Mislim da je previse kiselo-mozda je puno gljive-sinoc sam na to pomislio pa sam pola bacio-a drzim na toplom-sobnoj temperaturi---sinoc i preksinoc je bilo manje nadimanja--mozda je period prilagodjavanja organizma u pitanju.
Pa kolicina je recimo jedna supena kasika gljive na 3 dcl mleka. I ja kupujem 2,8% masno mleko al obicn.
POZDRAV
Candida ili nesto drugo?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Candida ili nesto drugo?
Знаш да не треба гљивичицу да дираш металним предметима нити да користиш металну цедиљку и слично?
Отприлике, оно што сам ја успео да прорачунам, на температури од +22°C на један литар млека иду две-три до врха пуне супене кашике. Не могу тачно да измерим јер су ми супене кашике металне.
Осим тога, гљива није хомогена па је мерење веома релативно.
Углавном, направи однос такав да ти кефир буде малко кисео. Привикавање је потребно. Ја сам почео од шоље кефира.
Отприлике, оно што сам ја успео да прорачунам, на температури од +22°C на један литар млека иду две-три до врха пуне супене кашике. Не могу тачно да измерим јер су ми супене кашике металне.

Углавном, направи однос такав да ти кефир буде малко кисео. Привикавање је потребно. Ја сам почео од шоље кефира.
upravo je to izgleda problem----puno gljive---kad sam smanjio sve se popravilo,bolje podnosim -nema puno nadimanja sada,samo nisam nasao vec metalnu cediljku al cu pokusati naci plasticnu svakako.
hvala i nadam se da ce biti od koristi
hvala i nadam se da ce biti od koristi
Немој ништа метално. Пластичне цедиљке имаш по Идеи, Родићу, "пластиканерима" итд. Ако си из Београда, пластиканере имаш близу Пирамиде, код Зелењака у Ломиној, код старог Меркатора итд.