Bolest zavisnosti
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Bolest zavisnosti
nemam savet, nisam strucan
Molim se da uspes, da se izlecis...
Molim se da uspes, da se izlecis...
Ja sam zdravstveni radnik u penziji i dok sam radila imala sam prilike da se srećem direktno sa konzumentima razne droge.Bilo je i recidiva ali najstrašnije je što nijedan roditelj nije želeo da se suoči sa detetovim problemom,tačnije nisu želeli javno da priznaju da je njino dete narkoman.
Roditelji sve manje pričaju sa decom kontaktiraju samo kada moraju,porodica nam je u rasulu deca su prpuštena malte ne sama sebi,naravno ne sva.Znači jedan veliki problam na startu.Naravno da nije razlog da se drogiraju.
Pisala sam na dosta foruma na tu temu,svako ima svoju tužnu i bolnu priču.Sada pamet u glavu svakog trena pomisli na svoje dete jer ono je sada najvažnije.Budi hrabar jedino sam sebi možeš pomoći i možda nekao devojče koje će ti pričati o lepoti življenja neće voditi razgovor o tvojoj zavisnosti.
Srećno jedna baka koja brine za zdravlje svoje unuke sa Portnom hipertenzijom a nije želela da je dobije,rodila se sa sepsom.
Roditelji sve manje pričaju sa decom kontaktiraju samo kada moraju,porodica nam je u rasulu deca su prpuštena malte ne sama sebi,naravno ne sva.Znači jedan veliki problam na startu.Naravno da nije razlog da se drogiraju.
Pisala sam na dosta foruma na tu temu,svako ima svoju tužnu i bolnu priču.Sada pamet u glavu svakog trena pomisli na svoje dete jer ono je sada najvažnije.Budi hrabar jedino sam sebi možeš pomoći i možda nekao devojče koje će ti pričati o lepoti življenja neće voditi razgovor o tvojoj zavisnosti.
Srećno jedna baka koja brine za zdravlje svoje unuke sa Portnom hipertenzijom a nije želela da je dobije,rodila se sa sepsom.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 5:45 pm
Hvala svima na podrsci, nemate pojma koliko to znaci osobama poput mene.Jednostavno sve droge su jedno veliko zlo i apelujem na sve one koji dolaze u dodir sa tim zlom da se nikada ne uljuljkuju da to nije strasno, samo cu sada pa vise necu...JEDNOSTAVNO NEMA LAKIH I TESKIH DROGA SVE ONE NA KRAJU VODE KA JEDNOM A TO JE AMBIS.Ja imam 34 godine i heroinski sam zavisnik zadnjih 15 godina sem ovoga deteta i devojke koja je nekim cudom ostala uz mene ja nemam nista vise imam majku koja je od pokusaja da mi pomogne dobila bolest, oca i brata koji skoro da ne govore sa mnom, poremecene odnose u porodici,propali brak iza mene ,jednom recju lose medju ljudske odnose kojima sam ja uzrok, ni jednog dana radnog staza... i da ne nabrajam dalje. Znam da mi predstoji teska borba da nastavim dalje u zdravu buducnost, i mislim da ovaj put idem na pravi nacin u lecenje posle 15 god ciste glave bez alkohola, sedativa "lakih droga" ali i jednostavno znam da zlo u meni nece mirovati, i da MORAM biti jak da istrajem.
sta si po struci?
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
Samo da se javim nakon tvog posta.Moram priznati da sam zaplakala,jer znam koliko je teško pisati o svojoj zavisnosti.To što su svi tvoji okrenuli leđa neznači da ti se neće vratiti.Očekuju tvoju poslednju bitku sa bolešću,a ti im moraš ovoga puta dokazati da si spreman da je pobediš.Nisam do sada pročitala ni jednu ispovest mladog čoveka čvrso rešen da se izbori sa problemom koji je bogami dugotrajan,kao ovu tvoju.
Verujem da ćemo za par meseci čitati tvoj post da si dobro da šetaš sa ćerkicom i da si našao posao.Ljubav majke i brata je tu samo čeka na tvoju rešenost da im jednog dana kažeš opet sam onaj isti kao pre dosta godina.
Želim ti oporavak i da istraješ i nedozvoliš nikom da makar i jednom rečju povrede tvoju rešenost za ozdravljenjem.Verujem da si me shvatio.
Verujem da ćemo za par meseci čitati tvoj post da si dobro da šetaš sa ćerkicom i da si našao posao.Ljubav majke i brata je tu samo čeka na tvoju rešenost da im jednog dana kažeš opet sam onaj isti kao pre dosta godina.
Želim ti oporavak i da istraješ i nedozvoliš nikom da makar i jednom rečju povrede tvoju rešenost za ozdravljenjem.Verujem da si me shvatio.
