bas bas jaka znoj
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
bas bas jaka znoj
Moj tata ima problem sto ima neverovatno jaku znoj,veeeoma neprijatnog mirisa!Cak i kad se istusira posle samo par minuta,pocne da se oseca!Narocito ispod pazuha!Sta predlazete?
mala garava
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Nek ne stavlja nikakav dezodorans, narocito ne antiperspirante o kojima sve vise pricaju da nisu zdravi (valjda zbog toga sto sadrze nesto za zatvaranje pora (??!!) nisam bas sigurna
), nego da podreze malo "siske ispod miske" - ne mora ih brijati, i odmah nakon tusiranja da utapka sodu bikarbonu. Normalno ce da se znoji, znaci nece da prestane (jer nije zdravo ni ne znojiti se - sto upravo rade antiperspiranti), ali zato nece biti neugodnog mirisa.
Nakon svakog tusiranja neka uradi tako - uspeh je zagarantovan!!

Nakon svakog tusiranja neka uradi tako - uspeh je zagarantovan!!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Ako covek ima poremecaj znojenja - a iz navedenog moze biti tako - zivi bili pa videli da NIKAKVA soda bikarbona tu nece pomoci. Ovaj poremecaj se ne leci i postoje samo domisljati metodi da se eliminise (dva puta dnevno nije dovoljno!), dakle, izbrijavanje potpazusne regije, i sto cesce pranje vodom i sapunom tokom dana. Takodje, ako je znoj posebno smrdljiv, morao bi da ode do lekara da proveri opste zdravstveno stanje: znoj koji smrdi moze biti uzrokovan izbacivanjem toksina iz oprganizma (metabolizma nekih lekova, ako uzima neke lekove, metabolizma neke hrane - neka malo koriguje ishranu, posebno ako jede mnogoi belog i crnog luka, itd). Neko bi morao da mu napravi metabolicki skrining (pokazatelji iz krvi, balans elektrolita, gvozdja, Vit B12 itd).
-
- Stalni član
Garfield, ako je to tako i ako "NIKAKVA soda bikarbona-zivi bili pa videli, tu nece pomoci", cemu onda ovakav odgovor??!?!?
Jel treba da brije covek dlake ili da proverava elektrolite??!!

Garfield napisao:Da se sto cesce pere i koristi antiperspirante, kod poremecaja znojenja korisno je za muskarce da obriju i briju dlake ispod pazuha i da sto cesce odrzavaju higijenu te regije.
Jel treba da brije covek dlake ili da proverava elektrolite??!!

-
- Stalni član
Ne razume pitanje?
"zivi bili pa videli'
kazm jer - zivi bili pa culi odgovor od coveka da li mu je, i sta, pomoglo...
Treba i da brije dlake, i da proveri metabolicki status: ako se radi o metabolickom poremecaju a i jednako ako se radi o prostom poremecaju perspiracije odnosno poremecaju rada znojnih zlezda, svakako je lakse za odrzavanje higijene ako nema dlaka nego ako ih ima, valjda se tu mozemo sloziti? Antiperspirant i soda bikarbona rade prakticno istu stvar, sa tim sto antiperspiranti bar delimicno neutralisu (bar na odredjeni vremenski rok) smrad.
"zivi bili pa videli'
kazm jer - zivi bili pa culi odgovor od coveka da li mu je, i sta, pomoglo...
Treba i da brije dlake, i da proveri metabolicki status: ako se radi o metabolickom poremecaju a i jednako ako se radi o prostom poremecaju perspiracije odnosno poremecaju rada znojnih zlezda, svakako je lakse za odrzavanje higijene ako nema dlaka nego ako ih ima, valjda se tu mozemo sloziti? Antiperspirant i soda bikarbona rade prakticno istu stvar, sa tim sto antiperspiranti bar delimicno neutralisu (bar na odredjeni vremenski rok) smrad.
-
- Stalni član
Ovo svakako ne stoji u Vasem prvom odgovoru ili se meni prividja??!!Garfield napisao:Ne razume pitanje?

