Bolest zavisnosti
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 5:45 pm
Bolest zavisnosti
Znam da ne zasluzujem ali potrebna mi je pomoc,nakon "duge" i uspesne apstinencije opet sam na heroinu.Za sada sam na dva unosa u toku dana intravenski.Devojka je i pored ostrog stava da nikada vise i dalje uz mene,ali roditelji tacnije otac ne.Zanima me kako da se detoksikujem uz naravno male krize(visestruki sam povratnik ovo mi je 6 put)da bi stigao do implanta i blokatora.Nemam mnogo novca (tacnije devojka)a stvarno ne mogu u drustvenu kliniku jer imam dete koje ce mi socijalno oduzeti ukoliko se registrujem kao narkoman.Konkretno me zanima lek suboteks da li mogu da ga nabavim bez recepta i koliko kosta?
PS.stvarno mi je hitno jer ne mogu vise ovako ,ali ne mogu ni bez lekova jer su krize uzasne
PS.stvarno mi je hitno jer ne mogu vise ovako ,ali ne mogu ni bez lekova jer su krize uzasne
Re: Bolest zavisnosti
baksuzveliki napisao:Znam da ne zasluzujem ali potrebna mi je pomoc,nakon "duge" i uspesne apstinencije opet sam na heroinu.Za sada sam na dva unosa u toku dana intravenski.Devojka je i pored ostrog stava da nikada vise i dalje uz mene,ali roditelji tacnije otac ne.Zanima me kako da se detoksikujem uz naravno male krize(visestruki sam povratnik ovo mi je 6 put)da bi stigao do implanta i blokatora.Nemam mnogo novca (tacnije devojka)a stvarno ne mogu u drustvenu kliniku jer imam dete koje ce mi socijalno oduzeti ukoliko se registrujem kao narkoman.Konkretno me zanima lek suboteks da li mogu da ga nabavim bez recepta i koliko kosta?
zasto ne zasluzujes?
svi zasluzuju pomoc, ali ti prvi moras da to mislis o sebi (da zasluzujes) i da vise volis sebe da bi sebi pomogao. to sto radis sebi trenutno ne ispoljava se kao zdrava ljubav prema sebi.
pisem ti o zdravoj ljubavi prema sebi, i malo ti moze zvucati filozofski, ali ta komponenta licnosti je veoma vazna. sada u ovom trenutku dok si ovisnik ce ti to biti mnogo teze, ali kako se budes odvikavao, radi na tome da to razvijes kod sebe. to podrazumeva rad na sebi na zdrave nacine - sport, ucenje, rad, hobi, druzenje samo sa normalnim i psihicki zdravim ljudima koji imaju normalan sistem vrednosti itd.
medjutim, posto ti imas ozbiljan problem sa zavisnoscu (koga si i sam svestan, i ne porices ga sto je veoma dobro), i posto logicno i prirodno (s obzirom o kakvoj se zavisnosti radi) ne mozes sam da se sa tim izboris, moras da smognes snage da sebi pomognes uz pomoc lekara.
dakle, ne ustrucavaj se ni te drustvene klinike da odes, jer ce ti tvoje dete biti zahvalno jednog dana za to i shvatice koliko si bio hrabar da se na adekvatan nacin suocis sa tim problemom.
ali nece ti biti zahvalno ako ostanes narkoman, i ako jednog dana prerano umres od heroina-jer teska ovisnost se mora leciti. nema tu nikakvih 'detoksikacija' u privatnoj reziji, to su prazne price za malu decu, naivne i budale.
i zapitaj se da li ti je "odizimanje deteta" samo izgovor da se ne pocnes leciti na adekvatan nacin?
moras da shvatis realnost da NEMAS DRUGOG IZBORA.
ne znam gde zivis, da li u Srbiji ili ne, ali ako tako nastavis da taj problem relativizujes (u smislu "oduzece mi dete" i sl.,) i ako se ne lecis gde treba, ostaces narkoman ovistan o heroinu, tu nema nikakve dileme.
sto pre sebi krenes da pomazes, pre ces se oporaviti, jer heroin ne samo sto izaziva trovanje celog organizma, vec menja strukturu licnosti, postajes sve slabiji da se sa tim izboris. znas to verovatno i sam, ali jetra najvise strada od njega (mnogi dobijaju cirozu-rak jetre, a transplantacija je skupa i jako tsko dostupna), osim drugih organa (mozak i sl.) ...
da li hoces da ti jos svasta pisem o pogubnosti heroina i grozotama koje te mogu zadesiti ako tako nastavis?
jer to gde si sada stigao sa tom ovisnoscu nije nista, naspram onog sta jos moze da bude ako ovako nastavis...
da li zelis da tvoje dete odrasta uz oca narkomana koji nema nista normalno duhovno a ni materijalno da mu pruzi dok odrasta?
da li zelis da tvoje dete ostane siroce i odraste bez oca?
a za taj lek Suboteks, nazovi apoteku pa pitaj, ili pitaj lekare-psihijatre preko telefona.
