tu na usni mi je bila fleka jako crvene boje, kad je hladno bude modra, a kad je toplo, jarko crvena. Doduse, ne vidi se kad stavim ruz, ili crveni labelo... ali postoji.

Pantenol nece da smeta (ja bih uzala krem, a ne mast) a da li ce da pomogne... ne znam.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

@ Machine.. Nije meni problem da mi to izadje,mislim ja to sada nemam,kazem to mi je izaslo pre pola godine,mozda i vise..

Samo me zanima uklanjane crvenila,nikakva drenaza itd :)

Te tackice ne znam sta su,one se ne vide,tek kad napucim usne,ali ih ima dosta,i kazem svuda po malo a tacno ispod te ''fleke'' su skoncentrisane u veliku gomilu,pa ne znam da li to ima neke veze sa tim?

@Isodora.. Pa koliko to tebi dugo traje?

Ja sam mnogo puta imao herpes,ali nikada mi nisu ostajale fleke,barem nisam primecivao..

I ja bi pre uzeo krem,ali keva pogresila.. Dali joj mast i jbg :) Inace pantenol koristim za ruke,i pomogao mi je neverovatno,uklonjeno crvenilo,ruke vise nisu ispucale,i skroz su mekane :) Pa rekoh mozda ukloni i ovo crvenilo :)
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

koliko traje crvenilo? ne znam ni sama, cini mi se mesecima...

Mozda sto ja znam gde je, i kako je izgledalo, cini mi se da jos uvek stoji... :-? a imala sam herper pre dva ipo meseca.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

U nedostatku FLP Aloe Vera+Jojoba, mogu poslzuziti npr. Saljicev Pronasol E, ili pak Labelo sa medom, mlekom, propolisem a odlican regenerant i antiseptik je trava rusa ili tinktura iste u propolisu, lepi se i boji koji kozu ali deluje
ibi-ibi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 9:19 pm

Post od ibi-ibi »

MACHINE napisao:U nedostatku FLP Aloe Vera+Jojoba, mogu poslzuziti npr. Saljicev Pronasol E, ili pak Labelo sa medom, mlekom, propolisem a odlican regenerant i antiseptik je trava rusa ili tinktura iste u propolisu, lepi se i boji koji kozu ali deluje
Mala ispravka,Saljicev Melop E.Nezamenljiv :D
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

E u potpunosti ste me izgubili.. Sad zaista nemam pojma o cemu pricate.. =))))
ibi-ibi
Aktivan član
Aktivan član

Re: Crvenilo posle labijalnog herpesa?

Post od ibi-ibi »

Taurus_sd napisao:

Zanima me kako srediti sve ovo?

Pa dobio si odgovor na pitanje.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Pa znam da mi je ovaj prvi clan pricao o jojobi itd ali je spominjao dreniranje pa sam mislio da je to u slucaju da tek dobijam herpes..

Dakle da bi mi proslo crvenilo treba da mazem FLP Aloe Vera+Jojoba? Jel se to kupuje u apoteci ili?

Ako to nema .. onda.. Saljicev Melop E? Isto u apoteci ili?

Predpostavljam da se to maze pred spavanje? A isto spominjete bojenje koze? Pa ne znaci meni nista ako mi on ukloni crvenilo a onda mi kosta postane zelena heheh =)))
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Da, Jomelop, nisam se mogao setiti :) Thanx

Onaj Forever Living Products for Lips (mnogo bolji od Labelo ili bilo kog specificne grozdjane masti) mozda ima u nekoj apoteci ali su za to posotjali posebni deailri kao za Avon i Oriflame...vidi na netu, mislim da ima negde oko Studentskog Grada preko puta u onimk prodavnicama...imali su i zuta pakovanja sa jonizovanim Aloe Vera Gelom
ibi-ibi
Aktivan član
Aktivan član

Post od ibi-ibi »

Taurus_sd napisao:Pa znam da mi je ovaj prvi clan pricao o jojobi itd ali je spominjao dreniranje pa sam mislio da je to u slucaju da tek dobijam herpes..

Dakle da bi mi proslo crvenilo treba da mazem FLP Aloe Vera+Jojoba? Jel se to kupuje u apoteci ili?

Ako to nema .. onda.. Saljicev Melop E? Isto u apoteci ili?

Predpostavljam da se to maze pred spavanje? A isto spominjete bojenje koze? Pa ne znaci meni nista ako mi on ukloni crvenilo a onda mi kosta postane zelena heheh =)))

Za Aloe Vera ne znam kako se koristi a za Melop E znam da se maze par puta dnevno,tj kad god si u situaciji da ga namazes i on ti sigurno nece ostaviti nikakve fleke samo ce ti skinuti oziljak.
Pozz :D

@MACHINE opet si pogresio :D nije Jomelop(nekada se tako zvao) nego Melop E :D(sada se zove ovako).I tebi big pozz :D
Odgovori