Bol na dodir - leva slepoocnica..
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Bol na dodir - leva slepoocnica..
Nisam radio UZ arterija glave posto je valjda, precizniji MR arterija i vena glave sa kontrastom (bar tako mislim), sve ok, ima mala asimetrija izmedju arterije na levoj i desnoj slepoocnici, tako urodjeno, nista opasno...primetih da kad izmasiram "cose" izmedju leve slepoocnice i cela, bol na dodir nestane, pa se kroz minut-dva vrati i ujutru dok sam u horizontali, neposredno posle budjenja, na dodir nema bola, ali kad ustanem i pocnem, pranje zuba, umivanje...onda se vrati bol na dodir...to su "apdejti"..nemoj te se svadjati...ovde smo da pomognemo jedno drugim...pozdrav i hvala na odgovorima..
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Можда ти се само део нерва упалио чим тако реагује на додир. Могао би да пробаш да пијеш мало већу количину Б1 и Б6 витамина. У неким апотекама има да се купе таблете које садрже по 100mg тих витамина. Пробај, ако можеш финансијски, јер је цена око 10 евра за 30 таблета, а пије се једна дневно. Могао би и да пробаш да ту површину мажеш Синедол кремом.
Што се тиче свађе, још увек чекам да ми онај стручњак каже коју си то могао "страшну болест" да имаш.
То што су ти радили је потпуно на слепо. Не само да тебе као пацијента на тај начин малтретирају него и троше буџетске паре на потпуно беспотребне анализе.
Што се тиче свађе, још увек чекам да ми онај стручњак каже коју си то могао "страшну болест" да имаш.
То што су ти радили је потпуно на слепо. Не само да тебе као пацијента на тај начин малтретирају него и троше буџетске паре на потпуно беспотребне анализе.
Ti si opasan, pišeš mnogo samouvereno a nemaš pojma!
Ja sam napisao u svom prvom postu ove teme šta bi moglo biti, sam naziv bolesti nisam, ali to ti sam pronađi pošto se sam hvališ kako sve lako nalaziš na internetu. Čim nemaš predstavu šta može da dođe u obzir govori o tome koliko ne znaš, ali važno je da tvrdiš da su sve radili bezveze
Zaga14, ako je sve sa te strane isključeno javite se neurologu da se ispitate eventualno u pravcu neuralgije.
Ja sam napisao u svom prvom postu ove teme šta bi moglo biti, sam naziv bolesti nisam, ali to ti sam pronađi pošto se sam hvališ kako sve lako nalaziš na internetu. Čim nemaš predstavu šta može da dođe u obzir govori o tome koliko ne znaš, ali važno je da tvrdiš da su sve radili bezveze
Zaga14, ako je sve sa te strane isključeno javite se neurologu da se ispitate eventualno u pravcu neuralgije.
Hvala, ljudi...
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Признајем да не знам каква би то страшна болест могла да буде у питању па сам се надао да ће велики стручњак поделити мало свога знања. Међутим, колико видим ништа од тога.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 16, 2015 3:12 pm
Ti sto se zalis na slepoocnicu,to je temporalni arteritis znaci inekcije samo i to je gotova stvar.
Eto, reče Srbija
Ta bolest je kao što je rečeno temporalni arteritis ili ti gigantocelularni arteritis. To je zapaljenje temporalne arterije, i kao takvo samo po sebi nije nešto opasno, i leči se, ali se shvata jako ozbiljno jer kada zapaljenje postoji može da se proširi na arterije koji ishranjuju oči i da naprave gadne komplikacije. Zato se ozbiljno shvata, i zato se neko sa sumnjom na tu bolest tako detaljno pretrese.

A gde sam se ja to predstavio kao veliki stručnjak? Ja pišem po forumu samo onda kada imam šta korisno da napišem, ako oko ne čega ne znam - na javljam se, vrlo prosto. Za razliku od tebe koji se nalaziš u maltene svakoj temi, i to jako lako kažeš da ljudi nemaju pojma šta rade pritom ni ne znajući u kom smeru razmišljaju. A da bi tako nešto s takvom lakoćom govorio moraš da znaš mnoooogooo više od njih.aaaca napisao:Признајем да не знам каква би то страшна болест могла да буде у питању па сам се надао да ће велики стручњак поделити мало свога знања. Међутим, колико видим ништа од тога.
Ta bolest je kao što je rečeno temporalni arteritis ili ti gigantocelularni arteritis. To je zapaljenje temporalne arterije, i kao takvo samo po sebi nije nešto opasno, i leči se, ali se shvata jako ozbiljno jer kada zapaljenje postoji može da se proširi na arterije koji ishranjuju oči i da naprave gadne komplikacije. Zato se ozbiljno shvata, i zato se neko sa sumnjom na tu bolest tako detaljno pretrese.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Штета је што немаш мало више корисних ствари да напишеш. Неко ко је завршио медицину морао би да зна много више од онога што ти показујеш на форуму. А можда ти није стало до људи, при чему ми није јасно због чега си на форуму. Пре ће бити да је у питању ограничено знање или можда депресија.
Великим стручњаком се представљаш начином на који пишеш, а нарочито начином којим мене критикујеш по форуму. Твој став да скоро ништа није тачно од онога што сам написао, при чему ни један пут ниси написао оно што мислиш да је тачно, јасно говори о томе.
А што се тиче твог темпоралног артритиса, морао би да има бар још неки симптом од следећих: главобоља, сметње у виду, мршављење, умор, малаксалост, повишену седиментацију и ЦРП, необјашњиво знојење, болови у зглобовима, мишићима...
Осим тога, дијагноза се не поставља магнетом, него биопсијом.

