miminamama napisao:Evo jednog stomatologa, koji medju kolegama ima homeopata koji tvrde da ne bi "ni mrtvi" vakcinisali svoje dete/decu kad ne bi bilo kaznjivo...
Uprkos vrlo glasnom deklarativnom agitovanju protiv, itekako su vakcinisali svoju decu...
Volela bih da pitam Bee2 ili ma koga "sa te strane", kao sto sam i tog kolegu pitala nesto vrlo jednostavno: sta vidite kao alternativu ne-vakcinaciji? Mislim, sta bi konkretno ucinili da vam dete dobije polio, tetanus ili sta slicno (ne dao Bog i daleko bilo)?
Hvala.
Prvo, ovo je argument koji dokazuje da je to socijalno nasilje jer eto vi svojim kolegama homeopatama ne dozvoljavate da nevakcinisu svoju decu. Priznajte.
Drugo, ima raznih struja homeopata i u to necu ulaziti. Homeopatija je stara ruska praksa i ona podrazumeva da se vakcine ne koriste, makar do uzrasta od 7. godina. Neki strogo odbijaju, neki delimicno... (Poznata TV voditeljeka Marina Savic, "Dok andjeli spavaju" uspela je da se izbori i da nevakcinise decu. Ona ce ucestvovati u nasoj kampanji.)
Tri, mozete slobodno reci svojim kolegama homeopatama da je MOGUCE izbeci vakcinaciju. Jeste problematicno, jeste tesko, ali je moguce. Neka se jave na PP ako zele.
Cetvrto, ako su te homeopate ipak stale u red za vakcinu, onda je to znak da nisu izdrzali pritisak, psihicko nasilje koje se vrsi, znaci znak slabosti, a ne njihovih uverenja. I to je za sazaljevanje. Steta je njihove dece.
Peto, alternativa otrovu uvek postoji. Nemojte uzimati otrov i vec cete videti rezultate. Zdrav nacin zivota i stroga higijena u kombinaciji sa prirodnim, originalnim odbrambenim sistemom je idealna zastita tokom celog zivota. Znaci prvo ostavite telo da razvije svoj odbrambeni sistem, nemojte ga unistavati nepoznatim suspstancama zi vakcine, a onda ojacajte taj svoj sistem majcinim mlekom koje je nezamenjivo. Kasnije zdravom ishranom prvostepenom hranom dodatno ojacajte i odrzavajte taj sistem. Higijena je takodje vrlo vazna. A ako medicina i farmakologija otkriju neki prirodan nacin zastite, dostojan coveka, koji ne zahteva da se bavite nemoralom i da prodajete ljudima macku u dzaku, hvala Bogu, sve je dobrodoslo.
Namerno necu na ovome mestu pisati o tome, ali postoji i "verski faktor" kako ga dr Dalton cinicno opisuje, koji igra mozda i najznacajniju ulogu u odrzavanju organizma u stanju zdravlja. Posto mi zivimo u Srbiji koja je evo vec 1000 godina pravoslavna zemlja, jedna od naslednica kulture Vizantijskog carstva, mi slobodno mozemo da pisemo o Pravoslavlju kao nacinu zivota. To Pravoslavlje je ovom svetu donosilo samo dobro. Pravoslavlje bastini i obavezuje na post kao vaznu ulogu za jacanje celokupnog coveka, i tela i duha. Samo cu toliko za sada reci. Sve se to ozbiljno naucno istrazuje i potvrdjuje u jacim pravoslavnim drzavama kao sto je velika Rusija, a mi to za sada samo zivimo u praksi, jer su se nasi lekari totalno odrodili od svojih pravoslavnih korena.
Nikada se bolesti nisu javljale u pravoslavnom svetu. Pravoslavni manastiri su mesta gde zive ljudi koji najmanje na svetu oboljevaju i najduze zive. Ali da ne skrecemo temu na taj aspekt problema da se ne bi ljudi zalepili za nesto sto ne poznaju dovoljno.
Zato ja trazim strucnog covek akoji bi mogao da parira svojim kolegama iz sveta, ali ocigledno niko nije spreman da stane na tu liniju jer to povlaci i odgovornost.[/u]