GRESKA LEKARA DOMA ZDRAVLJA NOVI BEOGRAD
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Mislim da nije u redu voditi hajku na nekoga ko tek treba da izadje pred komisije, pred strucnu proveru, konacno, i pred sud. Nije u pitanju odbrana po bilo kakvoj kolegijalnoj liniji, vec upozorenje da zivimo u jako maloj zemlji sa agresivnim medijima zeljnim senzacija, koji - poput palanackih alapaca i "radio-Mileva" - razlase na brzinu i najneverovatnije i neproverene "vesti", pa ako se ispostavi i da je "okrivljeni-optuzeni-osudjeni" zapravo nevin, opet mu nista ne vredi, nema vise te sile koja ce mu oprati obraz posle bruke.
Dr Nestorovic nije patolog, vec pedijatar-alergolog. Kada se oglasi neurolog, sa rezultatima pregleda likvora, ili - ne daj Boze, u slucaju fatalnog ishoda - patolog sa rezultatima obdukcije, tek onda se moze krenuti u razmatranje enetualnih nestrucnih postupaka, strucnih gresaka, neetickog ponasanja i sl. Pritom, to je onda problem u nadleznosti Lekarske komore i nadleznog suda, a nikako povod da se (ponovo) satanizuje profesija u kojoj ima 28.500 zaposlenih lekara, od kojih najveci broj, tvrdim, radi svoj posao veoma savesno, strucno i posteno.
O ostavci ministra - ima puno drugih razloga zbog kojih je on trebalo odavno ne da da ostavku, nego da bude motkom isteran iz Nemanjine - i to ne da ga isteraju odatle gradjani ljuto zbog lekarskih gresaka, vec lekari licno.
Nadam se da ce beba biti u redu, bakterijski meningitis je ozbiljno oboljenje, nije lak za dijagnozu kod beba, a posebno je bitno razmisliti koliko u ovoj zemlji ima decjih neurologa, koliko ke pedijatara spremno i u stanju da izvede lumbalnu punkciju (jedina adekvatna metoda za diferencijalnu dijagnozu meningitis) i koliko je para potroseno na razne osteodenzitometre, strucna putovanja, razne kongrese i sl. - umesto da se svaki Dom zdravlja opremi sa bar po jednim skenerom, a svaka regionalna bolnica sa bar po jednom magnetnom rezonancom.
Dr Nestorovic nije patolog, vec pedijatar-alergolog. Kada se oglasi neurolog, sa rezultatima pregleda likvora, ili - ne daj Boze, u slucaju fatalnog ishoda - patolog sa rezultatima obdukcije, tek onda se moze krenuti u razmatranje enetualnih nestrucnih postupaka, strucnih gresaka, neetickog ponasanja i sl. Pritom, to je onda problem u nadleznosti Lekarske komore i nadleznog suda, a nikako povod da se (ponovo) satanizuje profesija u kojoj ima 28.500 zaposlenih lekara, od kojih najveci broj, tvrdim, radi svoj posao veoma savesno, strucno i posteno.
O ostavci ministra - ima puno drugih razloga zbog kojih je on trebalo odavno ne da da ostavku, nego da bude motkom isteran iz Nemanjine - i to ne da ga isteraju odatle gradjani ljuto zbog lekarskih gresaka, vec lekari licno.
Nadam se da ce beba biti u redu, bakterijski meningitis je ozbiljno oboljenje, nije lak za dijagnozu kod beba, a posebno je bitno razmisliti koliko u ovoj zemlji ima decjih neurologa, koliko ke pedijatara spremno i u stanju da izvede lumbalnu punkciju (jedina adekvatna metoda za diferencijalnu dijagnozu meningitis) i koliko je para potroseno na razne osteodenzitometre, strucna putovanja, razne kongrese i sl. - umesto da se svaki Dom zdravlja opremi sa bar po jednim skenerom, a svaka regionalna bolnica sa bar po jednom magnetnom rezonancom.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Doktore,postujem sve sto ste napisali ali shvatite i vi nas,zabrinute mame koje slusamo vesti tj.ono sto nam se plasira.Dok neko utvrdi ili ne utvrdi krivicu protecice puno vode.Zasto se onda dr Nestorovic oglasio ako njegova rec nije bitna za ovu pricu?
