NOCNO BUDJENJE

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: NOCNO BUDJENJE

Post od Dea »

Pa sad zavisi svakom detetu drugacije rastu zubi. Mojoj cerki su prvo izasle 2 jedinice, pa jos dve jedinice, pa odjednom sve cetiri dvojke. Onda su joj izrasle cetvorke (opet sve zajedno), pa trojke i na kraju petice (koliko sam citala mlecnih zubi ima samo 20). Tako da smo mi sa 18 meseci zavrsili sa svim zubima i iskreno nismo ih osetili. Mozda je bila ponekad malo nervoznija ali to je bilo to.
E, sad ima dosta dece u njenom uzrastu da jos uvek nemaju sve zubice....
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Mi smo promenili sobu u kojoj spavamo i prestala je da se budi nocu, mozda jednom nekada malo kenjka ja je pomazim i nastavi dve noci sam se odmorila mogu da kazem! Nedavno sam cula da je severna strana spavanja jako dobra za decu, probajte mame!
Slika
macy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 16, 2009 11:49 pm

Post od macy »

MOje dete je napunilo 3 god..i jos uvek se budi nocu,nekada i po 2 puta.I obavezno trazi kino-mleko sa ljesnjak cokolinom,koje inace pije i neposredno pred spavanje.Desilo se da je 3 veceri za redom spavala do ujutro ali opet sve po starom...
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am

Post od Vanjina mama »

Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, nemojte uspavljivati dete sa čokolinom!!!! To je katastrofa za zubiće!!!!!
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Vanjina mama napisao:Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, nemojte uspavljivati dete sa čokolinom!!!! To je katastrofa za zubiće!!!!!

Ja ne znam za cokolino, ugalvnom kupujemo milupu, ali nam je u dz svojevremeno receno da mozemo pred spavanje dati detetu mleko sa milupom da bi bio sitiji.E,sad nesto ne znam da li cokolino ima vise ssecera, ali ja uglavnom izbegavam.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član

Post od Vanjina mama »

Makar dajte bebi malo vode da popije posle, čisto da spere klopu sa zubića.
Pred spavanje ne mora da znači da se uspava sa, je li? :D
Ili da se daje noću, ako se probudi...
Kathy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm

Post od Kathy »

Dete od tri godine se budi nocu, i pije cokolino na flasicu, a mama se sad dosetila da to, mozda, i nije bas kako treba?
Mama nije cula da se bebama nocni obrok (osim onima koji sisaju, pa i to retko) izbacuje sa sest nedelja? I nista pametnije TRI godine nije dala detetu nego razmuceni "cokolino" u kravljem mleku? Na kutiji cokolina pise da se NIKAKO ne daje na flasicu, vec samo kao kasa... ali, sta oni znaju? I na tarabi svasta pise... i dosli smo do toga da dete:
tri godine se budi nocu i prekida san
tri godine pije mleko sa cokolinom na flasicu i
tri godine ne ume da izgovori sta hoce, vec kaze "kino" ili vec sta!!!
Sta je mama radila te tri godine? Cekala da prodje "faza"? Nadala se da ce je "podravka" proglasiti za najvernijeg potrosaca? Verovala da deca vaspitavaju roditelje, a ne obrnuto?
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Au, Kathy, pravo zboriš, ali već vidim kako te razapinju zbog oštrog tona...
Jedan od razloga zbog koga nisam potpisala ugovor sa izvesnom pedijatricom je taj što mi je savetovala da bepcu dajem zaslađeno čokoladno mleko ne bi li mleko lakše prihvatio. Zblanuto sam je pogledala proveravajući da li me zeki i shvatila da je mrtva ozbiljna.
E, sada, imaš ljude koji blanko prihvataju sve što im pedijatar posavetuje pa možda u tom grmu leži zec.
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član

Post od Vanjina mama »

Kathy je u pravu, samo je mogla i malo blaže....

U svakom slučaju, bez obzira što pali, mislim da je rešenje sa čokolinom veoma pogrešno.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Ksenija 72

Ne mozete na osnovu jednog primera koje ste procitali, konstatovati da neko blanko veruje pedijatru.Nemam primedbe na rad pedijatra mog deteta, i ona je samam rekla da se ne stavlja cesto-Mada se dosta rukovodim i svojim osecajima, zato mu i nedajem cesto milupu,Bendzamin Spok je rekao da svaki roditelj najbolje poznaje svoje dete.

