prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Veco,

moje saučešće!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Trgnite se ostali, ustanite i ponovo, ovo nije maraton nego trka na po sto metara zastoj pa opet.

Ostali kako ste, ja ove nedelje u daunu. :( :( :( :cry: :cry:

Duska gde si? :o
Evelina?
Kat?
Gde je bre ova Kajalena?

Mene je ove nedelje nesto stiglo svasta.Pisacu vam.
Laku noc i neka vas Bog cuva sve.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Bobo, nemoj tako. Ja se jos i pojavim s vremena na vreme.
Evidentno je da je forum zamro. Opet nema ni Severusa. Steta!

Mi smo bili nekoliko dana u Hrvatskoj, vidim da je i Vlada pala u nasem odsustvu.
Eh da,samo da vas obavestim da je hrana trenutno prvi puta za sve ove godine jeftinija nego kod nas! Nazdravlje! To se odnosi i na proizvode koji oni uvoze. Nikako mi nije jasno kako je to moguce! Oni cak imaju i visi porez od nas i opet su jeftiniji!

Tata je dobro. Ima jos ukupno 6 zracenja do kraja. Jede kasastu hranu i pije svaki dan Frezubin. Malo se je popravio. Prosto mi je fascinantno kako je oslabio 16 kg za te tri nedelje! Od 25 zracenja smanjeno je podrucje koje se zraci. Sada su i bolovi u grlu mnogo jaci. On je psihicki sada mnogo bolje. Naravno, napale su ga gljivice (Candida), ali valjda ce se sve to srediti kada zavrsi.

Ja sutra idem na ultrazvuk abdomena i male karlice, u ponedeljak vadim krv za KKS, biohemiju, tumor markere, reuma faktore, u utorak kod prof.koji me je operisao i u sledeci petak je moja prva kontrola na Onkoloskom. Danas pijem 4 litre Fortransa kao pripremu za sutrasnji uz. Bljak!

Eto toliko od mene!
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

evo mene

Post od kat0404 »

Drage moje,
Evo mene da se javim.
Prvo Bob da ti se zahvalim na pomoci oko pp.zasada funkcionose.
Ja sam ozbiljno dobila jaku prehladu,povisenu temperaturu,suvi kasalj itd.
Dosla sam da pomognem cerci koja je jedva dosla na red i moja misija je na pocetku dozivela kolaps.Sada je cesto pitanje jel tasta upotrebljiva?
Ovoga puta mi nije pomogao ni moj hvaljeni Immune Renew(8 vrsta gljiva),ni Ekomer.
Vidim, da se na forumu na top listi, opet pojavio flavin.Kada se vratim pokusacu da nabavim i to probam.
Ovih dana me zestoko prati moj potpis.
Eveli drago mi je za tatu i zelim da lako prebrodis sve pretrage.
Volite se ljudi i cuvajte se :D
ko otrpi do kraja, spasice se
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Alo zenske 'de ste?!

Moj dragi suprug "fasovao" pseudomonas bakteriju pa sam ovih dana to jurila po netu.Moguce i od razbijanja kamena pa malo iritacija ovo-ono...

Posle dva meseca jurnjave oko moje stitne zlezde i rezultata krvi jer u ovoj selendri gde zivim sve se zakazuje i ceka dok ne obolis totalno. :roll:

Stitna zlezda mi je nehomogena uvecana,bez nodusa (sto je zasad najbitnije) hormoni u granicama normale i gvozdje verovali ili ne sa 2.2 na 18.6.CVEKLA......ljudi :lol:

Dali mi lekari Tot-hemu to su one odvrrraaatne staklene ampule od kojih ne mogu da jedem nista, kao da sam kamen progutala.Mucnine u zelucu nenormalne.Kazem to doktorki ona mi prepise neki Ferum lek sto se zvace.
Fuj kao korodirana cokolada, fuuuuj. :cry:

Nema mi druge pomolim se da mi Bog neki lek da iz prirode i opalim po cvekli. 8)

Eto da znate za gvozdje.Kakve tablete i ampule pa ovo nece ni moje kuce da pije, vidim nece dusa.

Kat jel ti bolje?

