Alergija
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Alergija
Nisam znala gde da postavim ovu temu, nadam se da nisam pogresila..
Pre 3 dana me zasvrbeo desni dlan, ja pocesala i u roku od par minuta mi se izbacili plikovi po rukama i natekle mi sake i usne. Otisla sam na hitan prijem, dobila injekciju i Xyzol teblete. Sledece vece mi se opet osip izbacio ali po celom telu, ruke, ramena i vrat mi otekli tako da sam se tesko pomerala, a gutanje, disanje i govor su mi znatno bili otezani. Opet sam dobila injekciju. Danas, nenormalno crvenilo i osip, otecene noge..i opet sam dobila injekciju koja je jako slabo delovala, treba da primim jos 2 injekcije..crvenilo se smanjilo,ali je i dalje tu. Imate neki savet cime da uklonim to? Dobila sam sinoderm kremu, ali kako sam primetila to samo svrab smanjuje. Na sta sam alergicna se ne zna, nikada do sada ni na sta nisam imala alergije...
Pre 3 dana me zasvrbeo desni dlan, ja pocesala i u roku od par minuta mi se izbacili plikovi po rukama i natekle mi sake i usne. Otisla sam na hitan prijem, dobila injekciju i Xyzol teblete. Sledece vece mi se opet osip izbacio ali po celom telu, ruke, ramena i vrat mi otekli tako da sam se tesko pomerala, a gutanje, disanje i govor su mi znatno bili otezani. Opet sam dobila injekciju. Danas, nenormalno crvenilo i osip, otecene noge..i opet sam dobila injekciju koja je jako slabo delovala, treba da primim jos 2 injekcije..crvenilo se smanjilo,ali je i dalje tu. Imate neki savet cime da uklonim to? Dobila sam sinoderm kremu, ali kako sam primetila to samo svrab smanjuje. Na sta sam alergicna se ne zna, nikada do sada ni na sta nisam imala alergije...
Re: Alergija
Ista prica kod mene kao i kod Dajane..
Samo sto je meni vec konstatovana hronicna urtikarija, s obzirom da se osipam svakodnevno 3 meseca unazad.. u pocetku mi je bio dovoljan aerius, a sada sam na pronisonu,i to tri nedelje unazad, a i dalje nema pomaka... i dalje se osipam, ujutru kada popijem pronison povuce se, i tako u krug.. obisla sve doktore od dr opste prakse, preko dermatologa, i ostalih..pa cak i do alternativne medicine.. neka neko pomogneee ko je imao slicna iskustva.. svi nalazi krvi su bili u redu kada sam ih radila..nista nije ukazivalo na bilo kakav poremecaj u organizmu... u poslednjih mesec dana nisam ni proveravala, nema svrhe s obzirom da sam na kortikosterodidima.... jos cu samo napisati svoje licno misljenje, a to je da ja duboko verujem da zaista postoji neko zariste u mom organizmu, samo doktori ne mogu da otkriju sta je..i tako, ja sama pokusavam..idem od jednog do drugog...i ko zna koliko dugo cu jos ici....eto tolikoooooo.. hvala unapred..

