Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Re: Operacija nosa

Post od hairext »

godinu dana posle operacije:

Slika

Uploaded with ImageShack.us

Slika

Uploaded with ImageShack.us
vjeverica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 18, 2009 5:11 pm

Post od vjeverica »

hairext meni tvoj nos izgleda odlično :D

I ja sam se početkom ove godine operisala kod doktora Bijelića... nisam bog zna kako zadovoljna, ali u periodu kada sam ja odlučivala gdje da se operišem o Bijeliću sam samo čitala hvalospjeve na ovom forumu. Nos mi je bolji nego što je bio ali su mi se pojavile ne jedna nego tri male grbice na nosnoj kosti gdje je turpijano... doduše mogu samo da se osjete pod prstima i još ne znam šta da radim sa njima. Takođe sa desne strane nosa imam jedno ispupčenje koje se vidi... Što se funkcije nosa tiče tu je sve u redu, mada ja nikad nisam imala sa funkcijom nosa problema, operaciju sam radila samo zbog estetike... Poslednji put kad sam bila na kontroli Bjelić mi je rekao da ako se ne sredi to samo od sebe (što naravno neće) da ćemo on i ja ponovo da odradimo tu operaciju (otprilike tim riječima)... Sa obzirom da je cijena kod njega kao i kod privatnij plastičnih hirurga ja nemam pojma šta da radim...
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

mozes li da postavis slike? da li je i tebi anfas problematican?
vjeverica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 18, 2009 5:11 pm

Post od vjeverica »

Nisam provalila kako se postavljaju slike a i na slikama se ne vidi taj problem sa grbicama, samo se osjećaju pod prstima... mogu da postavim slike ako provalim kako se to radi :). Što se anfasa tiče, nos mi je možda malo širi nego ranije, ali nije to toliko problematično, više me brinu ove grbice jer se plašim da će vremenom još više da se vide...
tashke89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 6:25 pm

Post od tashke89 »

Jel ima neko iskustva sa dr Milosevic sa KBC Zvezdara?
lula
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 31, 2010 9:44 pm

Post od lula »

Imam operaciju kod dr Milosevic za nedelju dana,javicu vam kako je bilo...Kako se priblizava sve me veca frka hvata.Iscitala sam sve sa ovog foruma i znam sta me ocekuje,nije mi problem nista od toga,nego samo da mi nos bude ok sto se tice izgleda...Jaoooo ljudi sanjam nos svake noci koliko sam opterecena pred operaciju...
tashke89
Novi član
Novi član

Post od tashke89 »

Ja bi trebalo da zakazem kod nje, sad zavrsavam sa prikupljanjiem svih rezultata... Molim te javi kako je proslo, i da li si zadovoljna. Hvala unapred, i srecno :)
aleksandrija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 25, 2010 10:14 pm

Post od aleksandrija »

Da li neko ima iskustva sa dr Brankom Mihailović?
lula
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 31, 2010 9:44 pm

Post od lula »

Ej Tashe javicu kako je proslo...U ponedeljak mi je prijem,za uput nije problem ako imas devijaciju...Juce sam opet bila na Zvezdari da jos malo popricam sa doktorkom i stvarno je ljubazna i fina,mnogo sam je smorila ali me je strpljivo saslusala,uzela sam joj sigurno pola sata time sto sam objasnjavala kakav nos zelim,sta da ponesem u bolnicu i tako to...Znaci u ponedeljak mi je prijem u utorak operacija...Nosim lap top tamo pa cu vas izvestavati iz bolnice...
jagodica5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 04, 2010 11:05 pm

Post od jagodica5 »

Jel neko operisan kod dr.Ljubicica?O njemu skoro niko ne pise,a on je nacelnik rinologije.Jel imao neko sa njim dobre ili lose iskustvo?Sutra idem na pregled pa da znam da li da zakazujem kod njega operaciju ili da jurim Bjelica....Hvala ... :wink:
Korisnikov avatar
Iliel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 05, 2010 3:31 am

Post od Iliel »

Zabolele su me oci od citanja, ali nigde ne videh da li je neko ovde operisao samo vrh nosa? tj. suzavanje vrha nosa.... :roll: nemam ni najmanju predstavu koliko bi to kostalo? znam da je uvek skuplje ako se lomi i kost...a bez toga?
hellokitty
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 05, 2010 2:20 pm

Post od hellokitty »

