Piša

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Re: Piša

Post od dolce-vita »

D.J. napisao:dplce-vita,
izvini :) , za opis...ustvari nisam htela da opisujem, vec da objasnim na tvoje pitanje ''koliko treba da se vidi''..izvini molim te...jos nesto, mi kad kupamo bebca ( danas 18 meseci), mi ga zasucemo tokom celog kupanja i cak ga neki put ostavim tako kad mu stavim pelenu....

pozdravcic
d.j. smao da kazem ja sam sinoc skroz zavrnula mom bebcu kozicu i videla sma krv, akada malo vise zavrnem, vidi se krv.Inace, ja sam do sad zavrtala, ali ne toliko da bas ogolim glavic, nisam ni znam da to bas tako treba da se povuce skroz.Sta da radim za tu krv?
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Ksenija72 napisao:Na postavljeno pitanje, povlačiti ili ne povlačiti kožicu, predlažem da same dođete do odgovora tako što ćete zamoliti muževe da prilikom pranja svojih polnih organa ne povlače kožicu....jedno deset dana.
Nakon tih deset dana, pod uslovom da ste preživele, osmotrite količinu prljavštine koja se nakupila na glaviću i u naborima kožice.
E, sada, zamislite tek šta se sve nakupi tokom godinu dana...
Kod nas je uobičajeno da žene pedijatri tvrde da kožica ne treba da se povlači, muški pedijatri to rutinski odrađuju dok je beba mala uz napomenu da se kožica mora svakodnevno prevlačiti, hirurzi pcuju ženske pedijatre kad im dođe dete sa žestokom fimozom koja mora hirurški da se ostrani...i tako.
A, onda sedneš i razmisliš, čekaj to je polni organ prevučen kožicom koju ja ne diram zato što-ubaci bilo koji razlog, i ispod te kožice nalazi se glavić koji čestito nije video ni sapun ni vodu godinu dana...i sve te nagomilane naslage su izvanredna podloga za infekciju.
Prema tome, D.J je lepo opisala-glavić mora da se vidi, odnosno kožica treba da bude potpuno povučena da bi se moglo govoriti o sprovođenju prave higijene.
Izvin'te ako sam bila malo brezobrazna, ništa lično.

Nisi bila bezobrazna, naprotiv, ti i d.j ste me sad naterale da skroz povucem preko glavica, a verujte mi ja to nisam znala :o Ztao sto je nama dr rekla da se to ne dira do godinu dana, i onda kada sam ja pocela posle godinu dana, ja to povlacim gore, dole, ali ne i da se vidi glavic.Nikada mi niko nije tako rekao.Sta sad da radim za tu krv, sinoc sam posle kupanja krenula da prevucem i videla sam :o krv :o

Slika
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Nista strasno, isperi pisu svaki put kad ga presvacis povidon jodom..kao i svaka ranica, zarasce...povidon jod, cisto da se ne inficira zbog pelene...i ja sam jedanput kad sam pocinjala da mu skidam kozicu, malko jace povukla da ga ''ogolim''..pa je bilo jako malko krvi...malo sam povidon jodom mazala ...i proslo je brzo...videces po njemu da li pece...zato je bitno da se kozica svlaci kad omeksa, znaci nek se dugo kupa da mu topla voda omeksa kozicu, i onda polako..ja nesto nisam za razne kremice na bazi kortikosteroida (ako sam se dobro izjasnila)...

Da ti ne kazem , da su mom muzu svlacili kad je imao dve ipo godine i on se toga seca...kod lekara, dr kao daj da pogledam, pa ga je jako svukao...normalno bila je krv...i naravno dete trauma...eto, sta da ti kazem kad se seca toga..i toliko o tome nemojte rano svlaciti kozicu..

