alergologija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

DONKORLEONE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 5:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

alergologija

Post od DONKORLEONE »

Imam veliki problem vezan za antibiotike. Alergična sam na penicilin, cefalosporine, baktrim, a od: eritromicina,hemomycina i ostalih makrolida; uključujući i dovicin od tetraciklina i ciprocinal od hinola, imam jake grčeve u želucu i stomaku. Šta da radim? Kako da se lečim? Već dve godine se mučim sa enterokokama u vaginalnom brisu. Pošto u antibiogramu reaguju samo na penicilinske lekove doktor mi je prepisao vaginalete koje se prave od vankomicina i nistatina, ali mi je to pomoglo samo u prvih nekoliko meseci. Zaista mi je potrebna pomoć.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Institut za alergologiju i imunologiju, kozne alergenske probe, desenzibilizacija na AB...i td. Sve drugo je privremeno resenje.
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

Ja bih vam preporucio da pocnete sa nekim prirodnim preparatima na bazi propolisa i meda,jer jacaju imunitet a imaju i antibakteriujsko dejstvo.Ali,se u vezi ovoga OBAVEZNO konsultujte sa vasim doktorom,oko nuspojava.
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Tu nema niceg loseg. Sto se meda, propilisa, biljnih kapi....tice, jacaju imunitet i nema stetnih dejstava. Nece skoditi svakako, delovace vrlo povoljno na citav organizam, ojacace imuni sistem, stavise trebalo bi i zdravi preventivno da koriste sve navedeno ali na zalost nece pomoci oko alergije na antibiotike. Morace da proveri svaku ponaosob koznim testovima a potom i da uradi eventualnu desenzibilizaciju ukoliko se proceni da je to neophodno.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Napomena: sa propolispm oprezno kod onih koji su alergicni na polen!
DONKORLEONE
Novi član
Novi član

Post od DONKORLEONE »

Sve te preparate ja koristim ( i još neke ) i trudim se da živim koliko je moguće zdravim životom. Ali je to jako dug proces. Steći imunitet? Nikad nemožeš znati koliko si napredovao i gde si u datom trenutku. Sve igra značajnu ulogu, ali najviše psihičko zdravlje, a za to nema leka. Svi različito reagujemo na stresne situacije. Prema tome sve se vraća na početak.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Kako nema leka???? A ljubav? :wink: A cokolada? :wink: A pun novcanik? :wink: A zdravo, pravo, pametno dete? :wink: ........... :D
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Da, sve ovo sto moja Dragan kaze je tacno (`ajde da se slozim sa Draganom, pa nek` misli ono sto zeli da misli)... ali niko ne pominje da treba zastititi (narocito kod uzimanja antibiotike) crevnu floru!

Acidofini jogurt!
Onaj najbolji! Svaki dan (sem ako se piju tetraciklini, pa cak i tada, ali izmedju 2 uzimanja).
Ili uzimati kapsule.

Stomak sredite i imunitet cete povecati.

Svakodobro i laku noc svima,
danka
DONKORLEONE
Novi član
Novi član

Post od DONKORLEONE »

Nikada mi to ne bi palo na pamet. Tačno se sve poklapa, i počelo je sa čirom na dvanaestopalačnom koji sam zaradila nerviranjem. Od tada sam osetljiva na makrolide i tetracikline. I sve je krenulo jedno za drugim. Al smo mi ljudi komplikovani. :o
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Pa pitao korleone za alergije na AB a ne za poremecaj zeludacnocrevne flore :o :roll:
Ali zato ima ko da doda :D sta treba, HVALA BOGU!
Akojedomene
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 18, 2011 2:47 pm

Re: alergologija

Post od Akojedomene »

Imam polensku alergiju ciji su simptomi svake godine jaci. Svrab u grlu i nosu kijavica ,sad i urtikarija....Prvo sam pila Presing,ali sledece godine mi vise nije delovao. Zatim sam presla na Aerius ali mi ove godine ne deluje.Zasto je to tako? Danas sam kupila Ksizal,pa cu da vidim kako ce da deluje, prvi put ga pijem...Trebala sam da pocnem sa imunoterapijom prosle godine, ali posto planiram da ostanem u drugom stanju, dr mi je rekao da ne krecem sad , posto ne valja da se prekida ta terapija. Kad krenem , lek pijem do kraja septembra, znaci 3 meseca, dok mi ne prestanu simptomi...Mada sam primetila da urtikariju imam i preko zime...
paukovaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 8:26 pm

Post od paukovaca »

