Anksioznost
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 10:05 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Anksioznost
Ja sam prije mjesec i po dobila prvi napad i od tad se svakodnevno borim s tim ruznim osjecajem koji me prati. Stalno mi kuha u stomaku,stalno mislim da ce se nesto ruzno desiti,bojim se ostati sama,ali najvise me plasi da ce se desiti ono najgore......Zanima me da li svi ljudi koji su prosli ili prolaze kroz ovo imaju isti problem,iste misli? Molim da mi se jave oni koji su imali isti takav osjecaj,ili ga jos imaju!
Hvala!!!
Hvala!!!
- zmaj76
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=8601
Ljubo,potražite na ovoj temi savet,sigurna sam da će vam već neko odgovoriti,pozdrav
Ljubo,potražite na ovoj temi savet,sigurna sam da će vam već neko odgovoriti,pozdrav
sta ste vi URADILI u borbi protiv anksioznosti, tj. da li ste se javili psihijatru?
problem koji imate je na samom pocetku, ne gubite dragoceno vreme da se pogresni obrasci ponasanja ne bi ustalili, i kasnije vase lecenje duze trajalo.
osnovu lecenja anksioznosti cini psihoterapija, potpomognuta lekovima ako dr tako odluci, i samo u tom slucaju!!!
problem koji imate je na samom pocetku, ne gubite dragoceno vreme da se pogresni obrasci ponasanja ne bi ustalili, i kasnije vase lecenje duze trajalo.
osnovu lecenja anksioznosti cini psihoterapija, potpomognuta lekovima ako dr tako odluci, i samo u tom slucaju!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 10:05 am
Isla sam kod psihologa. Meni je suprug otisao da radi vani,i to je bio prvi nas rastanak poslije tri godine braka i par godina zabavljanja,mene je njegov odlazak jako pogodio i ucinio da se osjecam nesigurno. U razgovoru sa psihologom sam shvatila da se jako plasim da cu ostati sama i da mi od tog straha dolaze te ruzne misli,psiholog mi je dala lexilium da popijem po potrebi i da ako opet osjetim potrebu da dodjem na razgovor. Cim ne mislim na to i kad radim nesto,kad mi je citav dan ispunjen super se osjecam. Ja sam sad hvala Bogu dosta bolje. Samo me zanima da li svi ljudi koji pate od anksioznosti imaju tako ruzne misli?
Hvala vam puno!
Hvala vam puno!
Ja prvi put cujem da psiholog prepisuje lekove. Mislila sam da to nesme da radi s obzirom da nema medicinski fakultet?
Ja sam patila od anksioznosti, jedno vreme. Pocelo je 2004 a zavrsilo se 2005 i od tada se nije ponovilo.
Pomogla mi je psihoterapija potpomognuta lekovima, kao sto je drBgd napisao!
Ja sam patila od anksioznosti, jedno vreme. Pocelo je 2004 a zavrsilo se 2005 i od tada se nije ponovilo.
Pomogla mi je psihoterapija potpomognuta lekovima, kao sto je drBgd napisao!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Psiholog Vam je idiot, promenite psihologa, i nadjite nekog koji ce da radi svoj posao (ukoliko je EDUKOVAN za psihoterapiju onda psihoterapiju, a ukoliko nije onog koji ce VAs saslusati i uputiti strucnjaku koji radi adekvatnu foprmu psihoterapije za panicni poremecaj i nadlezan je da prepisuje ADEKVATNU medikamentoznu terapiju za to stanje, a to nije LExilium po potrebi). Kao sto rekoh, javite se psihijatru, na KBC Srbija na Institutu za Psihijatriju radi dr Milan LAtas, javite mu se.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 10:34 pm
I ja imam problem sa anksioznoscu, a i moja najbolja drugarica i koleginica ima problem sa anksiozno-depresivnim poremecajem.
Ja sam kao i ona vec godinama rob ove, slobodno mogu reci bolest. Ona to shvata kao stanje kako su joj psihijatri objasnili, ali ja shvatam to kao problem. Obe se borimo, isle smo na grupne terapije, ne zajedno i ne u iste ustanove, imale terapije, doduse svaka razlicite, jer su razliciti lekari, ai ona ima problem jer ne podnosi antidepresive kako joj je doktorka objasnila nus pojave su joj se javile kao posledice lucenja nekog hormona u mozgu i morala je da prekine terapiju, a od leka rivotril koj je mene preporodio ona je dobila "piramidne" reakcije.
Psihoterapije su trajale po 2-3 godine i zavrsene su.
Ja imam napade cesto, a i ona uglavnom se tesimo medjusobno
Nazalost i meni i njoj su se pogorsali simptomi i ona se slaze da opet treba da krenemo na psihoterapiju do kraja zivota.
Ja vas molim ako moze preporuka nekog dobrog psihijatra u NS koji ce imati strpljenja i hteti da se bori sa ovom ne bas zgodnom situacijom sa mojom drugaricom, a meni bi trebao neki privatan psihijatar zbog posla.
Ako mozete pomozite da nadjemo prave i kvalitetne lekare.
Thankas
Ja sam kao i ona vec godinama rob ove, slobodno mogu reci bolest. Ona to shvata kao stanje kako su joj psihijatri objasnili, ali ja shvatam to kao problem. Obe se borimo, isle smo na grupne terapije, ne zajedno i ne u iste ustanove, imale terapije, doduse svaka razlicite, jer su razliciti lekari, ai ona ima problem jer ne podnosi antidepresive kako joj je doktorka objasnila nus pojave su joj se javile kao posledice lucenja nekog hormona u mozgu i morala je da prekine terapiju, a od leka rivotril koj je mene preporodio ona je dobila "piramidne" reakcije.
