NOCNO BUDJENJE

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

NOCNO BUDJENJE

Post od dolce-vita »

Mame,

D ali imate iskustva sa nocnim budjenjem case decice, moj bebac se vce danima iznenada budi i place, onda ga malo nosim i vratim u krevetac ali tako spava, smao jos nekoh pola sata, sat i ponovo.BUKVALNO MNOGO PLACE, NEDA DA SE SPUSTI U KREVETAC.zNAM DA GA MUCE ZUBI, ALI OVO BAS POSTAJE CUDNO, NE DA MI DA SEDNEM, SMAO MORAM DA GA NOSIM I LJULJUSKAM.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Re: NOCNO BUDJENJE

Post od dolce-vita »

Ja se izvinjavam zbog gresaka, ali su mi slova na forumu, jako sitna.Ne znma zasto, moram da pitam admina.

Slika
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Ma verovatno je naisla nekakva faza, kad je masta proradila, pa sanja svasta. Generalno, smanjite aktivnosti uvece, posebno TV, bucne igre, golicanje, jurenje i ts, sve ono sto bi moglo da ga preterano aktivira pred spavanje.

Ja tipujem da ce da prodje samo od sebe, kao sto je i pocelo...
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Mi smo se budili i još uvek se budimo svaku noć. Sa 15 meseci sam joj ukinula mleko jer je stalno tražila da je postala navika. Sad mi je lakše, do godine sam morala da mućkam Aptamil noću poludela sam. Sad joj dam mleko sa karamelinom i to je sve i naravno ponudim joj nešto malo za večeru kad nije dovoljno jela. U poslednje vreme se i moja budi noću i plače viče mama nuna, verovatno je muče zubi. Malo je nunam dam joj dudu ili joj malo stavim Calgel na dudu i onda brzo zaspi. Nedavno se desilo da je razbila san jedva sam je uspavala. Ja se nadam da je neka faza u pitanju koja će proći. Mada ja idem na posao ostavljam je pa verovatno traži da vidi da li smo prisutni. Neki kažu da je to buđenje traženje nežnosti jer u tom uzrastu detetu treba mama i pažnja naravno. Kad je veće čula sam od nekih mama oni uglavnom zovu da im se javiš da nastave spavanje verovatno traže sigurnost. :D
Slika
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Budio se zato su ga izujedali komarci i to je buknulo, javila se reakcija, na sve strane pecati po licu i curio mu je nosic, bio mu je nosic pun sekreta, pa dok je lezao slivalo mu se u grlo, zbog toga je plakao.Srecica mala, nisam znala sta mu je, mislila sma da su usi, pa da je grlo, celu noc smo ga nosali na rukama, i onda sam mu dala pressing i fiz.u nosic i sada je bolje dosta, jos uvek slini, ali prolazi.Psovala sam komarce celu noc.

Inace, buni se pomalo, odnosno ima pomalo nocnog budjenja i kada nicu zubici, ali sinoc ga je jadnicka sve stiglo.

Slika
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Imaju oni i faze rasta kada se bude i lose spavaju nocu. Imala sam njihovu tabelu za decu do godinu dana ako je nadjem, saljem.
Mi smo nocno mleko bili uspesno izbacili, a onda posle operacije je pocela da ga trazi opet. Generalno deca koja preko dana jedu lose traze nocu mleko. Iako se trudim da vecera ona i dalje oko 4-5 nocu trazi mleko. Ja ga smuckam kad ja krenem na spavanje, pa kad zatrazi samo tutnem. Ali poslednje dve veceri sam joj kad je zatrazila mleko dala vodu. I proslo je isto tako. Mozda je samo i zedna. Mi najvecu muku mucimo posle popodnevnog spavanja, jer tada obavezno hoce mleko (a ja ne dam, jer je vreme rucku). Danas je plakala 10 minuta dok sam ja pripremala rucak, ali sam bila neumoljiva. Posle je bogme ocistila tanjir, a da je bilo mleka probrljala bi mi samo par zalogajcica.
Valjda cemo se uskoro vratiti na to da spava celu noc. Ionako kasno legnem( i na tome moram da poradim) pa jos kad ona drnda nocu ustanem ujutru ko zombi.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Moj bebac pije mleko pred spavanje,jako voli mleko,do godinu dana nije hteo da vidi mleko, a jeo sve ostalo, sad radi obrnuto :-? A, mleko mu vise nije toliko potrebno.Ono sto ja radim, jeste da se svi silama trudim da ga nateram da jede, malo corbice, malo voca. povrca, pa bas ako mi nista ne uspe, onda mu dajem mleko i posle kupanja, i pole kada zaspi, popije u snu, posle pije ujutro.Nekako razmisljam , kada vec nije hteo nista preko dana, da pije barem mleko.Dea, bice dobro da ako nadje stu tabelu, mada se moj bebac budio zbog slinica koje su mu se slivale u grlo dok je spavao.Pretvaram se u supermena kada treba da mu stavim fiz.rastvor, kupila sam mu u spreju, ali dzabe. :-? Bas moram na silu da mu stavljam taj rastvor.