pokusajte da se smirite---moze lako biti samo nervna baza--ako ste u zadnje vreme imali nekih vecih problema koji vas opterecuju obavezno se obratite neuropsihijatru a ako ne onda i dalje ispitujte svaku vasu tegobu--moze biti neko zariste-upala
Sto se mene tice, nije na nervnoj bazi... radila sam i testiranja koja su cak iznenadila doktoricu kada je videla da apsolutno nisam ni pod kakvim stresom, dakle psiha se otpisuje kao moguc uzrok..neko zariste postoji, ali na moju zalost, lekari su bili i suvise lenji da pronadju uzrok,lakse im je bilo da mi prepisu kortiko, a sada mi je kasno za bilo kakve analize krvi s obzirom da sam vec mesec dana na kortikosterodima.. tako da jedino sto mi preostaje jeste da sama trazim nacine, doktore i pronalazim zariste koje uzrokuje urtikariju...hvala vaso, u svakom slucaju!!
Izvini al ja sam, cini mi se citao, da kortikosteroidi ne smeju dugo da se uzimaju?
Jesi li pokusala sa podizanjem imuniteta---koliko ima od prvog pojavljivanja alergije.
Ja bih preporucio ehaniceu-a iz stana -kuce da izbacite sve tepihe i zavese-pa i mebl stofani namestaj ako je mogucae a i cvece koje cveta-jastuke od perja, zatim sapune koji puno pene i mirisu i kupke naravno--najbolje bi bilo da nabavite domaci pravljeni sapun.
Ne znam kakvim poslom se bavite al i tu pokusajte sve da bi uklonili eventualne alergene-grinje.
Garderoba samo i samo pamucna,cesce tusiranje hladnijom vodom bez ikakvog sapuna-sampona.
Sto vise provoditi vreme napolju osim ako je bas problem neki spoljni uticaj.
Jesu li vas ujedali komarci?
Moguce je da i velika vrucina izaziva alergiju--mada je to sad vec proslo.
Puno morate da citate o tome.
JESTE LI VI ISLE NA ALERGO_TEST?
Jesi li pokusala sa podizanjem imuniteta---koliko ima od prvog pojavljivanja alergije.
Ja bih preporucio ehaniceu-a iz stana -kuce da izbacite sve tepihe i zavese-pa i mebl stofani namestaj ako je mogucae a i cvece koje cveta-jastuke od perja, zatim sapune koji puno pene i mirisu i kupke naravno--najbolje bi bilo da nabavite domaci pravljeni sapun.
Ne znam kakvim poslom se bavite al i tu pokusajte sve da bi uklonili eventualne alergene-grinje.
Garderoba samo i samo pamucna,cesce tusiranje hladnijom vodom bez ikakvog sapuna-sampona.
Sto vise provoditi vreme napolju osim ako je bas problem neki spoljni uticaj.
Jesu li vas ujedali komarci?
Moguce je da i velika vrucina izaziva alergiju--mada je to sad vec proslo.
Puno morate da citate o tome.
JESTE LI VI ISLE NA ALERGO_TEST?
Meni je umrla baka koja me je odhranila..i to me jako potreslo, sad ne znam da li ima veze sa tim.. smirilo mi se to, doktori kazu da je alergija na neku hranu ali da sama otkrijem na sta -.-
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 31, 2012 11:43 pm
Ah ALERGIJA , fuj .
Ja imam problem od detinjstva , vec nekih 20-ak godina, kad god bih otisla u selo , odmah bi dobila i alergiju , isto reaguje i moj brat.
Alergija mi se ispoljava u vidu crvenila i osipa isti kao kod ujeda komarca, i uzasno svrbi. Mislila sam da ce sa godinama proci, ali nije, izlazi istim intezitetom kao i ranije kad smo bili deca.
Onog trenutka kako udjem u selo tako svrab i pakao pocinju. Vise mi je muka. Ne razumem zasto, kad smo ceo zivot putovali, isli na planine, more , menjali sredinu , ma nista , a u selo kad odemo katastofa. Pretpostavljam da ni hrana nije u pitanju, jer su ranije roditelji obavezno donosili hranu odande.
Volela bih da mi neko ako je imao istih ili slicnih problema pomogne sa nekim savetom.
Hvala

