Ilizarov aparat

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Najbolje je da se javite svom operatoru.
tam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 10:24 pm

Post od tam »

moguce je da se inficira jedna zica ali to nije nista strasno a to sto te pece ne znaci da se inficiralo vec da samo treba da se previje posto se sigurno napravila krastica.
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Post od jelenaa1985 »

djiki...sasvim je normalno da je poneka igla malo upaljena :) ono sto sam ja imala je nenormalno a to su sve igle upaljene, i infekcija se toliko prosirila da mogu samo Bogu da se zahvalim sto nije presla i na kost :D
ja sam se previjala 2x nedeljno i uz terapiju antibioticima(stanicid punih 5 meseci) jedva sanirala..jeste da sam posle dobila kandidu na ranama, al Boze moj, ona nece na kost :lol:
a inace, ono sto sam cula od ljudi koji su prosli sa manjim posledicama od mene, to je da su se oni previjali 1x sedmicno, i da su se pre previjanja obavezno tusirali 'kosili' decjim samponom...
inace na odeljenju ilizarovog kada sam ja lezala na banjici, sasvim je normalno bilo da dobijes infekciju rane oko igle :D
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Re: Ilizarov aparat

Post od Nev »

cao svima! Interesuje me za sta se tacno koristi taj Ilizirov ili Ilizarov aparat? Da li samo za prelome ili i za jos nesto? Kako je kada vam to stave? Da li boli? Pozdrav!!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Moze da se koristi za lecenje svezih preloma, za lecenje nestraslih preloma, za resavanje nekih urodjenih anonmalija kostanog sistema, za rekonstrukciju kosti posle neke druge operacije ili bolesti... Ukratko, moze da se koristi za mnoge stvari, ali unutar navedenih grupa postoje podgrupe gde nisu postignuti spektakularni rezultati. Na zalost, ipak se svede na onu staru poznatu pricu da je svaki pacijent prica za sebe
mamagaga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 16, 2010 9:56 pm

Post od mamagaga »

mojoj cerkici treba da se stavi ilizarov aparat na obe noge zbog produzenja obe noge. Neka mi se javi neko ko je imao iskustva sa ovakvim problemom. hvala
baki1979
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 04, 2010 10:24 pm

Post od baki1979 »

Pozdrav!! Zeli da se raspitam posto treba da idem najverovatnije na operaciju leve potkolenice i treba da mi stavljaju ilizarov apart. Pa me interesuje koliko je bolno od 1 do 10 i kolko se ostaje u bolnici posle operacije? I kako treba da se ponasa kad se nosi taj aparat?
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član

Post od jelenaa1985 »

baki1979 napisao:Pozdrav!! Zeli da se raspitam posto treba da idem najverovatnije na operaciju leve potkolenice i treba da mi stavljaju ilizarov apart. Pa me interesuje koliko je bolno od 1 do 10 i kolko se ostaje u bolnici posle operacije? I kako treba da se ponasa kad se nosi taj aparat?
boli za 3,mada je to individualno (kako vreme prolazi sve manje boli, da bi na kraju maltene i pocelo da prija i jaaako svrbi oko igala :D), a ostaje se u bolnici jako kratko ukoliko nije potrebno istezanje tj navijanje...potkolenica je po meni najkomfornija za nosenje.......
pozdrav i srecno
baki1979
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 04, 2010 10:24 pm

Post od baki1979 »

Hvala ti jelene puno na obavestenju :D nadam se da cu imati srece. Interesuje me ko je tebe operise posto mene treba da operise dr. Nenad Dakic,i jer znas kakav je on lekar?
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član

Post od jelenaa1985 »

mene je dr Tomic operisao...a za Dakica sam cula da je odlican ali samo kad popije tj napije se....:) (ne salim se)
tako da nosi ti njemu viskic da bi to odlicno uradio :)
Odgovori