Anksioznost i lek Rivotril

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Stefanooo92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 28, 2016 7:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Anksioznost i lek Rivotril

Post od Stefanooo92 »

Pio sam Rivotril 2 godine u dozi 0.5 + 0.5 + 0.5 zbog napada panike i anksioznosti i nakon 2 godine pre mozda 5 meseci sam poceo da smanjujem dozu i dosao sam do 50% smanjenja. E sad, problem je sto imam nesanicu odnosno budim se svako jutro u 7 i onda se osecam umorno ceo dan a ne mogu da zaspim uvece pre 12 koliko god se trudio. Znaci trenutno pijem 0.25 + 0.25 + 0.25 . Da li imate neki savet, da li je ta nesanica zbog smanjenja leka? Posto me stvarno brine to sto ne mogu da se naspavam bar 8 sati i da funkcionisem normalno u toku dana nego se vezalo nedelju dana po 5, 6 sati spavanja pa se osecam umorno iz dana u dan.
Hvala unapred. Stefan
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Re: Anksioznost i lek Rivotril

Post od _david_ »

naravno, to je jedan od simptoma kada covek polako prestaje sa benzodiazepinima .. iako doduse rivotril ne spada u grupu benzodiapina vec u antiepileptike ... takodje i kod njega se moze da se javlja nezeljni efekat koji si naveo
Stefanooo92
Novi član
Novi član

Post od Stefanooo92 »

Jel postoji neki savet za resavanje te nesanice odnosno da li je to pravi put ka izlecenju?
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

pa ako odes ponovo kod doktorke, onda ce ti prepisati lek za spavnje.. tako da najbolje batali sve... trpi dok ne prodje....
Stefanooo92
Novi član
Novi član

Post od Stefanooo92 »

Zeznuto je npr ovo sto mi se sad desava, odjednom krene srce ubrzano da mi lupa i budi me iz polu sna, kao da imam knedlu u grlu i preznojim se sav... vrv je od anksioznosti ali mi ne da da zaspim...
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

od anksioznosti je i od nus pojava prekinutom terapijom ... jel ti imas svog psihijatra?
Stefanooo92
Novi član
Novi član

Post od Stefanooo92 »

Povezuju ljudi knedlu sa stitnom zlezdom pa kazem sebi samo.mi jos to fali da me tripuje. Nemam posto sam u inostranstvu ali imam pomoc od doktorke ovde na forumu samo sto ona trenutno spava... sad me dodatno brine ova knedla. Hvala na odgovoru
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

dve godine si u inostranstvu? i pio rivotril ? pa neki povezuju kendlom u glrlu sa stitnjacom jer su glupi , a tvoju anksioznost stavljaju sa strane... inace da se radi o knedli u grlu .. to se zove hipotireoza ... ali cisto sumnjam.. pre bih rekao da je anksioznost u pitanju...
Stefanooo92
Novi član
Novi član

Post od Stefanooo92 »

I onda naravno procitam simptome za vrucinu ubrzan rad srca i pomislim eto stitne zlezde a pod stresom sam zbog odvikavanja od leka svakako... o cemu se radi za tonsto si napisao za knedlu?
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

pa to sto si opisao je jedan uzrok simptoma anksioznosti... a sto se tice zlezde.. to sam mozes da utvrdis da li je ona u pitanju ili ipak anksioznost...dobro pogledaj vrat , vidi da li ima znakova oticanje stitnjace...mozes i sa ogledalom, posmatraj grlo dok gutas vodu...(primer) moze biti i sok ... gledaj da kojim slucajem nemas ispupcenja ili izbocine... ako primetis bilo sta od toga moras posetiti lekara ... i btw, nadji sebi psihijatra
Stefanooo92
Novi član
Novi član

Post od Stefanooo92 »

Ne vidim nikalve izbocine ili ispupcenj sad dok sam pio vodu, ali sam osetio kad podrignem da imam bol tu... provericu sutra kad ustanem, samo sad sam se razbudio, uzas...
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

isproveravaj se... ne treba generalno anksioznost staviti sa strane... ako si zapao u trip.. uradi ultra zvuk stitnjace... i tako ces najbolje znati da li je ona u pitanju ili nije... mislim mi sad mozemo svasta da nagadjamo, ali devinitivno savet da uradis jednu kontrolu stitnjace ultra zvukom... ali cim nemas ispupscenja i natekline.. tesko da se radi o njoj, ali sta znam... proveri kao sto kazem... ne mozemo ovde lupati sad napamet... nista bez provere
Stefanooo92
Novi član
Novi član

Post od Stefanooo92 »

Hvala na savetu :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Прекини да дрљаш по рачунару и телефону пре 20ч па ћеш спавати у 22ч.
Stefanooo92
Novi član
Novi član

Post od Stefanooo92 »

Odradio sam test za stitnu sve je ok... Pretpostavljaju da je nadbubrezna zlezda... moram da vidim kako se radi inda li postoji test za to?
Odgovori