Ja nemadoh snage da postim a ti?!
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

Post od kat0404 »

Bob draga,hvala na pitanju bolje mi je.Daleko sam od top forme,ali cu valjda izgurati misiju i ja to znam ,nista bez Bozije pomoci.
Ja postim vec godinama.Pocela sam u jednoj velikoj muci i to korak po korak.Prvo petak ,pa po nedelju-dve u vecim postovima ,dok to nije uslo u sastavni deo mog bica.Sada postim i ne razmisljam.
Preporucila bih ti ,draga Bob, jednu knjigu ,koju nosim na sva moja putovanja:HRISCANIN U SAVREMENOM SVETU od Djordja Janica.Ne znam nista o autoru,ali je knjiga odlicna.Izdanje je 1998g.,nazalost ne znam gde moze da se nabavi.Ja sam je dobila na poklon od mog svestenika,duhovnog oca.
Eto tolio,Bob mozda mi uspeju poruke preko pp,pa cu ti pisati.Drzite se drage moje,zivot je u vecnosti. :lol:
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Nevezano za temu...

Meni nijedna od zenica (pogotovo one iz unutrasnjosti, koje dolaze sanitetskim kolima na hemoterapiju) na IORS ne veruje da ja uvek cekam satima po domu zdravlja - najnoviji primer je od pre neki dan, kad sam dosla sa bolovima i temperaturom, i kad su me sestre 'ladno ostavile da cucim u hodniku.

Sutradan sam sa pet hiljada penzionera cekala da vadim krv, na moju molbu upucenu sestri da sam na hemoterapiji i da mi je tesko da cekam, sestra je pitala - a sto ti ne dodje patronaza na kucu?, ostavila me da cekam skoro pola sata (da ne gresim dusu, inace bih cekala i sat), a onda me je jedan podivljali penzioner zakucao na pult (zasto idem preko reda?).

Naivno sam pokusala da odradim da mi 'patronaza dodje na kucu' i saznala sledece - posto moja opstina ima 3 doma zdravlja, u onom sto je najdalje od moje kuce mi je lekar opste prakse (nije bilo mesta u ovom sto mi je pred kucom), ginekolog (koji mi i daje sve upute) mi je u drugom domu zdravlja (opet - nije bilo mesta u onom prvom), a patronazna sluzba je u - trecem!!

Znaci, odem kod ginekologa, on da uput (jedan dom zdravlja), onda odem kod lekara opste prakse da on da nalog (drugi dom zdravlja) i onda sve to nosim u patronaznu sluzbu (treci dom zdravlja!!).

...mislim da su me posle petnaestak minuta ludackog smeha nekako odvukli od saltera...
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Eto malo i mog iskustva.

Kada sam dosla prvi puta da vadim krv zbog kontrole, izmedju dve hemo terapije, pitala sam sestru da li mogu da dolazim poslednja, da nebih bila blizu svih onih smrcavih ljudi. Posto se za kontrole vadi krv iz prsta, a i deci se najcesce vadi krv iz prsta, nebi bilo pozeljno da se predugo zadrzavam u njihovoj blizini. Naravno, one su se slozile da bi to bilo najbolje za mene. I tako ja nikada nisam cekala!

Lekarka opste prakse kaze da postoji nesto sto se zove "hitan i poseban slucaj". Predas knjizicu, virnes u ordinaciju, zamolis....Znaci, izgleda da sve zavisi od humanosti! Humanost bezbrojnih penzionera ne zelim da komentarisem. Izgleda da ljudi sa godinama postaju strasno egoisticni. Kada ih vidim onako matore, 90% su svi zivahni, caskaju. Zale se na holesterol, gasove, losu probavu, gastritis, secer im 8..... A ja imam RAK!

Na isti nacin sam dolazila i kod ginekologa do uputa za svaku hospitalizaciju. Zamolim sestru i ona sve obavi. Ja ni ne ulazim kod lekara!
Doduse, svako ko zeli da vidi moze da zakljuci od cega bolujemo.

Ma, ljudi bas umeju da budu odvratni!

E sad se pitam sta sam u stvari htela? Ah da, treba biti malo drzak, treba pitati i ne obazirati se na bezobrazne komentare.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Oldi draga,

nista ne pises kako ti ide? Imas li neke simptome?