CAOO... Sve sam lepo iscitala o operaciji, i niko ne pominje KBC Dr Misovic. Ja imam zakazanu operaciju u sredu 10.11 kod Dr Skrbica, da li je neko imao iskustva sa KBC Dr Misovic??? RADIM DEVIJACIJU I ESTETIKU... ako neko ima bilo kakvu informaciju neka mi odgovori... :(
tashke89
Novi član
Novi član

Post od tashke89 »

lula napisao:Ej Tashe javicu kako je proslo...U ponedeljak mi je prijem,za uput nije problem ako imas devijaciju...Juce sam opet bila na Zvezdari da jos malo popricam sa doktorkom i stvarno je ljubazna i fina,mnogo sam je smorila ali me je strpljivo saslusala,uzela sam joj sigurno pola sata time sto sam objasnjavala kakav nos zelim,sta da ponesem u bolnicu i tako to...Znaci u ponedeljak mi je prijem u utorak operacija...Nosim lap top tamo pa cu vas izvestavati iz bolnice...
Ma i ja sam je davila 15ak minuta, s tim sto je mene vise zanimala kompletna procedura :) sledece nedelje cu je opet posetiti i odneti joj sve ove nalaze, pa cu je onda 'daviti' time kakav nos zelim :) a inace je stvarno fina zena, tj makar deluje tako :)
dijanim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 05, 2010 6:42 pm

Post od dijanim »

Za Vjevericu. Opisana grbica je verovatno nagomilana limfa ispod kože i za to nije potrebna operacija, već se naprosto grbica probuši iglicom. Ne znam da li to Bjelić radi, ali sam na hrvatskom forumu čitao da se to veoma lako sanira. Ukoliko je vrh nosa u pitanju svako ko želi reoperaciju preporučujem iskusnog estetičara, jer iako je operacija vrha nosa za pacijenta manje teška zbog manje otoka i podliva, za hirurga je dosta zahtevna. Ako bi se reoperacija uradila kod Bjelića, mislim da je neko pominjao da je u tom slučaju Bjelić naplatio daleko manje, ali bi to ipak trebalo proveriti s obzirom na nove okolnosti. I meni je lično predložio, ukoliko sa nečim nisam zadovoljan, da uradimo vrh nosa, da se skine još malo hrskavice, ali ja na to i ne pomišljam. Što se tiče izgleda nosa kod Hairext, mislim da joj veoma dobro stoji. Možda je ona zamišljala neki drugi oblik nosa, možda uži vrh nosa, ali naiskrenije bez namere da me pogrešno shvati, baš takav vrh nosa joj daje neku specifičnu izraženu ženstvenost. Hairext, ako se zaista ne osećaš dobro "u svojoj koži", ti izvrši novu operaciju, samo budi obazriva kopd odabira hirurga. Ipak "ja tu ništa ne bi menjo", kao muškarac ti kažem super si. I još nešto otoci će padati sve do godinu i po dana od operacije. Ako ni tada neko nije zadovoljan, ako se psihološki loše oseća, neka počne da traži najboljeg hirurga.
Brave Heart
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 10:16 pm

Post od Brave Heart »

Pozdrav svima :D

Ovako..moja prica je sledeca...Bavim se kik boxom vec 15 godina...imao sam dosta povreda nosa..sto je rezultiralo tome da mi nos sada jako ruzno izgleda....zbog povrede srasao je u grbicu...i nekako je velik:(

Odlucio sam da odradim operaciju i otisao kod Dr.Bjelica naravno posle pregleda ovog foruma....operacija ce me kostati 140 000 dinara :D e sad...mene zanima jedna stvar..posto sam jako nestrpljiv iako mi je on rekao [napravicemo mi tebi nos prema tvojoj gradji i disaces kao beba ] ;)

dijagnoza je ''Fractura ossium nasalium inveterata, deviatio septe nasi''

Indikovana je Septorhinoplastica ili hiruska repozicija nosnih kostiju

mene sad zanima..da li je to operacija celog nosa...vrha..te grbice itd..da li ce ga malo smanjiti ispraviti? jer nisam imao takav nos...to je posledica mojih adrenalinskih ispada u vidu mog sporta kik boxa :)

znas kako..meni ne smeta toliko..ja sam lep momak [kako sam samouveren] ali ipak ljudi celi zivot teze ka nekom savrsenstvu..pa ne bih da ostarim sa takvim nosem:) ako neko zna odgovor....moze da mi da repliku:)

znaci zanima me vase iskurtvo i da li nesto znate..jer idem na operaciju za 10-15 dana i jako sam nestrpljiv...zelim da to izgleda lepo ako vec moram to da uradim...i naravno da disem opet kao nekad ^^

hvalaaa unapred

Boki
Odgovori