heheheremi napisao:tamaraft napisao:Ja imam mnogo manje od 50 godina a dojile su me zene koje nisu bile moja majka!
Posledica, nema
Kako nema: A svestranost?![]()

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
heheheremi napisao:tamaraft napisao:Ja imam mnogo manje od 50 godina a dojile su me zene koje nisu bile moja majka!
Posledica, nema
Kako nema: A svestranost?![]()
wiseslawa napisao:wiseslawa neprestano doji od avgusta 2003. kada je rodila najstariju ćerku. Kada joj se 2007 rodila mlađa sestra sisale su neko vreme zajedno, a onda se starija odjavila. Ali je ove godine došla najmlađa pa su sad dve mlađe na sisi. Iako srednja polako odustaje, doji svatki drugi, treći dan po malo.Uz duzno postovanje, i sve sto je ona napisala, nije napisala koliko je svoje dece i koliko dugo dojila.
A posle nekog vremena sam došla u zen fazu da se ni ne budim noću. Dete se probudi, posisa, i još mi spusti bluzu posle toga
Odgovor je jdnostavan - dok ima potražnje ima i ponude. Dokle god dete sisa mleko se stvara.Ne znam zaista, kako je sve vreme zena imala mleko,ali je istina.
Nemojte mesati konkretnih nekoliko primera sa statistikom na nivou svetske populacije. Nemojte sad vi da tvrdite da su zdravije bebe koje nisu dojene. Ja se slazem da postoje primeri i za jedno i za drugo, ali to nikako ne znaci da je lose dojiti jer su dojena deca cesca ili vise bolesna.D.J. napisao: Cisto o tome,da su dojenje bebe zdravije....
Vanjina mama napisao: Naravno, draga, bez uvrede, samo sam radoznla.
I malo zapanjena.
Priznajem
Da, Vi jeste profesionalna dojilja!Zena koja godinama odrzava mleko je profi dojilja i to je to!Molim Vas da ne zamenjujete teze.U zivotinjskom svetu dojenje je relativan pojam od 3 meseca do godinu dana u zavisnosti od vrste zivotinja.Svaka vrsta ima svoje zakone koji joj omogucavaju opstanak na ovoj planeti,pa tako i ljudska vrsta.koliko god smatrali sebe superiornim bicima prirodni zakoni vaze i za nas,a oni kazu da je dojenje prva tri meseca apsolutna hrana za odojce u cetvrtom mesecu moze se lagano poceti sa uvodjenjem drugih vrsta hrane,sa tim da se dojenje okonca do navrsene prve godine zivota.wiseslawa napisao:Odgovor je jdnostavan - dok ima potražnje ima i ponude. Dokle god dete sisa mleko se stvara.Ne znam zaista, kako je sve vreme zena imala mleko,ali je istina.
Zašto se niko ne pita kako krave godinama imaju mleko? Kako njima ne nestane?
terapeut to boldano je istina. I ne, ja nisam profesionalna dojilja, ja sam svojoj deci majka koja im ne uskraćuje nešto što može da im da a oni za tim imaju potrebu.
Zanima me terapeut da li vi mislite da je deci potrebno mleko? Ako da, zašto onda mislite da krava koju muzu godinama ima bolje mleko za moje dete od mene?
Takođe me zanima da li psihološku pomoć preporučujete majkama koje svojoj deci od 2-3 godine daju kravlje mleko?
Slazem se.terapeut napisao: Nema nikakvog naucnog opravdanja za produzavanje ove akcije unedogled,u majcinom mleku vise nema hranljivih sastojaka koji su potrebni detetu,a patoloski supstrat bespotrebnog vezivanja deteta za majku je dokazan.
Dete od godinu dana bi konacno trebalo da odvoji majku od sebe u svom psiholoskom razvoju i da prekine da je dozivljava kao deo sebe,sto je dojenjem otezano.
Ovo nije istina.terapeut napisao:A ko je postavio te zakone naše vrste? Vi? Dajte mi i jedan dokaz da su naši preci dojili decu po ovom vašem gore napisamon obrascu!!! Prirodni zakoni nikada nisu tako striktni i ograničeni u dan kao što vi navodite.wiseslawa napisao:Svaka vrsta ima svoje zakone koji joj omogucavaju opstanak na ovoj planeti,pa tako i ljudska vrsta.koliko god smatrali sebe superiornim bicima prirodni zakoni vaze i za nas,a oni kazu da je dojenje prva tri meseca apsolutna hrana za odojce u cetvrtom mesecu moze se lagano poceti sa uvodjenjem drugih vrsta hrane,sa tim da se dojenje okonca do navrsene prve godine zivota.
Nema nikakvog naucnog opravdanja za produzavanje ove akcije unedogled,u majcinom mleku vise nema hranljivih sastojaka koji su potrebni detetu,a patoloski supstrat bespotrebnog vezivanja deteta za majku je dokazan.
Nema nikakvog naučnog opravdanja ni da se grlimo, ljubimo, produženje vrste može se obaviti prostim seksualnim činom. Nema nikakvog naučnog opravdanja pomoći drugome, radovati se sa nekim, voleti.... pa opet sve to radimo.
Svetska zdravstvena organizacija, UNICEF, Američko udruženje pedijatara dali su smernice: isključivo dojenje do šestog bebinog meseca, posle toga počinje dohrana, preporučuje se dojenje do najmanje dve godine, a kasnije ako beba i mama to žele.
u majcinom mleku vise nema hranljivih sastojaka koji su potrebni detetu
Ovo nije istina.[/quote]wiseslawa napisao:
A ko je postavio te zakone naše vrste? Vi? Dajte mi i jedan dokaz da su naši preci dojili decu po ovom vašem gore napisamon obrascu!!! Prirodni zakoni nikada nisu tako striktni i ograničeni u dan kao što vi navodite.
Nema nikakvog naučnog opravdanja ni da se grlimo, ljubimo, produženje vrste može se obaviti prostim seksualnim činom. Nema nikakvog naučnog opravdanja pomoći drugome, radovati se sa nekim, voleti.... pa opet sve to radimo.
Svetska zdravstvena organizacija, UNICEF, Američko udruženje pedijatara dali su smernice: isključivo dojenje do šestog bebinog meseca, posle toga počinje dohrana, preporučuje se dojenje do najmanje dve godine, a kasnije ako beba i mama to žele.
u majcinom mleku vise nema hranljivih sastojaka koji su potrebni detetu
E, ovo nije tema, ali prosto moram...remi napisao:ja sam se porodila carskim rezom: Hm, porođaj nije boleo, ali posle...