Psihoterapije su trajale po 2-3 godine i zavrsene su.
Ja imam napade cesto, a i ona uglavnom se tesimo medjusobno

Nazalost i meni i njoj su se pogorsali simptomi i ona se slaze da opet treba da krenemo na psihoterapiju do kraja zivota.
Ja vas molim ako moze preporuka nekog dobrog psihijatra u NS koji ce imati strpljenja i hteti da se bori sa ovom ne bas zgodnom situacijom sa mojom drugaricom, a meni bi trebao neki privatan psihijatar zbog posla.
Ako mozete pomozite da nadjemo prave i kvalitetne lekare.
Thankas
Za NS, ne znam i nadam se da ce da se javi neko ko zna!
Ako nekome zatreba za BG, ja sam isla kod, vec pomenutog psihijatra, dr. Latasa u drzavnu instituciju na medikamentoznu terapiju, a na psihoterapiju sam isla privatno po preporuci dr. Latasa kod dr. Aleksandre Pantic (psihodinamicka psihoterapija). (Mada i dr. Latas se privatno bavi psihoterapijom) I meni je to jako pomoglo. Strah je polako nestajao kada sam se suocila i uhvatila u kostac sa problemima koje nisam ni zelela da priznam da ih imam. I to je stvaralo veliku napetost i konfuziju. A i samopouzdane mi je dosta poraslo, sto je jako bitno.
Ako nekome zatreba za BG, ja sam isla kod, vec pomenutog psihijatra, dr. Latasa u drzavnu instituciju na medikamentoznu terapiju, a na psihoterapiju sam isla privatno po preporuci dr. Latasa kod dr. Aleksandre Pantic (psihodinamicka psihoterapija). (Mada i dr. Latas se privatno bavi psihoterapijom) I meni je to jako pomoglo. Strah je polako nestajao kada sam se suocila i uhvatila u kostac sa problemima koje nisam ni zelela da priznam da ih imam. I to je stvaralo veliku napetost i konfuziju. A i samopouzdane mi je dosta poraslo, sto je jako bitno.
E ovako,Ljubo moram vam reci istinu da je put ka izlecenju tezak i naporan.Trebace vreme da prode da se resite toga,ja bih vam preporucila da se u samom startu javite lekaru jer ce vas samostalna borba skroz iscrpiti.Nemojte da se zavaravate kao ja,da cete uspeti sami,ja sam bolje bez lekarove pomoci posle vise od dve godine.
Ne pitajte se zasto i kako se to desilo,ne trazite uzaludno odgovor na pitanje jer ga verujem necete naci.Najverovatnije neka promena u vazem zivotu,stres i ko zna sta........
Nemojte odustajati od borbe,budite spremni da date sve od sebe da se povratite u stvarnost.
Strah je "normalan"kod panicnih napada.
Sretno
Ne pitajte se zasto i kako se to desilo,ne trazite uzaludno odgovor na pitanje jer ga verujem necete naci.Najverovatnije neka promena u vazem zivotu,stres i ko zna sta........
Nemojte odustajati od borbe,budite spremni da date sve od sebe da se povratite u stvarnost.
Strah je "normalan"kod panicnih napada.
Sretno
Re: Anksioznost
Je l mozda neko zna gde dr. Milan Latas radi privano i kontakt telefon ili nacin kako da saznam? Lecim se vec jako dugo od anksioznosti kod privatnog psihologa i psihoterapeuta, jednom nedeljno, cesto i cesce, ponekad i svakodnevno vec pet godina ali kratkotrajno bude bolje pa opet teska kriza. Mozda ako neko zna isto i nekog drugog psihijatra podjednako strucnog kao dr. Latas, a da zna kontakt telefon privatne prakse moze da mi posalje u pp. Hvala unapred.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 05, 2014 11:34 pm
Re: Anksioznost
Pozdrav svima. Konacno sam skupio snage da napisem nesto o svojim problemima,koji traju godinu i jace.. Krenulo je iznenada lupanje srca,gusenje jos tada sam krenuo da se vrtim po kuci,pozdravljam sa svima misleci da sam polako odlazim u vecna lovista,tjst,da imam imfarkt,inace imam 19 god,do tada nikada nikada kijavicu imao nisam.. i od tada krece nazovimo ga' pakao' i ako je to blaga rec,veruj te mi .. Za godinu dana sam 5 x snimao srce,preko 60 ekg,holter na kome ni jedan preskok nije bio a ja dok nosio izbrojao u svojoj glavi preko par h ..
Stitna zlezda,abdomen ama sve .. Trenutno imam neke vrtoglavice,ne one klasicne ( Hvala Bogu) duple slike,ne znam ne pravilan hpd vec kao konstantni neki osecaj u glavi kao da cu da padnem :-\ Jako ruzno i ne znam od cega je .. ft3 hormon stitne mi je za malo uvecan ne znam dal to moze biti uzrok,boli me i kicma tako da ne znam jer imate neke slicne probleme,savet neki? Znacilo bi mi jako jer sam mlad sad srednju zavrsio,zbog anksioznosti fakultet upisao nisam,stojim u mestu i jako me nervira.. A inace po prirodi zivac tezak i verujte .. Ovo je nesto najgore.. Smiri se na par dana i ajmo sve iznova.. Gusenje,srce do 130 lupa,vrtoglavice po par dana .. Ne znam sta cu . Izvinjavam se na dugackom postu ali bi mi znacilo da mi napisete nesto.