Moram da priznam da mi je suprug super oko davanja instrukcija sta da radim..mislim i on mu to radi, ali ja ga cesce kupam jer je on na putu cesto...a i on sad me navodi da mu namerno ostavim ogoljen glavic...i kad ga obucem u pelene...bio je pio antibiotike, pa je dobio kandidu (provereno na brisu prepucijuma)...pa kad smo je lecili...da ostane ''zalilana'' da mu se vise ''cisti''...

eto pozdrav
blondica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2008 2:33 am

Post od blondica »

Ne znam,preskocila sam sve ovo jer....smejacete mi se,ali ja ne znam o cemu vi pricate :)
Mislim znam,slusala sam,ali ja nisam ni pokusala to da uradim,moj sin ima 3 godine i normalno piski nije nikada imao problema sa pisom,nikavo crvenilo nikada,evo mozda pre godinu dana neko mi je spomenuo za to sada se secam,i pokusala sam da zavrnem videla da ne ide,nece znaci na dole,on nije plakao nikva promena i ostavila sam,sto cackati ako nema potreba i opterecivati se ako je sve u redu,normalno se igra sa njom kada mu se igra ,ne branim mu,sem ponekad kad i meni bude zao kada vidim kako je razvlaci kao pracku :D ,ne znam kako ga ne boli heheh........tako da verujem da kod malisana mora da postoji neki problem,crvenilo,da bi majka morala da dira to,cacka,povlaci na dole,u suprotnom ne vidim svrhu toga.....
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Da li je i vasem muzu kozica jos uvek preko glavica? I ne moze da je prevuce...

Da ne ponovim post tj. komentar Ksenije 72...,,A, onda sedneš i razmisliš, čekaj to je polni organ prevučen kožicom koju ja ne diram zato što-ubaci bilo koji razlog, i ispod te kožice nalazi se glavić koji čestito nije video ni sapun ni vodu godinu dana...i sve te nagomilane naslage su izvanredna podloga za infekciju.''............

Pa naravno da malisanima nista ne smeta da je kozica takva kakva je i da je sami razvlace...
blondica
Stalni član
Stalni  član

Post od blondica »

Moj suprug nema tri godine :)
Tako da nema potrebe za sarkazmom i ponasanjem kao da ste popili svo znanje ovoga sveta,vase misljenje je samo vase,i ne mora da bude ispravno,ako vi volite da maltretirate vase dete i da mu povlacite kozicu gore-dole jer ste umislili da tu ima neke prljavstine :roll: ,vasa stvar....
Da tu ima neke ''naslage'' kao sto kazete javila bi se iritacija,infekcija,crvenilo,bilo sta,jos odavno,a ne bi bilo sve u najboljem redu kao do sada.......i preko svega toga,zar bi mi ijedan lekar ikada rekao da nema potrebe za povlacenjem i ''pranjem''da to zaista nije tako.
Verovatno doktori grese,a vi ste u pravu,bice da je to,jer pobogu maloj deci svasta tu ima,i prljavstine i svega,i to treba ribati sapunom svakoga dana,najbolje jedno pet puta u toku dana,a sta mislite? :roll:
Daleko bilo........
Arijela
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 12:31 am

Post od Arijela »

Od jutros su mom bebcu testisi nekako spljosteni, kao da su smanjeni. Jel neko od vas ima takvo iskustvo sa bebom?
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

To vam se mozda cini, jer je dete celu noc bilo u peleni, govorim vam to jer sma i ja tako mislila jednom prilikom, pratite ga, pa ako smatrate i viodite da se ne menja povedite pedijatru.

Slika
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Arijela napisao:Od jutros su mom bebcu testisi nekako spljosteni, kao da su smanjeni. Jel neko od vas ima takvo iskustvo sa bebom?
I ja sam primetila da nekad lice da su "prazni". Kao izduvani. Suprug mi je rekao da je sve ok, i zaista prilikom sledeceg menjanja plene sve bude normalno. :)
Babyboom
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 11:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Babyboom »

Ne mogu da verujem da ima ovako neobavestenih majki kao sto je blondica! Sva sreca pa dete nije dobilu urinarnu unfekciju. Dakle, Blondice informisi se malo:
Procitaj sta se stvara na vrhu glavica i sta moze da izazove.Pogledaj podnaslov smegma, kako se zove ta skramica koja se stvara i treba redovno da se cisti
http://www.eterna.rs/site/penis.html
blondica
Stalni član
Stalni  član

Post od blondica »

