Cuj nemam vremena da ti objasnjavam stavku po stavku- u svakom slucaju proteini su ok, kreatin je ok- dizaci mase tj gaineri nisu ok, zavrsena prica.dobitnik napisao:bitno mi je da ne mogu negativno da uticu na moj problem,hvala
anksioznost da ili ne ?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: anksioznost da ili ne ?
VRLO LEPO RECENO---ANALIZIRATI STAVKU PO STAVKU NE BI VREDELO---
DOBITNIK-PREDJI TI NA NEKI KONKRETAN POSAO--BAVI SE VISE NEKIM POSLOM NEGO DETALJISANJEM I ISPITIVANJEM DRUGIH--NIKO TI NE MOZE POMOCI AKO TI SAM SEBI NECES-BEZ LJUTNJE
POKUSAJ DA IZGRADIS SAMOPOSTOVANJE PRE NEGO LEPO TELO--NO AKO JE TO JEDINI NACIN DA DOBIJES SAMOPOUZDANJE PA RADI I NA TOME AL NEMOJ PRETERIVATI U NEZDRAVIM STVARIMA-SUPLEMENTIMA-STRPLJIVO I POLAKO-U SVEMUUU
DOBITNIK-PREDJI TI NA NEKI KONKRETAN POSAO--BAVI SE VISE NEKIM POSLOM NEGO DETALJISANJEM I ISPITIVANJEM DRUGIH--NIKO TI NE MOZE POMOCI AKO TI SAM SEBI NECES-BEZ LJUTNJE
POKUSAJ DA IZGRADIS SAMOPOSTOVANJE PRE NEGO LEPO TELO--NO AKO JE TO JEDINI NACIN DA DOBIJES SAMOPOUZDANJE PA RADI I NA TOME AL NEMOJ PRETERIVATI U NEZDRAVIM STVARIMA-SUPLEMENTIMA-STRPLJIVO I POLAKO-U SVEMUUU
pijem xanax i zoloft 7 nedelja,prve 3 nedelje sam pio xanax 0.25mg ujutro i uvece a zoloft 50mg ujutro samo,nakon 3 nedelje xanax ne pijem vise uvece nego samo ujutro i po poterbi ako treba uvece.mogu reci da nisam imao napade panike ali ne mogu reci ni da se osecam nesto fantasticno ili drugacije,mozda malo mirnije reagujem na neke stvari ali ne vidim neku veliku razliku,xanax nisam pio uvece sve do prije 2 dana kada sam nesto citao malo duzi period i onda sam se osjetio cudno i ustao sa stolice i tada mi se zavrtjelo u glavi ali vrlo kratko i ja sam se malo tu uznemirio i srce je odmah pocelo da udata 100 na sat ali sam se smirio stvarno brzo i izasao malo na vazduh i nakon 15 minuta popio xanax i otisao da spavam.mozete li mi reci vase misljenje o svemu ovome ???hvala unaprijed 

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Nov 21, 2013 3:10 pm
Ja ne znam kako se ti sad osecas i dali je cela tvoja paznja usmerena na tvoje senzacije...sto naravno odrzava tvoj strah..postoji mnogo vrsta anksioznosti i jedan od njih su i panicni napadi...kada tvoj strah ili anksioznost se smanji na neku podnosljivu meru potrudi se da shvatis sustinu,da u svakom trenutku znas sta ti se desava kako se izgleda taj tok dogadjaja i da ih na vreme prepoznas i sprecis...potrebna je vezba za to ali jednom kada to usavrsis moze se reci da su p.napadi proslost...normalno vezbanje rad na samopouzdanju i promeni nacina razmisljanja su od neprocenjive vaznosti..takodje prestani da trazis odgovore po internetu u svrhu razuveravanja...da prikupis potrebne informacije da ali da trazis odgovore na interrnetu ili nebitno na koji nacin da bi sebe razuverio to nikako..jer ce to produziti tvoj oporavak sigurno..slusas na radiu program ili neku pesmu,ako se dovoljno udubis i usmeris svu mogucu prekomernu paznju na radio...cuces sigurno sum...isto vazi i za telesne senzacije...znaci srce lupa neka ga znojis se neka ,itd...prepustis se napad prodje..u medjuvremenu shvatis ceo taj mehanizam do sl napada..prepustis se i sledecem i sve tako vezbas dok ti ne postane potpuno svejedno
) sve naravno dok neodes da se sisas...tih 15 min na stolici nema bezanja...tu ga pobedis i ti si zavrsio posao...naravno ako imas samo panicne napade mada i ostali oblici anksioznosti su manje vise slicni ....sve najbolje bice sve kako treba samo napred:))

