Candida ili nesto drugo?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

student12
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 05, 2013 1:04 am

Candida ili nesto drugo?

Post od student12 »

Pozdrav svima hteo bih da vas pitam za par saveta zbog cega mi se javlja candida i kako da se resim toga? Javlja mi se candida na penisu, koja posle mazanja daktanolom 2x dnevno nekih 3-4 dana nestane. Ali sem candide na penisu, prisutne su mi bele naslage na jeziku, neprijatan zadah, kojh ne uspevam da se resim ciscenjem jezika, za par sati se opet pojave, ceste glavobolje (jutarnje), slaba koncetracija, nervoza, Izbrazdani nokti na rukama onako po duzini. Procitao sam negde da su sve to simptomi povecanog broja candide u organizmu, ali me buni to sto mi je sa stolicom i apetitom sve ok. E sad da li to ima veze sa kandidom na penisu, pa je u mom organizmu problem sa povecanjem candide i kako da to sve izlecim, ili tu candidu na penisu dobijam preko polnog odnosa a ovo ostalo su mi simptomi nekog drugog oboljenja? :(

Hvala
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Candida ili nesto drugo?

Post od aa_aca »

Набави књигу "Алкализуј се или умри" и почни да користиш домаћи кефир. За испирање уста, пениса, стопала и слично, треба да користиш водени раствор соде бикарбоне: кашичица на чашу воде. Погледај мало о кандиди на мом сајту. Погледај мало и о витаминима, минералима, води, притиску, раменима и тако даље. Има доста тога за тебе - скоро све из личног искуства. :(
student12
Novi član
Novi član

Post od student12 »

Procitao sam danas dosta o tome, i video sam da imam dosta simptoma koji ukazuju na povecanu kiselost u organizmu, ali da li je to mogucu smanjiti samo hranom, jer skoro treba da izbacim sve namernice sem voca??
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

А како би то да изведеш осим храном? Киселост се може смањити и инфузијама соде бикарбоне али ти то не бих препоручио. Та метода се користи код лечења тумора.

Откуд ти то да треба да избациш све сем воћа? Прочитај ону књигу. Имаш и сајт др Симонцинија. Линкове потражи на мом сајту под Кандида у здравственим саветима. Што пре кренеш са здравим животом, биће потребне мање драстичне методе лечења.

У књизи није споменут домаћи кефир, али га многи препоручују као одличан начин да се снизи киселост организма. Ја пијем дневно око два литра кефира који сам правим. Треба уносити и довољну количину воде. Прочитај и о томе на мом сајту.

Узгред, у данашње време уопште није једноставно живети здраво. Највише захтева времена, труда и размишљања.
student12
Novi član
Novi član

Post od student12 »

Pa oko namernica u korigovanoj ishrani se svi slazu da treba izbaciti secer i belo brasno, sto cu svakako da uradim (inace belo brasno sam kunzumirao u jako velikim kolicinama), a ostale stetne namernice cu pokusati da smanjim i svedem njihovo konzumiranje na minimum, nigde se ne spominje kafa, sta sa njom?

Inace sajt ti je odlican, citam povremeno, po nesto, kako uhvatim slobodnog vremena.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Драго ми је да ти се свиђа мој сајт. 8) Надам се да ће ти бити и користан.

Један члан форума је поставио линк према саветима којих се придржавао и ослободио се кандиде. И ја сам га поставио на мој сајт, а ако га ниси нашао ево ти га и овде: http://istineilaziohrani.blogspot.com/2 ... -doba.html
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Molio bih te aco da mi das savet--poceo sam sa domacim kefirom pre nedelju dana ali mi bas ne prija probavi--nadima me puno i kiselina me malo muci.
Inace, pijem ga uvece pre spavanja-oko 2,5 dl.
Da li bi bolje bilo da pijem ujutru mozda?
Pre kefira sam pio kombuhu i sasvim sam je dobro podnosio iako ja kisela---nema sanse--ni mleko ni jogurt ni vino ni salate-sa sircetom nikad nisam podnosio i skoro da i ne jedem to.
E da, ranije sam sumnjao da imam kandidu ,po simptomima al sam dao bris grla i nosa i nalaz je negativan,mada i dalje osecam cesto (posebno posle mleka i slatkog) da mi grlo i jezik kao da su oblepljeni necim-nije mi puno beo jezik inace.
Imao sam problem i sa okom al sad se smirilo--naravno uz kapi i mast.
Hvala unapred
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Васо друже, реци ми прво који кефир пијеш?
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Naravno domaci kako si i savetovao, dobio sam od jedne zene gljivicu ili kako se vec zove i svako vece procedim i popijem a sipam novo mleko (nekad kuvano nekad ne) kupljeno u prodavnici,domaće nemam gde da kupim.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Млеко није проблем што није домаће само треба да је масно. Ја користим оно од 2,8%. Користим дуготрајно тако да га не кувам. Мислим да не треба да куваш ни оно краткотрајно. На њему ваљда и пише да не треба да се кува.

Две другарице које имају стравичних проблема када било шта узму од млека (јогурт, сир, млеко, кисело млеко) никаквих потешкоћа немају од домаћег кефира. Једва сам их убедио да га пробају.

Ово твоје ми је баш чудно. Да ти није превише кисео кефир? Можда је превише концентрован? Колико стављаш млека на коју количину гљиве? И где држиш гљиву са млеком?

С друге стране, ако ти је превише млека, гљива не може да стигне да обради све млеко, па добијеш међуваријанту кефира која може да прави стомачне проблеме.

Мој друг који ми је дао тибетанску гљиву, рекао ми је да првих десетак дана могу да имам проблема на мојим слабим тачкама. Мене је болело нешто у стомаку и прошло после две седмице, ваљда. Више се не сећам.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Mislim da je previse kiselo-mozda je puno gljive-sinoc sam na to pomislio pa sam pola bacio-a drzim na toplom-sobnoj temperaturi---sinoc i preksinoc je bilo manje nadimanja--mozda je period prilagodjavanja organizma u pitanju.
Pa kolicina je recimo jedna supena kasika gljive na 3 dcl mleka. I ja kupujem 2,8% masno mleko al obicn.
POZDRAV
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Знаш да не треба гљивичицу да дираш металним предметима нити да користиш металну цедиљку и слично?

Отприлике, оно што сам ја успео да прорачунам, на температури од +22°C на један литар млека иду две-три до врха пуне супене кашике. Не могу тачно да измерим јер су ми супене кашике металне. :D Осим тога, гљива није хомогена па је мерење веома релативно. :-?

Углавном, направи однос такав да ти кефир буде малко кисео. Привикавање је потребно. Ја сам почео од шоље кефира.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

upravo je to izgleda problem----puno gljive---kad sam smanjio sve se popravilo,bolje podnosim -nema puno nadimanja sada,samo nisam nasao vec metalnu cediljku al cu pokusati naci plasticnu svakako.
hvala i nadam se da ce biti od koristi
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Немој ништа метално. Пластичне цедиљке имаш по Идеи, Родићу, "пластиканерима" итд. Ако си из Београда, пластиканере имаш близу Пирамиде, код Зелењака у Ломиној, код старог Меркатора итд.
Odgovori