TUMOR NA DESNOM CEONOM DELU MOZGA

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

paukovaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 8:26 pm

TUMOR NA DESNOM CEONOM DELU MOZGA

Post od paukovaca »

Pre deset dana pala sam u nesvest. Hitna pomoć je utvrdila da se radilo o epi-napadu. Preneta sam na neurološko odeljenje lokalne bolnice, gde su urađene analize krvi, EKG, EEG, CT SCAN. Zakazana je magnetna rezonanca. U međuvremenu mi je rečeno da se radi o ishemičnoj leziji na prednjem čeonom delu glave i određena mi je terapija (Eftil, Bensedin). Juče je rađena magnetna rezonanca. Iako to nije praksa, lekar-specijalista (radiolog) mi je rekao da se radi o TUMORU NA DESNOM ČEONOM DELU MOZGA. O veličini nije govorio, ali pretpostavlja da je počeo da se razvija pre 3-4 godine. Takođe, smatra da je operacija neophodna i moguća, jer je tumor na površini i lako dostupan, ali da je odluka na neurohirurzima.
Da li je operacija neophodna? Postoji li alternativa? Koliki su rizici operacije, kakve bi mogle biti posledice?
Pitanja je, znam, mnogo, a informacije su dosta šture. Ipak, biću zahvalna na svakom odgovoru!
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."

Majakovski
Yve
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2009 10:53 am

Re: TUMOR NA DESNOM CEONOM DELU MOZGA

Post od Yve »

Moj tata je pre deset godina operisao tumor na desnom čeonom delu mozga. Ne sećam se o kom tipu tumora se radilo. Samo napred i bez straha! Najbitnije je da je na "dobrom" mestu. Sticajem okolnosti poznajem puno ljudi, i starijih i dece, koji su imali taj problem i uspešno ga rešili. Poenta moje poruke je da Vas ohrabrim. Želim Vam sve najbolje!
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od micaaaa »

Sve dok operacija moze i treba da se uradi smatrajte da ste dosli u pravom trenutku.na osnovu informacija koje ste napisali ne mogu Vam vise pomoci,ali Vam predlazem,dr Miloja Joksimovica,Institut za neurohirurgiju KCS,neka pogleda Vase snimke i proceni sta dalje,boljeg strucnjaka nemamo.Neka Vas ne uplasi njegova neobicna pojava i ponasanje.On je specifican covek,ali vanserijski stucnjak!
Ako do njega ne mozete doci,onda prof.Dana Grujicic,ista ustanova!
Srecno!
Pozurite dok je sve na dobrom mestu lepo se resava!
Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!
cicale
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 27, 2009 11:50 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cicale »

Pokusajte da zakazete operaciju u zagrebu ili Istambulu Gamma knife aparatom, operacija se izvodi u dnevnoj bolnici i sigurno zaustavlja rast tumora a vremenom i potpuno nestaje mada sve zavisi od velicine i vrste tumora. Imate na sajtu KBC REBRO Zagreb vise informacija
Rada0910
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 03, 2011 3:49 pm

Post od Rada0910 »

na osnovu informacija koje ste napisali ne mogu Vam vise pomoci,ali Vam predlazem,dr Miloja Joksimovica,Institut za neurohirurgiju KCS,neka pogleda Vase snimke i proceni sta dalje,boljeg strucnjaka nemamo.Neka Vas ne uplasi njegova neobicna pojava i ponasanje.On je specifican covek,ali vanserijski stucnjak!

isti taj "vanserijski strucnjak" je mojoj sestri pre deset godina operiso tumor na mozgu, za koji je precutao da nije uklonio ceo, nego joj je na snimak sest meseci posle operacije prikacio izvestaj da nema recidiva i da je sve "cisto". njoj se nedavno pojave simptomi kao kad je prvi put imala tumor nakon cega odlazi na MR i dobija vest da ponovo ima tumor koji je veci od onog prvog.. odlazi sa nalazom kod istog "vanserijskog neurohirurga" koji joj kaze da to nije strasno i da dodje sa novim snimkom za GODINU dana, samo sto nije rekao da ide kuci i ceka da umre ili obogalji, jos se izvikao na nju i rekao joj da panici bezveze i da ona nema problem zbog tumora nego da leci zivce. a svima nam je jasno sta je tumor na mozgu.
posle takvog skandala odlazi na VMA kod Ljubodraga Minica, on joj saopstava da se taj tumor vidi i kontrolnom snimku jer nije ni bio uklonjen i naravno saopstava stanje kakvo jeste. da se ne sme vaditi ceo jer ce napraviti ozbiljne neuroloske probleme, nego da ce vaditi najvise sto moze, a dalje ga suzbijati i zaustavljati u rastu na sve moguce nacine. po meni je to strucnjak, a ne Joksimovic! on je jedna velika nula od coveka!
npul
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 17, 2011 3:14 pm

Post od npul »

