Pistanje u usima i ORL pregled

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Marko_Jankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 2:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Marko_Jankovic »

Micko1214 napisao:
Marko_Jankovic napisao:Zvuk kulera na racunaru stvara istu ili pribliznu frekvenciju tona sa zvukom tinitusa, s tim sto je zvuk na kuleru malo glasniji, odnosno ima vecu amplitudu, pa maskira zvuk tinitusa u pozadini!
Jeste da pomaze,ali da je glasniji..Kod mene nije,mozda mi je stariji komp bio...5.1 sistem na 50% maskira donekle uspesno,ostalo je truba...
5.1 nema bas veze sa tinitusom, jer se radi o prostom sinusoidu, tako da je potrebno na 5.1 pojacati do izvesne jacine bas tu frekvenciju da bi maskirala tinitus, sto kod kulera nije problem.
Alco
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 9:16 am

Post od Alco »

Da postavim i ja jedo pitanje, vec nekih 10ak dana imam pistanje u usima pre toga sam imao upalu srednjeg uha i prehladu koja je trajala nekih 2 meseca mozda i malo vise, da li je moguce da se to pistanje javilo kao posledica upale i da ce se izgubiti usled uzimanja leka Pancef?
unapred hvala
Korisnikov avatar
vllada
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 12:35 pm

Post od vllada »

Alco napisao:Da postavim i ja jedo pitanje, vec nekih 10ak dana imam pistanje u usima pre toga sam imao upalu srednjeg uha i prehladu koja je trajala nekih 2 meseca mozda i malo vise, da li je moguce da se to pistanje javilo kao posledica upale i da ce se izgubiti usled uzimanja leka Pancef?
unapred hvala
MOLI Boga da pretsane!!
inac..............dobrodosao u klub!!!
Molim za malo TISHINE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Klikni i pomozi Srbiji
Alco
Novi član
Novi član

Post od Alco »

samo to i radim, inace danas mi je 10ti dan kako pijem tablete Pancef od 400mg i prvih 7 dana nije bila bas nikakva razlika, od 8 je pocelo polako da se smanjuje zujanje, u levom uhu se izgubilo ostalo je blago zujanje u desnom, dosta manje nego sto je bilo na pocetku tako da sada nastavljam jos jednu turu tableta i naravno molim Boga da prestane
Alco
Novi član
Novi član

Post od Alco »

samo to i radim, inace danas mi je 10ti dan kako pijem tablete Pancef od 400mg i prvih 7 dana nije bila bas nikakva razlika, od 8 je pocelo polako da se smanjuje zujanje, u levom uhu se izgubilo ostalo je blago zujanje u desnom, dosta manje nego sto je bilo na pocetku tako da sada nastavljam jos jednu turu tableta i naravno molim Boga da prestane
snjezana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:45 pm

Post od snjezana »

Samo tako napred! Ne gubi nadu. Vjerujem da ce sve biti dobro i da ces se rjesiti i tog problema. Ne mora sve biti tinitus! Eto a ja jos uvjek cekam
barem nekakvo poboljsanje a i odgovor na pitanje u vezi putovanja avionom. Sve najbolje :D
nikmaster
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 3:02 am

Post od nikmaster »

Eh da se i ja pridruzim klubu...

pre nedelju dana mi se javilo pistanje u desnom uhu, prvo je bio blagi bol pa je posle jednog dana bol prestao, a pojavilo se pistanje. Odmah sam bio kod usnog i kaze najverovatnije tinitus...

Preporucio mi je da uradim kompletnu proveru zdravstvenog stanja tj. da dam krv,mokracu i onda ukoliko nesto nije kako treba,na ultrazvuk itd... Jer mi je objasnio da u 90 % slucajeva nije ostecene slusnog nerva nastalo bukom vec neki unutrasnji "okidac"...

Inace trenutno je stanje podnosljivo,malo imam problem dok zaspim ali ga preko dana slabo primetim.
Preporucio mi je za pocetak Urutal i B kompleks,A i C vitamine...
Majch-yka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 04, 2008 12:57 pm

Post od Majch-yka »

Pozdrav svima!
Da nastavim svoju priču o tinitusu i vrtoglavicama... Posle dugog čekanja konačno sam odradila testove; sluh je normalan ali organ za ravnotežu na jednoj strani ne radi (?)...
Dali bi to mogao da bude uzrok za pištanje u ušima?
Alco
Novi član
Novi član

Post od Alco »

koliko ja znam moguce je da zbog toga zuji u usima, meni se zujanje javilo posle upale srednjeg uha, isao kod neurologa i sve je ok, a za zujanje mi je dao lek lamiktal koji pijem dva puta dnevno, ujutru i uvece. i od kad pijem malo je bolje zujanje se smanjilo cak je na momente skoro i prestajalo, lekove pijem 5 dana nadam se da ce do kraja terapije koja traje 15 dana potpuno prestati.
goranilic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 18, 2008 10:03 pm

Pupin

Post od goranilic »

Pozdrav svima.Imam za sve vas dobre vesti!Dobio sam obavestenje da ljudi iz instituta Mihajlo Pupin,rade spravicu na bazi magneta koja uglavnom uspesno otklanja Tinitus.Rade za neku Nemacku firmu a kako su mi rekli ostaje jos 2 meseca da se uredjaj potpuno zavrsi i moze se poceti sa serijskom proizvodnjom!!!
TINITUSSSSSSSSS
PedjaG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 10:44 am

Post od PedjaG »

Odakle ti informacija?

Mislim da bi izazvali revoluciju i ubrzo postali bogatiji od Microsofta.
goranilic
Novi član
Novi član

disa

Post od goranilic »

Rekao mi je direktor odseka za Piezotehnologiju na institutu Mihajlo Pupin.Ako on laze,lazem i ja!!!
TINITUSSSSSSSSS
PedjaG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 10:44 am

Post od PedjaG »

E, ako je tako, onda je to bas lepa informacija! Daj, Boze, da uspeju.
goranilic
Novi član
Novi član

Post od goranilic »

PedjaG napisao:E, ako je tako, onda je to bas lepa informacija! Daj, Boze, da uspeju.
Drzimo im palceve!!Verujem da su to izuyetni strucnjaci jer su i raniji njihovi pronalasci bili uspesni.
TINITUSSSSSSSSS
nikmaster
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 3:02 am

Post od nikmaster »

Ja iskreno zelim da verujem da je ovo istina, druze ako ti je ovo neka neslana sala, imas bolestan smisao za humor...
Odgovori