anestezija u stomatologiji

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Malera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2017 7:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: anestezija u stomatologiji

Post od Malera »

Nambr1 napisao:
i nakon skoro 24h sam imala strasne napade vrtoglavice, mucnine i drhtanja
Cist strah. Opusti se i veruj stomatologu ...
Hvala na zelji da mi olalsate dilemu...svaka dobronamerna rec znaci nekome ko je prosao svakakve nepogode lececi se vec godinama od svega i svacega. Tako da sve te nakupljene tezine, verovatno i dovode do tolikog straha kod mene, pa mi sad preostaje da stisnem ove krnjave zube i ipak zavrsim. Sad bar znam da alergija nije i da nece biti, a da li ce zbog skidanja starog mosta i brusenja dva zuba anestezija opet biti jaca, onda cu kako pise aaaca, da opandrknem haha...ha. Mada cu poceti da primenjujem vas savet o automatskoj radnji i truditi se da ovoliko ne analizirim. Bilo mi lose, ok, ali proslo, ziva sam, pa moram da idem dalje..nisam valjda bas ja toliki maler da umrem od posledica predoziranja anestezije i to lokalne?! Znam da je opsta rizik po mene, jel vec mesecima onkolozi vagaju kako da mi operisu grudi, zbog paralize dijafragme i misica...pa mozda otid toliki strah kod mene, od svega sto se zove anestezija...bar cu pokusati sebi osmeh da vratim novim zubima, ako ga vec nemam zbog svega kroz sta prolazim...pozdrav i hvala. I izvinite na dosadjivanju.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Какви сада онколози?! Од чега си све болесна?
Malera
Novi član
Novi član

Post od Malera »

aaaca napisao:Какви сада онколози?! Од чега си све болесна?
Pa onkolozi su tu zbog tumora na grudima, koji je posledica dugogodisnjeg uzimanja pronizona. Inace malo mi je glupo da pisem sta sve imam, posto je to podugacak spisak, a sve je posledica, kako kazu, pronizona, al8 evo malo neceg sa tog spiska, osteoporoza sa frakturama, diabet2, polimiozit, polineuropatijs, hipo i hiper korticizam...itd, mada ja mislim da bi i bez pronizona bilo opet svega, posto sam rodjena sa greskom haha ha....imuni sistem je u pitanju, pa se tu samo vrte stanja...ali ok, ima se moze se, pa mi nikad nije dosadno. Salim se, nije jednostavno sve to, ali covek navikne i zivi se sasvim opusteno, bar ja na to tako gledam, samo me malo izbacilo ovo oko zubi sad...ali i stim cu ja da se uhvatim u kostac, pa ce da bidne sredjeno. Pozdrav od feler Nene.
Malera
Novi član
Novi član

Post od Malera »

Malera napisao:
Pa onkolozi su tu zbog tumora na grudima, koji je posledica dugogodisnjeg uzimanja pronizona. Inace malo mi je glupo da pisem sta sve imam, posto je to podugacak spisak, a sve je posledica, kako kazu, pronizona, al8 evo malo neceg sa tog spiska, osteoporoza sa frakturama, diabet2, polimiozit, polineuropatijs, hipo i hiper korticizam...itd, mada ja mislim da bi i bez pronizona bilo opet svega, posto sam rodjena sa greskom haha ha....imuni sistem je u pitanju, pa se tu samo vrte stanja...ali ok, ima se moze se, pa mi nikad nije dosadno. Salim se, nije jednostavno sve to, ali covek navikne i zivi se sasvim opusteno, bar ja na to tako gledam, samo me malo izbacilo ovo oko zubi sad...ali i stim cu ja da se uhvatim u kostac, pa ce da bidne sredjeno. Pozdrav od feler Nene.
Izvinjsvam se na greskama pri kucanju se nesto izdesavalo sa telefonom, pa tek sada vidim.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Један мој пријатељ узима пронизон због астме већ 40 година и нема ни близу такве проблеме као ти. Далеко од тога да пронизон није штетан.

Да ли користиш антиперспиранте?
Malera
Novi član
Novi član

Post od Malera »

Malera napisao:
Malera napisao:
Izvinjsvam se na greskama pri kucanju se nesto izdesavalo sa telefonom, pa tek sada vidim.
Pa sad ne znam, mozda on jednostavno ima jaci organizam, a mozda i pije redje tj po semi za astmaticare, 10 dana u mapadima pa pauza. Ja pijem non stop i dva puta godisnje primim po 5 pulsnih terapija, a ponekad uvedu i Imuran da bi me brze postavili na noge. Mada, napisala sam da sam rodjena sa greskom, moj imuni sistem jednostavno radi protiv mene, a i genetika mi losa..tako da igranka bez prestanka. To je moj nacin zivljenja i mavikla sam, samo me iznervira ovaj strah koji se pojavi tako buuum odjednom, sad konkretno na anesteziju i rad zubi...ali, pokusacu da se stim izborim i dobijem bar normalan osmeh. Vama puno pozdrava i sve najbolje zelim.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ниси ми написала да ли користиш антиперспиранте.
Malera
Novi član
Novi član

Post od Malera »

aaaca napisao:Ниси ми написала да ли користиш антиперспиранте.
Izvinjavam se, zaboravila sam. Ne, ne koristim ih, inace ne koristim hemiju ni za ciscenje kuce, pravim sama sve preparate, priridne koliko to moze. Ne podnosim varikine, dormeo i sl ...a otkada znam za sebe, a to je evo skoro 50g, koristim samo bebi sapun, pavlovicevu pomadu, bebi puder ili apotekarski, limun je jako dobar za pazuhe, ali ko zna, mozda sam imala srecu da nemam znoj ii neke neugodnosti, pa da sam morala da pribegavam raznoraznim dezodoransima. Da se razumemo, brinem o higijeni, ali na jedan prirodniji nacin. Ali eto, htelo ovo...mada i za to su mi objasnili da je zbog pronizona, doslo je do heormonskog disbalansa, pa je i tumor hormonskog tipa, estrogenskog...ali resice, valjda...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Питам те за антиперспиранте због тога што спречавање знојења испод пазуха изазива таложење токсина на тим местима и за последицу има тумор лимфних чворова или дојки. Зато се све чешће и код мушкараца јављају тумори дојки.

