brokoli

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

bifidus
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 10:56 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

brokoli

Post od bifidus »

Kako pripremate brokoli, odnosno koliko ga kuvate?????
jarda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 21, 2006 1:23 pm

Post od jarda »

ja ga kuvam najvise 10 minuta od momenta kada voda pocne da vri.
bifidus
Stalni član
Stalni  član

Post od bifidus »

Hvala, sada sam ga skuvala, 10 minuta je dovoljno.

I jos jedno pitanjce, banana, kada i koliko dnevno? Na ovom sait - u sam procitala da se banana sme davati od 5 meseca. Posto sam vec uvela jabuku, sargarepu, krompir, bundevu, bojim se da bebin jelovnik ne bude malo jednolican. Sta mi jod preporucujete?[/quote]
jarda
Novi član
Novi član

Post od jarda »

Ja sam mojoj deci sa 5meseci davala pilecu dzigericu i teletinu od povrca karfiol, tikvice,cak i malo spanaca.Da bi dete lakse prihvatilo povrce ja sam dodavala u izmiksirano povrce malo mleka,i prolazilo je.Sto se tice banave mislim da je dovoljno jedna dnevno.Nisam lekar ali sam podigla dvoje pa ti samo prenosim svoja iskustva.Veliki pozdrav i poljubac za tebe i bebca.Ako nesto treba slobodno pitaj,tu sam da pomognem.
jarda
Novi član
Novi član

Post od jarda »

I jos jedna stvar nemoj da te brine jednolicna ishrana,ceo zivot je pred njom ili njim,sve ce probati samo polako!!!
bifidus
Stalni član
Stalni  član

Post od bifidus »

Eksperiment sa brokolijem je propao. Sve sam pokusala, ali posle drugog gutljaja pocela je dreka. da bih ga umirila pokusala sam sa presecem sa mlekom, pa opet pokusala sa brokolijem, i opet dreka. Cak je posle jedva prihvatio da nastavi sa mlekom. Mucenje...

Probala sam i ne krivim ga, odvratno je.Sve ostalo je lepo prihvatio, tako da ga sa brokolijem necu muciti.

Banana od petog meseca, znaci moze?
jarda
Novi član
Novi član

Post od jarda »

Moze ali umereno znaci jedna dnevno,nema potrebe vise.Banana je teska.
bicika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 2:03 pm

Post od bicika »

bifidus napisao:Eksperiment sa brokolijem je propao. Sve sam pokusala, ali posle drugog gutljaja pocela je dreka. da bih ga umirila pokusala sam sa presecem sa mlekom, pa opet pokusala sa brokolijem, i opet dreka. Cak je posle jedva prihvatio da nastavi sa mlekom. Mucenje...

Probala sam i ne krivim ga, odvratno je.Sve ostalo je lepo prihvatio, tako da ga sa brokolijem necu muciti.

Banana od petog meseca, znaci moze?
Dobila sam odlican savet pa da ga sirim dalje :)
Sirovo povrce pogotovo brokoli i ostali zelenis je jako bitno davati bebama...kombinacija voca banana,jabuka i slicno i dodatak brokolija,kelja,spanaca(kao i raznih svezih klica) u sirovom obliku i manjoj kolicini je dobitna kombinacija!
dimedej
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 10:05 am

Post od dimedej »

Probaj da das brokoli u kombinaciji sa krompirom, sargarepom. Mi smo danas to ruckali i bas je fino.
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Ja cesto kad nesto ne voli da jede izmesam u kacamaku posto njega obozava...a od sedmog meseca sam pocela da ubacujem krem sir...a sir, jogurt,kiselo mleko obozava...sad ima 9 meseci....na primer, skuvam kacamak sa malo putera i dodam krem sir....odvojeno skuvam brokoli i onda zajedno izmiksiram..ili posto isto obozava krompir pire...sve isto samo bez sira...(+ meso i drugo)
Na pocetku sam samo kacamak i brokoli i malo maslinovog...a kacamak da provlada da bi jeo.....Posto karfiol voli, isto stavim sa karfiolom nesto sto manje voli....
Adaptirana mleka nece ni da okusi,pa ne mogu nista da sa mlekom planiram, inace ga jos uvek dojim....

Posle 6tog meseca, milupa ima "7 korn"(7 zitarica,znaci ima glutena) koji je neutralan...i njega mozes u sve da stavljas, i za slatko i za slano...

Bananu sam od pocetka davala, svi kazu da je teska, ali od nje kaki ko lud....a i ja sam ista takva (izvinjavam se na otvorenosti)...

eto...svasta po malo

pozdrav
bicika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 2:03 pm

Post od bicika »

dimedej napisao:Probaj da das brokoli u kombinaciji sa krompirom, sargarepom. Mi smo danas to ruckali i bas je fino.
Brokoli i celer sa malo pavlake ili mladog sira..dobitna kombinacija!
Uros-11meseci to obozava
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re brokoli

Post od dolce-vita »

Mame,

samo da vas pitam, da li prosipate prvu vodu kada kuvate brokoli, i da li stavljate malo kima, posto nadima?
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Post od dejan27 »

Mada dejan nevoli brokoli neverujem da bi trebalo da prospes prvu vodu jer se u njoj nalaze vitamini a za kim mozes dodati jer on je svakako dobar a i deluje kao zacin ali samo malo dva tri semena jer inace preovladava ukusom.
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm

Post od luka_0407 »

Ne prosipa se prva voda.U kljucalu vodu u koju se doda malo soli mozes prvo staviti malo krompira pa kad je on napola kuvan dodati brokoli i kuvati jos desetak minuta(naravno,proceni sama,neki se kuvaju duze,neki krace,zavisi koliko su stari).Kada se to skuva ocedim od vode i ostavim malo sa strane.U sve to stavi kockicu margarina za mesenje(koji uvek mozes dodati u kuvano povrce jer poboljsava ukus) i sve to propasiraj sa dodatkom vode u kojoj se kuvalo do zeljene gustine.Probaj tako,mozda upali.Ja sam solila po malo,mada kazu da nije potrebno ali kad sam probala bez soli bilo je uzasno.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Post od dejan27 »

Predpostavljam malo margarina nisam jos stavljala ako ti nije problem daj mi par predloga gde bi ga jos mogla koristiti.

Hvala
Odgovori