Alhohol, gubljenje sećanja
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Alhohol, gubljenje sećanja
Šta je uzrok što se posle pijanke ne sećamo šta se dešavalo?
Moj dobar priajtelj u zadnjih mesec ipo-dva, posle svake pijanke nema pojma šta se dešavalo 2/3 večeri. U čemu je problem, zašto se ovo javlja?
Moj dobar priajtelj u zadnjih mesec ipo-dva, posle svake pijanke nema pojma šta se dešavalo 2/3 večeri. U čemu je problem, zašto se ovo javlja?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Alhohol, gubljenje sećanja
http://en.wikipedia.org/wiki/Korsakoff's_syndrome
Prvenstveno dolazi do konfabulacije!
http://en.wikipedia.org/wiki/Confabulation
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Колико год био битан разлог амнезије, много је важније избегавати такво друштво и такав начин живота. Могло би да се деси да се једнога дана више ничега не сећа и да се ни њега више нико не сећа.Winex napisao:Šta je uzrok što se posle pijanke ne sećamo šta se dešavalo?
Prepoznajem ga u nekim simptomima Kosakovljevog sindroma (svi osim konfabulacije i nedostatka sposobnosti opažanja).tamaraft napisao:http://en.wikipedia.org/wiki/Korsakoff's_syndrome
Šta predlažete, što se tiče poboljšanja stanja? Povećani unos B1 vitamina, ili nešto ozbiljnije?
Nikad se nisam povlačio od društva zbog problema koji imaju.aa_aca napisao:Колико год био битан разлог амнезије, много је важније избегавати такво друштво и такав начин живота. Могло би да се деси да се једнога дана више ничега не сећа и да се ни њега више нико не сећа.Winex napisao:Šta je uzrok što se posle pijanke ne sećamo šta se dešavalo?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jedino resenje je da se prestane sa konzumacijom alkohola, ili da se bar pije umereno, da ne dolazi do blackouta tj crnih rupa i gubljenja vremena!
Nikakvim lekovim aili vitaminima vi niti bilo ko ne mozete sprechiti da dodje do izumiranja mozdanih celija kada ih izlozite uticaju alkohola, tako da nije ovo oboljenje, nego je stanje izazvano SAMO I JEDINO velikim kolicinama alkohola!
Alkoholozam je bolest koja se lechi uz opseznu psihoterapiju!
Nikakvim lekovim aili vitaminima vi niti bilo ko ne mozete sprechiti da dodje do izumiranja mozdanih celija kada ih izlozite uticaju alkohola, tako da nije ovo oboljenje, nego je stanje izazvano SAMO I JEDINO velikim kolicinama alkohola!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Heh, lepo to zvuči: "da prestane s konzumacijom". No, kad bi' uspeo da ga kontrolišem da pije umerenije, posle koliko će se "problem" srediti? Počinjem da se brinem.tamaraft napisao:Jedino resenje je da se prestane sa konzumacijom alkohola, ili da se bar pije umereno, da ne dolazi do blackouta tj crnih rupa i gubljenja vremena!
Ако се већ бринеш за свога другара, онда се потруди да откријеш који разлог га је довео до тога да се опија. Пијанство, дрога и слично, увек су последице неког незадовољства у животу и неспособности да се реши или игнорише.
O tome pričamo, to je ok.aa_aca napisao:Ако се већ бринеш за свога другара, онда се потруди да откријеш који разлог га је довео до тога да се опија. Пијанство, дрога и слично, увек су последице неког незадовољства у животу и неспособности да се реши или игнорише.
Ni na jedno pitanje mi niste do kraja odgovorili, samo odlutate na drugu stranu..
Тешко је из цуга успоставити одличну комуникацију само на основу неколико размењених реченица.
Хајде сад. Да ли има проблема у породици? Да ли је ожењен, деца, родитељи? Како му је на послу? Мислим да је најважније питање: Да ли се због нечега у животу каје - што јесте или није урадио?
Хајде сад. Да ли има проблема у породици? Да ли је ожењен, деца, родитељи? Како му је на послу? Мислим да је најважније питање: Да ли се због нечега у животу каје - што јесте или није урадио?
Momak ima 21 godinu. Ne radi, studira. Nema problema na fakultetu, osim onih klasičnih (ispiti, obaveze). Problema u porodici nema. Roditelji su mi stvarno fer ljudi, dopuštaju mu sve što želi. I pored njihove finansijske situacije, koja nije baš najsvetlija, trude se da mu omoguće sve što im zatraži, i u tome koliko vidim uspevaju. Nikad mi se nije žalio na probleme kući.
Da li se zbog nečega u životu kaje? Moram da odgovorim pitanjem: A ko se ne kaje?
Mada, mislim da nije to ništa toliko krucijalno da bi uticalo na sve ovo.
Ne opija se on sam, ili ja bar ne znam za to. Uvek je to u društvu. Srednju školu smo proveli kao i svaki drugi tinejdžeri, pili smo povremeno, vikendima. U periodu između srednje i fakulteta dosta češće, a sada smo opet u nekoj "normali", jednom do dva puta nedeljno, često i ređe.