Користиш природне препарате за спољну употребу а каква је ситуација са препаратима за "унутрашњу употребу": храна, пиће, витамини итд?
Malera
Novi član
Novi član

Post od Malera »

aaaca napisao:Питам те за антиперспиранте због тога што спречавање знојења испод пазуха изазива таложење токсина на тим местима и за последицу има тумор лимфних чворова или дојки. Зато се све чешће и код мушкараца јављају тумори дојки.

Користиш природне препарате за спољну употребу а каква је ситуација са препаратима за "унутрашњу употребу": храна, пиће, витамини итд?
Haha ha, pa vidi, ja sa svim nabrojanim stanjima i svakodnevnim unosenjem 30mg Pronizona, tesko da bi mi ikakvi vitamincici bilo sta popravili...salu na stranu, htela ne htela moram da pazim sta jedem i pijem, zbog skupljanja soli i insulina, pronizon to remeti, a i posle toliko godina stomak mi je kao ratno polje, minirano...pa jedem uglavnom povrce, voce i ponekad barenu piletinu, sve je na pari spremljeno, a salate sa maslinoviklm, bundevinim ili uljem od grozdjica. Mlecne proizvode, brasno belo, secer ne unosim, znaci nema dlatkih uzitaka tipa, gibanice, pice...gazirano, alkohol, sokice, kafe isto ne konzumiram. Castim se po nekad crnom cokoladom, znaci jedem puno voca i orasastih plodova. Sad dal je to dobro ili ne, neznam, ali meni i mom jadnom stomaku prija. Inace mi koji bolujemo od ovakvog oblika poremecaja u imunom sistemu, strogo moramo da izbegavamo sve dobronamerne savete, koji sadrze sva moguca sredstva za jacanje i podizanje imunog sistema, cak i biljkice, posto u nasem slucaju sve sto jaca i dize imuni sistem, moze da bude fatalno za nas. Mi moramo imuni sistem, kako oni kazu, da ubijemo pronizonom, pa pustimo da on napravi vestacki lanac kojim ga odrzava i tako da funkcionisemo. Eto to je to. Pozdrav .
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Да, знам како функционише фармаколошки систем одржавања болести.

Па углавном то што једеш делује ми у реду. Што се тиче витамина и минерала они слабо подижу имунолошки систем али не могу да се препирем са таквим саветима што су ти их дали фармакомафијаши или њихови посредници - немам више снаге јер је маркетинг превише велики и нападан.

Једино могу да те посаветујем да пијеш довољно чисте воде и да ти препоручим домаћи кефир (никако куповни).
Malera
Novi član
Novi član

Post od Malera »

aaaca napisao:Да, знам како функционише фармаколошки систем одржавања болести.

Па углавном то што једеш делује ми у реду. Што се тиче витамина и минерала они слабо подижу имунолошки систем али не могу да се препирем са таквим саветима што су ти их дали фармакомафијаши или њихови посредници - немам више снаге јер је маркетинг превише велики и нападан.

Једино могу да те посаветујем да пијеш довољно чисте воде и да ти препоручим домаћи кефир (никако куповни).
Ne znam sta ste po struci, ali to oko farmakoloske mafije mi je i te kako poznato...na zalost, desavalo mi se da pojedini lekari, da li iz preskocenih casova ili zarade, tako zdusno i dobronamerno poture papiric sa nekim carobnim preparatima koji sve lece, pa ce i mene. Samo da odem tamo i tamo i nesto sitno platim i bicu ko nova, pa i njihova strina je tako i eno je sad trci maraton...pa kad ih podsetim sta pise da imam i da to ne smem, nasmeju se i odmahnu rukom, kao ono ma sta vam je, iovako ste felericni pa sta ce ovo jos da vam skodi...strasno! I jos dobijem kritiku da je sa mnom tesko raditi, posto svasta citam i pravim se da razumem njihovu struku...tako da sve mi je tu poznato. Tacno je da citam puno, ali znam da to ne znaci da sve razumem, ali zelim da razumem i trudim se...tako i ovo oko anestezije sam zelela da mi neko rastumaci, posto ja nisam razumela u kom periodu moze doci do toksicnosti ili nekih simptoma ako se da veca doza?! Uglavnom je mislim dobro proslo i videcu kad odem drugi put kako cu reagovati, ko zna, mozda sam samo osetljiva a to nece znaciti da cu da opandrknem, haha ha..a mozda i bude sve ok taj drugi put. Pozdrav
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

На мом сајту http://* има довољно личних података, а што се лекара тиче проблем је што они мисле да су богови па себи дозвољавају да измашљају сваки своју медицину. Заборављају да су учили из обичних књига које могу да се купе у књижарама и да немају тапију на читање и учење. А да и не спомињем колико мени познатих особа су сахранили својим директним учешћем. Замисли када би некоме од њих рекла да немају појма како ради централни роцесор рачунара и да због тога не смеју да користе УСБ флеш меморије!

А зубе наравно да треба да средиш...
Odgovori