Operacija nosa
Re: Operacija nosa
Zanime me i posle koliko dana se skida maska i posle koliko vremena od skidanja maske nos dodje u normalan polozaj?
Zavisi sta ti rade. Meni su radili i estetiku i funkcionalnost. Masku su mi skinuli 8-mi dan od operacije. (Cimer iz sobe je radio samo funkcionalnost - njemu su skinuli 5-ti dan, docimer je radio polipe u nosu - njemu treci dan...)Mistaken napisao:Zanime me i posle koliko dana se skida maska i posle koliko vremena od skidanja maske nos dodje u normalan polozaj?

Otoci spadaju u zavisnosti od toga sta su ti radili, a i veoma je individualno. Nekome spadne sve u narednih 2-3 meseca od operacije, a nekome to traje i do godinu dana...
Meni je pre par dana bilo 3 meseca od operacije - nos izgleda i radi super, svi oko mene su prezadovoljni njegovim izgledom, ali JA osetim i vidim da tu ima jos otoka. To mi je potvrdila i doktorka na nedavnom pregledu.
Sorry sto nisam bas konkretan, ali jbg, svi reagujemo drugacije.
Ja sam radio funkcionalnost i nisam imo ama bas nikakve otoke..radio sam u Uzicu
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm
Jeste spustio se znacajno u odnosu na prvi dan.... Sad je sasvim ok!
Ako mislis na mene i na moj post da ne znam sta su mi uradili, to se nije odnosilo na dilemu da li je esteski ili funkcionalno. Znala sam da je u pitanju i jedno i drugo, nego nisam znala sta mu je konkretno uradila. Da li je ispravila, suzila, podigla.... Posto je cimerki doktor sve to rekao, ja sam bila uskracena za to. No, nema veze, bitno je da je nos ok! To je najvaznije!!!

Ako mislis na mene i na moj post da ne znam sta su mi uradili, to se nije odnosilo na dilemu da li je esteski ili funkcionalno. Znala sam da je u pitanju i jedno i drugo, nego nisam znala sta mu je konkretno uradila. Da li je ispravila, suzila, podigla.... Posto je cimerki doktor sve to rekao, ja sam bila uskracena za to. No, nema veze, bitno je da je nos ok! To je najvaznije!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm
To je mislim nacelnik? Zaboravila sam kako se tacno zove ali mislim da je to njegovo ime. Radi super, ok, jako je ljubazan, pristupacan!anamarija80 napisao:Da li je neko operisao ili treba da operise nos kod dr Rade Kosanic (ili Kosanovic tako nesto)
Sta biva sa viskom koze, nakon operacije nosne devijacije? U mom slucaju samo grba.
Ja imam prijem u ponedeljak u KBC BG kod dr. Bojana Pavlovica za septorinoplastiku i ne znam sta me ceka, ziv nisam 

E super, a i tek ce da se spusti i smanji! Bice ti zanimljivo prvih par nedelja kako je iz dana u dan vidna razlika i kako je sve lepsi i lepsi...Africa-Mileva napisao:Jeste spustio se znacajno u odnosu na prvi dan.... Sad je sasvim ok!![]()

Ja sam bas uzivao u tom periodu, i sve se pitao dokle ce vise, jer sam bio poceo da se pribojavam da ne ode u drugu krajnost i postane premali!

Ti si me podsetila na postove koje sam i ranije citao da ljudi odu na operaciju i cekaju da im skinu masku da bi videli sta im je zapravo uradjeno! To mi je zaista bio sok, ali sam zaboravio ranije da komentarisem (dok me ti sad nisi napomenula)!

Ne bude viska koze - to se odmah samo regulise (ipak su milimetri u pitanju)!Enginious napisao:Sta biva sa viskom koze, nakon operacije nosne devijacije? U mom slucaju samo grba.

Hehehe.. svi smo bili uplaseni, a onda vec sutradan, kad prodje, vidis da uopste nije bilo potrebe za tim! Samo polako - to su rutinske operacije koje se svaki dan obavljaju i sve ce biti ok, siguran sam!castello napisao:Ja imam prijem u ponedeljak u KBC BG kod dr. Bojana Pavlovica za septorinoplastiku i ne znam sta me ceka, ziv nisam

Puno srece i javljaj nam se s utiscima cim budes mogao!

Ja sam imao uput na kojem je pisalo samo DSN (Deviatio Septi Nasi), i na osnovu toga sam imao besplatnu operaciju (i funkcionalnost i estetika) na KBC Zvezdara kod Dr. Milosevic!Alek991 napisao:Pozdrav svima.
Želeo bih da uradim besplatnu estetsku i funkcionalnu operaciju nosa u KBC Zvezdara, pa bih voleo da mi neko ko se operisao kod Dr Dušanke Milošević kaže koje dijagnoze treba da mi napiše specijalista ORL da bi mogao da se operišem. Da li je za estetsku i funkcionalnu operaciju dovoljna samo dijagnoza deviatio septi nasi ili još neka pored te?
Inače, nisam osiguranik sa teritorije Beograda.

