Pozdrav svima iz Skopje Makedonija!!!!
Slucajno uletio sam na ovu stranicu i razgledao i malo grupa ortopedija i tema me dirnula.
Ja sam prosao kroz pakao ovde i jos sam trenutno posto jurim za moju majku koja je sad kuci,a bila operisana 25.12.2010 desni kuk bez cementni.
Moja majka je dobila bolove pre godinu dana otisla kod svog maticnog i maticna rekla nista nije sao 3 i 4 prslen,kad su se bolove pre mesec dana povecale moja majka samo uzimala dijazapame,neklofene,i razne lekove za bolova.
Kad vise stanje je bilo lose blokada obe noke krenuli prema Urgentnom centru u Skopje ja za prvi put jurim po tim hodnicima i moja majka je prvi put za operaciju.
Preporuka i veza je bila samo uputena prema jednog specijalista koi je jako dobar u dan ima preko 5 operacije posto od ovaj problem u Makedoniju opersiraju se godisno mnogo ljudi.
Ovaj specijalist pregledao moju majku i rekao da mora na oboje kolka operacija ali prvo desni kolk i to kaze da mora hitno za
5 dana i kazem uh hvala bogu ne treba da se ceka, ali ispao drugi problem jer kukova nema na ortopediju i morao sam da ga kupim i kasnije fond da mi vrati novac ali kad je doktor rekao da kuk negde oko 2.500 eura kosta i to da moram da ga uzmem samo od mesto gde mi ga preporucio,a u Makedoniju ima samo 2 firme uvoznike za kukova iz Amerike bescementni,a cementni bio je negde oko 1100evra i meni se malo slosilo gde da nagjem toliko lova za 5 dana.
Snasao sam se i otisao sam da ga kupim kad sam stigao zaboravio sam listic dimezije kuka ali kad sam spomenuo ime i prezime moja majka ke vec bila u komjuter za kuka odnapred dogovorena zdelka doktor-firma

))
Dali su mi profakturu jer kad otvore moju majku rekli su i kad ugrade kuk da ne treba jos nesto ili dimenzije da se promene.
Dan operacije pred da pocne nisu imali krv i rekli mi snalazise pa ja sam pojurio da trazim i nasao konacno.
U bolnicu haos samo jure pare ispod ruke,samo da dogje Emir Kosturica i film da snimi to je ludnica tamo.
Operacija uspesna moja majka se plasila posto ovo je prva operacija u zivotu za nje ali dobila u kicmu inekciju za anesteziju i rekla je da sve gledala dok je operacija bila pricala sa doktore.
Hrana katastrofa je bila uslovi smestaj ok ali personal usluga losa katastrofa isklucak 1 ili 2 .
Za 7 dana kuci pustena a trebala je 15 da lezi u otpusna lista pisalo 15 dana

)
Nisu imali flastere za ranu pa jurio da kupim.
Kad sam pomislio da sve je ok kad su je pustili dali su ASPIRIN 100 protiv da ne dogje do trombozu radi cirkulacije krvi.
Kad smo otisli da vadimo konce 14 dana od operacije doktor nije bio da vidi ranu i da izvadi konce nego sestra izvadila i dala nam je recepte i rekla da mora aspirin da se promeni i da pije drugi lekovi pitao sam gde da ih nagjem rekla je gde si kuk kupio tamo potrazi.
Otisao sam tamo, za malo nervni slom da dobijem, ASPIRIN je bio 1.5 evra, a lekovi sad sta su i zamenili bili su 150 evra ja pitam dali ima zamenu oni kazu nema to je to.
Mene nije bilo za novac za lekova posto za kuk 2500 evra platio ali uhvatio me inat i rekao sam moram ovo da sredim ako treba do kraja.Krenuo sam po prijatelje gde imam u zdrastvu.
Otisao sam u VMA u Skopje Vojnu bolnica gde i ja radim u Armiju i rekli su mi sta nisam dosao tamo da je operiraju jer imaju kukova i ne bi kostalo nista samo bi platio participaciju rekli su mi da ima zamena i da moze da se pije sindrom 4 po semu.
A za sema da dobijem trebalo da u transfuziologiju krv da i provere i proverile su dali semu za jedan cetvrt da pije na dan sindrom 4,ali ipak sum mi rekli da se jos jedan put da se konsultiram sa doktora koji je operirao i ja sam krenuo da on da zeleno svetlo,od njega ni tragu ni glas na mobilni ne kreva usao sam na odeljenje i nervozan jako sam bio zamolio sam medicinski tim da mi potvrde da mogu da dam u zamenu sindrom 4,oni nisu hteli i oni rekli samo doktor moze.
Ja sam se naljutio prevrtio sam stol bacio instrumente na pod malo poludeo i rekao sam sad odlazim ali vi cete snosite odgovornost ako se nesto desi posto kazem ja nemam lova za lekova od 150 eura a vi mi kazete nema zamenu i krenuo sam da odem i odjedan put rekla sestra cekaj pozvonila na tel pitala i dala zeleno svetlo za sindrom 4 koi kosta 2 eura

))
p.s.toliko od mene pre neki dan doznao sam da i kod nas druga bolnica gradska da ima kukova i da se ne placa nista samo participacija oko 100 evra za bolnci znaci doktor me uhvatio u tesno u guzvu i na brzanje da se ne raspitivam po ostale bolnice i zato ja kupio sam kuk.
zelim vam srecu i brzi oporavak svima ko su operirani i otvorite 4 oci posto mafija je u bolnicama retko neko fer i korektan,a kad zavrse skole daju za zakletvu ali to posle ne vazi

))
Jos ovo nisam mogao da nagjem kolicu u bolnicu da prenesem majku na 3 sprat kad je trebalo da vadimo konce to nam je kostalo TAXI kolica 1 evra u jedan pravec

))