Pistanje u usima i ORL pregled

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
vllada
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 12:35 pm

Re: Pusenje

Post od vllada »

goranilic napisao:Izgleda da je kod svakog od nas to drugacije a sve zavisi od uzroka.Ja imam tinitus vec 6 godina i dobio sam ga povredom glave a sve to vreme sam bio hronicni pusac i stvarno sam primetio da cim vise pusim da je time i tinitus jaci.To nije bez razloga jer je kod ovog naseg problema kiseonik jako bitan.Inace pre neki dan sam citao da se lekari i dalje zanose da su na tragu da pronadju lek protiv tinitusa i to zamislite vitaminskom terapijom.Po meni to je smesno inace sto se tice mog tinitusa on jeste slabiji od kada ne pusim a i generalno se bolje osecam.Citao sam da se u nekim slucajevima Tinitus pojavio bas usled preteranog pusenja.DUVAN je najnepozeljniji kod svih koji pate od ove napasti!
TI BAR ZNAS STA JE UZROK TVOG TINITUSA MENI JE SAMO POCELO DA ZUJI!!!!!
SAMO OD SEBE!!!
I DALJE MISLIM DA DUVAN NEMA NIKAKVE VEZE SA TINITUSOM JER BI PO TOJ LOGICI MENI TREBA DA PRESTANE ODAVNO TINITUS
ALI NIJE NEGO KAZES 6 GOD?????????
U J **** MENI JE TEK DRUGA ZNACI PUKO SAM...........
Molim za malo TISHINE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Klikni i pomozi Srbiji
PedjaG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 10:44 am

Post od PedjaG »

Ma ko bi ga znao...primetio sam da je uvece mnogo jace i da se menja intezitet u levom i desnom uhu. Takodje, kada glavu nakrenem desno na dole, u desnom uhu zazuji jace.

Ponekad pomislim da je dobro sto sam jos uvek normalan. Inace, pronasao sam simulator tinitusa, pa sam malo pustao zeni da cuje, jer niko to ne moze da shvati, osim nas.
Korisnikov avatar
vllada
Stalni član
Stalni  član

Post od vllada »

PedjaG napisao:Ma ko bi ga znao...primetio sam da je uvece mnogo jace i da se menja intezitet u levom i desnom uhu. Takodje, kada glavu nakrenem desno na dole, u desnom uhu zazuji jace.

Ponekad pomislim da je dobro sto sam jos uvek normalan. Inace, pronasao sam simulator tinitusa, pa sam malo pustao zeni da cuje, jer niko to ne moze da shvati, osim nas.
i ja mojoj devojci!!! inace ja sam kao u prednosti posto mi je devojka psiholg pa me razume hahahahahahahahah!!!!

Klikni i pomozi Srbiji
raaduul
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 5:56 am

Post od raaduul »

Evo ga sajt sa svim podacima http://www.tinnitus-liga.de/yu.htm .Inace meni je pocelo pre tri meseca da zuji i isao sam prvo kod ORL u Uzicu pa sam dao krv i snimio kolor dopler magistralnih krvnih sudova vrata i uradio audiometriju i sve mi je ok.Posle sam otisao i u Beograd na ORL kliniku gde mi je doktor rekao posle audiometrije da imam malo ostecenje desnog sluha i da mogu slobodno da prestanem da pijem lekove jer mi ne mogu pomoci .Medjutim na kontroli u Uzicu mi je doktor rekao da je audiometrija iz Bg pokazala zaista malo ostecenje, i da ne veruje i da postoji ,jer je audiometrija iz Uzica ok, ali se slozio da prestanem sa lekovima i zakazao mi kontrolu za 2god???.A kriticna granica je 3 meseca!!!Inace zivim zdravo treniram aikido i jiu-jitsu,nepijem,nepusim ali je verovatno da sam primio neki udarac po uvu.Zna li neko pomaze li ona barokomora i sta dalje?
Micko1214
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 4:59 pm

Post od Micko1214 »

Bio sam u hiperbaricnoj,ona verovatno pomaze,ali ja sam bio u takvom stanju da mi nista nije pomagalo,cak sam posle imao problema sa plucima,tj bolom.Iskreno da ti kazem,ja ne mogu da ocenim da li mi je pomogla ili ne.Uzgred,evo ga opet dan,kada zuji 10X jace,zadnji put kad mi je bilo ovako ostavio sam komentar.Sad mogu da pratim i ucestalonst i periodicnost ''onih dana'' .Mada mislim da znam i uzrok.
PedjaG
Novi član
Novi član

Post od PedjaG »

Razgovarao sam sa doktorkom koja je jedan od boljih strucnjaka u Srbiji. Pominjao sam joj hiperbaricnu komoru i ona mi je rekla da su rezultati jako slabi.