Da li se zbog nečega u životu kaje? Moram da odgovorim pitanjem: A ko se ne kaje?
Mada, mislim da nije to ništa toliko krucijalno da bi uticalo na sve ovo.
Ne opija se on sam, ili ja bar ne znam za to. Uvek je to u društvu. Srednju školu smo proveli kao i svaki drugi tinejdžeri, pili smo povremeno, vikendima. U periodu između srednje i fakulteta dosta češće, a sada smo opet u nekoj "normali", jednom do dva puta nedeljno, često i ređe.
Велики је проблем баш такво васпитање: Допуштање свега што жели. Код таквог начина одрастања, особа нема за шта да се бори и нема циљеве јер све добија врло брзо. Особа без циља је особа без наде. Зашто? Ако ничему не тежи онда нема шта да очекује, па нема чему да се нада. Наравно да то никоме не одговара - несвесно. Једини излаз је потрошити бесмислено време - алкохолом, дрогом итд.
Други разлог може да буде проста навика - због друштва. То онда постаје врзино коло из кога се веома тешко излази. Мозак се постепено оштећује, расуђивање је временом све лошије и нема повратка.
Зато сам ти рекао на време: Мењај друштво или навике. Ако желиш да будеш као сви остали ("секс, дрога, рок&рол") онда ћеш као сапутника имати све оно што уз то иде. Ако сте вас двојица прави пријатељи, извуците се заједно из таквог начина живота.
Други разлог може да буде проста навика - због друштва. То онда постаје врзино коло из кога се веома тешко излази. Мозак се постепено оштећује, расуђивање је временом све лошије и нема повратка.
Зато сам ти рекао на време: Мењај друштво или навике. Ако желиш да будеш као сви остали ("секс, дрога, рок&рол") онда ћеш као сапутника имати све оно што уз то иде. Ако сте вас двојица прави пријатељи, извуците се заједно из таквог начина живота.
Opet sam više dobio govor mame/tate, no medicinski.
Ne želim da vaspitavam tuđu decu, a ciljeve momak ima.
Mene je zanimao medicinski uzrok ovome problemu - odgovor na to sam dobio,
a već 3-4 poruka me zanima kako se problem može rešiti.
Znači, ne mislim na bežanje od tog društva, i ne mislim na rešavanje mojih problema.
Mislim na: Kako dečko može da se stabilizuje?
Da pije ređe i manje + neka hemija; samo da umanji piće; da prestane da pije; da prestane da pije + neka hemija...?
Ne želim da vaspitavam tuđu decu, a ciljeve momak ima.
Mene je zanimao medicinski uzrok ovome problemu - odgovor na to sam dobio,
a već 3-4 poruka me zanima kako se problem može rešiti.
Znači, ne mislim na bežanje od tog društva, i ne mislim na rešavanje mojih problema.
Mislim na: Kako dečko može da se stabilizuje?
Da pije ređe i manje + neka hemija; samo da umanji piće; da prestane da pije; da prestane da pije + neka hemija...?
Тата могу да ти будем по годинама, па зато тако и реагујем, ваљда.
Онај ко има циљ, не губи време на опијање и банчење - осим ако "забава" није циљ.
Медицински одговор ти је дала tamaraft: нема лека осим престанка конзумирања алкохола. Да лек постоји, не би било пијаница.
Онај ко има циљ, не губи време на опијање и банчење - осим ако "забава" није циљ.
Медицински одговор ти је дала tamaraft: нема лека осим престанка конзумирања алкохола. Да лек постоји, не би било пијаница.
I ljudi koji imaju cilj ne gledaju samo ka njemu, i njegovom ispunjenju.
Ne mogu ljudi koji se nisu mogli odlučiti između dve-tri oblasti kojima će se baviti, govoriti o tuđim ciljevima, i ciljevima uopšte.
Tema može pod katanac.
Ne mogu ljudi koji se nisu mogli odlučiti između dve-tri oblasti kojima će se baviti, govoriti o tuđim ciljevima, i ciljevima uopšte.
Tema može pod katanac.
Ponekad je resenje tamo gde ga ne trazis--a lepo ti i tamara i aca kazu sta je resenje---kakva medicina--gde si ti zaglibio sine--najbolje da se bavi i takvim stvarima--hajd ja cu popiti 2 rakije pa mi objasni zasto sam pijan, a moj kolega nije pijan ni sa 5.
NEKA PROMENI DRUSTVO I NAVIKE I RESEN PROBLEM!!!!! JEL TO NEMOGUCE ILI SKUPO ILI NEIZVODLJIVO
HOCES DA TI DAM SAVET DA IDES NA INSTITUT U RUSIJU DA BI TI NAUCNICI ISPITALI SLUCAJ TVOGA PRIJATELJA?
NEKA PROMENI DRUSTVO I NAVIKE I RESEN PROBLEM!!!!! JEL TO NEMOGUCE ILI SKUPO ILI NEIZVODLJIVO
HOCES DA TI DAM SAVET DA IDES NA INSTITUT U RUSIJU DA BI TI NAUCNICI ISPITALI SLUCAJ TVOGA PRIJATELJA?