-
- Novi član
Ljudi hvala na podrsci,po struci sam turisticki tehnicar a iz hobija sam poceo da se bavim stolarijom(onda kada nisam bio na PAS-u) cak su mi i moji kupili neku masinu misleci da me iscupaju.Ovaj put znam da stvarno zelim izlecenje ali se nadam da cu uspeti. Nije lako kada godinama zivis u lazi, kada ti laz postane sredstvo zastite (cuvena narkomanska manipulacija)da odjednom gledas i ponasas se drugacije.Ali nadam se da je ovaj put i stvarno POSLEDNJI i znam da cu uciniti sve da tako i bude 

-
- Novi član
Hvala svima na podrsci verujte znaci mi puno,inace po stuci sam turisticki tehnicar.Trenutno mi vise predstavlja problem skidanje sa lekova nego supstanca,ali znam da nazad vise nema,i bogu se molim za snagu jer svom mozgu i ne verujem bas 

Sada nije vreme za bilo kakav problem,krenuo si rešen da završiš sa lečenjem ,kročiš sa obe noge osmehom na licu držeći pri tom dete za ruku.Ni slučajno nerazmišljaj o teškoći,to moraš završiti.baksuzveliki napisao:Hvala svima na podrsci verujte znaci mi puno,inace po stuci sam turisticki tehnicar.Trenutno mi vise predstavlja problem skidanje sa lekova nego supstanca,ali znam da nazad vise nema,i bogu se molim za snagu jer svom mozgu i ne verujem bas
Moja mlađa unuka kada treba nešto da uradi a ima četiri godine govori sebi tiho,,,ti to možeš,,,ti to moraš.U početku nisam obraćala pažnju na njene izgovorene reči a kasnije sam je pitala:
-Zašto ona to stalno kada nešto pokušava da uradi izgovara.
Odgovor je bio.
--Bako ja to uvek kada mi nešto bude teško da uradim kažem,,ti to možeš.
Sledi moju unuku u izgovaranju reči,bilo šta da radiš.
javljaj se ponekad tu smo da znamo kako napreduješ,i da sa tobom propratimo tvoje napredovanje u lečenju.Pozdrav.
Koji su lekovi u pianju ,iako mogu da pretpostavim.A to bi onda bila tema za diskusiju neka ostane nepoznanica.
-
- Novi član
gerda napisao:Sada nije vreme za bilo kakav problem,krenuo si rešen da završiš sa lečenjem ,kročiš sa obe noge osmehom na licu držeći pri tom dete za ruku.Ni slučajno nerazmišljaj o teškoći,to moraš završiti.baksuzveliki napisao:Hvala svima na podrsci verujte znaci mi puno,inace po stuci sam turisticki tehnicar.Trenutno mi vise predstavlja problem skidanje sa lekova nego supstanca,ali znam da nazad vise nema,i bogu se molim za snagu jer svom mozgu i ne verujem bas
Moja mlađa unuka kada treba nešto da uradi a ima četiri godine govori sebi tiho,,,ti to možeš,,,ti to moraš.U početku nisam obraćala pažnju na njene izgovorene reči a kasnije sam je pitala:
-Zašto ona to stalno kada nešto pokušava da uradi izgovara.
Odgovor je bio.
--Bako ja to uvek kada mi nešto bude teško da uradim kažem,,ti to možeš.
Sledi moju unuku u izgovaranju reči,bilo šta da radiš.
javljaj se ponekad tu smo da znamo kako napreduješ,i da sa tobom propratimo tvoje napredovanje u lečenju.Pozdrav.
Koji su lekovi u pianju ,iako mogu da pretpostavim.A to bi onda bila tema za diskusiju neka ostane nepoznanica.
lekovi su tegretol i rivoltril koje sam pio preko deset godina tako da sada su mi oni veci problem nego dop
baksuzveliki napisao:Ljudi hvala na podrsci,po struci sam turisticki tehnicar a iz hobija sam poceo da se bavim stolarijom(onda kada nisam bio na PAS-u) cak su mi i moji kupili neku masinu misleci da me iscupaju.Ovaj put znam da stvarno zelim izlecenje ali se nadam da cu uspeti. Nije lako kada godinama zivis u lazi, kada ti laz postane sredstvo zastite (cuvena narkomanska manipulacija)da odjednom gledas i ponasas se drugacije.Ali nadam se da je ovaj put i stvarno POSLEDNJI i znam da cu uciniti sve da tako i bude
super je sto imas dobru struku, i sto imas i dodatna znanja da opstanes tj. da budes nezavistan ziveci od svog rada.
razmisljaj, planiraj i mastaj o tome tj. pripremaj se za taj period zivota kada ce ti tvoj rad i profesija biti jedina glavna preokupacija u zivotu (jer covek koji ne radi ne moze da normalno zivi), a sve ostalo ce biti nadogradnja.
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
Hoću da pitam, dugo nisam bila na forumu kako si i kako napreduje borba sa bolešću.Nadam se da nisi posustao,a što se tiče lekova koje si pio pa baš si dobro sredio organizam.Koja je sada terapija mislim šta ti sada daju i gde si.Dali kod kuće ili u nekoj ustanovi.Javi se mislim na tebe vrlo sam znatiželjna kako napreduješ,pozdrav.
Mladi čoveče gde si ,baš sam se zabrinula,ni jedno slovo nema o tvome lečenju i o tome kako si.
nadam se da si ok....prestani to da radis sebi!zivi za to dete!!!!!!!!!!!!
Ja ću evo opet da pitam šta je sa ovim mladim čovekom mislim na @baksuzveliki.Toliko vremena je prošlo i baš mi ovo njegovo nejavljanje neuliva ni malo dobrog.