Ona sama priznaje da, kada je tinitus u pitanju, svetska medicina gotovo da ne napreduje sa nekim otkricima u lecenju.
Nervira me sto se tinitus kod nas uopste ne shvata kao ozbiljan problem ili bolest.
raaduul
Novi član
Novi član

Post od raaduul »

Hvala na odgovorima, i da dodam da sam danas zvao ordinaciju i barokomoru Bg gde mi je doktor rekao da je jedan tretman 60e a da treba deset tretmana, i da nekim ljudima pomaze a nekima ne.
PedjaG
Novi član
Novi član

Post od PedjaG »

Svakako da treba probati, mada neko tesko podnosi te tretmane. Javi sta si uradio.
raaduul
Novi član
Novi član

Post od raaduul »

Danas sam bio kod mog ORL doktora u Uzicu, da se prvo posavetujem sa njim da li da idem u barokomoru ,a on mi je rekao da ona pomaze u slucajevima naglog gubitka sluha i traume od buke a posto je u mom slucaju stres da ne veruje da mi moze pomoci ali da mogu da probam.Tek sad nemam pojma sta da radim,uglavnom ako budem isao javicu
Korisnikov avatar
vllada
Stalni član
Stalni  član

Post od vllada »

raaduul napisao:Danas sam bio kod mog ORL doktora u Uzicu, da se prvo posavetujem sa njim da li da idem u barokomoru ,a on mi je rekao da ona pomaze u slucajevima naglog gubitka sluha i traume od buke a posto je u mom slucaju stres da ne veruje da mi moze pomoci ali da mogu da probam.Tek sad nemam pojma sta da radim,uglavnom ako budem isao javicu
PROBAJ DA SE NAVIKNES NA ZUJANJE JA MISLIM DA JE TO JEDINI LEK!!!
TUZNO ALI ISTINITO!!!!
INACE MISLIM DA ZUJI UVEK ISTO ALI NEKIM DANIMA LAKSE A NEKIM TEZE PODNOSIM ZUJANJE DOSTA MI POMAZE COOLER NA RACUNARU POKLAPA MI ZUJANE SKORO 90%KAD LEGNEM DA SPAVAM!!

Klikni i pomozi Srbiji
Marko_Jankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 2:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Marko_Jankovic »

Negde na pocetku posta sam procitao da je neko napisao da je frekvencija govora na 6000Hz. Frekvencija ljudskog govora je u opsegu izmedju 2000-3000Hz a ne 6000Hz! Tonometrija koja se sprovodi u nasim ustanovama (pricam o ustanovamna na podruciju Nisa, verovatno je tako i u celoj Srbiji) nije ista sa tonometrijom koja se sprovodi u ustanovama za snimanje i produkciju zvuka! U zdravstvenim ustanovama koliko ja znam prag slusanja na svim frekvencijama je jednak i to zadovoljava potrebe ljudi koji rade u industriji..... Dok se za ljude koji se profesionalno bave muzikom i produkcijom koristi Fletcher-Manson skala, u kojoj skoro svaka frekvencija ima svoj prag tz. JND.
Tinnitus je oscilovanje delova bazilarne membrane.
raaduul
Novi član
Novi član

Post od raaduul »

Zanimljivo Vllado, i meni donekle pomaze buka od rada racunara!
Marko_Jankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 2:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Marko_Jankovic »

Zvuk kulera na racunaru stvara istu ili pribliznu frekvenciju tona sa zvukom tinitusa, s tim sto je zvuk na kuleru malo glasniji, odnosno ima vecu amplitudu, pa maskira zvuk tinitusa u pozadini!
Micko1214
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 4:59 pm

Post od Micko1214 »

Marko_Jankovic napisao:Zvuk kulera na racunaru stvara istu ili pribliznu frekvenciju tona sa zvukom tinitusa, s tim sto je zvuk na kuleru malo glasniji, odnosno ima vecu amplitudu, pa maskira zvuk tinitusa u pozadini!
Jeste da pomaze,ali da je glasniji..Kod mene nije,mozda mi je stariji komp bio...5.1 sistem na 50% maskira donekle uspesno,ostalo je truba...
PedjaG
Novi član
Novi član

Post od PedjaG »

http://www.tinnitool.com/de/tinnitus_an ... ertest.php

Ovde mozete da priblizno odredite frekvenciju vaseg zvuka.
Odgovori