Evo jos jednog fakultetski obrazovanog coveka koji ne zna osnovni pravopis.drbgd napisao:mesate dve stvari: dostignuca medicine su jedno, a medicinski fakultet u BG zavrsen preko veze o cemu sam ja dosta pisao u pdf opste strucne diskusije je nesto drugo.
ako (nazalost) neki dr ne zna odgovor da li dete treba vakcinisati - to ne znaci da je vakcinacija stetna!
Difterija, koju navodite je iskorenjena iskljucivo DiTePer vakcinom! Izazivac Corynebacterium diphteriae je prisutan u nasoj zivotnoj sredini, ali nasa imunost stecena pomenutom vakcinom onemogucava bolest. O ovome jednostavno nema polemike - u pdf opste diskusije sam dao link za Jawetz-ov udzbenik mikrobiologije u kome je opisan zivotni ciklus ove bakterije. Nevakcionisano dete se izlaze ne samo riziku od oboljevanja - nego i riziku od neprepozvanja bolesti koja vec nekoliko decenija ne postoji nigde u evropi, i koju nisu videli ni profesori koji sada predaju infektivne bolesti (nigde u Evropi, a ne samo kod nas)
Znaci difterija ne postoji nigde u Evropi samo kod nas izgleda!
I cak je danas niko ne bi ni prepoznao!
I vi i dalje vakcinisete decu "protiv" nje?
Zasto onda druge drzave ne vakcinisu?
Pa kako to ona postoji u nasoj zivotnoj sredini a u Evropi ne postoji? To je neka "pametna" bakterija koja nema pasos. Jadna. Nema noge i nema pasos, nema sengensku vizu da skokne do Madjarske ili Austrije!
Pa jel vi mislite da smo mi bas toliko naivni?
Kako se pravi ta vakcina ako je bakterija iskorenjena? Znate li tacan sastav vakcine protiv difterije? Ne da li znate, vec da li smete da ga javno napisete?
Evo sta vase kolege tvrde "Slucajevi difterije su retki. U Americi je 1980. godine prijavljeno samo pet slucajeva. Od 1900. do 1930. godine pad broja slucajeva difterije bio je veći od 90%. Kasnije je razvijena vakcina protiv difterije. Naucnici nam kazu da je do pada broja slucajeva doslo zahvaljujuci boljoj ishrani i sanitarnim uslovima."
Dakle?