Creatin i anoreksija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Naravno da mora psihicki da se sredi zato sam i rekla da joj je tvoja pomoc i pomoc porodice jako potrebna,ako tako nastavi zavrsice na infuziji..jer bitno je da jede..MORA...ne znam koja je to doktorka odvalila da ne vredi da jede ako se psihicki ne sredi,ona mora da jede i da se psihicki izbori sama sa svojim negativnim mislima o hrani!!
Znam grupu devojaka koja je lecena zajedno u inostranstvu,sve su bile ne infuziji,ali su i dalje odbijle da jedu cak i obican vocni jogurt,jednostavno su mrzele hranu,neke su ozdravile,a neke su umrle...
Znam grupu devojaka koja je lecena zajedno u inostranstvu,sve su bile ne infuziji,ali su i dalje odbijle da jedu cak i obican vocni jogurt,jednostavno su mrzele hranu,neke su ozdravile,a neke su umrle...
moram da ti kazem nesto nemoj pogresno da me shvatis.
Anorexia neurosa kada se razvije je teska bolesti iz domena psihijatrije.
To sto ona kaze ne mora da je tacno, njoj se subjektivno gadi hrana u to ne sumnjam a da li je objektivno tako?
Ona je molga sebe da ubedjuje da joj hrana ne godi i da samu sebe uvede u bolest.
Naravno ne znaci da ne postoji i problem sa zeludcem, ali moj ti je savet da se to ispita da se eliminise ako postoji, zeludac, eventualni spazmi jednjaka, suznje jednaka, to sve moze da se zavrsi RTG-om i gastro- skopijm.
Ako se tu nadje uredan nalaz, milsim da je nabolje da jablje resenje psihijatrijski pristup i dalje ce psihijatar voditi bolest i aktivirati ostale specijanosti za resavanje tih somatskih problema koji su zapravo posledica anorexie
Anorexia neurosa kada se razvije je teska bolesti iz domena psihijatrije.
To sto ona kaze ne mora da je tacno, njoj se subjektivno gadi hrana u to ne sumnjam a da li je objektivno tako?
Ona je molga sebe da ubedjuje da joj hrana ne godi i da samu sebe uvede u bolest.
Naravno ne znaci da ne postoji i problem sa zeludcem, ali moj ti je savet da se to ispita da se eliminise ako postoji, zeludac, eventualni spazmi jednjaka, suznje jednaka, to sve moze da se zavrsi RTG-om i gastro- skopijm.
Ako se tu nadje uredan nalaz, milsim da je nabolje da jablje resenje psihijatrijski pristup i dalje ce psihijatar voditi bolest i aktivirati ostale specijanosti za resavanje tih somatskih problema koji su zapravo posledica anorexie
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 2:25 pm
problemi sa apetitom
i ja imam slican problem,naime ne osecam glad do 16h popodne,kada za rucak jedem malo bolje,ali malo kolicinski.Nema veze da li ustanem ujutru u 7h ili kasnije,ali nikakvu potrebu za doruckom nemam.Inace imam 46kg i volela bih da sam 4-5 kg deblja.Kako da poboljsam apetit?Da li da uzimam OLIGOVIT ili nesto slicno?
Jer narocito i kad me vise nude da jedem ja imam sve vecu averziju ka hrani.
Jer narocito i kad me vise nude da jedem ja imam sve vecu averziju ka hrani.