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
sto se nekih dodataka u ishrani tice,
za pocetak koristi redovno surutku od mleka (ima da se kupi u prodavnicama u vidu tecnosti, ali i osusena u vidu praha pa se razmuti u vodi i pije). koriste je sportisti jer je puna proteina za misicnu masu (stavlja se i u mnoge preparate za bildere...), a i odlicna je za preventivnu detoksikaciju jetre kod zdravih ljudi i rekonvalescenata. koristi se i kao zdrav dodatak u prehrambenoj industriji pecivima i hlebu...
takodje pij dosta caja od hajducke trave, svaki dan.... on je lekovit za jetru...
za pocetak koristi redovno surutku od mleka (ima da se kupi u prodavnicama u vidu tecnosti, ali i osusena u vidu praha pa se razmuti u vodi i pije). koriste je sportisti jer je puna proteina za misicnu masu (stavlja se i u mnoge preparate za bildere...), a i odlicna je za preventivnu detoksikaciju jetre kod zdravih ljudi i rekonvalescenata. koristi se i kao zdrav dodatak u prehrambenoj industriji pecivima i hlebu...
takodje pij dosta caja od hajducke trave, svaki dan.... on je lekovit za jetru...
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
-
- Novi član
nije me bilo neko vreme vise ne znam ni ko sam ni sta sam , po ko zna koji put majka mi je pomogla tj zapoceo sam proces detoksikacije u jednoj privatnoj klinici u bg.Zbog nedostatka para idem na dnevnu terapiju ,ujutru primim infuzije a za uvece dobijem lek za kuci.Prvo me je doktor i jedva primio da se lecim zbog broja recidiva tj rekao mi je idi drogiraj se i umri meni ne trebaju recidivi u dosijeu.ne pisem sad zbog toga neko vec duze vreme otezano mokrim pogotovu sada na pocetku skidanja i otekle su mi noge pa me zanima da li je to normalni jer ja sumnjam na bubrege a i zaradio sam hepatitis c pa da nije nesto u vezi sa njim?

Mislim da u Banjaluci van mesta postoji bolnica za takve bolesnike neznam da li bi mogao da ideš tamo koliko sam čula od koleginice koja ima sestru u Banjaluci tu se leče svi bolesnici čak iz cele bivše Juge. Ima i manastir u Vojvodini mislim Kovilj u kome se leče isto takvi bolesnici. Možda ti je najbolja ova druga varijanta jer je bliže i čula sam da dosta njih se izlečilo. Ali ovo treba proveriti tačno gde je pa ako sam ti pomogla. U svakom slučaju sretno. Ako već nećeš na državnu kliniku onda probaj s ovim. Možda je izolacija najbolja varijanta za tebe. Imaš dete pa radi dobra njegova i porodice treba da učiniš sve u svojoj moći da se izlečiš. Možda i postoji i kol centar baš za takve bolesnike, sretno!

baksuzveliki napisao:nije me bilo neko vreme vise ne znam ni ko sam ni sta sam , po ko zna koji put majka mi je pomogla tj zapoceo sam proces detoksikacije u jednoj privatnoj klinici u bg.Zbog nedostatka para idem na dnevnu terapiju ,ujutru primim infuzije a za uvece dobijem lek za kuci.Prvo me je doktor i jedva primio da se lecim zbog broja recidiva tj rekao mi je idi drogiraj se i umri meni ne trebaju recidivi u dosijeu.
ne pisem sad zbog toga neko vec duze vreme otezano mokrim pogotovu sada na pocetku skidanja i otekle su mi noge pa me zanima da li je to normalni jer ja sumnjam na bubrege a i zaradio sam hepatitis c pa da nije nesto u vezi sa njim?![]()
Pa znas sta, sad sta je tu je!
doterao si cara do duvara sto se kaze (dobio i hepatitis-C, al sva sreca da SIDU nisi zakacio, mada kada bi nastavio sa drogiranjem i to bi dobio sigurno!).
dobro je sto te je doktor primio, i dobro ti je ono i rekao, da se osvestis i da shvatis da postujes to sto te je primio i da se trudis!
za hepatitise i bolesti bubrega stvarno nisam obavestena (ne poznajem tu tematiku), pa malo procackaj po ovom forumu o tome, ili proguglaj.
ne brini puno 'sta bi bilo kad bi bilo' jer si tu gde si i dobro je sto se lecis, radi sta ti doktor kaze i srecno!

