Budjenje u toku noci

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

coaa62
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 18, 2011 9:12 am

Budjenje u toku noci

Post od coaa62 »

E ovako...moj problem je poceo pre jedno tri nedelje kada sam poceo da se budim oko pola cetiri ko navijen.Desavalo mi se to i ranije mada nisam obracao paznju na to jer bih zaspao posle dva minuta,ali to je bilo bas odavno...Pre jedno tri nedelje bio sam na nekom rodjendanu,popio sam mnogo,doveli su me kuci,odspavao sam veoma malo mozda nekih tri sata cetiri sata...Ok,otreznio sam se i sta ti ja znam sve...Posle toga pocelo je.Nemam problema da zaspim,ali me brine to sto se budim svaki put u isto vreme,uhvati me nekakva panika jer je to meni postalo veoma cudno.Vrtim se po krevetu,sav uznemiren,sanjam svasta,...Prosto ne mogu da vam opisem osecaj...Zaspem posle 20 minuta,ali ponovo se probudim i tako do pola devet,devet.I tako,vrtim se u krevetu imam osecaj da spavam ali u stvari ne...Mozda zvuci glupo,kako sam ja ovo sve napisao ali meni je ovo jako jezivo....Naravno,da li nedovoljno fizicke aktivnosti moze da utice na to,i da li sedenje po vise od 6-7 sati dnevno pored kompjutera moze da prouzrokuje to, i da li ( i ja i moje vise da li ) se nekome slicno desavalo ovako nesto...
ake
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2011 9:02 pm

Re: Budjenje u toku noci

Post od ake »

Nisam strucnjak ali pouzdano znam da fizicka neaktivnost mnogo utice na san, kao i na mnoge druge probleme. Uostalom, probajte da promenite nacin zivota. Za pocetak prepesacite par km pa vidite kako ce te te noci spavati.
Tu se prosto stvorila navika da se u tom terminu budite a jos kad se doda Vas strah da ce se to desiti onda je zagarantovano kao budilnik da ce da zvoni.
Dakle, promenite nacin zivota pa ce se i spavanje promeniti.
Srecno
Pozdrav i javite kako Vam ide.
visnja16
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2011 9:44 am

Post od visnja16 »

nista strasno

i ja sam imala isto problem sa nesanicom i budjenjem u toku noci celo ovo leto .. tacnije oko 2 meseca...
isto zaspim normalno ili tesko i probudim se oko 3 , 2, pola jedan, zavisi..i onda pakao, tacno znam kako ti je, mislila sam da stvarno sa mnom nesto nije uredu , zaspala bih negde oko 5,6 kad vec treba da ustanem na posao,,,predhodno sam imala stres , za koji sam sigurna da je prouzrokovao ovo stanje,
ne znam koje si vere itd ali su meni dosta pomogle molitve , pila sam valerijanu kapi, cajeve kamilicu itd.pred spavanje, anti stress caj ima ga u maksiju i kosta 89 dinara, odlican je... i odlazak u crkvu, to stanje me je proslo kad sam resila taj problem sto sam imala a i mozda samo od sebe, verujem nije ti lako, ali isto budi fizicki aktivan, i zaposli mozak, jer kazu a istina je : prazan um , djavolja kovacica

pozdrav i nemoj da spavas popodne
coaa62
Novi član
Novi član

Post od coaa62 »

Pio sam caj od maticnjaka,kazu da oslobadja od stresa.Istina je,veoma se lepo osecam kada ga popijem,a preporucio bih ga svima.Medjutim...Sinoc sam legao oko 11,obicno legnem u ovo vreme,mozda ranije,spavam do tri pola cetiri,presece me nesto uplasim se...vrtim se ma uzas.Tokom dana mi se spava ali to nekako pregrmim i pokusam da ostanem budan,medjutim mene taj strah kako necu spavati totalno pokopa.Krenuo sam da se molim i pre nego sto si mi rekla za ovo.Na primer,pre mozda tri dana znam da sam bio napolju ceo dan,obaveze i slicno,kada sam dosao kuci,komirao sam se u sekudni,probudio sam se u to vreme tri pola cetiri medjutim odmah sam zaspao,tako da ta fizicka aktivnost zaista pomaze.
visnja16
Novi član
Novi član