vec 20-tak dana ne mogu da odcepim nos a koristim sve moguce sprejeve za nos,disanje na usta stvarno pocinje da me zamara,da li je mogu da to ima veze sa zoloftom koji pijem i sta da radim?
Imam problem,mislim da nisam promasila adresu,ako jesam molm da mi neko sugerise kome da se obratim,procitala sam puno postova i nasla slicne simtome,u smislu straha od smrti,histericne napade.Lekar koji me godinama leci prilicno uspesn,mi je rekla da uzimam zoloft i da ide kod psihijtra.Dugo ne mogu da dobijem uput od maticne doktorke,jer ona ne vidi nikakav organski problem kod mene.Dok to ne budem sredila,molim vas za pomoc.Od kad pijem ZOLOFT,a to je 6 dana,50mg (po pola tabelete ujutru)imam strasne probleme.Mnogo sam nervozna,imam osecaj da mi gori organizam,a nemam temperaturu.Strahovitu mucninu u zelutcu,sve ovo nisam imala dok ga nisam uzimala.Cak sam morala da se krecem ne bi li se smirila.Doktorka koja mi ga je dala nije psihijatar,uvek mi je pomogla,ali se bojim da ga pijem,naravno to cinim,ali mi je sve gore.Rekla mi je da nastavim da ga pijem,dok mi se navodno organizam ne navikne,sto je meni cudno,jer sam cak zbog napada panike zavrsila u hitnoj.Ne znam koliko cu morati puta u hitnu dok mi problem ne prodje
ako neko moze neka pomogne.Hvala.

izdrzi da pijes,brzo ces se navici ...samo nemoj da prestanes da pijes.
Hvala "dobitnik" malo sam zbunjena,jer mi je na istom ovom forumu drugi korisnik odgovrio da menjam ili doktora ili lek.Zbunjena sam
.Hvala jos jednom.

I ja sam zbog paničnih napada bila u hitnoj misleći da umirem. Tačnije "umirala sam" mnooooogo puta.
Pomaže mi odlazak kod psihologa. Ono što mi je bilo najbitnije je da shvatim prirodu problema i lakše prođem kroz panični napad. Nisu prestali ali su blaži, a bila sam uverena da ne mogu protiv toga. Kada ti se javljaju?

Pomaže mi odlazak kod psihologa. Ono što mi je bilo najbitnije je da shvatim prirodu problema i lakše prođem kroz panični napad. Nisu prestali ali su blaži, a bila sam uverena da ne mogu protiv toga. Kada ti se javljaju?
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Nov 21, 2013 3:10 pm
zoloft_m @
naravno da treba da promenis lekara,kljuc je kongitivnojbihejvioralnoj terapiji..
lekovi treba samo da ti pomognu dok nedobijes koliko toliku psihihicku stabilnost e onda pocinje pravi posao!
jesi li citala upustvo za taj lek? tj nezeljene efekte?
anksiozne osobe obicno imaju sve te simptome posle citanja upustva
bice sve uredu!
naravno da treba da promenis lekara,kljuc je kongitivnojbihejvioralnoj terapiji..
lekovi treba samo da ti pomognu dok nedobijes koliko toliku psihihicku stabilnost e onda pocinje pravi posao!
jesi li citala upustvo za taj lek? tj nezeljene efekte?
anksiozne osobe obicno imaju sve te simptome posle citanja upustva

bice sve uredu!