Bubrezi i lekovi za spavanje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Bubrezi i lekovi za spavanje

Post od aaaca »

Кристина, ја бих се на твом месту озбиљно позабавио узроцима таквих учесталих алергија.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

Hvala Shomy,u sustini rekose mi da je to orvazil u pitanju.Najverovatnije.Jer se desila ponovna alergija prilikom uzimanja orvazila u vaginalnom obliku.U pocetku nije se moglo tacno znati jer sam uzimala kombinaciju nimulida i orvazila,al je akcenat stavljen na nimulid,jer on cesce daje alergijske reakcije tako jake.Al za svaki slucaj tada mi alergolog iskljucila sve iz grupe NSAIL i orvazil.Ali kad se desilo ponovo posle mesec dana od orvazil vaginaleta..onda je uoceno da je od orvazila.Medjutim ja nisam otisla dalje na ispitivanje da to tacno utvrdim,jer mi je receno da za ispitivanje alergije na lekove moram na institutu par dana da lezim..da me bockaju uz prisustvo doktora.A ja nisam htela da ostajem u bolnici.Vec sam prosto prestala da pijem bilo sta od lekova.Samo paracetamol .A Aco,kako mislis uzrok?Pa uzrok je lek.Nisam ja alergicna ni na sta drugo..nit na polen,nit na bilo sta od hrane,nit na penicilin.A ako mislis koji je uzrok sto sam postala alergicna na lek?Pa nema sta da se pozabavim time..ja vec znam.Prekomernom upotrebom.Ja sam konstantno,svaki dan,duze od 6 meseci pila kombinaciju ova dva leka,cak ponekad i vece doze nego sto je trebalo,jer me zub boleo a nisam kod zubara htela.Budala.I na kraju dobih alergiju.I odoh kod zubara.I izvadih umnjak koji je sav taj nesnosan bol pravio.Dakle znam zasto..prekomernom upotrebom sam postala alergicna.E mene sad samo zanima dal je to samo na orvazil il na sve te anelgetike.Al to definitivno da bih znala morala bih na ispitivanje.Jer ne bih bas da se usudim da probam pa da rizikujem dal cu opet trckarati do hitne
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако знаш узрок онда је то то. Стекао сам утисак да ти се алергије само ређају једна за другом. Онда једино да повећаш унос чисте воде и избациш хемију из исхране па тако покушаш да се нормализујеш.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

nece shomy da odgovori zasto su navedeni bubrezi za bensedin...cak sam mu slao i privatnu poruku da odgovori ali on je u fazonu "kuliranja" kulira kako bi ja pomislio da ga "smaram" i zato nece da odgovori...

- e pa to je pogresno , kulira jer ne zna i ne ume da objasni zasto su bubrezi navedeni a zna da lupeta da bensedin nije stetan za bubrege , dejanbg je takodje reagovao da bensedin nema veze sa bubrezima cak ni od njega nisam video kontra poruku zasto su navedeni bubrezi za bensedin ... clanak je direktno skinut sa galenike...

evo opet cu okaciti clanak

Slika

- samo guglate.... znanje nularica , naidju na neki sajt, vide bensedin nije stetan za bubrege.. posto mediji danas pisu ono sto jeste i sto nije... i onda ...aha ajmo... trlalalala bensedin nije stetan....
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ти Давиде не знаш да читаш. Да би прочитао упутство неког лека мораш прво да завршиш медицински факултет или бар фармацеутски. У противном ништа не разумеш нарочито ако користиш интернет. И немој случајно да ти падне на памет да прочиташ неку медицинску књигу а да претходно ниси завршио медицински факултет. Јел' знаш?! :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

aaaca napisao:Ти Давиде не знаш да читаш. Да би прочитао упутство неког лека мораш прво да завршиш медицински факултет или бар фармацеутски. У противном ништа не разумеш нарочито ако користиш интернет. И немој случајно да ти падне на памет да прочиташ неку медицинску књигу а да претходно ниси завршио медицински факултет. Јел' знаш?! :lol: :lol: :lol:
pa cekaj oni tvrde da bendzos nema veze sa bubrezima, a ovde u uputstvu stoji UPOZORENJE

ajde objasni mi ti , sta si ti bese zavrsio za odzacara, elektronicara? objasni sto stoji upozorenje, ako bensedin nema nikakve veze sa bubrezima... hoce li mi neko konacno objasniti , obrazloziti.... **** jel treba neki magistar da se pojavi da mi objasni... svi ste neki guglasi... hoce li objasniti neko ? ovamo nema veze sa bubrezima a u uputsvu galenike jasno stoji upozorenje jetra i bubrezi

A ti aco si legenda majke mi, vidim da te zanima medicina... trudis se, hoces da pomognes ljudima ... ali stvarno ja mislim da bi trebao da se drzis svoje elektronike :)

Slika
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Јел' ти то ниси укапирао да сам се зезао? То је била иронија.

Што се тиче мршављења и меса, а у вези овога што си ми цитирао, не разумем шта хоћеш да кажеш.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

aaaca napisao:Јел' ти то ниси укапирао да сам се зезао? То је била иронија.

Што се тиче мршављења и меса, а у вези овога што си ми цитирао, не разумем шта хоћеш да кажеш.
mani se mesa, evo i ti bezis sa teme kao i dejan i shomy... ajde molim te reci mi zasto je bensedin nije opasan , a u uptustvu stoji pravilnik :) kako ne razumes ? pa oni tvrde da bensedin nije opasan i nema veze sa bubrezima.... a recenica koju sam izvukao je iz galinike pdf fajla ...

Slika
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ne beži niko sa teme nego je forum zasut spamom pa se teme teško nađu.

Zašto je u uputstvu?