Slika
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član

Post od Vanjina mama »

Živeo dr Spok!!!!!

Apsolutno se slažem, slatka!!!
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ksenija72 »

Dolce-vita, ne znam na osnovu čega ste došli do zaključka da sam na osnovu jednog pročitanog primera konstatovala da ljudi blanko veruju pedijatru.
Rečenica je glasila: "E, sada,imaš ljude koji blanko prihvataju sve što im pedijatar posavetuje pa možda u tom grmu leži zec." Ljudi obično podrazumevaju množinu i to mogu biti ljudi iz mog okruženja ili nepoznati ljudi sa raznih foruma ili ljudi iz raznih novinskih natpisa ili ljudi koji svoja iskustva materijalizuju u vidu dokumentarnih emisija ili prosto ljudi iz omiljenih nam rekla-kazala priča tipa moj ujak od baba ujne je.... :wink:
Dalje, ne shvatam iz kog razloga ste se našli potaknutom ili prozvanom da bi eksplicitno odgovorili na moj post...

E, sada, kad već spomenuste dr Spoka. Da li ste gledali jezivi dokumentarac o najomiljenijem svetskom pedijatru iz koga smo saznali da je bio devijantno, emocionalno, iskompleksirano biće opsednuto kontrolom nad ljudima oko sebe? Nešto kao Džekil i Hajd. Elem, oženio se bogatom naslednicom koja mu je bila i finansijer i ulaznica uvisoko društvo. Kao muž i otac bio je surovi, hladnokrvni, emocionalni manipulator koji se nije smirio dok ženu nije saterao u alkoholizam a potom i u sanatorijum, dok se nad decom iživljavao uvodeći im umobolnu spartansku disciplinu sa kaznama koje su van pameti. Naježila sam se dok sam slušala ispovesti njegovih sinova koji i nakon toliko godina ne nalaze oproštaj za svog oca ...toliko o tome da svaki roditelj najbolje poznaje svoje dete.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

E, sada, kad već spomenuste dr Spoka. Da li ste gledali jezivi dokumentarac o najomiljenijem svetskom pedijatru iz koga smo saznali da je bio devijantno, emocionalno, iskompleksirano biće opsednuto kontrolom nad ljudima oko sebe? Nešto kao Džekil i Hajd. Elem, oženio se bogatom naslednicom koja mu je bila i finansijer i ulaznica uvisoko društvo. Kao muž i otac bio je surovi, hladnokrvni, emocionalni manipulator koji se nije smirio dok ženu nije saterao u alkoholizam a potom i u sanatorijum, dok se nad decom iživljavao uvodeći im umobolnu spartansku disciplinu sa kaznama koje su van pameti. Naježila sam se dok sam slušala ispovesti njegovih sinova koji i nakon toliko godina ne nalaze oproštaj za svog oca ...toliko o tome da svaki roditelj najbolje poznaje svoje dete.[/quote]
:o :o :o :o :o :o

Gde ste to nasli? da i ja procitam?bas mi je cudno???????????? U redu za ovo gore, razumela sam drugacije.

Slika
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ksenija72 »

Bio je na nekom od satelitskih kanala-Discovery, Explorer ili History, nisam sigurna ali pre nekoliko meseci. Uzrok njegove pasivne agresije pronašli su u bezosećajnoj majci koja ga je seljakala po internatima od najranijeg uzrasta. I mislim da smo ti i ja batalile persiranje još na temi o lenjoj bebi, tj. mom sinu koga sada skidam sa lustera. :D
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

E, vazi,pokusacu da nadjem nesto o tome na netu, Mada ono sto je jedna strana rekal ili st mediji prenose ne mora da znaci i da je u potpunosti istina,ali svakako ono sto je on napisoas i dan danas se primenjuje, odnosno lekari se drze toga.Za dubak je jos svojevremeno govorio da ga ne preporucuje.

Je li to bese ona lenja beba, evo je i moja lenja beba trci po kuci.... :D

Slika
Odgovori