sladjana2702 napisao:pp znaci privatna poruka,ja sam msilila da znas

a ja nikako sliku da uspem da stavim

nesto nam se remi ucutala ,pre je zaista bila aktivna i pisala sve zivo sto me zanimalo,ja joj cak i privatnu poruku napisala al nista

nadam se da je tebi bolje , i svim koji su prosli sve to.ja necu sad pred novu godinu da razmisljam ,mada me sam kuk koleno i sve zivo podseca na to

al dobro sta da se radi... ako se ne cujemo do nove zelim svima mnogo uspesniju sretniju zdraviju pogotovo zdraviju godinu bez bola ! pozz od mene

Ma tu sam. Ajde pričajte sta vas sve konkretno interesuje (ne bih da se ponavljam) a i čekam, nadam se, da će dr Veljko Jovanović svratiti i do ove teme (ipak je on stručan i izmenjao je kukova i kukova, a i kolena - ne bi bilo loše da pronađeš njegove postove gde je lepo stručno a na srpskom jeziku objasnio sve u vezi proteza: kako, zašto; meni je puno pomoglo).
Poruku sam videla, ali nisam reagovala jer sam protumačila da je više kao komentar mog posta. Sorry.
Ja nisam "histerično" aktivna kao Vlada a i mnogo sporije napredujem ali ne žalim se: BITNO JE DA MI JE MNOGO BOLJE NEGO PRE. I ne žurim: polako, opušteno, puštam telo da se samo "pronađe": eto pre neki dan sedoh na nešto niži kauč i preživeh (ali sam zato skočila ko oparena mačka kada sam ukapirala šta sam uradila).
Ponavljam, ponavljam teorija i uputstva su više kao smernica a lično iskustvo je ono što se računa i ono što je bitno i ono što je individualno.
Ja sam razumela da se uputstava treba maksimalno pridržavati i izbegavati granične pokrete (ne mora da bude baš 90 stepeni, već može da se skoncentriše na 80-85 stepeni) i egzebicije iz razloga trajnosti proteze: Bolje je polako pa promeniti posle 25-30 godina, nego punom parom pa promeniti posle 10-20 godina.
svlada napisao:Jao, ili kako sad kažu vau!
Težak dan juče bi. Drage moje, proslava pred novu godinu, a i sutra imam jednu...
Ubio sam se kao nemac, niko u kući samnom ne govori (u ovom momentu to nije loše). KUK? dal je moj ili tuđi, nemam pojma. Radi. Dal radi? Ma išao sam u toalet, znači radi.
Mira ne piše ništa o tome kako se kuk podmazuje. Meni nisu ugradili mazalicu (onu kao na autu). Možda je vreme a ja ne znam.
Slađana raspitaj se u bolnici, pa javi
Šta znači X godina? Ja sam bre XXL godina! (iskustva do duše)
Poz.
Neko je baš euforičan. Ne treba ti nikakva mazalica. Ako često kuk škripi može da znači dve stvari: Ili je keramička glava (što je bolje za telo od "plastičnog" premaza metalne glave), ili da se previše igraš - u ovom drugom slučaju oladi da posle ne bi zvao hitnu pomoć a biće i sledeća nova godina pa se tada pošteno izveseli, ipak si ti svež.
X godina može da znači i 10 godina, a može da znači neodređen broj godina a smisao je bio pošto imaš bradu pa sa njom deluješ kao da si kojih godina tj negde oko 35 godina?