prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Dobro dosla "sanjalice" :wink:
ne brinem ja za tebe cim imas ovako fantastican nikname :lol:
Pricaj nam kako si uspela da "iskljucis" lekara jer je to nama nemoguce.
Ja kad bi po tom merilu (vreme prezivljavanja) morala bih sve da ih "poiskljucujem.

Pozdrav
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Kako tema "ROSO" opet stize na prvu stranu, verovatno od masnih kolaca, ili to......ili pacijenti gube nadu po prepunim cekaonicama i ,da nebi umirali bez ikakve terapije, posezu za svim i svacim.

Valjda ce Bog i nase zdravstvo da pogleda, jer jedino on moze zdravstvu da pomogne.Pa ljudi moji prave se AKVAPARKOVI po Srbiji a pacijenti za hemoterapiju leze na kolicima u hodnicima.Tu samo Bog moze............
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

E draga Bobo,

Kakva nam vremena dolaze bicemo i sretni ako budemo na kolicima u hodnicima! Da Boga molimo da se izlecimo jos dok, ovaj puta, sami sebe nismo izolovali.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Eto me opet.

Dva onkologa sa IORS-a su rekla da nema apsolutno nikakvih razloga da plivanje nakon zavrsenog lecenja bude zabranjeno. Stavise, cak je preporucljivo plivanje i vezbanje u toku samog lecenja. Navodno, po najnovijim istrazivanjima koja se vrse u USA, cak se zenama koje su operisale dojku, preporucuje da u toku lecenja krenu u teretanu i da vezbaju sa manjim tezinama.

I sad neka covek bude pametan!

Da imam perut bilo bi mi svejedno da li mi i sta mi neko preporucuje po pitanju malo pre pomenute peruti, ali ovako....
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Hvala na lepim zeljama, moje dame, ovaj put mi se posrecilo - samo dva dana sam bila na IORS.

Dakle, V terapija gotova, muka mi je stalno (ali - samo muka, nista vise), stalno mi se spava, zubi me ponovo bole - sve u svemu, odlicno sam!!
:D :D :D
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

E pa draga,

Ti si se nama navukla na Taxol :wink:
sanjalica38
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 11:27 am

Post od sanjalica38 »

Samo da vas pozdravim sve i pozelim da vam sve ovo bude sto prije samo uspomena.
bobo pitala si me kako sam uspjela da promjenim doktora. Nisam promjenila doktora vec kliniku, pa samim tim i dr. Inace ja zivim u inostranstvu, tako da to ovdje i nije neki probem. Ne znam, ja puno vjerujem u Bogu i mislim da me je On uputio na pravo mjesto, gdje su svi doktori vrhunski strucnjaci i jako pozitivni.
Kad sam ja svog dr. godinu dana nakon zavsetka operacije i zracenja, pitala sta po pitanju djece, jos ih nemam a zelja mi je da ih imam, on mi je rekao ovako: tvoj se zivot nastavja i pokusaj da zivis kao da se nista nije desilo. Ako mi svi pocnemo da mislimo tipa sa ako ovo ili ono onda treba da legnemo i samo da cekamo smrt. bolest se mozda moze vratiti ali ne mora. Ja sjedim ovdje preko puta tebe i ti si kao ''bolesnik'', a mozda sam ja bolesniji od tebe a da to i ne znam."
To su bile njegove rijeci koje su me tad bas ohrabrile. Napredna medicina ai i pozitivnost dr. puno znaci.
Sve vas punoooooooooo pozdravjam.
Evelin pratia sam tvoje postove. Nadam se da si dobro. tebi treba bas puno pozitivne energije. saljem ti pozitivnih ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~vibracija. Cuvaj se.
Kao i svi na ovom forumu.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

A zasto ti mislis da meni treba mnogo pozitivne energije? Da li ti ja odajem utisak nekoga ko je u totalnom downu?

Pa, ja sam sada totalno ocajna. :cry: E sad mi trebaju ti pozitivni talasi.
Citavo vreme mislim da sam ja jedna kul i pozitivna osoba, a vidi sad ovo!
Ma salim se, naravno. Jesam pozitivna, ali s vremena na vreme malo mi klecnu kolena. Ubedjena sam da bi sve bilo mnogo drugacije da nemam i taj problem sa tatom, ali sta je - tu je. Imam ja svog psihijatra i lekice za super raspolozenje. :D

Inace, super je sto si se javila i na Onkologiji. Dobro je da se pojavi neko ko je prosao svu tu gnjavazu pa je sada fit!