Великим стручњаком се представљаш начином на који пишеш, а нарочито начином којим мене критикујеш по форуму. Твој став да скоро ништа није тачно од онога што сам написао, при чему ни један пут ниси написао оно што мислиш да је тачно, јасно говори о томе.
А што се тиче твог темпоралног артритиса, морао би да има бар још неки симптом од следећих: главобоља, сметње у виду, мршављење, умор, малаксалост, повишену седиментацију и ЦРП, необјашњиво знојење, болови у зглобовима, мишићима...
Осим тога, дијагноза се не поставља магнетом, него биопсијом.
Napad je najbolja odbrana, zato napadaš
Prvo, otkud ti da sam završio, otkud znaš da li radim i gde, i šta? Naravno da mi je znanje ogrnaičeno, nisam lekar specijalista za višegodišnjim iskustvom, zato se ne trpam tamo gde nemam dovoljno znanja. Medicina je ogromna, ne možeš sve znati. Nemam problema sa depresijom, a stalo mi je do ljudi to se vidi čim sam na forumu na kom za razliku od tebe nikad nisam nikome ništa prodavao niti reklamirao svoj sajt.
Ne prestavljam se velikim stručnjakom, samo me nervira tvoj nastup velikog stručnjaka, a pri tom kao što sam pomenuo ti si jedini koji ovde može imati i materijalne motive.

Prvo, otkud ti da sam završio, otkud znaš da li radim i gde, i šta? Naravno da mi je znanje ogrnaičeno, nisam lekar specijalista za višegodišnjim iskustvom, zato se ne trpam tamo gde nemam dovoljno znanja. Medicina je ogromna, ne možeš sve znati. Nemam problema sa depresijom, a stalo mi je do ljudi to se vidi čim sam na forumu na kom za razliku od tebe nikad nisam nikome ništa prodavao niti reklamirao svoj sajt.
Ne prestavljam se velikim stručnjakom, samo me nervira tvoj nastup velikog stručnjaka, a pri tom kao što sam pomenuo ti si jedini koji ovde može imati i materijalne motive.
Sto se tice temporalnog artritisa - citao sam koje su osobenosti - kao sto su dupli vid, glavobolje, malaksalost, povisena sedimentacija....ja to nemam nista..kao sto rekoh...krvna slika uradjena u priv. ordinaciji (2200 dinara) sve full - i sve je OK, sedimentacija, trigleceridi, secer...merio pritisak 125/75...inace sam teniski trener, pa jos radim na gradjevini..sve podnosim ok, posle teskih treninga na vrucinama...nije mi nista...ali cu probati 3 x dnevno Beviplex + 1 dnevno magnezijum sa b6 vitaminom + ujutru i uvece bromazepan od 1.5mg - to mi je preporucio neurolog u privatnoj ordinaciji...inace cekam za iseljenje za USA vec 10 godina i priblizilo se (3-4 meseca), mozda je i podsvesna nervoza i iscekivanje...i neurolog rece (posle pregledanih MR-ci) da je to nesto sa cim moze da se zivi (dadoh mu 4000 dinara za 1h)?!
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Е па нервирај се и даље, Dejanbg.
Мериш моје мотиве по својима зато ти је тако....
Мериш моје мотиве по својима зато ти је тако....
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
zaga14, тако ти је то. Ми смо им овце за шишање. Хипократа нису ни прочитали. Онда се буне када их провалиш.
Избегао бих Бромазепан. Није никако добар за мушкарце.
Витамине Б1 и Б6 гледај да узмеш бар по 100mg дневно, за почетак.
Избегао бих Бромазепан. Није никако добар за мушкарце.
Витамине Б1 и Б6 гледај да узмеш бар по 100mg дневно, за почетак.
U vezi čega si me provalio?aaaca napisao:zaga14, тако ти је то. Ми смо им овце за шишање. Хипократа нису ни прочитали. Онда се буне када их провалиш.

Zaga, to jesu sve simptomi, ali može bolest imati mirniji tok i nemu formu, takođe ne mora sve biti prisutno. Nakon svega što si uradio mislim da bi mogao biti miran. Može to biti neka neuralgija, može i psihička nadogradnja da pogorša, obrati pažnju u narednom periodu. Uzmi terapiju koju ti je predložio, pomoćiće ti i malo da se opustiš kad već verovatno imaš napetost zbog iseljenja.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не односи се на тебе баш све што напишем.
Батали препирку. Ако хоћеш и можеш, помози људима који траже помоћ.

Батали препирку. Ако хоћеш и можеш, помози људима који траже помоћ.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 24, 2016 6:23 pm
Zdravo, da li ste resili ovaj problem i kako?
Imam 22 godine i vec nekih 20tak dana minimum osecam te simptome u desnoj slepoocnici. Nemam nikakve bolove dok sasvim slucajno ne dodirnem slepoocnicu, tada osetim bol kao da imam modricu. Nekad mi se javi mali pritisak u desnom oku, ali to je pocelo jos pre bola u slepoocnici. Malo sam se zabrinula
Imam 22 godine i vec nekih 20tak dana minimum osecam te simptome u desnoj slepoocnici. Nemam nikakve bolove dok sasvim slucajno ne dodirnem slepoocnicu, tada osetim bol kao da imam modricu. Nekad mi se javi mali pritisak u desnom oku, ali to je pocelo jos pre bola u slepoocnici. Malo sam se zabrinula