Pokusavali smo mama, sestra, mnogi prijatelji i ja da pricamo sa njim na lep nacin ali ne vredi. Ne zeli ili ne moze da prestane da pije. Dnevno popije flasu 0,7l konjaka! U poslednje vreme mi se cini da mu je i to nedovoljno jer uvece uzima pivo kada popije sav konjak iz flase. Previse je! Brinem se njegovo zdravlje. Agresivan je i naporan kad popije, stalno trazi neki razlog za svadju, svi bezimo od njega kada je pijan, znaci svakog dana posle 2, 3 posle podne. Tvrdoglav je i misli da je uvek u pravu. Posto milion razgovora na lep nacin nije pomoglo ja sam danas odlucila na malo strozi nacin sa njim da pricam. On nije navikao da neko sa njim tako prica jer mu se svi klanjamo i to nam je greska. Rekla sam mu da pricam u svoje ime i u ime svoje sestre i dala sam mu tri mogucnosti: 1.da odmah prestane da pije (ne od nove godine, slave, nekog rodjendana ili nekog drugog praznika kao sto je do sada 100 puta obecao), 2.da idemo u odgovarajucu ustanovu, ukoliko ne moze sam da prestane, i da trazimo pomoc (naglasivsi da smo mi uz njega, da cemo mu pomoci u svemu) i 3. najgora, da do veceras spakuje stvari i da se seli iz stana jer mi vise ne mozemo tu torturu da podnosimo. Odlucio se za 3, mogucnost. Naljutio se, rekao videcete sta cete bez mene, otisao kupio konjak, vratio se, poceo da se svadja sa mamom nabacujuci kako je sve to njeno maslo, ona je okrenula nas decu protiv njega i sl. Onda je poceo samnom da se svadja. Kaze da sam ja njegovo dete i da nemam prava da ga ucenjujem. Prica kako je nasao stan i da mu do veceras spakujemo stvari. Ne znam sta da radim, ocajna sam. Ne znam sta ce uraditi kada pocne sam da zivi. Mozda ce poceti jos vise da pije... Pomozite mi bilo kako, savet neki, slicno iskustvo. Inace ja ne zivim u Srbiji tako da svaka ustanova iz Srbije otpada. Imam 17 godina. Tata ima 38. Hvala vam.