Akojedomene napisao:Imam polensku alergiju ciji su simptomi svake godine jaci. Svrab u grlu i nosu kijavica ,sad i urtikarija....Prvo sam pila Presing,ali sledece godine mi vise nije delovao. Zatim sam presla na Aerius ali mi ove godine ne deluje.Zasto je to tako? Danas sam kupila Ksizal,pa cu da vidim kako ce da deluje, prvi put ga pijem...Trebala sam da pocnem sa imunoterapijom prosle godine, ali posto planiram da ostanem u drugom stanju, dr mi je rekao da ne krecem sad , posto ne valja da se prekida ta terapija. Kad krenem , lek pijem do kraja septembra, znaci 3 meseca, dok mi ne prestanu simptomi...Mada sam primetila da urtikariju imam i preko zime...

procitajte moje postove odavde:
http://www.doktor.rs/forum/pitanja-odgo ... 39218.html

a narocito odavde:
ovde sam najvise pisala o alergijama:
http://www.doktor.rs/forum/pitanja-odgo ... 39699.html

procitaj moje postove.
sve to sto sam naucila o pravilnom lecenju alergija i ishrani alergicara, naucila sam od mojih alergologa...
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."

Majakovski
paukovaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od paukovaca »

Akojedomene napisao:Imam polensku alergiju ciji su simptomi svake godine jaci. Svrab u grlu i nosu kijavica ,sad i urtikarija....Prvo sam pila Presing,ali sledece godine mi vise nije delovao. Zatim sam presla na Aerius ali mi ove godine ne deluje.Zasto je to tako? Danas sam kupila Ksizal,pa cu da vidim kako ce da deluje, prvi put ga pijem...Trebala sam da pocnem sa imunoterapijom prosle godine, ali posto planiram da ostanem u drugom stanju, dr mi je rekao da ne krecem sad , posto ne valja da se prekida ta terapija. Kad krenem , lek pijem do kraja septembra, znaci 3 meseca, dok mi ne prestanu simptomi...Mada sam primetila da urtikariju imam i preko zime...

ako imunoterapija koju ste trebali da zapocnete znaci SLIT vakcinu, a to ne smete, probajte homeopatiju.

i ja sada to koristim radi preventive, jer neposredno pre operacije tumora mozga morala sam prekinuti SLIT terapiju (u zadnjoj godini te terapije).
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."

Majakovski
paukovaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od paukovaca »

mada ne vidim neki valjan razlog da se sLIT vakcina ne moze primenjivati u trudnoci, jer su to samo jako male doze polena u rastvoru...

pre ce taj Presing i ostali farmaceutski lekovi protiv alergije dovesti do komplikacija i stete trudnoci i bebi...

i jedenje meda sa polenom je neka vrsta 'imunoterapije'...
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."

Majakovski
Akojedomene
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 18, 2011 2:47 pm

Post od Akojedomene »

@paukovaca :

Hvala Vam puno na savetima...Ja sam radila neke testove vec prosle godine u januaru,tad su mi otkrili alergiju na ambroziju, i dali su mi da radim pojedinacne testove na polene trava, drveca i korova, ali mene je mrzelo da idem posle toga ponovo i nisam to uradila...Glupaca...E sad kad me je stislo zesce, onda pomagajte. :) U ponedeljak treba da zakazem kod mog dr Zivote Jovicica, u Klinickom centru pa se nadam da cu to resiti u skorije vreme. Bas cu da ga pitam za tu SLIT vakcinu, odnosno tu terapiju, da li skodi trudnoci...Pocela sam Aerius da pijem pre otprilike dve nedelje , medjutim, slabo mi je pomagao, pa sam uzela Ksizal. Nije los. Jedino se nadam da nisam u drugom stanju, i da tako male kolicine ne mogu da stete. Treba da dobijem ovih dana, pa cu videti. Mozda uradim i test za trudnocu, da budem sigurna skroz.

Pre par nedelja sam sedela ispod lipe, npr., i pomirisala sam direktno cvet lipe, jer nisam znala da moze da mi skodi. Al' me je sastavilo, majko mila! Odjednom kasalj, neko golicanje u grlu i na kraju ne mogu da dodjem do vazduha, ni da progovorim..To mi se prvi put desilo u zivotu, bila sam prestravljena. Cim sam se odmakla od lipe, to se polako smirilo. Eto, da covek ne poveruje kako se svake godine pogorsavaju simptomi... Jos jednom Vam hvala, i izvinite ako sam Vas smorila sa mojom pricom. Pozdrav!
Odgovori