Slika
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Nama je kijavica najgora bolest, gora i od temperature i svega ostalog. Zato sam i kupila inhalator jer me je apotekarka a i nekoliko mama ubedjivalo da je sutradan vec druga prica. I bile su u pravu.
Pa i ja dajem mleko zato sto u principu ona solidno brlja sa hranom. Malopre nije htela da zaspi bez mleka. A isto tako i nocu u snu trazi i u snu i popije. Nocas sam ceo krevet izbrljala sa mlekom....cccc
Moje dete pije jos uvek formulu (od kravljeg joj izlazi ekcem) pa to uzimam kao + stavku, pogotovo kad zabusava sa hranom. Zato joj nokti rastu svetlosnom brzinom, imam osecaj da ih secemo skoro svaki dan.
Jedino me brine sto posle tog poslednjeg mleka tj. onog nocnog ne peremo zube.... Ne bih volela da joj se zbog toga pokvare.
Ma imam tu tabelu sigurno, samo da nadjem knjigu pa cu da skeniram (a kako cu ovde da zakacim????)
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Ja sam mislila da imas na internetu, pa dobro nema veze onda.Ja bih kupila inhalator, ali ne znam koja je cena, i kako to funkcionise Dea, imam utisak da je neka strasna skalamerija :) :)

Slika
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ima na onoj drugoj temi mama koje su to kupila u Srbiji, pa najbolje da ti one objasne. Inace ovaj sto ja imam je super, mali i uopste nije komplikovan. Sto je najbolje mojoj ceri se jako svidja to da drzi masku pa me masira 100 puta dnevno. Juce sam je jednostavno ignorisala jer nije bilo potrebe za Inhalatorom.
A ovu tabelu mogu i da vam napisem, ne mora da bude bas slika jel da ;o)
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Moze, ako imas volje i vremena. 8)

Slika
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Naravno sad ne mogu da nadjem knjigu, tu je bas super i detaljno opisano.
Ali evo nasla sam nesto slicno na internetu.
Ima 8 faza rasta u prvoj godini.
1. ne znam zasto ne pise....
2. oko 8 nedelje
3. oko 12 nedelje
4. oko 19 nedelje (krece vec 14. bis 17)
5. oko 26 nedelje (od 23-ce)
6. oko 37
7. oko 46
8. oko 55

ovo je vrlo sturo, jer u principu te faze nekada traju duze a nekada cak i po par nedelja. Ako nadjem knjigu napisacu vam detaljno. Meni je stvarno pomoglo i faze su se poklapale skoro u dan....
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Ako sam te ja dobro razumela, u ovim periodima dete se budi nocu, smao sto smo mi to prosli, mi smo sada 15,5 meseci :D Ovo je nesto do nekih 13.Ali u svakom slucaju, volim svaku informaciju da vidim.Pogledacuz i ja sta ima na netu na ovu temu.

Slika
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Nije to samo budjenje nocu. To su oni periodi kad vam se cini da je dete potpuno drugacije. Razdrazljivo, placljivo, vezano za tvoj skut, pa i nocu drugacije, nemirno spava, budi se i sl.
Te faze raste bar u prvoj godini kod njih pomeraju percepciju na drugi nivo i oni se osecaju uplaseno i nesigurno i traze sigurnost u majcinom krilu.
Na zalost posle godinu dana vise nemam tabelu, ali ja po mom detetu vec dobro znam kada je usla u tu fazu. Razlika je stvarno uocljiva. Evo recimo prosle nedelje je bila u toj fazi. Ima 2 godine i 4 meseca.
Jedino sto mi se cini da posle navrsenih godinu dana te faze nisu vise toliko ciste....
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Pa, da to si u pravu, svaka majka zna po svom detetuMada, i zubi tu igraju vaznu ulogu, kada rastu, tj.izbijaju, to je bas promena u detetovom ponasanju.Nama su izbile trojke, Dea, sta je sledece, posto je tvoja malena verovatno vec to prosla :) .

Slika
Odgovori