Rade mislim da ste malo ostri u osudama dr Joksimovica. Kako sam razumela sestra je pre deset godina operisana.
Znate li vi sta je deset godina zivota posle operacije tumora na mozgu?
U vasem postu ne stoji o kakvom tumoru se radi, u kojem gradusu je bio uhvacen.
A sta mislite sto je dr tako uradio kada joj je rekao da je ukonio ceo tumor? Dao joj je deset godina zivota bez ikakve brige i razmisljanja. A da je znala da je ostao deo da li bi bilo tako?
I mog muza je operisao dr Joksimovic,ali ja za razliku od vas imam samo reci hvale za njega.
Kada se trazi drugo misljenje lekari mi po malo lice na majstore, frizere,molere koji obavezno ocrne onog prethodnog koji je dao misljenje ili odradio neki posao.
bolest dolazi na kilograme, a odlazi na grame...
santa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 27, 2011 6:53 am

Post od santa »

samo mala informacija 05.08.2011 godine doktor joksimovic u skoplju na jednoj privatnoj klinici operisao je suprugu moga kolege i sada se ona oseca super......
oka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 22, 2011 11:54 am

Post od oka »

Prodajem cecenu, 20 kapsula po 40mg vaze do septembra 2013 godine, cena 875 eura, Decarbazine 100 mg, 9 ampula rok trajanja do maja 2012 godine, Decarbazine 200 mg , 10 ampula, rok trajanja do novembra 2012 godine cena 100 e. Za sve postoji racun, kupljene u inostranstvu. Broj telefona na koji se moze pozvati je 022/326-979, ime Mara
Vuuuk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 04, 2012 3:36 am

Post od Vuuuk »

Rada0910 napisao:na osnovu informacija koje ste napisali ne mogu Vam vise pomoci,ali Vam predlazem,dr Miloja Joksimovica,Institut za neurohirurgiju KCS,neka pogleda Vase snimke i proceni sta dalje,boljeg strucnjaka nemamo.Neka Vas ne uplasi njegova neobicna pojava i ponasanje.On je specifican covek,ali vanserijski stucnjak!

isti taj "vanserijski strucnjak" je mojoj sestri pre deset godina operiso tumor na mozgu, za koji je precutao da nije uklonio ceo, nego joj je na snimak sest meseci posle operacije prikacio izvestaj da nema recidiva i da je sve "cisto". njoj se nedavno pojave simptomi kao kad je prvi put imala tumor nakon cega odlazi na MR i dobija vest da ponovo ima tumor koji je veci od onog prvog.. odlazi sa nalazom kod istog "vanserijskog neurohirurga" koji joj kaze da to nije strasno i da dodje sa novim snimkom za GODINU dana, samo sto nije rekao da ide kuci i ceka da umre ili obogalji, jos se izvikao na nju i rekao joj da panici bezveze i da ona nema problem zbog tumora nego da leci zivce. a svima nam je jasno sta je tumor na mozgu.
posle takvog skandala odlazi na VMA kod Ljubodraga Minica, on joj saopstava da se taj tumor vidi i kontrolnom snimku jer nije ni bio uklonjen i naravno saopstava stanje kakvo jeste. da se ne sme vaditi ceo jer ce napraviti ozbiljne neuroloske probleme, nego da ce vaditi najvise sto moze, a dalje ga suzbijati i zaustavljati u rastu na sve moguce nacine. po meni je to strucnjak, a ne Joksimovic! on je jedna velika nula od coveka!
Potpuno ista prica je i kod moje sestre,taj vanserijski kreten joksimovic je operisao nije uklonio sve sad je veci tumor i taj ne-covek ,jer je praksa da se ide kod hirurga koji je prvi operisao, nije htio nego se islo preko veze samo na razgovor kod njega da pogleda rezultate tumora koji se vratio,sta reci posle tog razgovora o toj gnjidi od ne-coveka,vise je pricao o nebitnim stvarima nego o njenom tumoru i sta da se radi po tom pitanju,i ko je bio kod njega sigurno ga je pitao cime se ti bavis i pocne neku filozofiju i uporedjuje njegov posao sa tom drugom profesijom,znaci taj ne-covek i vrhunski umisljeni kreten je govno od coveka to da svi znaju,nakon toga sam otisao na vma i pricao sa velicinom ljudskom dr.Ljubom Minicem i sve mi objasnio kakav je tumor,,sta treba da se radi,koliki je rizik,sto je najbitnije u razgovoru sa njim covek-dr.Ljubo Minic vodi racuna da se radi o nasim najrodjenijima i razumije situaciju a ne ko ono govno od joksimovica koji je po meni olicenje neprofesionalizma,pocev od samog odnosa sa ljudima rodbinom njegovih pacijenata do toga da ne priznaje svoje greske,mojoj sestri nije uklonio citav tumor isti slucaj kao sa ovim gore prethodno navedenim! Toliko ljudi da znate,i svi dr za govno joksimovica kazu cudan je on ali u stvari nije los "covek" ,nece zato sto su kolege da kazu da to cudan,znaci da je u stvari umisljeno iskompleksirano govno!!!
Korisnikov avatar
13th.wizard.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 14, 2010 12:26 pm