Ako dolazis sa neke druge teritorije, mislim da moras prvo da prodjes komisiju, koja te u zavisnosti od potrebe, salje u obzliznju bolnicu gde se rade ovakve operacije ili eventualno dalje. Budi uporan i izricit da zelis bas kod nje... nadam se da ce upaliti!

Srecno!

Bio sam na kontroli u Paracinu, i dobio tamo uput za Cupriju (ORL) posto se to tamo radi (devijacije i drugo), interesuje me da li se nesto naplacuje sto se tice operacije, iako imam uput, ili to nema nikakve veze?
Africa cestitam.
Javljaj tj. updateuj stanje i narednih dana.
Javljaj tj. updateuj stanje i narednih dana.

Hvala ti puno na informaciji.UltraM napisao:Ja sam imao uput na kojem je pisalo samo DSN (Deviatio Septi Nasi), i na osnovu toga sam imao besplatnu operaciju (i funkcionalnost i estetika) na KBC Zvezdara kod Dr. Milosevic!Alek991 napisao:Pozdrav svima.
Želeo bih da uradim besplatnu estetsku i funkcionalnu operaciju nosa u KBC Zvezdara, pa bih voleo da mi neko ko se operisao kod Dr Dušanke Milošević kaže koje dijagnoze treba da mi napiše specijalista ORL da bi mogao da se operišem. Da li je za estetsku i funkcionalnu operaciju dovoljna samo dijagnoza deviatio septi nasi ili još neka pored te?
Ako dolazis sa neke druge teritorije, mislim da moras prvo da prodjes komisiju, koja te u zavisnosti od potrebe, salje u obzliznju bolnicu gde se rade ovakve operacije ili eventualno dalje. Budi uporan i izricit da zelis bas kod nje... nadam se da ce upaliti!
Srecno!

Iz Leskovca sam, ali se nadam da će mi lekarska komisija overiti uput.
Već sam stupio u kontakt sa Dr Milošević i 11.02 imam pregled. Sva sreća pa mogu da dođem bez uputa.

A da li postoji mogućnost da mi već na prvom pregledu zakaže operaciju?
Kakav je bio slučaj sa tobom?
Meni je na prvom pregledu zakazala operaciju, dala termin, i dala papir sa listom pregleda i nalaza koje moram da joj dostavim kad budem dolazio na samu operaciju!Alek991 napisao:Hvala ti puno na informaciji.UltraM napisao:Ja sam imao uput na kojem je pisalo samo DSN (Deviatio Septi Nasi), i na osnovu toga sam imao besplatnu operaciju (i funkcionalnost i estetika) na KBC Zvezdara kod Dr. Milosevic!Alek991 napisao:Pozdrav svima.
Srecno!
Iz Leskovca sam, ali se nadam da će mi lekarska komisija overiti uput.
Već sam stupio u kontakt sa Dr Milošević i 11.02 imam pregled. Sva sreća pa mogu da dođem bez uputa.
A da li postoji mogućnost da mi već na prvom pregledu zakaže operaciju?
Kakav je bio slučaj sa tobom?

Btw. mislim da taj uput od komisije nece biti neki problem (posebno ako im kazes da si vec bio kod doktorke u Bgd, zakazao operaciju, i da bi ti bas znacilo da se operises kod nje jer se bojis operacije, u ovu Dr. imas poverenja, preporuke......)

@UltraM
Kada je otprilike taj termin, jel dosta posle tog pregleda, i da li to mozes da "namestas" termin? ako me razumes

Kada je otprilike taj termin, jel dosta posle tog pregleda, i da li to mozes da "namestas" termin? ako me razumes

Prvi pregled kod nje sam imao, ako se dobro secam, u maju, zakazala mi je operaciju za sredinu decembra (ali me u medjuvremenu pozvala 2 meseca ranije, jer je neko u poslednjem momentu otkazao operaciju (razboleo se ili sta vec...), pa je zvala da proveri da li ja mogu, ja bio free i otisao odmah).xenoN napisao:@UltraM
Kada je otprilike taj termin, jel dosta posle tog pregleda, i da li to mozes da "namestas" termin? ako me razumes![]()

PS. sve zavisi od hitnosti operacije - ako ti je estetika primarna (kao sto je bio slucaj sa mnom), onda ti zakaze za nekih 6 meseci (svi hoce kod nje, pa je guzva), a ako ti je pre svega funkcionalnost nosa u pitanju - onda te mozda primi i sad u petak (tad je ipak zdravlje u pitanju)!