Koliko sam ja obavestena antiperspiranti sprecavaju znojenje!?!?! A u prilog tome, upravo sam pronasla i ovo:
A evo, to je iz jedne druge teme, sa ovog foruma, pa mozda nesto pomogne i odatle!!mrphVlada napisao:Sumnjam da će vam biti prijatno i jednostavno da nanosite magistralni preparat u prahu ispod pazuha. Osim toga većina dezodoransa, osim ako izričito ne kupujete one bez, sadrže u sebi antiperspirante, supstance koje sprečavaju znojenje. Ovi su (antiprespiranti) daleko efikasniji od talka i cink-oksida koji se nalaze u magistralnim pripravcima.
Osim toga, koliko godina imate (važno je jer postoje periodi u razvoju kada je pojačano lučenje sasvim normalno) i koliko dugo ovaj problem postoji.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sc&start=0
I kao sto sam vec napisala, soda bikarbona ne sprecava znojenje za razliku od antiperspiranata (sve pise u mom prvom odgovoru).

-
- Stalni član
Stvarno ne vidim cemu ova potreba da se svaka moja recenica vadi iz konteksta i posebno stavlja pod lupu, ali ajde ako cemo da cepidlacimo: nije pisalo u prvom postu ali je pisalo u drugom, i ne znam zasto je to sad pa problem u kom je postu pisalo?! Natrijum bikarbonat, populrna soda bikarbona, ima jedinu funkciju d apokupi vlaznost i mozda jos da neutralise kiselu sredinu koju ostavljaju bakterije u potpazusnoj jami. Ni jedno ni drugo nece spreciti SMRAD - a to je sustinsko pitanje ovog posta, smrad! Brijanje dlaka i antiperspirant ce resiti problem, bar u roku od sat do dva vremena ako ne mozda i duze u odsustvu malja i cestog pranja UKOLIKO SE RADI o poremecaju znojnog aparata. Ukoliko se radi o metabolickom poremecaju, takodje ce pomoci ali onda problem moze sustinski da se resi promenom nacina ishrane i balanskom elektrolita i minerala. Za boga miloga!
I najzad, i citirani post Vlade koji je naveden govori samo u prilog, a nikao kontra mog pisanja o antiperspirantima: mnogo je lakse naneti antiperspirant (od kojih veliki broj u sebi moze da sadrzi, ali i ne mora, prilagodjen natrijum bikarbonat!) nego magistralne proizvode, ili praskaste talkaste proizvode tipa sode bikarbone, koja dodatno, u formi koju preporucujete (iz kesecice) moze da deluje ostecujuce na kozu (korozivno, iako se radi o baznom preparatu).
I najzad, i citirani post Vlade koji je naveden govori samo u prilog, a nikao kontra mog pisanja o antiperspirantima: mnogo je lakse naneti antiperspirant (od kojih veliki broj u sebi moze da sadrzi, ali i ne mora, prilagodjen natrijum bikarbonat!) nego magistralne proizvode, ili praskaste talkaste proizvode tipa sode bikarbone, koja dodatno, u formi koju preporucujete (iz kesecice) moze da deluje ostecujuce na kozu (korozivno, iako se radi o baznom preparatu).
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 23, 2007 9:31 pm
samo da vam prenesem sta sam pronasla na jednom sajtu koji preferira prirodne preparate..pa procitajte korisno je !
"U DANASNJE VREME IMAMO DEZODORANSE RAZNIH MARKI, OBAVEZAN SASTOJAK JE ALUMINIJUM OKSID KOJI JE IZUZETNO, PONAVLJAM IZUZETNO KANCEROGEN, I TO BAS U PREDELIMA NAJOSETLJIVIJIH ZENSKIH ORGANA KAO STO SU DOJKE. KANCEROGENI EFEKAT TIH DEZODORANASA JE POJACAN UKOLIKO SE STAVLJAJU NA DEPILIRANE DELOVE KOZE."
"Mislim da su najgori antiperspiranti jer sprecaju normalno funkcionisanje izlucivanja otrovnih materija iz organizma kroz znoj."
"Soda bikarbona je dobra kad se napravi rastvor, to deluje protiv ruznog mirisa"
-eto nekoliko saveta pa vi prosudite...
pozdrav
"U DANASNJE VREME IMAMO DEZODORANSE RAZNIH MARKI, OBAVEZAN SASTOJAK JE ALUMINIJUM OKSID KOJI JE IZUZETNO, PONAVLJAM IZUZETNO KANCEROGEN, I TO BAS U PREDELIMA NAJOSETLJIVIJIH ZENSKIH ORGANA KAO STO SU DOJKE. KANCEROGENI EFEKAT TIH DEZODORANASA JE POJACAN UKOLIKO SE STAVLJAJU NA DEPILIRANE DELOVE KOZE."
"Mislim da su najgori antiperspiranti jer sprecaju normalno funkcionisanje izlucivanja otrovnih materija iz organizma kroz znoj."
"Soda bikarbona je dobra kad se napravi rastvor, to deluje protiv ruznog mirisa"
pozdrav
-
- Stalni član
Ako neko ovde cepidlaci, onda to sigurno nisam ja (upravo to i napisah u prethodnom postu), samo primecujem veliku kontradiktornost u Vasim odgovorima, pa reagujem. Prvo kazete jedno, pa drugo, a onda u trecem postu sve to spojite i to onda kada neko napise svoje misljenje/iskustvo pa da "udarite kontru"!!
U prethodnom citatu se vidi da su antiperspiranti stetni, ali to izgleda jedino Vi ne citate tako.
A u prilog tome govori i sledeci post, mozda nekome i bude od koristi?!!
Garfield, nadam se da je sada dovoljno??!!
U prethodnom citatu se vidi da su antiperspiranti stetni, ali to izgleda jedino Vi ne citate tako.

