Alergija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

akicamakica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 31, 2012 11:43 pm

Re: Alergija

Post od akicamakica »

aa_aca napisao:akicamakica, питање је шта пипате рукама вас двоје. Можда није алергија него реакција на неки отров, рецимо на млечику. Да ли вас сврби још нешто осим коже? Хајде још неки детаљ. У које доба године се то дешава?

Прилично добар систем за елиминацију алергија је ЕПТА. Постоји линк на мом сајту.

Ne, ne svrbi nista drugo sem kože, i to na delovima gde izbije alergija ( tacnije svrbe te bubuljice) . Mislim da nije u pitanju ni pipanje , pokušala sam u selu na par različitih lokacija da boravim , jer imam dosta rodbine tamo, ali je sve isto, ako ne izbije za sat vremena, ujutru me sigurno dočeka :( .

Izgled bubuljice je isto kao ujed komarca, možda za nijansu većeg oblika, izlazi onako nasumice, recimo 3-4 na ledjima, 2 na stomaku , 5 po rukama , 6-7 po nogama ... Znači nisu grupisane , niti postoji regija na telu koju zahvataju , izbijaju svugde !!!
akicamakica
Novi član
Novi član

Post od akicamakica »

drbgd napisao:akicamakica,
da, vi opisujete klasicne simptome koprivanjace.
24h pre odlaska na selo uzmite tabletu PRESSING-a, i pijte ga (1 x1 tbl dnevno uvek u isto vreme, nebitno kada). to je lek iz grupe antihistaminika koji ce vam pruzati zastitu.

Upravo sam to ovaj put htela da probam .
Nego, uvek sam bila recimo po max. 1-1,5 nedelju u selu, sada planiram malo duže, ne znam da li će mi naškoditi da trpim taj osip - alergiju 2-3 nedelje, možda organizam i sam nakon dužeg boravka prihvati te promene , prosto sam sa sobom se izbori, i alergija nestane, ili da se jednostavno ne igram i od samog početka počnem da pijem PRESSING.

I da dodam , proletos je sin od mog brata, koji je prvi put pošao sa nama na selo , imao iste reakcija kao i mi, dok je moje dete staro 5 godina, skroz ok, nikakve reakcije nije pokazivao , već mu je jako prijao boravak na selu .
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Баш чудно. :o Да то нису уједи неких бубица или паукова? Пробајте са коришћењем лосиона против инсеката. Или локално са Фенерганом.

Да није од одеће коју специјално носите само на село?
akicamakica
Novi član
Novi član

Post od akicamakica »

aa_aca napisao:Баш чудно. :o Да то нису уједи неких бубица или паукова? Пробајте са коришћењем лосиона против инсеката. Или локално са Фенерганом.

Да није од одеће коју специјално носите само на село?

Nosim istu odeću kao i ovde, čak nosim odavde svoju posteljinu zadnjih par odlazaka.

Ne verejem da su bubice ili paukovi, pa i ovde ih imam, mislim ima ih svidge ne samo na selu :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Бубице по граду су јадне поцркале због "чистог" ваздуха. :cry:
akicamakica
Novi član
Novi član

Post od akicamakica »

aa_aca napisao:Бубице по граду су јадне поцркале због "чистог" ваздуха. :cry:
Da, da verovatno . Nista, onda mi je resenje da cekam da se ocisti vazduh i na selu, da bubice pocrkaju, a onda mirno mogu da udisem taj "cist" vazduh ...
:lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

:lol: :lol: :lol: Баш тако! :lol: :lol: :lol:
fucker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2011 4:32 pm

Post od fucker »

PITANJE:

Da li je tacno da koriscenje kanabisa moze da smanji simptome kod alerige na polen.

Molim da neko kompetentan odgovori.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

fucker napisao:.....Da li je tacno da koriscenje kanabisa moze da smanji simptome kod alerige na polen......
Ево ти лаички одговор: коришћење канабиса смањује све симптоме свега. :lol: После немаш никаквих проблема и све ти је равно..... :lol:
Odgovori