Ja imam problem od detinjstva , vec nekih 20-ak godina, kad god bih otisla u selo , odmah bi dobila i alergiju , isto reaguje i moj brat.
Alergija mi se ispoljava u vidu crvenila i osipa isti kao kod ujeda komarca, i uzasno svrbi. Mislila sam da ce sa godinama proci, ali nije, izlazi istim intezitetom kao i ranije kad smo bili deca.
Onog trenutka kako udjem u selo tako svrab i pakao pocinju. Vise mi je muka. Ne razumem zasto, kad smo ceo zivot putovali, isli na planine, more , menjali sredinu , ma nista , a u selo kad odemo katastofa. Pretpostavljam da ni hrana nije u pitanju, jer su ranije roditelji obavezno donosili hranu odande.
Volela bih da mi neko ako je imao istih ili slicnih problema pomogne sa nekim savetom.
Hvala
akicamakica, питање је шта пипате рукама вас двоје. Можда није алергија него реакција на неки отров, рецимо на млечику. Да ли вас сврби још нешто осим коже? Хајде још неки детаљ. У које доба године се то дешава?
Прилично добар систем за елиминацију алергија је ЕПТА. Постоји линк на мом сајту.
Прилично добар систем за елиминацију алергија је ЕПТА. Постоји линк на мом сајту.
akicamakica,
da, vi opisujete klasicne simptome koprivanjace.
24h pre odlaska na selo uzmite tabletu PRESSING-a, i pijte ga (1 x1 tbl dnevno uvek u isto vreme, nebitno kada). to je lek iz grupe antihistaminika koji ce vam pruzati zastitu.
24h pre odlaska na selo uzmite tabletu PRESSING-a, i pijte ga (1 x1 tbl dnevno uvek u isto vreme, nebitno kada). to je lek iz grupe antihistaminika koji ce vam pruzati zastitu.
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
Tesko je ustanoviti i otkriti uzrok posebno kod jako senzibilnih osoba.
Eto kod mene se stanje jako pogorsavalo kad sam pojacano uzimao prorodna sredsva za imunitet-propolis,polen i slicno i doktor mi je savetovao da uzimam jako male kolicine i polako da povecavam i tad je bilo ok.
Za sve vazi-ako uzimate neke lekove-moze i od njih.
Cak i na neke osobe-koje su prisutne u vasem drustvu moguce su takve reakcije-mozda o tome niste nikad razmisljali-ne mora da znaci da ih ne volite ili da vas nerviraju-jednostavno ima nesto????
Eto kod mene se stanje jako pogorsavalo kad sam pojacano uzimao prorodna sredsva za imunitet-propolis,polen i slicno i doktor mi je savetovao da uzimam jako male kolicine i polako da povecavam i tad je bilo ok.
Za sve vazi-ako uzimate neke lekove-moze i od njih.
Cak i na neke osobe-koje su prisutne u vasem drustvu moguce su takve reakcije-mozda o tome niste nikad razmisljali-ne mora da znaci da ih ne volite ili da vas nerviraju-jednostavno ima nesto????
-
- Novi član
aa_aca napisao:akicamakica, питање је шта пипате рукама вас двоје. Можда није алергија него реакција на неки отров, рецимо на млечику. Да ли вас сврби још нешто осим коже? Хајде још неки детаљ. У које доба године се то дешава?
Ne, ne svrbi nista drugo sem kože, i to na delovima gde izbije alergija ( tacnije svrbe te bubuljice) . Mislim da nije u pitanju ni pipanje , pokušala sam u selu na par različitih lokacija da boravim , jer imam dosta rodbine tamo, ali je sve isto, ako ne izbije za sat vremena, ujutru me sigurno dočeka

Izgled bubuljice je isto kao ujed komarca, možda za nijansu većeg oblika, izlazi onako nasumice, recimo 3-4 na ledjima, 2 na stomaku , 5 po rukama , 6-7 po nogama ... Znači nisu grupisane , niti postoji regija na telu koju zahvataju , izbijaju svugde !!!
-
- Novi član
drbgd napisao:akicamakica,
Upravo sam to ovaj put htela da probam .
Nego, uvek sam bila recimo po max. 1-1,5 nedelju u selu, sada planiram malo duže, ne znam da li će mi naškoditi da trpim taj osip - alergiju 2-3 nedelje, možda organizam i sam nakon dužeg boravka prihvati te promene , prosto sam sa sobom se izbori, i alergija nestane, ili da se jednostavno ne igram i od samog početka počnem da pijem PRESSING.
I da dodam , proletos je sin od mog brata, koji je prvi put pošao sa nama na selo , imao iste reakcija kao i mi, dok je moje dete staro 5 godina, skroz ok, nikakve reakcije nije pokazivao , već mu je jako prijao boravak na selu .
Баш чудно.
Да то нису уједи неких бубица или паукова? Пробајте са коришћењем лосиона против инсеката. Или локално са Фенерганом.
Да није од одеће коју специјално носите само на село?

-
- Novi član
aa_aca napisao:Баш чудно.Да то нису уједи неких бубица или паукова? Пробајте са коришћењем лосиона против инсеката. Или локално са Фенерганом.
Nosim istu odeću kao i ovde, čak nosim odavde svoju posteljinu zadnjih par odlazaka.
Ne verejem da su bubice ili paukovi, pa i ovde ih imam, mislim ima ih svidge ne samo na selu

Бубице по граду су јадне поцркале због "чистог" ваздуха.