Ja upravo napisah da soda bikarbona SPRECAVA SMRAD, ALI NE I ZNOJENJE!!!!Garfield napisao: Ni jedno ni drugo nece spreciti SMRAD - a to je sustinsko pitanje ovog posta, smrad!
A u prilog tome govori i sledeci post, mozda nekome i bude od koristi?!!
romanticna dusa napisao:samo da vam prenesem sta sam pronasla na jednom sajtu koji preferira prirodne preparate..pa procitajte korisno je !
pozdrav
Garfield, nadam se da je sada dovoljno??!!

- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Majo ne muči se više u objašnjavanju,jer i meni je gospođa ''Garfild'' rekla nešto na tu temu i da ne silazim sa foruma i da sam mnogo dokona, međutim ispade suprotno,ali .......ne vidimo ono što pričamo.
Iva015, ja znam ljude(dok sam radila) koji su koristili Lideru ,pa ako toliko ne može da izdrži neka proba.
Za sodu bikarbonu su devojke upravu što kažu da je bezopasna i da pomaže.Ja lično ne znam koliko je i jedno i drugo efikasno.Pa nije na odmet probati.
Znoj (koji se jako oseća )( pošto ima ovde ''nekih'' koji se stručno izražavaju SMRAD
) definitivno ukazuje na neki poremećaj,ali bi bilo najbolje da neko od LEKARA to konstatuje i uputi Vas(oca) dalje ispitivanje, jer dok se ne nađe uzrok džaba sve sode i sve kreme ,ako postoji uopšte uzrok.
Pozdrav i srećno!
Iva015, ja znam ljude(dok sam radila) koji su koristili Lideru ,pa ako toliko ne može da izdrži neka proba.
Za sodu bikarbonu su devojke upravu što kažu da je bezopasna i da pomaže.Ja lično ne znam koliko je i jedno i drugo efikasno.Pa nije na odmet probati.
Znoj (koji se jako oseća )( pošto ima ovde ''nekih'' koji se stručno izražavaju SMRAD

Pozdrav i srećno!