Post od visnja16 »

kažem ti imam iskustvo, i tačno znam kako ti je, kod mene je samo od sebe nestalo, mada ja imam vec godinama faze spavanja i nespavanja, ali ova ovogodišnja - letnja je baš dugo trajala,

skoro sam pričala sa jednom ženom, ona mi je rekla da joj je duhovnik rekao ako joj se desi da se probudi u toku noći obavezno *obrne bar jedan krug na brojanici, pročita oče naš,bogorodice djevo i psalm 50,
ja sam citala akatist http://www.molitvenik.in.rs/akatisti/ak ... eskih.html on je baš za nesanicu, mada sam odlazila i u crkvu što na večernju , liturgiju ili kad baš nemam vremena da odem na službu odem i poklonim se ikonama i pomolim ,provereno pomaže

videces procice samo od sebe, samo nemoj misliti o tome , i ja sam se isto bila opteretila i obavezno se probudim kad mislim o tome

pozdrav
visnja16
Novi član
Novi član

Post od visnja16 »

e da jos ovo :))) ja sam celo leto :)))) pila alkohol i pred spavanje , popijem pivo dva, nekad vise,
ali alkohol moze biti i glavni uzrocnik nesanice http://www.ordinacija.hr/novosti/alkoho ... -nesanicu/

imas jos tekstova, nisam verovala za alkohol ali je tako :)) izgleda da smo ti i ja isti problem imali
coaa62
Novi član
Novi član

Post od coaa62 »

Ne pijem ja svake veceri,to jest,ono kada sam napisao da sam se napio,evo proslo je skoro mesec dana kako nisam liznuo alkohol,niti volim da ga pijem,ali rodjendan je pa mora da se ispostuje...Nisam ja lenj...trenirao sam fudbal do skoro,ustanem ujutru istrcim na Savi malo,ali ovo je nekako od jedanput...Veoma sam podvodljiv kada je psiha u pitanju.Na primer isprljam ruke aaaaa odma neka bolestina,trcim da ih operem i tako,tako je i sa ovim samo sto mi ovo ne da mira...Verovatno pravim od nicega svasta...
visnja16
Novi član
Novi član

Post od visnja16 »

i dogadja li se sta? jesi sredio sne?
coaa62
Novi član
Novi član

Post od coaa62 »

Nisam.Da covek prosto ne poveruje...Ali iskreno da ti kazem,ne kidam se zbog toga toliko.Ako mi se ne spava,ustanem,sednem za komp,dok se ne umorim...Ili legnem u tri ujutru,pa spavam normalno,ali to sam uradio jednom...ko ce da ceka tri ujutru.Umoran sam preko dana,jednom sam samo zaspao,jer sam bio totalno umoran,a razmisljam se da odem kod lekara.
visnja16
Novi član
Novi član

Post od visnja16 »

verovatno po ovome mozes zakljuciti da ni ja ne spavam sada, i cele nedelje mi je tako, odspavam 2,3 sata i evo mucim se od pre 2ni citanje ne pomaze, doduse prilicno sam nervozna ovih dana,pa to i utice, nadam se samo da nece trajati duze, ma sta da ti pisem kad znas kako je, jedva cekam da svane, kako da se ne opterecujem ako mi se ovo desava ucestalo,,popila sam duplu dozu kapi od valerijane i trenutno je delovala cim sam zaspala.. Psihologija bi ovo sigurna sam lepo objasnila, razmisljam o travkama za smirenje da napravim sebi super koktel, za opustanje moracu,jer lekice ne bih da konzumiram, citala sam da i kamilica pred san lepo deluje,
coaa62
Novi član
Novi član