Zelim ti srecu po pitanju bebca.
sanjalica38
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 11:27 am

Post od sanjalica38 »

Bas zbog toga sam ti i poslala. Mislim zbog tate. Prosla sam sve to kao i ti , ali mislim kad ti je neko blizak bolestan i kad ne mozes nista da ucins onda mi se to cini bas onako malo teze. Naravno da mi svi imamo uspona i padova. Ja se trudim da i ne mislim vise o bolesti.
Osjetila sam ja iz tvojih postova da si ti jako pozitivna, ali rekoh jos malo vibrica nikad nije na odmet. :wink:
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

:P :D :P :D :D
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Dragi prijatelji,

Danas smo imali razgovor sa agentom Wiener Stadische. Interesovali su nas uslovi za zivotno osiguranje. Sve je super, ali eto oni ne zele mene da osiguraju. Ne isplatim im se. :cry:
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Sto bi rekla moja baba: ne bila te veca sekiracija :lol:

Pa 'el ti jos verujes u deda mraza.

http://val.hr/php/index.php?option=com_ ... &Itemid=61

malo sam citala stare postove probajte i vi

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=6174
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Ovaj je najbolji OBAVEZNO CITAJTE

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=322
duskastefa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:47 pm

Post od duskastefa »

Psssttt. :D
Dobro vece evo dosla i ja - da vam se javim - tu sam.
Mislim na vas.
Kako ste prijatelji? :D
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Evo i ja da se javim i da vas sve pozdravim.

Ako mi verujete ne stizem svuda, par epizoda sa muzem (o tome cu posle), telefon (da poludim, svaki cas neko pita kako ti je muz,treba mi sekretarica) pa na privatne poruke, zanimljivo da mi se ljudi javljaju i treba im samo lepa rec.To je vec uzelo maha.Jednom je Kat napisala da sam nezvanicni psiholog :o sto su neki zaista shvatili a sto je najzanimljivije i meni bude lakse kad im odgovaram."Krenuli ljudi u svet da traze COVEKA". Najvise ovde na forumu fali ta blaga,topla, ljudska rec. Zar je to toliko tesko ljudi!!

Davila sam jadnog Severusa na urologiji jer je moj muz imao nenormalne bolove i nagon za mokrenjem sto je u njegovom slucaju nemoguce jer ima urostomu i nema besiku.Trazila sam od naseg urologa da mu uradi urinokultura te bris glansa.Opet je bila ona reakcija lekara:"Pa sta vas cudi kad on ima rak". Medjutim nadjose mu bakterije razne. Dadose mu po antibiogramu, antibiotike i to se smiri. Onda krece dalje, bolovi u vratu koji se "setaju", lopatice leva strana, pazuh desna strana, levi kuk itd. Danas evo sake i ruke nigde mesta da nadje.Iz "Kucne nege" dolaze i daju mu diklofen injekcije koji mu koliko - toliko pomazu.

Ja ga u medjuvremenu mazem "Pegaz" (konjskom mascu) i diklofen mascu-naizmenicno.Da ga masiram ne smem jer on ima metastaze na kostima, da mu nesto ne slomim, vec samo blago utrljavam a njemu to prija.Danas sam zvala neseg poznanika neurologa, rekao mi je da mu opet ukljucim po pola Karbapina jer je to lek bas za neuralgijske bolove,od njega mu kao, maloooo bolje ali Karbapin ga uspavljuje pa moram da ga budim da jede i da popije antibiotike pa ga to ljuti.

U medjuvremenu se molim svim svecima za bilo kakvu pomoc jer lekari su i onako digli ruke od njega sve na silu moram.

Sve gore pobrojano pomaze po malo, generalno on i dalje ima jake bolove koliko toliko podnosljive. Bez svega ovoga kuka na glas.

Da mi nije severusa i ovih par lekara koje privatno znam pa nemogu da me "otkace" :cry: a i njima je, vidim, muka vise od mene,verujte mi da neznam sta bih,jedino da legnem pored njega, pa kad na glas kuka da kukam i ja.

Imam Metadon kapi u kuci koji su mu pre hemoterapije zbog bolova prepisali lekari ali mu ih jos nikada nisam davala.Plasim se ubicu ga necim. Danas sednem, pa ponovo prostudiram uputstvo i slogiram se kakva sve nezeljena dejstva taj metadon daje:gusenje,alergijske reakcije,te halucinacije,tako da vise nisam pametna, sta cu dalje.Opet cu morati da gusim lekare jer ovo je slucaj za hospitalizaciju a ne za mene laika, mada lekari uvek kazu da je takvom pacijentu mesto kuci, u svom okruzenju a sto ja oboleh i pokidah decu to nista................. :cry:

Toliko ljudi, da odgovorim svima koji me na PP pitaju kako sam i sta radim.Dobro je borimo se dalje do konacnog obracuna.
Odgovori