Bubrezi i lekovi za spavanje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Re: Bubrezi i lekovi za spavanje

Post od _david_ »

kakva je to galenika sa jekavicom lol ? ti si stvarno lud covek , evo ti galenika posto vidim da si zalutao

http://www.galenika.rs/downloads/spc-pi ... ju_pil.pdf
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Nisam zalutao ali si ti bezobrazan.

Galenika prodaje lekove van tržišta Srbije tako da jelte za ta tržišta daje i uputstva sa jekavicom koja su takođe sasvim validna.

Dalje, i u ovom uputstvu piše ovo
BENSEDIN® se ne sme koristiti kada postoji alergija na ovaj lek ili druge lekove iz grupe benzodiazepina, ili nabilo koji drugi sastojak leka, ako bolesnik ima mijasteniju gravis (bolest u kojoj postoji slabost mišića), ako ima teže oštećenje funkcije jetre i pluća, kao i ukoliko se kod bolesnika javljaju poteškoće sa disanjem kada zaspi (tzv. "sleep" apneja sindrom).
BENSEDIN® rastvor za injekcije nije namenjen za lečenje prevremeno rođenih beba i novorođenčadi, jer se u njegovom sastavu nalazi benzil alkohol.
U ovom delu se bubrezi ne spominju, a trebalo bi ako je štetan, zar ne?

Oprez za bubrege u ovom uputstvu može naći mesto recimo jer se radi o ampuli koja se moža davati kao infuzija.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

mani se dejane zajebancija, nisi u stanju da pronadjes originalnu galeniku , nego si izguglao neku sa jekavicom... covek zavrsio medicinu postao medicinski brat... istripovao nekog dr, Ph.D-a... ajmo teraj dalje i ti i bensedin.. svaka tableta je stetna
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Давиде јес' ти на неким дрогама? Боље узми пиво.

Та твоја тема о бубрезима нема везе са мном, али има везе оно твоје цитирање да се од меса не можеш угојити.

Ако стварно тврдиш да се од меса можеш угојити онда не бих даље коментарисао јер се од твојих угљених хидрата можеш угојити небројено пута више.

Друго, ако баш толико верујеш онима који пишу упутство за лек и држиш се тога као пијан плота, онда стварно нешто не штима код тебе.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

aaaca napisao:Давиде јес' ти на неким дрогама? Боље узми пиво.

Та твоја тема о бубрезима нема везе са мном, али има везе оно твоје цитирање да се од меса не можеш угојити.

Ако стварно тврдиш да се од меса можеш угојити онда не бих даље коментарисао јер се од твојих угљених хидрата можеш угојити небројено пута више.

Друго, ако баш толико верујеш онима који пишу упутство за лек и држиш се тога као пијан плота, онда стварно нешто не штима код тебе.
mani se aco corava posla , kad smo bili u duelu prepirnja 1 na 1... povukao se kao ona zadnja pi*cka... sad kad se dejan prikljucio eto i tebe odma.. mani se cirilice , pravis se da si veliki srbin a deda ti bio djarma.. mani se medicine , hvataj se tvoje elketronike...vidis da ti se svi smeju
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Џабе се пројектујеш на мене јер ти не може помоћи.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

Znači Davide,što reče Aca-jes' ti čoveče na nekim drogama?!Napadaš ovde ljude bez razloga,i što reče Dejanbg,bezobrazan si.Kažeš sa Acom si bio u duelu 1 na 1..mislim čoveče nije ovo ring,niti ovaj forum služi da bi se prepucavali oko svojih teorija.Ovde ljudi postavljaju pitanja za svoje zdravstvene probleme,gde žele da im odgovore stručna lica ili lica koja su imala isto ili slično iskustvo,tj problem.Shomy i Dejanbg su lepo odgovorili.Ti imaš prava na svoje mišljenje i teoriju..i napisao si je- i ok.Mi ćemo odabrati kome da verujemo i sa čijim mišljenjem da se slažemo i da poslušamo.Nema svrhe da namećeš svoje teorije nekome,i pri tom da vređaš ljude koji ne dele tvoje mišljenje..samo neke teorije zavere...Stvarno ne znam šta je tvoj problem,pun si gneva i nervoze.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

Kristina11 napisao:Znači Davide,što reče Aca-jes' ti čoveče na nekim drogama?!Napadaš ovde ljude bez razloga,i što reče Dejanbg,bezobrazan si.Kažeš sa Acom si bio u duelu 1 na 1..mislim čoveče nije ovo ring,niti ovaj forum služi da bi se prepucavali oko svojih teorija.Ovde ljudi postavljaju pitanja za svoje zdravstvene probleme,gde žele da im odgovore stručna lica ili lica koja su imala isto ili slično iskustvo,tj problem.Shomy i Dejanbg su lepo odgovorili.Ti imaš prava na svoje mišljenje i teoriju..i napisao si je- i ok.Mi ćemo odabrati kome da verujemo i sa čijim mišljenjem da se slažemo i da poslušamo.Nema svrhe da namećeš svoje teorije nekome,i pri tom da vređaš ljude koji ne dele tvoje mišljenje..samo neke teorije zavere...Stvarno ne znam šta je tvoj problem,pun si gneva i nervoze.
.!. zglabaj
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Haha.Prostakluk.Ne zelim da odgovaram na isti nacin,jer nije moj nivo.Ovo samo govori o tebi i pokazuje da su moje tvrnje tacne.I taj duel 1 na 1 sa Acom..gde govoris o svojoj nekakvoj pobedi..ne zanosi se.Aca covek prosto nece da se raspravlja sa budalom.Nit shomy nit dejan bg.Nisi ti na njihovom nivou da uopste mozes u polemiku sa njima.Znas onu narodnu-pametniji popusta.Ne moze se sa budalom raspravljati,kad budala nema sta pametno za reci sem da prosipa bezobrazluke i ulicarsko vaspitanje.Nego ti lepo..potrazi pomoc da se skines sa droga.Ako nije to u pitanju,ti se ozbiljno pozabavi..i pronadji dobrog psihijatra.Jer ti naleti gneva,besa,agresije nisu normalni.A za tvoje prostakluke i ulicne zargone,tu vec nema pomoci..to je vec tvoje vaspitanje.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