Post od coaa62 »

Negde sam procitao da unosimo mnogo dnevnog sadrzaja u san...Okej,mozda je i tacno ali da li je to okidac koji ce me probuditi svaki put u 3 pola cetiri...Ja mislim da je u pitanju ta promena,to budjenje,koje je vec postalo ucestalo,nesto se poremetilo u organizmu,a veruj mi nismo jedini koji pati od ovoga.mozda je i stres u pitanju.ne znam...ja cu negde posle nove godine posetiti doktora,objasnicu problem,pa ce onda da me posalje kod nekog psihica,pa lekovi...itd,itd...ne znam sta pametno da ti kazem.Da li si ti bila kod lekara?E da,definitivno ne uzimaj hranu pred spavanje,dobro,to vec verovatno znas,ali,ja sam se jednom toliko najeo da nisam spavao uopste...a ono toplo mleko,itd...to mi je onako pomoglo.probacu sa kamilicom.
visnja16
Novi član
Novi član

Post od visnja16 »

ne znam koliko ti je godina? ali mislim da nema potrebe jos za lekarom a kamo li lekovima..dzabe trosis i zivce ai vreme...sve je prolzno a to da ima dnevnog ritma ima, navijen si kao i svi mi.... ja sam samo ranije imala isto ovako dug period a to je u pubertetu bilo, bas se secam , grozno je ali je proslo...sad mislim da mi se isto ponavlja, najgore mi je bilo letos kad mi se i nije spavalo uopste ako ubodem koji sat nocu ubodem nista vise...
ma ja sam sigurna da je stres i promena nacina zivora sve prouzrokovalo, haha ja se samo nadam da kod mene nije klimaks hiiiii :lol: :lol: :P mada je jos rano za to ali ko zna, pored nesanica poceo je izeludac da me muci, ma , za sve ima resenje
coaa62
Novi član
Novi član

Post od coaa62 »

ja i ti imamo iste probleme :) i mene ponekad muci zeludac ali nocu...ponekad...mrzim kada me muci nesto a ne mogu da otkrijem sta je :evil: pre bi se tukao sa dvadesetoricom sa bejzbol palicama pa da znam na cemu sam...a ovako,a sto se tice spavanja,mogu ti reci da sam lepo spavao sinoc jednom sam se probudio,blenuo u plafon desetak minuta,i bumm,koma....a i to sto kazes,lekar i psihic mi ne trebaju sa 19 godina...
visnja16
Novi član
Novi član

Post od visnja16 »

tebi coa treba bre, jedno lepo i pametno devojce , nista vide, i da se zajedno umarate...lepo i zdravo...da vidis kako ces da spavas lepo :) ja cim sam prestala zdravo da se umaram eto i nesanice , bravo :) pomogao si mi da otkrijem sta je :D
Guiselle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 4:36 pm

Post od Guiselle »

Desavalo mi se ranije da, kada promenim stranu u krevetu na kojoj spavam, ustanem u toku noci i kao mesecarim, tacnije, setam po sobi totalno dezorijentisana i cilj mi je da upalim svetlo. Pritom se izudaram u sve moguce i budem sva u modricama. :/ Kada ga upalim, pogledam samo po sobi, ugasim, i otrcim nazad u krevet. Sada se probudim i proveravam stvari koje mi stoje pored kreveta... kao da proveravam da li su se pokvarile. Tako sam jutros mislila da su mi naocare slomljene pa sam ih ubacila u papucu, kao tamo je mekano O.o ni ja ne razumem. I telefon sam 2,3x upalila i ugasila iz takodje nepoznatog razloga. Ili, probudim se, lezim i pokusavam da shvatim na koju sam stranu okrenuta i ne mogu da provalim, kao idiot lezim 10min tako ne znam 'de sam. :D Nisam ni pod kakvim stresom, spavam dovoljno... ne znam, stvarno sta je u pitanju.
Odgovori