vazno je samo da se zdravo hranis uz sve to sto radis kao deo terapije sa doktorom. izbaci svu industrijsku hranu iz upotrebe.
i razmisljaj o buducnosti-planiraj sta ces raditi kada se izlecis, cime ces se baviti, i smisli i neke alternative ako bas ne bude onako kako budes zamislio (u nekom poslu na primer i sl.).
stavi sve to na papir kao delove kratorocnijih ppanova, srednjerocnih i dugorocnijih.
za sada su ti kratkorocni planovi, svakako vezani samo za svakodnevnicu u vidu te terapije koju imas...
mozes ti to.
nadji neke pozitivne knjige da citas. ali nemoj mnogo da filozofiras u tom smislu, jer se ljudi lako navuku na gluposti, tipa nerealnih nebuloza, knjiga od nekih sekti i sl....
Vladeta Jerotic je na primer super za citanje. On je neuropsihijatar, ali je i religiozan na jedan istinski normalan (nefanaticki nacin)...
srecno
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
Kako mislis oduzece ti dete? Jesi razveden, zensko?
-
- Novi član
razveden sam a majka deteta je umrla pocetkom godine (zvanicno od gripa a nezvanicno od posledica zloupotrebe PAS-otisla tj otkazala jetra)sa njenim sam u zestoko losim odnosima tj mene krive za sve i jedva bi docekali da znaju za problem pa da mi otmu dete, vec su i pokusavali iz vrtica ali sam to uspeo da sprecim.inace mi smo razvedeni vec 2 god upravo zbog toga sto sam ja hteo da prestanem a ona ne
ps hvala svima na podrsci sutra idem da lezim 3 dana u bolnicu pre ugradnje implanta samo da veceras izdrzim jer suboxana vise nemam tj lekar mi je obustavio terapiju bas zbog implanta, inace poruka svima je da beze od ovog zla jer se vremenom razvija u strahovitu psihicku bolest i ja nisam siguran ni da cu se izleciti jer nezamislivo je i neopisivo sa cime se jos ovo moje malo preostalo razuma bori
ps hvala svima na podrsci sutra idem da lezim 3 dana u bolnicu pre ugradnje implanta samo da veceras izdrzim jer suboxana vise nemam tj lekar mi je obustavio terapiju bas zbog implanta, inace poruka svima je da beze od ovog zla jer se vremenom razvija u strahovitu psihicku bolest i ja nisam siguran ni da cu se izleciti jer nezamislivo je i neopisivo sa cime se jos ovo moje malo preostalo razuma bori
Nisam lekar ali mozda bi vam bilo malo lakse kada bi ste vodili nekakav dnevnik. Svakako vas nece izleciti od zavisnosti ali moze da pomognete da se osecate malo bolje.
U njemu mozete staviti sve svoje probleme i osecanja i mozete i podsecati sebe zbog cega zelite da prestanete sa takvim zivotom.
Papir dosta trpi i verujte mi donekle se oslobodite onoga sto vas muci.
(Na osnovu otkrica iz klinicke psihijatrije i psihologiije na pocetku dvadesetog veka doslo se do zakljucka da se mnoga knjizevna dela sastoje od zamisljenih ili izmastanih zelja koja u stvarnom zivotu zbog konvencija nisu ostvariva i ona su omogucavala piscima da delimicno illi privremeno otklone izvor svojih problema).
U njemu mozete staviti sve svoje probleme i osecanja i mozete i podsecati sebe zbog cega zelite da prestanete sa takvim zivotom.
Papir dosta trpi i verujte mi donekle se oslobodite onoga sto vas muci.
(Na osnovu otkrica iz klinicke psihijatrije i psihologiije na pocetku dvadesetog veka doslo se do zakljucka da se mnoga knjizevna dela sastoje od zamisljenih ili izmastanih zelja koja u stvarnom zivotu zbog konvencija nisu ostvariva i ona su omogucavala piscima da delimicno illi privremeno otklone izvor svojih problema).
-
- Novi član
Hvala u svakom slucaju i na predhodnom skidanju su nas terali da vodimo dnevnik ili ustvari plan rada sa opazanjima, trenutno sam cist imam ugradjen implant na 3 meseca,ali jedne stvari se plasim , pio sam rivoltril i tegretol 10 god zbog epilepsije (koja je posledica zloupotrebe PAS tacnije naglog prestanka)ali ovaj doktor mi ih je ukinuo i ostavio mi samo neurontin i nema vise ni leksilijuma koji sam takodje pio 15mg dnevno
nemam savet, nisam strucan
Molim se da uspes, da se izlecis...
