Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Nov sam pa se nadam da ovako funkcionise postavljanje pitanja .
Evo o cemu se radi .
Sina ( 13god ) smo vodili kod alergologa
Odradjeni su i neki testovi ali je prilikom pregleda noktiju doktorka rekla ( i prepisala ) da obavezno pije kalcijum .
Istovremeno je prepisala i riblje ulje . ( samo u mesecima gde ima slovo r u nazivu )
Vec 3 meseca pije i jedno i drugo , ali me brine sto su nam kod nabavke drugog pakovanja kalcijuma u apoteci rekli da to i nije bas zdravo za decu ? kazu da je mnogo zdravije da kalcijum unosi putem namirnica i da ovako unosenje preko tableta moze doci do toga da taj kalcijum zavrsi u bubrezima gde uopste nije pozeljan ???
Sad smo u dilemi , da li da slusamo doktorku ili osoblje apoteke ?
naravno da su u pravu, sinteticki lekovi su ti "smrt" ... kakav bre kalcijum preko tableta....cak i mleko ... kaze mleko je dobro ima kalcijuma u njemu, pazite taj kalcijum iz mleka nas organizam moze tesko da absorbuje jer je to kalcijum zivotinjskog porekla, nas organizam lako absorbuje kalcijum iz susama, iz suncokreta , iz soje.. i iz drugih biljaka
Napisali ste da je doktokra savetovala kalcijum, a naslov teme je cink i na slici je cink, pa sam zbunjen?
U svakom slucaju sto se tice kalcijuma, svakako je bolje to nadoknaditi prirodnim putem, i mlecni proizvodi tipa jogirta i kiselog mleka, pa i razni sirevi su super izvor. Prirodi izvori tipa koštuničavog voća su isto super.
Tableta neće nista lose napraviti, te savet farmaceuta nije na mestu, ali nema ni velike potrebe za za tabletom jer je kalcijum dosta rasprostranjem.
e ajde nemoj da lupete gluposti, kakav bre cink preko tableta , jel ste vi normalni? sinteticki lekovi su cista bolest...cink mozes da nadjes u kostunjavo orasasto voce, bademi, pasulj, psenicne klice, integralne zitarice, semenke bundeve, spanac,, boranija, grasak itd... sve zajedno to je hrana bogata cinkom, magnezijumom i selenom...i moras da pazis dnevni unos cinka ne sme da bude veci od 10ak grama...
da, preporucena dnevna doza cinka je 10,15 grama minimum... prevelika doza cinka moze da izazove povracanje , zeludacne tegobe itd... a to sto si ti negde video da je dnevni unos tipa 50mg, to je tvoje licno neznanje
preko biljaka... raznovrsnih... nek jede 5 puta dnevno i unece dozu ... mada moze i preko namirnica zivotinjskog porekla .. ali onda neka gleda da uzme meso od zdrave zivotinje.. a ne u nekim mesarama itd.. nek nadje nekog paora... koji nije hranio zivotinje koncentratom i koji nije kljukao te zivotinje raznim antibioticima... ti kad udjes u apoteku 50% lekova sto vidis se koristi na farmama...
_david_ napisao:da, preporucena dnevna doza cinka je 10,15 grama minimum... prevelika doza cinka moze da izazove povracanje , zeludacne tegobe itd... a to sto si ti negde video da je dnevni unos tipa 50mg, to je tvoje licno neznanje
_david_ napisao:koliko glup covek, on se uhvtio samo jedne stvari , samo jednu biljku ili jedno meso.. uopste mu ne pada na pamet da miksuje ishranu
@Edit , ja tek skontao sta pisem...izvini ja sam skroz ujebao stvar, miligrama a ne grama... izvini moja greska, jedno mislim, drugo pisem...
Ти си обичан лажов или глупан или шизофреник. "Није грама него милиграма", а шта је оно горе, 50 микрограма? Везе ти са мозгом немаш.
ispravio sam se aco, izvini moja greska je bila.. na miligrame sam mislio a pisao non stop grama... nisam laozov, vec 15 stak miligrama je dnevna doza.. to ti je jebeni fakat... miligrami su, znam odavo za cink i dnevni unos, ali nesto sam istripovao oko grama... ne znam zasto.. inace ti ne znas, ili si prirodno glup ili uzimas casove ... zavrsio za elektrotehniku , bravara sta ti ja znam i sada se on razume u medicinu.. mani me aco tvojih zajebancija i sode bikarbone