Babyboom,da se i ne tresete dok ovo pisete,ma sta vam je,otpasce kure svakom deckicu od raznih urinarnih inekcija koje se tu taloze,uzas zivi,nego bre,ovde su sve mahom uspanicene panicne ''majke''koje traze problem tamo gde ga nema,zato je vecina dece tih ''majki'' vise po lekarima nego sto je kod kuce,zbog njihovih tripova koje su same sebi ili detetu ne daj boze napravile svojim preterivanjem...
U ovom slucaju najbolje bi bilo obrezivanje a,pa da se svi problemi rese zauvek,ajte molim vas,manite se virtuelnih doktora,ako zelite neku pravu informaciju put pod noge pa kod doktora na strucno misljenje,moj bebac je dobio sawet od svoje lekarke ,i hvala Bogu nije zena pogresila i sve je u redu,dovoljno je detetu oprati pisu veoma blagim pomeranjem da se ne bi ostetila zastitna flora,i nikako ne ubacivati bilo kakve ''stapice'' ne bi li se tako nekako ocistilo....
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Blondice, što se treseš i nerviraš, pobogu?!
Tvoja je stvar da li ćeš prihvatiti ili ne sugestiju koja je još potkrepljena linkom.
Uostalom, zar nije malo licemerno pežorativno komentarisati virtuelne doktore ako si pri tome registrovan član medicinskog foruma?
Ovo pitanje shvati kao retoričko, nema potrebe da mi na isto odgovoriš.
Babyboom
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 11:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Babyboom »

Hvala Ksenija :D

A Blondicu cu jos samo udostojiti informacije da je moja beba imala urinarnu infekciju i lezali smo u bolnici, jer nismo smeli sami da povucemo kozicu koliko moze, a kod nejga je moglo bad dosta. Ispod nje je bilo dosta skramice i lekar nam je rekao da je to moguci uzrok infekcije. Od tada svako vece pri kupanju zavrcemo kozicu i blago stapicem skinemo ako ima belih mrvica.
A sta ti uopste ovde trazis, ako ne volis virtualne informacije?
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

blondica napisao:Babyboom,da se i ne tresete dok ovo pisete,ma sta vam je,otpasce kure svakom deckicu od raznih urinarnih inekcija koje se tu taloze,uzas zivi,nego bre,ovde su sve mahom uspanicene panicne ''majke''koje traze problem tamo gde ga nema,zato je vecina dece tih ''majki'' vise po lekarima nego sto je kod kuce,zbog njihovih tripova koje su same sebi ili detetu ne daj boze napravile svojim preterivanjem...
U ovom slucaju najbolje bi bilo obrezivanje a,pa da se svi problemi rese zauvek,ajte molim vas,manite se virtuelnih doktora,ako zelite neku pravu informaciju put pod noge pa kod doktora na strucno misljenje,moj bebac je dobio sawet od svoje lekarke ,i hvala Bogu nije zena pogresila i sve je u redu,dovoljno je detetu oprati pisu veoma blagim pomeranjem da se ne bi ostetila zastitna flora,i nikako ne ubacivati bilo kakve ''stapice'' ne bi li se tako nekako ocistilo....
Ja se izvinjavam sto upadam, ali Blondice, bas zbog toga sto kao sto si rekla ne treba trcati za svaku sitnicu, postoji virtuelni dr.Ovde ,majke iznose svoja iskustva, znanje,prosto je fer i korektno da ako vam se nesto desilo, tj. majka cije je dete imalo fimozu i prosto je sasvim posteno i korektno da kaze ovde, mom se detetu desila fimoza zbog ovoga i onoga.Svako ima pravo da postupa onako kako misli, ako napisete da nije u redu, i ne poslusa, njegova stvar, prihvatanje tudjeg misljenja, osnovna kultura.Ti radi kako mislis da treba, i sto ej najvaznije kako ti je rekao dr :wink:

Slika
Arijela
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 12:31 am

Post od Arijela »

dolce-vita napisao:To vam se mozda cini, jer je dete celu noc bilo u peleni, govorim vam to jer sma i ja tako mislila jednom prilikom, pratite ga, pa ako smatrate i viodite da se ne menja povedite pedijatru.
Jeste, sad je vec bolje. Mozda je od pelene.
Odgovori