Zasto nije uradjeno odavno ovo sto ste rekli?
Citiram Vas:
Zasto nije uradjeno odavno ovo sto ste rekli?
Citiram Vas:
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
re greska
Dr Ivice,
Naravno da ne treba generallizovati, ima lekara koj su strucni, savesni, odgovorni, pa i dr za koju se veze afera je ordinirajuci lekar mom detetu i zaista ne mogu da gresim dusu,nije pogresila po pitanju mog deteta.Ali, ako je neko tu zaista kriv, treba da snosi odgovornost.Konsekvence su tragicne i ako je bilo propusta, nema opravdanja.Moramo da se borimo za ubuduce, zar je moguce da u 21 veku, dete umire od meningitisa??????????
Sto se konkretno ministra tice, malo, malo pa neko umre, te porodilja, te dete...Pa, ne mozemo da se porodimo bez novca ljudi!!!!!!Pa, ko ce mi reci da nije tako, dajte molikm vas...Ukoliko nemate vezu, umrecete dok cekate termin za operaciju...juce sam gledala ministra kada se izjasnjavao o nesrecnom detetu, skrstio covek truke, pa je li to normalno.
Koliko smo ga samo puta slusali, neko mu pomene bilo sta vezano za propust lekara koje utvrdjen, on samo odgovori nesto u smislu , pa znate spasili smo toliko ljudi.......
Znaci, to je cena da se pusti da drugi umiru...
Naravno da ne treba generallizovati, ima lekara koj su strucni, savesni, odgovorni, pa i dr za koju se veze afera je ordinirajuci lekar mom detetu i zaista ne mogu da gresim dusu,nije pogresila po pitanju mog deteta.Ali, ako je neko tu zaista kriv, treba da snosi odgovornost.Konsekvence su tragicne i ako je bilo propusta, nema opravdanja.Moramo da se borimo za ubuduce, zar je moguce da u 21 veku, dete umire od meningitisa??????????
Sto se konkretno ministra tice, malo, malo pa neko umre, te porodilja, te dete...Pa, ne mozemo da se porodimo bez novca ljudi!!!!!!Pa, ko ce mi reci da nije tako, dajte molikm vas...Ukoliko nemate vezu, umrecete dok cekate termin za operaciju...juce sam gledala ministra kada se izjasnjavao o nesrecnom detetu, skrstio covek truke, pa je li to normalno.
Koliko smo ga samo puta slusali, neko mu pomene bilo sta vezano za propust lekara koje utvrdjen, on samo odgovori nesto u smislu , pa znate spasili smo toliko ljudi.......

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
SLD i Lekarska Komora podnele su Ustavnom sudu zahteve za ocene pojedinih minstrovih odluka - vezano za prekovremeni rad, a uskoro i za kontinuiranu medicinsku edukaciju, licenciranje, kao i za uvodjenje fiskalnih kasa. Ustavn sud je politiczovan i umesto da resava stvari efikasno, prosledjuje upit pojedinim adminsitrativnim telima parlamenta. Onda parlament odugovlaci, i sve se rastene do u beskonacnost. Ministar to koristi i ter dalje po svome, iako nema podrsku ni iole bitnog dela pripadnika lekarske profesije. Kad bi lekari birali ministra, ovaj ne bi bio izabran nikad. Ali, nema nacina da se u zemlji u kojoj politika upravlja svim i svacim resimo jednog aparatchika koga gura minorna stranka pod okriljem braka DS i SPS. Sve je politika, na zalost, i u toj politici, u pomenutom "braku" opstaje razmazeno deriste poznato kao G17, cija je glava Dinkoc, a desna ruka TM.
Jedini nacin da se Ministar smeni jeste pad vlade... Izvinjavam se, odveo sam temu na drugu stranu.
