Cink i dete ?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Re: Cink i dete ?

Post od _david_ »

preko biljaka... raznovrsnih... nek jede 5 puta dnevno i unece dozu ... mada moze i preko namirnica zivotinjskog porekla .. ali onda neka gleda da uzme meso od zdrave zivotinje.. a ne u nekim mesarama itd.. nek nadje nekog paora... koji nije hranio zivotinje koncentratom i koji nije kljukao te zivotinje raznim antibioticima... ti kad udjes u apoteku 50% lekova sto vidis se koristi na farmama...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Ма није ваљда! Пет пута дневно?

Најбогатије цинком су остриге, 80mg цинка на 100g. Дакле да би унео твојих "минималних 10g цинка" треба да поједе 12,5kg острига дневно.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

koliko glup covek, on se uhvtio samo jedne stvari , samo jednu biljku ili jedno meso.. uopste mu ne pada na pamet da miksuje ishranu

@Edit , ja tek skontao sta pisem...izvini ja sam skroz ujebao stvar, miligrama a ne grama... izvini moja greska, jedno mislim, drugo pisem...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

_david_ napisao:da, preporucena dnevna doza cinka je 10,15 grama minimum... prevelika doza cinka moze da izazove povracanje , zeludacne tegobe itd... a to sto si ti negde video da je dnevni unos tipa 50mg, to je tvoje licno neznanje
_david_ napisao:koliko glup covek, on se uhvtio samo jedne stvari , samo jednu biljku ili jedno meso.. uopste mu ne pada na pamet da miksuje ishranu

@Edit , ja tek skontao sta pisem...izvini ja sam skroz ujebao stvar, miligrama a ne grama... izvini moja greska, jedno mislim, drugo pisem...
Ти си обичан лажов или глупан или шизофреник. "Није грама него милиграма", а шта је оно горе, 50 микрограма? Везе ти са мозгом немаш.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

ispravio sam se aco, izvini moja greska je bila.. na miligrame sam mislio a pisao non stop grama... nisam laozov, vec 15 stak miligrama je dnevna doza.. to ti je jebeni fakat... miligrami su, znam odavo za cink i dnevni unos, ali nesto sam istripovao oko grama... ne znam zasto.. inace ti ne znas, ili si prirodno glup ili uzimas casove ... zavrsio za elektrotehniku , bravara sta ti ja znam i sada se on razume u medicinu.. mani me aco tvojih zajebancija i sode bikarbone
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ма немој?! А горе си могао да напишеш да је моје лично незнање ако верујем да је довољно 50mg. А сада пишеш да је довољно 15mg.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

takva tura, odgovarao sam na ostale teme i pobrkao sve... nije ni bitno, uglavnom rekao sam ti 15stak mg je dnevni unos
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Да, да, побркао си, али ти није сметало да ми кажеш да је моје лично незнање то што не знам да си ти глуп.
Odgovori