Candida ili nesto drugo?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Candida ili nesto drugo?

Post od vasa »

Mislim da je previse kiselo-mozda je puno gljive-sinoc sam na to pomislio pa sam pola bacio-a drzim na toplom-sobnoj temperaturi---sinoc i preksinoc je bilo manje nadimanja--mozda je period prilagodjavanja organizma u pitanju.
Pa kolicina je recimo jedna supena kasika gljive na 3 dcl mleka. I ja kupujem 2,8% masno mleko al obicn.
POZDRAV
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Знаш да не треба гљивичицу да дираш металним предметима нити да користиш металну цедиљку и слично?

Отприлике, оно што сам ја успео да прорачунам, на температури од +22°C на један литар млека иду две-три до врха пуне супене кашике. Не могу тачно да измерим јер су ми супене кашике металне. :D Осим тога, гљива није хомогена па је мерење веома релативно. :-?

Углавном, направи однос такав да ти кефир буде малко кисео. Привикавање је потребно. Ја сам почео од шоље кефира.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

upravo je to izgleda problem----puno gljive---kad sam smanjio sve se popravilo,bolje podnosim -nema puno nadimanja sada,samo nisam nasao vec metalnu cediljku al cu pokusati naci plasticnu svakako.
hvala i nadam se da ce biti od koristi
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Немој ништа метално. Пластичне цедиљке имаш по Идеи, Родићу, "пластиканерима" итд. Ако си из Београда, пластиканере имаш близу Пирамиде, код Зелењака у Ломиној, код старог Меркатора итд.
Odgovori