Molim se da uspes, da se izlecis...
Ja sam zdravstveni radnik u penziji i dok sam radila imala sam prilike da se srećem direktno sa konzumentima razne droge.Bilo je i recidiva ali najstrašnije je što nijedan roditelj nije želeo da se suoči sa detetovim problemom,tačnije nisu želeli javno da priznaju da je njino dete narkoman.
Roditelji sve manje pričaju sa decom kontaktiraju samo kada moraju,porodica nam je u rasulu deca su prpuštena malte ne sama sebi,naravno ne sva.Znači jedan veliki problam na startu.Naravno da nije razlog da se drogiraju.
Pisala sam na dosta foruma na tu temu,svako ima svoju tužnu i bolnu priču.Sada pamet u glavu svakog trena pomisli na svoje dete jer ono je sada najvažnije.Budi hrabar jedino sam sebi možeš pomoći i možda nekao devojče koje će ti pričati o lepoti življenja neće voditi razgovor o tvojoj zavisnosti.
Srećno jedna baka koja brine za zdravlje svoje unuke sa Portnom hipertenzijom a nije želela da je dobije,rodila se sa sepsom.
Roditelji sve manje pričaju sa decom kontaktiraju samo kada moraju,porodica nam je u rasulu deca su prpuštena malte ne sama sebi,naravno ne sva.Znači jedan veliki problam na startu.Naravno da nije razlog da se drogiraju.
Pisala sam na dosta foruma na tu temu,svako ima svoju tužnu i bolnu priču.Sada pamet u glavu svakog trena pomisli na svoje dete jer ono je sada najvažnije.Budi hrabar jedino sam sebi možeš pomoći i možda nekao devojče koje će ti pričati o lepoti življenja neće voditi razgovor o tvojoj zavisnosti.
Srećno jedna baka koja brine za zdravlje svoje unuke sa Portnom hipertenzijom a nije želela da je dobije,rodila se sa sepsom.
-
- Novi član
Hvala svima na podrsci, nemate pojma koliko to znaci osobama poput mene.Jednostavno sve droge su jedno veliko zlo i apelujem na sve one koji dolaze u dodir sa tim zlom da se nikada ne uljuljkuju da to nije strasno, samo cu sada pa vise necu...JEDNOSTAVNO NEMA LAKIH I TESKIH DROGA SVE ONE NA KRAJU VODE KA JEDNOM A TO JE AMBIS.Ja imam 34 godine i heroinski sam zavisnik zadnjih 15 godina sem ovoga deteta i devojke koja je nekim cudom ostala uz mene ja nemam nista vise imam majku koja je od pokusaja da mi pomogne dobila bolest, oca i brata koji skoro da ne govore sa mnom, poremecene odnose u porodici,propali brak iza mene ,jednom recju lose medju ljudske odnose kojima sam ja uzrok, ni jednog dana radnog staza... i da ne nabrajam dalje. Znam da mi predstoji teska borba da nastavim dalje u zdravu buducnost, i mislim da ovaj put idem na pravi nacin u lecenje posle 15 god ciste glave bez alkohola, sedativa "lakih droga" ali i jednostavno znam da zlo u meni nece mirovati, i da MORAM biti jak da istrajem.
sta si po struci?
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
Samo da se javim nakon tvog posta.Moram priznati da sam zaplakala,jer znam koliko je teško pisati o svojoj zavisnosti.To što su svi tvoji okrenuli leđa neznači da ti se neće vratiti.Očekuju tvoju poslednju bitku sa bolešću,a ti im moraš ovoga puta dokazati da si spreman da je pobediš.Nisam do sada pročitala ni jednu ispovest mladog čoveka čvrso rešen da se izbori sa problemom koji je bogami dugotrajan,kao ovu tvoju.
Verujem da ćemo za par meseci čitati tvoj post da si dobro da šetaš sa ćerkicom i da si našao posao.Ljubav majke i brata je tu samo čeka na tvoju rešenost da im jednog dana kažeš opet sam onaj isti kao pre dosta godina.
Želim ti oporavak i da istraješ i nedozvoliš nikom da makar i jednom rečju povrede tvoju rešenost za ozdravljenjem.Verujem da si me shvatio.
Verujem da ćemo za par meseci čitati tvoj post da si dobro da šetaš sa ćerkicom i da si našao posao.Ljubav majke i brata je tu samo čeka na tvoju rešenost da im jednog dana kažeš opet sam onaj isti kao pre dosta godina.
Želim ti oporavak i da istraješ i nedozvoliš nikom da makar i jednom rečju povrede tvoju rešenost za ozdravljenjem.Verujem da si me shvatio.