Antitela

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

ljuba14
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 9:42 pm

Post od ljuba14 »

Hvala puno,puno ste mi pomogli!!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Pri zarazivanju B limfocita genom virusa cirkulise a potom ostaje unutar celije kao epizom tj genetski element virusa koji se moze replikovati slobodno u citoplazmi.

Josh jedna definicija epizoma:

episome , unit of genetic material composed of a series of genes that sometimes has an independent existence in a host cell and at other times is integrated into a chromosome of the cell, replicating itself along with the chromosome.
Episomes have been studied in bacteria. One group of episomes are actually viruses that infect bacteria. As autonomous units they destroy host cells, and as segments integrated into a chromosome they multiply in cell division and are transferred to daughter cells. Episomes called sex factors determine whether chromosome material will be transferred from one bacterium to another. Other episomes carry genes that make bacteria resistant to the inhibitory action of antibiotics.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ljuba14
Novi član
Novi član

Post od ljuba14 »

Da li je opasan?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

:o ko?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ljuba14
Novi član
Novi član

Post od ljuba14 »

Pa epstein Barr virus?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

pa valjda mozesh toliko sam da zaljuchish iz njegove biologije!
ljuba14
Novi član
Novi član

Post od ljuba14 »

Molim da mi pomognete, u fazi sam istraživanja delikvencije, pa me zanima da li ona pored socijalne manjkavosti ima veze i sa nasleđem, jer sam čitao da osobe sa XXY hromozomom imaju sklonosti ka delikvenciji i oupšte sa destruktivnošću. I još jedno pitanje da li je sklonosti ka samoubistvima moguće naslediti? Hvala unapred!!!!! :D
ljuba14
Novi član
Novi član

Post od ljuba14 »

Da li neko zna kojim gasom se pune lampe za solarijum?
Odgovori