Ja postajem ocajna jer me i dalje bole zglobovi, a bogami i misici. Sledeci petak imam prvu kontrolu na IORS-u.

U cetvrtak sam radila ultra zvuk abdomena i male karlice, sutra vadim krv (KKS, biohemija, tumor markeri i razni reuma faktori zbog ovih bolova), u utorak idem kod ginekologa koji me je operisao da i od njega dobijem papir i nakon toga kod svoje nadrndane lekarke na IORS-u. Napisala sam nekoliko pitanja i nadam se da ce mi odgovoriti barem na jedno. Ako budem imala srece mozda i na dva.

pozz
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

evelina, draga moja,

Drzim ti palceve za kontrolu!! Kad god vidim tvoju doktorku na IORS, nesvesno dizem ruke u gard - par puta me je tako nakrpila da se plasim da ce jos i da me bije, :) , mada je u poslednje vreme nesto jako fina prema meni (pa i mora da bude, kad joj u proseku svakog meseca lezim na odeljenju desetak dana, :), dodjem joj vec kao clan familije, :))

Sto se tice vadjenja krvi, obicno vadim iz prsta i to privatno (200 dinara u komsiluku, za 15 minuta gotovo, ne treba mi uput, a mogu i popodne to da uradim), ali ovaj put mi je trebala kompletna biohemija + urinokultura (3000-4000 ako se radi privatno), pa sam mislila da malo ustedim i da uradim u domu zdravlja.

Inace, 11 godina imam sifru obolelih od raka u knjizici, i NIKAD nisu hteli u domu zdravlja da me puste preko reda (kazu - takva je politika kuce, jedino ako na uputu lekar napise 'hitno!', pa ako nacelnik to odobri, etc - izem ti ja takvu 'politiku' i 'politicare'), dok je npr. u bolnicama sasvim drugi slucaj - uvek i svuda sam imala prioritet.

Eh, da....mene je vec sramota, jer nijedan od opisanih simptoma jos uvek nemam (posle cetvrte terapije)!!! Patim od raznih drugih stvari koje su, vecinom, posledica pada imuniteta (secas se, pisala sam o tome - herpes zoster, zubi, sada ova temperatura, bolovi od limfociste, tj. tumora), ali ono na sta se svi zale - NEMAM!!

Da mi kosa nije opala, mislila bih da ova hemoterapija ne deluje na mene, :D ...
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Evelina sta bese sa rezultatima, brinem. :cry:
Ne pises kako ti je tata?
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Bobo,

moji rezultati su ti na temi "Karcinom jajnika - imunohistohemijski profil". Upravo sam postavila i pitanja Severusu.

Tata sutra ide na 35-to zracenje. Ako Bog da - to bi bio kraj. Ljudi moji kakvo je to mucenje!? Ne mozete da zamislite taj uzas! Kako vreme odmice vise ne moze ni vodu da proguta normalno. Izasli su mu i plikovi u usnoj supljini pa je i jelo i pice - nemoguca misija.

Javljam se u petak!. Malo sam nervozna!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Alo Evelina...........??????
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Daaa, nesto si tela? :wink:
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

Post od kat0404 »

Draga Eveli,
Kako je tata?Jel izasao iz bolnice?
Moj muz treba da ide na dogovor sa doktorom ,sta dalje?
Ja bih gurala neku alternativu,ali on uzima samo ekomer.Nema Kajalene da se javi da vidim kako je njena mama,ona je izgleda isla na alternativne metode.Ustvari ne znam,jer nisam sve redovno pratila.
Eveli,kako si zadovoljna sa cordicepsom?Pitaj doktora,kada ides na kontrolu,da li mozes da ides na vezbe,to bi ti sigurno pomoglo za zglobove.Ja sada imam problema sa zglobom desne sake,izgleda da sam istegla neku tetivu.Meni su na merenju gustine kostiju,nasli graninu vrednost za osteoporozu.Pila sam ,ali neredovno kalcijum i ne znam da li se proces zaustavio.Ne moze covek ni da ide stalno na kontrole i to zamara.
Eto tako,zelim Eveli sve najbolje,vidim da su rezultati odlicni.
Oldi draga i tebi zelim sto pre zavrsetak terapija,coveku je onda lakse i kako su klinci?
Svako dobro :lol:
Odgovori