Ilizarov aparat

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

tam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 10:24 pm

Post od tam »

jel u sredu imas kontrolu ili zakazno skidanje.nemoj da se nadas nicemu dok nebudes primljena u bolnicu radi skidanja.meni su dvaput zakazivali skidanje pa odloze kad dodjem na kontrolu.a inace mislim da je tri ipo meseca malo da skroz zaraste zavisi ad preloma i od toga koliko imas godina.a zavisi i od tebe koliko si hodala i kako si hodala sa ili bez staka sto se vise oslanjas na nogu pre zarasta.neznam dali si na banjici operisana ako jesi mozda se i vidimo u sredu posto cu i ja mozda da dodjem da skidam jer nemogu vise da izdrzim koliko boli ako prestane da boli onda cu 25.
D B-34
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 12, 2008 11:58 pm

Post od D B-34 »

u sredu 18.tog imam kontrolu,pre mesec dana sam bila poslednji put,zarastanje je bilo dobro,inace hodam takoreci non stop,bez staka,do 2 i po meseca od postavljanja aparata ponekad sa jednom,ali uglavnom bez,necemo se videti jer ja se lecim u Sapcu,bar ne na kontroli :P ,inace osecam da mi je noga stabilna,mogu da stojim samo na njoj bez problema,opet,videcu sta ce mi reci doktor,imam 34 godine,valjda jos spadam u mladju populaciju,ha ha,eto to je to,u svakom slucaju skidamo mi to uskoro!
tam
Stalni član
Stalni  član

Post od tam »

ma bas spadamo u mladju populaciju(38) Super sto hodas bez staka i mozes da stojis na toj nozi to znaci da je ok.ja to nemogu ni posle 11mes. ali drugo je butni aparat a ja sam imao bas bas tezak prelom.javi posle kontrole sta kazu pa mozda zajedno 25 odemo na skidanje.
D B-34
Novi član
Novi član

Post od D B-34 »

nego sta,nego mladi. vazi,javljam se sa novostima.do tada,pozdrav i izdrzi jos malo :P
tam
Stalni član
Stalni  član

Post od tam »

ma izdrzavam ja svasta pa mogu i ovo .sve najbolje
D B-34
Novi član
Novi član

Post od D B-34 »

nista od mog skidanja ilizarova.snimak je ok,moglo bi,ali neka jos malo,koliko sam razumela,zbog prevelike guzve koja se stvorila posto je dr prethodni mesec bio na odmoru,malo cu pricekati,a to malo je deset dana,tako da mi je zakazano u nedelju 29.tog.eto toliko od moje radosti! sta ima kod tebe,tam?
tam
Stalni član
Stalni  član

Post od tam »

pa dobro to je super 10 dana ce da proleti.gde ti skidas aparat u sapcu.Ja sam preskocio ovu sredu i sad se kajem ali sledece srede idem sigurno. Inace bas me boli ovih dana valjda zbog menjanja vremena.U glavnom skidamo ovog meseca i to je super.Pozdrav
D B-34
Novi član
Novi član

Post od D B-34 »

valjda je zbog vremena,i mene bas pocela da boli ovih dana,ali izdrzavam nekako da ne pijem nista protiv bolova. da,u sapcu skidam,toliko puno ima pacijenata sa ilizarovim aparatom,strasno,evo gotove reklame,gledam gejsu,cujemo se,pozdrav
tam
Stalni član
Stalni  član

Post od tam »

evo da pozdravim sve na forumu,bio sam u bolnici,skinuo sam aparat i sad je sve u redu. Bas je veliko olaksanje. Za db34 nissta nije bolelo,bukvalno je skidanje trajalo 10 minuta,naddam se da ides u nedelju,pa javi kako je bilo. Pozdrav!
D B-34
Novi član
Novi član

Post od D B-34 »

Pozdrav za tam! Bas mi je drago da si skinuo aparat,verujem da je veliko olaksanje. Meni je postalo neizdrzivo od bolova i nervoze,jedva cekam sutra. Javicu se kad dodjem kuci,ovde se odmah ide kuci,a cini mi se da si ti bio u bolnici dan dva,ako sam dobro razumela. Do tada, pozdrav i sve najbolje! :P
D B-34
Novi član
Novi član

Post od D B-34 »

Pozdrav za tam! Bas mi je drago da si skinuo aparat,verujem da je veliko olaksanje. Meni je postalo neizdrzivo od bolova i nervoze,jedva cekam sutra. Javicu se kad dodjem kuci,ovde se odmah ide kuci,a cini mi se da si ti bio u bolnici dan dva,ako sam dobro razumela. Do tada, pozdrav i sve najbolje! :P
D B-34
Novi član
Novi član

Post od D B-34 »

Evo i ja skinuh ilizarov,danas oko pola 3,nije strasno,nije da nije bolelo,ali to mi je bio najmanji problem,samo kad ga vise ne vidim na nozi.Sad sam u zavoju,u sredu cu na kontrolu i da mi previju ili skinu zavoj i to je to,za sada.Ne smem do tada da se oslanjam na nogu ni malo.Jos nas puno ceka do potpunog oporavka,ali najgore je proslo. Pozrav za tam i sve na forumu! :lol:
tam
Stalni član
Stalni  član

Post od tam »

E super!!! Meni su rekli da skinem zavoj cim dodjem kuci! Ja sam se juce i kupao i prao nogu! Bez zavoja sam ,i vec su sve kraste ni jedna ne krvari! Doktor je rekao da je super zarasla kost i da gazim pun oslonac ali ja ipak idem pomalo. Za mesec dana idem na kontrolu pa ce mi onda reci kako i sta dalje! Pozdrav!!! :D :D
tam
Stalni član
Stalni  član

Post od tam »

DB kako se osecas bez aparata,ja sam sav malaksao i bez snage cini mi se da sam mogao vise da setam i budem na nogama dok sam imao aparat.Voleo bih da mi neko odgovori zasto je to tako mozda je zbog lekova koje sam pio protiv bolova zadnjih mesec ipo a sad ih vise nepijem jer nemam bolove ili je doslo do iscrpljenja organizma ili ko zna sta bas sam bez snage. Hvala unapred
D B-34
Novi član
Novi član

Post od D B-34 »

Ej, cao tam! Sto problema sa nasim prelomima. Ne znam sta da ti kazem,ali i meni je sa aparatom skoro bilo lakse nego sada. Ustvari,nekako sam bila sigurnija i slobodnija,a sada nekako nezgodno zbog staka,mada ja koristim samo jednu i to kad idem na malo "duze staze". Po kuci i na poslu uglavnom bez staka,ali opet gledam da ne preopteretim nogu. Uglavnom mi je natecena i boli pomalo, narocito na mestu preloma,vezbam u kadi sa toplom vodom,ali mi je jos skocni zglob slabo pokretan, a treba i da skinem nekoliko kilograma koje sam dobila ovih proteklih meseci da bi bilo sto manje opterecenja za nogu. i meni je zakazana kontrola za 4 nedelje,pa videcemo sta dalje,fizikalna itd. Muci me samo da li moze nesto da se pogorsa ako stajem pun oslonac jer doktor uglavnom preporucuje obe stake ovih par nedelja,ali meni je jako nezgodno s njima pa mi nekako "dozvoli " bez njih, ali da pripazim i ne preterujem,i makar koristim jednu. Ne znam zasto si malaksao,mozda cisto kondicija u pitanju ako si sad ipak aktivniji,pa mozda zato malo premor,opet ne znam. Nadam se da to nece potrajati,puno pozdrava!
Odgovori