NOCNO BUDJENJE

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Kathy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm

Re: NOCNO BUDJENJE

Post od Kathy »

Ksenija72 napisao:Au, Kathy, pravo zboriš, ali već vidim kako te razapinju zbog oštrog tona...

Ma, sad sam se uplasila!!! Bolje mene ovde da "razapnu" (mada je to malo nemoguce :P ) i da prestanu da daju deci cokolino u mleku, nego da ih ja tapsem po ramenu, sve saosecajno "o, draga, bas se mucis, ali sta ces, deca su to...." pa da deca trpe posledice, tipa karijesa (najmanja posledica), dijabetesa, gojaznosti, poremecenih navika u ishrani (ko jos jede nocu???).
Ja zaista mislim da se neodgovornost ne moze pravdati ljubavlju. Jer, ako je tako, zasto ne puste dete boso po snegu (voli dete boso), golo po ulici (nece da se obuce)... nego, za hranu je sve "od cega sito od toga i zdravo, kaze moja baba", a nije. Svaka cast babi, ali nije. Ovde je pre nekoliko meseci bila glavna filozofija kako "beba treba sve da proba". Pa, ne treba. Nikako ne treba SVE da proba, niti sve da jede. Jer nije zdravo. I tacka.

PS. Inace, dr Spoka nazivaju i "Hitler Spok" zbog teorija koje su se pokazale ubistvenim za milione dece. On je, recimo, tvorac teorije o "slabom majcinom mleku", i mnogih drugih koje je savremena nauka pobila.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Kathy mene zanima zasto toliko neprijateljstvo prema drugima i kako to da ne mozes da nadjes neki normalan ton da .to isto kazes drugima, bez te drcnosti i neprijatnosti? Zar je bas toliko nemoguce ostvariti normalan nivo komunikacije?
Ako vec zelis da posavetuje druge ili da im ukazes da nisu u pravu moze to i drugacije. Onda te ljudi i cuju, a ovako vide samo to da si neprijatna...
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

unka napisao:Mi smo se budili i još uvek se budimo svaku noć. Sa 15 meseci sam joj ukinula mleko jer je stalno tražila da je postala navika. Sad mi je lakše, do godine sam morala da mućkam Aptamil noću poludela sam. Sad joj dam mleko sa karamelinom i to je sve i naravno ponudim joj nešto malo za večeru kad nije dovoljno jela. U poslednje vreme se i moja budi noću i plače viče mama nuna, verovatno je muče zubi. Malo je nunam dam joj dudu ili joj malo stavim Calgel na dudu i onda brzo zaspi. Nedavno se desilo da je razbila san jedva sam je uspavala. Ja se nadam da je neka faza u pitanju koja će proći. Mada ja idem na posao ostavljam je pa verovatno traži da vidi da li smo prisutni. Neki kažu da je to buđenje traženje nežnosti jer u tom uzrastu detetu treba mama i pažnja naravno. Kad je veće čula sam od nekih mama oni uglavnom zovu da im se javiš da nastave spavanje verovatno traže sigurnost. :D
Ja imam ogroman problem sa budjenjem nocu mog sincica (13 mes).

Budi se nekad i dva-tri puta na sat, popije nekad i vise od 0,5l mleka (dve velike bocice) i ne pristaje da ga prevarim vodom, ili da mu ne dam flasicu.

Probudi se i pocne da placucka i da gundja. Tada mu damo flasicu, popije nekoliko gutljaja i zaspi sa flasicom u zubima(!!!). Kad pokusamo da mu uzmemo, posto je jako stegne zubicima, to ga probudi i pocne da place. Ako mu ne dam flasicu, probudi se, sedne u krevetu pocne da ustaje, rasani se i place i trazi.

Pokusala sam da ga budim sama, malo pre nego sto bi ona sam trazio. Nista nije vredelo: ja ga probudim i dam mu mleko, on pije, zaspi i ponovo se probudi za pola sata.

Sad vec brinem: manji mi je problem sto mi je svaka noc iseckana na sto delova i sto i po dvadeset puta ustanem. Veci je problem sto se brinem zbog njegovih zubica, jer sam sigurna da to sa flasicom nije dobro za zube.

Kako da ga odviknem? Planiram da stariju decu posaljem za vikend na spavanje kod bake, a da sa njim pokusam metodu odvikavanja plakanjem. :-? Dve, tri noci pa ce valjda prestati.

Zna li neko humaniji metod? :-?
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Ah, da. On inace sasvim lepo jede. I odavnmo pije iz solje, cak i sam kad me prevari pa dohvati solju. Vrlo lepo vecera, nekih pola sata-sat pre spavanja. Jede sve: i jogurt i voce i supe i povrce... nemamo nikakvih problema sa njim sto se tice klope. Samo to prokleto mleko... :-?
Odgovori