brokoli
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 10:56 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala, sada sam ga skuvala, 10 minuta je dovoljno.
I jos jedno pitanjce, banana, kada i koliko dnevno? Na ovom sait - u sam procitala da se banana sme davati od 5 meseca. Posto sam vec uvela jabuku, sargarepu, krompir, bundevu, bojim se da bebin jelovnik ne bude malo jednolican. Sta mi jod preporucujete?[/quote]
I jos jedno pitanjce, banana, kada i koliko dnevno? Na ovom sait - u sam procitala da se banana sme davati od 5 meseca. Posto sam vec uvela jabuku, sargarepu, krompir, bundevu, bojim se da bebin jelovnik ne bude malo jednolican. Sta mi jod preporucujete?[/quote]
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 21, 2006 1:23 pm
Ja sam mojoj deci sa 5meseci davala pilecu dzigericu i teletinu od povrca karfiol, tikvice,cak i malo spanaca.Da bi dete lakse prihvatilo povrce ja sam dodavala u izmiksirano povrce malo mleka,i prolazilo je.Sto se tice banave mislim da je dovoljno jedna dnevno.Nisam lekar ali sam podigla dvoje pa ti samo prenosim svoja iskustva.Veliki pozdrav i poljubac za tebe i bebca.Ako nesto treba slobodno pitaj,tu sam da pomognem.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 10:56 am
Eksperiment sa brokolijem je propao. Sve sam pokusala, ali posle drugog gutljaja pocela je dreka. da bih ga umirila pokusala sam sa presecem sa mlekom, pa opet pokusala sa brokolijem, i opet dreka. Cak je posle jedva prihvatio da nastavi sa mlekom. Mucenje...
Probala sam i ne krivim ga, odvratno je.Sve ostalo je lepo prihvatio, tako da ga sa brokolijem necu muciti.
Banana od petog meseca, znaci moze?
Probala sam i ne krivim ga, odvratno je.Sve ostalo je lepo prihvatio, tako da ga sa brokolijem necu muciti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 2:03 pm
Dobila sam odlican savet pa da ga sirim daljebifidus napisao:Eksperiment sa brokolijem je propao. Sve sam pokusala, ali posle drugog gutljaja pocela je dreka. da bih ga umirila pokusala sam sa presecem sa mlekom, pa opet pokusala sa brokolijem, i opet dreka. Cak je posle jedva prihvatio da nastavi sa mlekom. Mucenje...

Sirovo povrce pogotovo brokoli i ostali zelenis je jako bitno davati bebama...kombinacija voca banana,jabuka i slicno i dodatak brokolija,kelja,spanaca(kao i raznih svezih klica) u sirovom obliku i manjoj kolicini je dobitna kombinacija!
Ja cesto kad nesto ne voli da jede izmesam u kacamaku posto njega obozava...a od sedmog meseca sam pocela da ubacujem krem sir...a sir, jogurt,kiselo mleko obozava...sad ima 9 meseci....na primer, skuvam kacamak sa malo putera i dodam krem sir....odvojeno skuvam brokoli i onda zajedno izmiksiram..ili posto isto obozava krompir pire...sve isto samo bez sira...(+ meso i drugo)
Na pocetku sam samo kacamak i brokoli i malo maslinovog...a kacamak da provlada da bi jeo.....Posto karfiol voli, isto stavim sa karfiolom nesto sto manje voli....
Adaptirana mleka nece ni da okusi,pa ne mogu nista da sa mlekom planiram, inace ga jos uvek dojim....
Posle 6tog meseca, milupa ima "7 korn"(7 zitarica,znaci ima glutena) koji je neutralan...i njega mozes u sve da stavljas, i za slatko i za slano...
Bananu sam od pocetka davala, svi kazu da je teska, ali od nje kaki ko lud....a i ja sam ista takva (izvinjavam se na otvorenosti)...
eto...svasta po malo
pozdrav
Na pocetku sam samo kacamak i brokoli i malo maslinovog...a kacamak da provlada da bi jeo.....Posto karfiol voli, isto stavim sa karfiolom nesto sto manje voli....
Adaptirana mleka nece ni da okusi,pa ne mogu nista da sa mlekom planiram, inace ga jos uvek dojim....
Posle 6tog meseca, milupa ima "7 korn"(7 zitarica,znaci ima glutena) koji je neutralan...i njega mozes u sve da stavljas, i za slatko i za slano...
Bananu sam od pocetka davala, svi kazu da je teska, ali od nje kaki ko lud....a i ja sam ista takva (izvinjavam se na otvorenosti)...
eto...svasta po malo
pozdrav
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
re brokoli
Mame,
samo da vas pitam, da li prosipate prvu vodu kada kuvate brokoli, i da li stavljate malo kima, posto nadima?
samo da vas pitam, da li prosipate prvu vodu kada kuvate brokoli, i da li stavljate malo kima, posto nadima?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Ne prosipa se prva voda.U kljucalu vodu u koju se doda malo soli mozes prvo staviti malo krompira pa kad je on napola kuvan dodati brokoli i kuvati jos desetak minuta(naravno,proceni sama,neki se kuvaju duze,neki krace,zavisi koliko su stari).Kada se to skuva ocedim od vode i ostavim malo sa strane.U sve to stavi kockicu margarina za mesenje(koji uvek mozes dodati u kuvano povrce jer poboljsava ukus) i sve to propasiraj sa dodatkom vode u kojoj se kuvalo do zeljene gustine.Probaj tako,mozda upali.Ja sam solila po malo,mada kazu da nije potrebno ali kad sam probala bez soli bilo je uzasno.