Jos jednom, nadam se da ce beba biti dibri, a sve zabrinute ljude molim za malo dobre volje i strpljenja, za zdrav razum i za smirenost. Ispostavilo se da i posle svih mogucih hajki i talasanja ministar i njemu slicni ipak najbolje "surfuju". Stoga, da bi se nesto promenilo, potrebno je biti smiren i trezven. Najbolje bi bilo kada bi gradjani bili u stabnju da ojkotuju sustem zdravstvene zastite neuplacivanjem obaveznog zdravstvenog osiguranja. Mirna neposlusnost. Pa neka se zapitaju sta dalje Ministrstvo zdravlja i RZZO, koji su u ljubavnoj sprezi vec decenijama. Ali, kako da ne date novac, kad ga nikad niste ni videli u svojim rukama?... To je tek posebno pitanje - ko je, kako i zasto izglasao odvojene i nelogicne zakone o zdravstvenoj zastiti i o zdavstvenom osiguranju i ko je smislio i izgurao onakav nakaradni Ustav u kome je utemeljeno to sto sada imamo u zdravstvenom sistemu...
S postovanjem.
Jedini nacin da se Ministar smeni jeste pad vlade... Izvinjavam se, odveo sam temu na drugu stranu.
Jos jednom, nadam se da ce beba biti dibri, a sve zabrinute ljude molim za malo dobre volje i strpljenja, za zdrav razum i za smirenost. Ispostavilo se da i posle svih mogucih hajki i talasanja ministar i njemu slicni ipak najbolje "surfuju". Stoga, da bi se nesto promenilo, potrebno je biti smiren i trezven. Najbolje bi bilo kada bi gradjani bili u stabnju da ojkotuju sustem zdravstvene zastite neuplacivanjem obaveznog zdravstvenog osiguranja. Mirna neposlusnost. Pa neka se zapitaju sta dalje Ministrstvo zdravlja i RZZO, koji su u ljubavnoj sprezi vec decenijama. Ali, kako da ne date novac, kad ga nikad niste ni videli u svojim rukama?... To je tek posebno pitanje - ko je, kako i zasto izglasao odvojene i nelogicne zakone o zdravstvenoj zastiti i o zdavstvenom osiguranju i ko je smislio i izgurao onakav nakaradni Ustav u kome je utemeljeno to sto sada imamo u zdravstvenom sistemu...
S postovanjem.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
[quote="dr ivica"]
[/quote]
Doktore,niste Vi skrenuli temu nego mi,mame.Zao mi je sto nam Vi,koji nam dajete odgovore na ovom forumu vezano za zdravlje nas i nase dece,objasnjavate zasto nam zdravstvo ne valja.Hvala na Vasem vremenu i strpljenju.
Pozdrav
[/quote]
Doktore,niste Vi skrenuli temu nego mi,mame.Zao mi je sto nam Vi,koji nam dajete odgovore na ovom forumu vezano za zdravlje nas i nase dece,objasnjavate zasto nam zdravstvo ne valja.Hvala na Vasem vremenu i strpljenju.
Pozdrav
A sta je sa vakcinom? Zar dete nije bilo vakcinisano?? Na zapadu postoji vakcina Prevenar (za Pneumoccocal infekcije koje izazivaju meningitis) koja se daje sa 6 nedelja starosti, 3 meseci, onda 5 meseci i cetvrta doza je kad je dete 15 meseci staro. Ja neznam kako je sad u Srbiji, dal su vakcine obavezne...
- dolce-vita
- Stalni član
re greska pedijatra
Kod nas postoji mmr, ne znam da li je dete bilo vakcinisano, verovatno jeste, cim je imala 16 meseci.
- dolce-vita
- Stalni član
re greska
Odnosno, dete ima 16 meseci.
Mali andjeo je sada na nebu. Ja nemam reci da opisem koliku tugu osecam,jednostavno se pitam zasto? Svaki put kad pogledam sliku ovog malog zlata,ne mogu da ne zaplacem,u njemu vidim moju bebu,kao i verujem,svi vi. Zaista najiskrenije saosecam sa roditeljima ove bebe,samo mogu da zamislim kako im je i kako ce kroz zivot bez svog deteta,a malog andjela neka Bog cuva.
- dolce-vita
- Stalni član
re greska
Tuga neizmerna...Dete je umrlo, mali andjele neka te Bog cuva, atvojim roditeljim da snage da izdrze tesko breme koje ih je snaslo...Uzasno sma se potresla, nedaj Boze nikome.
Gospodine ministre, cuvajte vi svoju fotelju, ali se savesti malo pribojte.
Gospodine ministre, cuvajte vi svoju fotelju, ali se savesti malo pribojte.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5