Evo na primer dva razloga:
1) Proizvođači da bi se ogradili uvek pišu sve u uputstvo mnogo šire nego što je realna opasnost, osim toga, mnoga rečenice tog tipa su copy/paste, znači ne udubljuju se tačno u metabolisanje leka već se ograde da ako neko ima problem itd da to kaže svom lekaru i time su se pokrili.
2) Ako se jedan lek ne metaboliše preko bubrega, ne znači da pacijent ne uzima još jedan lek koji se možda tako metaboliše a ta dva leka zajedno prave interakciju i onda se mora paziti sa dozama
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

I evo ga Galenikino uputstvo, sad sam baš pogledao.
4.3. Kontraindikacije
Miastenija gravis
Preosjetljivost na benzodiazepine ili na neku od pomoćnih supstanci
Teška respiratorna insuficijencija
Sleep apneja sindrom
Teška insuficijencija jetre
Fobije i opsesivna stanja
Hronične psihoze
Pacijenti koji boluju od rijetkog nasljednog oboljenja netolerancije galaktoze, Lapp laktoznog deficita ili loše glukozno-galaktozne apsorpcije ne smiju koristiti ovaj lijek zbog sadržaja laktoze
5.2. Farmakokinetičke karakteristike
Diazepam se brzo i u potpunosti resorbuje iz gastrointestinalnog trakta. Maksimalne koncentracije u plazmi se postižu 30 do 90 minuta nakon oralne prim
jene.
Diazepam i njegovi metaboliti se u visokom procentu vezuju za proteine plazme (diazepam 98%). Prolaze krvno-moždanu i placentnu barijeru. Mogu se naći u majčinom mlijeku u koncentraciji koja je približno jedna desetina od one koja se postiže u plazmi dojilje. Volumen distribucije je 1-2 l/kg.
Diazepam se uglavnom metaboliše do farmakološki aktivnih metabolita kao što su N-desmetildiazepam, temazepam i oksazepam.
Nakon oralne primjene, pad koncentracije u plazmi tokom vremena ima bifazan profil. Nakon brze i ekstenzivne faze distribucije slijedi produžena faza eliminacije (poluživot do 48 sati). Poluvrijeme eliminacije aktivnog metabolita N
-desmetildiazepama je do 100 sati. Diazepam i njegovi metaboliti se izlučuju uglavnom putem urina i to u obliku konjugata. Klirens diazepama je 20-30ml/min.
Poluvrijeme eliminacije može biti produženo kod novoroĎenčadi, kod starih osoba i kod pacijenata sa bolešću jetre. Poluvrijeme eliminacije dizepama ostaje nepromijenjeno kod pacijenata sa oštećenom funkcijom bubrega
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

kakva je to galenika sa jekavicom lol ? ti si stvarno lud covek , evo ti galenika posto vidim da si zalutao

http://www.galenika.rs/downloads/spc-pi ... ju_pil.pdf
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Nisam zalutao ali si ti bezobrazan.

Galenika prodaje lekove van tržišta Srbije tako da jelte za ta tržišta daje i uputstva sa jekavicom koja su takođe sasvim validna.

Dalje, i u ovom uputstvu piše ovo
BENSEDIN® se ne sme koristiti kada postoji alergija na ovaj lek ili druge lekove iz grupe benzodiazepina, ili nabilo koji drugi sastojak leka, ako bolesnik ima mijasteniju gravis (bolest u kojoj postoji slabost mišića), ako ima teže oštećenje funkcije jetre i pluća, kao i ukoliko se kod bolesnika javljaju poteškoće sa disanjem kada zaspi (tzv. "sleep" apneja sindrom).
BENSEDIN® rastvor za injekcije nije namenjen za lečenje prevremeno rođenih beba i novorođenčadi, jer se u njegovom sastavu nalazi benzil alkohol.
U ovom delu se bubrezi ne spominju, a trebalo bi ako je štetan, zar ne?

Oprez za bubrege u ovom uputstvu može naći mesto recimo jer se radi o ampuli koja se moža davati kao infuzija.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

mani se dejane zajebancija, nisi u stanju da pronadjes originalnu galeniku , nego si izguglao neku sa jekavicom... covek zavrsio medicinu postao medicinski brat... istripovao nekog dr, Ph.D-a... ajmo teraj dalje i ti i bensedin.. svaka tableta je stetna
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Давиде јес' ти на неким дрогама? Боље узми пиво.

Та твоја тема о бубрезима нема везе са мном, али има везе оно твоје цитирање да се од меса не можеш угојити.

Ако стварно тврдиш да се од меса можеш угојити онда не бих даље коментарисао јер се од твојих угљених хидрата можеш угојити небројено пута више.

Друго, ако баш толико верујеш онима који пишу упутство за лек и држиш се тога као пијан плота, онда стварно нешто не штима код тебе.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

aaaca napisao:Давиде јес' ти на неким дрогама? Боље узми пиво.

Та твоја тема о бубрезима нема везе са мном, али има везе оно твоје цитирање да се од меса не можеш угојити.

Ако стварно тврдиш да се од меса можеш угојити онда не бих даље коментарисао јер се од твојих угљених хидрата можеш угојити небројено пута више.

Друго, ако баш толико верујеш онима који пишу упутство за лек и држиш се тога као пијан плота, онда стварно нешто не штима код тебе.
mani se aco corava posla , kad smo bili u duelu prepirnja 1 na 1... povukao se kao ona zadnja pi*cka... sad kad se dejan prikljucio eto i tebe odma.. mani se cirilice , pravis se da si veliki srbin a deda ti bio djarma.. mani se medicine , hvataj se tvoje elketronike...vidis da ti se svi smeju
Odgovori