Alhohol, gubljenje sećanja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Alhohol, gubljenje sećanja

Post od aa_aca »

Велики је проблем баш такво васпитање: Допуштање свега што жели. Код таквог начина одрастања, особа нема за шта да се бори и нема циљеве јер све добија врло брзо. Особа без циља је особа без наде. Зашто? Ако ничему не тежи онда нема шта да очекује, па нема чему да се нада. Наравно да то никоме не одговара - несвесно. Једини излаз је потрошити бесмислено време - алкохолом, дрогом итд.

Други разлог може да буде проста навика - због друштва. То онда постаје врзино коло из кога се веома тешко излази. Мозак се постепено оштећује, расуђивање је временом све лошије и нема повратка.

Зато сам ти рекао на време: Мењај друштво или навике. Ако желиш да будеш као сви остали ("секс, дрога, рок&рол") онда ћеш као сапутника имати све оно што уз то иде. Ако сте вас двојица прави пријатељи, извуците се заједно из таквог начина живота.
Winex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2012 9:08 pm

Post od Winex »

Opet sam više dobio govor mame/tate, no medicinski.
Ne želim da vaspitavam tuđu decu, a ciljeve momak ima.

Mene je zanimao medicinski uzrok ovome problemu - odgovor na to sam dobio,
a već 3-4 poruka me zanima kako se problem može rešiti.

Znači, ne mislim na bežanje od tog društva, i ne mislim na rešavanje mojih problema.
Mislim na: Kako dečko može da se stabilizuje?
Da pije ređe i manje + neka hemija; samo da umanji piće; da prestane da pije; da prestane da pije + neka hemija...?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Тата могу да ти будем по годинама, па зато тако и реагујем, ваљда.

Онај ко има циљ, не губи време на опијање и банчење - осим ако "забава" није циљ.

Медицински одговор ти је дала tamaraft: нема лека осим престанка конзумирања алкохола. Да лек постоји, не би било пијаница.
Winex
Novi član
Novi član

Post od Winex »

I ljudi koji imaju cilj ne gledaju samo ka njemu, i njegovom ispunjenju.

Ne mogu ljudi koji se nisu mogli odlučiti između dve-tri oblasti kojima će se baviti, govoriti o tuđim ciljevima, i ciljevima uopšte.

Tema može pod katanac.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Ponekad je resenje tamo gde ga ne trazis--a lepo ti i tamara i aca kazu sta je resenje---kakva medicina--gde si ti zaglibio sine--najbolje da se bavi i takvim stvarima--hajd ja cu popiti 2 rakije pa mi objasni zasto sam pijan, a moj kolega nije pijan ni sa 5.
NEKA PROMENI DRUSTVO I NAVIKE I RESEN PROBLEM!!!!! JEL TO NEMOGUCE ILI SKUPO ILI NEIZVODLJIVO
HOCES DA TI DAM SAVET DA IDES NA INSTITUT U RUSIJU DA BI TI NAUCNICI ISPITALI SLUCAJ TVOGA PRIJATELJA?
Winex
Novi član
Novi član

Post od Winex »

Ovo postaje neverovatno.

Iz pristojnosti ću se zahvaliti svima na savetima, zamoliti moderatora da zaključa temu.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ма писаћемо ми и по монитору ако треба. :D

Него скроз сам заборавио за један домаћи лек против мамурлука: расо, од купуса наравно. Не враћа памћење али разбиструје ум - бар тако кажу.
Winex
Novi član
Novi član

Post od Winex »

Ahaha, ovo sad postaje i humoristički forum. Svega ima, raznih "stručnih" ljudi (ruku na srce, verujem da ih stvarno ima, ali da imaju preče stvari od ovog foruma).
Jedan bi na ruski institut, drugi bi da piše po monitoru... 8)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Јесте. Спремио сам фломастер и белило. Белилом ћу да бришем грешке.

Опет, неки други би да добију таблете за враћање памћења после пијанчења. Трећи би да купе падобран, а већ су скочили из авиона.

И на крају, није ми јасно зашто неки долазе на форум да би пљували по другима?
Winex
Novi član
Novi član

Post od Winex »

U tome je problem srpskog mentaliteta. Tata.
Dr.Masinac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 6:35 pm

Post od Dr.Masinac »

Druze moj,evo tebi odgovora,ali verujmi nece se puno razlikovati od ostalih.
Imam i ja slicno drustvo,cenim da smo tu jednakih godina,a evo o cemu ja mislim da se radi u tvom kao i u mom slucaju.
Vi ste momci,mladi,verovatno manje vise lepi,i ocete da provedete zivot,on to radi iz ciste zabave,opija se jer mu je to zanimljivo :)
Druze moj,leka nema jer to nije bolest,neka kaze ko sta hoce ali ovo nije alkoholicarstvo,ovo je "mladalacko pijanstvo".
Mnogima je "in" da se opiju pa onda budu "frajeri" i verujem da je tako i u tvom slucaju,naravno,ima tu i onoga,"tezak je zivot","nema se para",ali veruj mi,nije to njemu razlog.
Ono sto bih ti ja krajnje dobronamerno savetovao,to je da pokusas da mu pokazes,kako i sa malom dozom alkohola u krvi,moze fantasticno da se provede,ne mora da popije 10l piva da bi bio faca,dokazi mu da je on faca i kada popije 2l piva(u svakom slucaju bolje nego 10l).Sad ce neko reci "e on oce da bude faca",pa neka oce,ako mu to odgovara ok,samo mu pokazi da do toga ima put sa manje trnja.
Mnogim momcima u nasim godinama se to desava,ta bancenja i pijancenja,vecina ce uskoro uci u veoma zrelo doba(tj bar bi trebalo da udju) pa ce im to doci glave i opametice se,a onda opet imas drugi deo,koji se nece opametiti i koji ce onda preci u stanje bolesnika od alkohola tj alkoholicar.Nadam se da sam ti pomogao,ako ti treba jos nesto da mogu da ti pomognem slobodno pitaj ovde ili na pp.
Pozdrav i svako dobro.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Winex napisao:U tome je problem srpskog mentaliteta. Tata.
Шала и зафрканција су једно, али спрдња је друго. Није лепо тако да се понашаш и да имаш такво мишљење о свом народу. Ми смо много емотивни, а то има разне последице. Ако неко жели да ти помогне, а ти си сам тражио помоћ, прихвати то као једно мишљење, на које свако има право. Шта ћеш да урадиш са разним мишљењима и информацијама зависи само од тебе. Ако ти се не свиђају нема разлога и није лепо пљувати по онима који се труде да ти помогну.
Odgovori