E, ovo im je totalno bljak... a uz to zaboravila sam kako se to radi u ležećem položaju (davno sam bila beba). Još pet dana ležanja a ja nisam u stanju da mirujem ni jedan sat ma koliko bili jaki bolovi - čak šta više izgužvanost čaršava je merilo mojih bolova: što su više izgužvani to je bol veći. Mogu da gledaju i u wc šolju - biće bolje za sve.emili napisao:Sto se tice staka ja sam imala obicne drvene,uzajmila sam od moje drugarice.Cini mi se da su limene mnogo bolje i lakse ,za to se raspitaj kod drugih.Sto se tice odlaska u wc ne znam kako je sada ali ja sam drzala kateter ii 3flase za dren 5 dana.I prvu stlicu moras da izvrsis u lopatu da ti sestra napise VELIKI PLUS u tenperaturnu listu.
A ako se uzme da mi je kretanje posle carskog bilo katastrofa...emili napisao:I ja sam imala dva carska reza,ali moras biti svesna da je sada noga operisana i da ces se mnogo teze kretati.

Ovo ne bi trebalo da predstavlja problem. Znači, prisvajanje posteljine i ćebadi sa slobodnih kreveta, pa čak i dušeka. Može više kom jastuka i ćebadi? Pojam debelo ćebe je relativan pojam.emili napisao:ISto se tice cebad je bila ali neka debela konjska.A posteljina kako dodjes ne presvlaci se dok ne odes.Meni su moji morali da donesu moj jastuk od kuce jer je bolnicki jako tanak i tvrd.Izvini ako sam te razocarala i mnogo ti pisem ali tako je to bilo sem ako nisu dobili da sada neku donaciju.Moja preporuka je da odes nesto ranije taj dan i kad stignes na odelenju da sama sebi iskompletiras posteljinu.Sto znaci da sestra te smesti u sobu,a ti posle odes po sobama i trazis jastuk i sve ostalo.Gledaj da izaberes sto bolji i tvrdji dusek,da ti guza ne upadne!
Znači, šalju u košarkaške klubove?! Lepo ja računala, po kuku da će se sve to produžiti na godinu dana. Kritična prva tri meseca pacijenti prepušteni sami sebi.emili napisao:UF DOSTA SAM TI NAPISALA POCELA SAM DA DAVIM!A da zaboravi sve moze da se unosi sem droge i alkohola.Za banju je bilo da prva kontrola je za 3 meseca onda ti doktor predlaze banju i dobijes je,za Zrenjanin ja znam da nije bilo problema za cekanje.
A što se tiče spavaćica: Nekako ih ne volim i ne nosim (muka živa iz porodilišta) i nemam. Ima da recnem pižame i stavim čičak traku ili tako nešto. Neka zamisle da sam muško (oni sigurno ne nose spavaćice).
Hvala na odgovorima!