Post od 13th.wizard. »

npul napisao: A sta mislite sto je dr tako uradio kada joj je rekao da je ukonio ceo tumor? Dao joj je deset godina zivota bez ikakve brige i razmisljanja. A da je znala da je ostao deo da li bi bilo tako?
ovo je vilika istiina što ste napisal
Korisnikov avatar
13th.wizard.
Aktivan član
Aktivan član

Post od 13th.wizard. »

santa napisao:samo mala informacija 05.08.2011 godine doktor joksimovic u skoplju na jednoj privatnoj klinici operisao je suprugu moga kolege i sada se ona oseca super......

pa zar je dotle došlo da se putuje u makedonija gde se privatno u privatnim manufakturama rade operacije. jer je to legalno uopšte?
Vuuuk
Stalni član
Stalni  član

Post od Vuuuk »

Nije isto ne reci pacijentu i ne reci cijeloj porodici da je ostao dio tumora,porodica mora da zna ako operisani ne bi bio psihicki jak da podnese to saznanje! Kad se zna da je ostao dio onda se radi na tome da se ishranom i svime mogucim ne dodje makar do daljeg sirenja ako se ne bi moglo to unistiti antikancer ishranom,tako da ti taj komentar tvoj i ove gore sto je prva tako napisala nikako ne stoji da je pravilno postupio taj dr i necovek joksimovic,gde on da prizna da je nesto lose uradio i da nije savrseno uradjeno kompleks jedno govno bradato!
Korisnikov avatar
13th.wizard.
Aktivan član
Aktivan član

Post od 13th.wizard. »

Vuuuk napisao:Nije isto ne reci pacijentu i ne reci cijeloj porodici da je ostao dio tumora,porodica mora da zna ako operisani ne bi bio psihicki jak da podnese to saznanje! Kad se zna da je ostao dio onda se radi na tome da se ishranom i svime mogucim ne dodje makar do daljeg sirenja ako se ne bi moglo to unistiti antikancer ishranom,tako da ti taj komentar tvoj i ove gore sto je prva tako napisala nikako ne stoji da je pravilno postupio taj dr i necovek joksimovic,gde on da prizna da je nesto lose uradio i da nije savrseno uradjeno kompleks jedno govno bradato!
pa donekle si u pravu jer treba biti iskren to je no.1 pravilo u radu sa patoentima. ali ima tu i psihološki momenat isto važan.

u jednom se slažemo, a to je da je ljubo minič laf od čoveka i laf u srcu i da hoće da učini i da se zauzme.
npul
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 17, 2011 3:14 pm

Post od npul »

Da se i ja kao "ova gore sto je ovo napisala" ukljucim u diskusiju. Kao prvo nije niko morao da mi kaze da li je ceo tumor uklonjen ili ima ostatka. U zakljucku dr radiologa koji cita snimak MR jasno pise. Ako pise "rest" znaci da ima ostatka tumora. Ako ne onda nema preostale tumorske mase. Tu nema neke prevelike dileme. Ne mogu da verujem da neko ceka da neurohirurg procita nalaz i da mu on kaze da li je sve uklonjeno ili ne. Drugo on je takav kakav je.Ali nije jedini neurohirurg u zemlji. Izbor je na vama Vuce. Kao sto ste na kraju promenili lekara trebali ste odmah to uraditi.
Medjutim, Vuce, nase je da se potrudimo i obezbedimo najbolju negu nasim najmilijim, ali to na zalost nikako nije dovoljno. Bitno je da oni imaju vijeka,a kada se ima vijeka nadje se i lijeka... Pa bio neurohirurg dr Joksimovic ili dr Minic ili dr Dana svejedno je.
bolest dolazi na kilograme, a odlazi na grame...
Vuuuk
Stalni član
Stalni  član

Post od Vuuuk »

Kako ja tebe npul shvatam svi ljudi treba da nauce osnovne stvari medicine da bi za slucaj ako mu dotkori ne kazu stanje posle operacije,ili prije i uopste nbtno je,on sam znao da cita nalaz??? Da zna sta znaci rest,recidiv i ostale stvari jel tako??? tu se ne slazem nikako sa tobom dr-i su jedina i poslednja strucna lica bar po medicini koja treba da nam kazu stanje i stvari u vezi daljeg lijecenja ako govorimo za slucaj posle operacije,znaci doktor nikako ne smije da ne kaze ili zaboravi ako je ostao dio tumora posle operacije,to se zove NEMAR i za to se po zakonu odgovara! Da jos napomenem kako je mojoj sestri jedan strucni i iskusni radiolog strucno procitai MR i nasao da je nalaz odlican,kada smo posle nastavka njenog loseg stanja otisli preko veze naravno kod najboljih neurologa i neurohirurga koji su cim su pogledali MR rekli da ima promjena i da je stanje ozbiljno,sta reci ljudi,nemam vremena sada ali cu sve te nazovi dr da tuzim ,po tebi npul ja sam trebao da naucim i radiologiju da bih u ovom slucaju ja sam vidio da nije dobar nalaz kako je on rekao! Ljudi ovo su toliko ozbiljne stvari da ja ne mogu da vjerujem kako neko moze ovako nesto da pise kao npul i ostali,u pitanju su ljudski zivoti a vi ovdje mudrujete neke gluposti!
Odgovori