Kristina11 napisao:Haha.Prostakluk.Ne zelim da odgovaram na isti nacin,jer nije moj nivo.Ovo samo govori o tebi i pokazuje da su moje tvrnje tacne.I taj duel 1 na 1 sa Acom..gde govoris o svojoj nekakvoj pobedi..ne zanosi se.Aca covek prosto nece da se raspravlja sa budalom.Nit shomy nit dejan bg.Nisi ti na njihovom nivou da uopste mozes u polemiku sa njima.Znas onu narodnu-pametniji popusta.Ne moze se sa budalom raspravljati,kad budala nema sta pametno za reci sem da prosipa bezobrazluke i ulicarsko vaspitanje.Nego ti lepo..potrazi pomoc da se skines sa droga.Ako nije to u pitanju,ti se ozbiljno pozabavi..i pronadji dobrog psihijatra.Jer ti naleti gneva,besa,agresije nisu normalni.A za tvoje prostakluke i ulicne zargone,tu vec nema pomoci..to je vec tvoje vaspitanje.
tiho tamo
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Da,i hocu tiho,rekla sam sve sta sam imala...a i kao sto vec napisah-pametniji popusta i sa budalama se nema svrhe raspravljati.Ti nastavi sa svojim teorijama,samo ne znam dal iko moze shvatiti za ozbiljno osobu tvog kalibra,koja nema ni osnovno vaspitanje,a kamoli nekakvo obrazovanje,a pri tom se busa sa nekakvim znanjem..popio pamet celog sveta.Sve sami nadrilekari.Secam se kad napisa mi pre par meseci lek protiv hronicnog hepatitisa..kroz dva meseca rukom odnesen.Jao Boze Boze kakvo lupetanje.Nije neznanje najgore,vec sto ti mislis da znas.Nazalost ima ljudi koji se hvataju za slamku,al sreca pa tvoj nacin komunikacije govori o tebi,pa ti niko ovde ne veruje.Kao sto rekoh..psihijatar..pozabavi se sobom a ne drugima..iskren savet.I to je to.Odjavljujem se sto se tice komunikacije sa tobom.Imam preca posla,ti ako nemas,nastavljaj se.Ja ne mogu da gubim vreme na gluposti.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

Kristina11 napisao:Da,i hocu tiho,rekla sam sve sta sam imala...a i kao sto vec napisah-pametniji popusta i sa budalama se nema svrhe raspravljati.Ti nastavi sa svojim teorijama,samo ne znam dal iko moze shvatiti za ozbiljno osobu tvog kalibra,koja nema ni osnovno vaspitanje,a kamoli nekakvo obrazovanje,a pri tom se busa sa nekakvim znanjem..popio pamet celog sveta.Sve sami nadrilekari.Secam se kad napisa mi pre par meseci lek protiv hronicnog hepatitisa..kroz dva meseca rukom odnesen.Jao Boze Boze kakvo lupetanje.Nije neznanje najgore,vec sto ti mislis da znas.Nazalost ima ljudi koji se hvataju za slamku,al sreca pa tvoj nacin komunikacije govori o tebi,pa ti niko ovde ne veruje.Kao sto rekoh..psihijatar..pozabavi se sobom a ne drugima..iskren savet.I to je to.Odjavljujem se sto se tice komunikacije sa tobom.Imam preca posla,ti ako nemas,nastavljaj se.Ja ne mogu da gubim vreme na gluposti.
kristina, opusti se i uzjasi ga .!.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Батали Кристина. Давид мисли да је попио сву памет света од када се обрезао.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

aaaca napisao:Батали Кристина. Давид мисли да је попио сву памет света од када се обрезао.
provali ga sto joj se udvara preko interneta i to jos na DOKTOR.RS sajtu... aco dzabe ti to uvlacenje u bulju, neces jeba.ti
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

:lol: Aco batalila sam ga..mislim sta da mu odgovaram vise na njegove ulicarske zargone.A popio pamet celog sveta,a sto vise nastavlja sa pisanjem,sve je gluplji i prostiji.Prost ko cepanica."Blago" nasoj drzavi sa takvim znalnima kao sto je on.Nazalost za prevaspitanje mu je kasno.Al lepo rekoh mu dijagnozu..prvo skidanje sa opijata,pa zatim dobar psihijatar.I bice izlecen.Dok za glupost nema mu leka :lol: .Al izadje mu na videlo jos jedan problem-seksualnost.Pogledaj zadnje postove..prostacke..sve su na taj fazon.Da ne citiram prostakluk.Hmmm projektuje na druge,al problem seksualnosti upravo on ima :lol: :lol: :lol: .U tom grmu lezi zec.Kljuc njegove nervoze i nezadovoljstva :lol: Pa nek se otkaci od ovog foruma,i ovako ga svi kuliraju,nek izadje napolje malo i nadje neku devojku.
Odgovori