Nazalost,ponovo ja

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

MojaMama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2008 4:07 pm

Nazalost,ponovo ja

Post od MojaMama »

Moja majka je isla pre 2 meseca na ultra-zvuk...Nisu nasli nista sto bi moglo njoj da skodi...Treba sada da ide na pregled i doktor joj je rekao da ide na ultra zvuk i da sve kompletno uradi..Na desnoj pazusnoj jami(koju je operisala pre 9 meseci,bila je jedna maligna od 13 i nisu joj dali nikakwu terapiju,samo uz pracenje),su joj pronasli opet neke zlezde...Ali nazolst nasli su joj na desnom reznju jetre nesto od 22mm...Koliko to moze biti lose i ima li razloga za brigu??
MojaMama
Novi član
Novi član

Post od MojaMama »

Bio sam sa mamom kod dr. Janka Pralice i rekao je da se uradi skener...Ako se na skeneru pokaze isto kao i na ultra-zvuku rekao je da ce najverovatnije biti operacija desnog reznja jetre,samo da se to odstrani...Mama je trebala sutra da ide na skener u Sabac,ali se bas danas pokvario :cry: :cry: ...Da li mi mozete naci neku privatnu kliniku u Sapcu i okolini sa skenerom?Hvala unapred :cry: :cry:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Pozovite informacije u Sapcu i pitajte za brojeve telefona dijagnostichkih i rendgen ordinacija!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
MojaMama
Novi član
Novi član

Post od MojaMama »

Mama je bila na skeneru..Videli su joj na jetri i u desnom i u lewom reznju nesto od 30 mm...Znaci da se ipak to siri :cry: ..Kakve su sanse da se to odsrani operativnim putem??
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Jako mi je zao tvoje mame, kroz slicnu situaciju i ja prolazim za svojom!
Ali na to pitanje tesko da ti neko moze odgovoriti preko foruma, bez snimka skenera, i druguh odgovarajucih nalaza. Najbolje da to pitate hirurga koji vodi tvoju mamu!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Nesto? A shta je to neshto?

Morate znati shta je tachno nadjeno, ako hirurzi nece da komuniciraju uhvatite ih sa gushu i to je to!

Ako nema struchnjaka u Sapcu prebacite se negde gde ih ima!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
MojaMama
Novi član
Novi član

Post od MojaMama »

Majka je razgowarala sa doktorom Jankom Pralicom..Rekao joj je da najverovatnije je nece operisati neko joj dati hemoterapiju :( ...Mnogo se plasi da ne pocne da joj opada kosa...Sad cu vam opisati njenu istoriju...Pre 7 godina operisala je melanom ispod dojke i nije primala nikakwu terapiju,pre 9 meseci operisala je linfe na desnoj pazusnoj jami...Evo sad opet nesto sa jetrom...Mama nece da mi da nalaze pa da vam kazem sta to ona ima na jetri,jer izgleda nema mnogo poverenja u internet...To je njena sudbina...Nadam se da ce biti sve u redu sa njom...Valjda ce dati BOG!!!
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Opadanje kose jesto veliki udarac na psihu bolesnika,pogotovo dama ali veruj mi da i to prodje. Bitno je zapoceti lecenje i postici bilo kakav napredak,kose ce biti ako bude zdravlja. Pokusaj da nagovoris mamu da svoje probleme sa zdravljem podeli sa tobom,bice lakse, i tebi i njoj. Pozdrav.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Ne brini, kosa ce porasti posle hemioterapije, sada je najbitnije da tvoja mama bude dobro!
Samo hrabro napred!
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Da i ja malo tupim (pre prve jutarnje kafe) - za vreme hemoterapije imala sam CETIRI perike, ne jednu, :)

I, sve su bile bolesno RAZLICITE, ;) - osvezenje za brak, ;)

Hocu da kazem, pokusajte da u svem ovom nasem kosmaru nadjete nesto dobro, zanimljivo, pozitivno (znam da zvuci bizarno, ali shvatate sta mislim).

Jos nesto vrlo vazno - neka joj se desavaju samo lepe stvari - udaljite smorove i negativce, obradujte je sitnicama, ne pricajte joj o problemima, potrudite se da se dotera dok prima hemoterapiju (ne mislim da lezi nasminkana u bolnickom krevetu, nego da je sredjena tokom celog tog perioda), videcete - mnogo znaci!!

Pozdrav i sve najbolje (odo' na tu kafu!)
MojaMama
Novi član
Novi član

Post od MojaMama »

Hvala vam mnogo..Ovo mi mnogo znaci..Pa,i u ovim trenutcima pokusavam da je nasmejem,iako je ona tuzna..Ispricam joj po neki vic,pustim joj malo nove muzike,ispricam neku anegdotu i tako...E sad..Koliko od prilike kosta perika???
MojaMama
Novi član
Novi član

Post od MojaMama »

E,da ...Ovo sam zaboravio da kazem...Ako neko moze da mi posalje na pm ili na temu ko je i kakwa iskustwa imao sa hemoterapijom..Nesto mi knjiga "Kako sam pobedila rak"(ima je i u el.izadnju)i ne uliva mnogo poverenja...Posebno sto se tice hemoterapije...Hvala unapred :wink:
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Za perike, uf....sta da ti kazem?

Cene se krecu od 2 200 din (kod Kineza) pa do 70 000 din (vestacke), a prirodne su daleko skuplje (licno, malo sam bila sujeverna po pitanju tzv. prirodnih - ko zna od kakvih je bolesti taj neko bolovao, kakve kletve imao na sebi, itd).

Ako hoces kvalitetne i (relativno) jeftine perike, poslacu ti na PP adrese dve prodavnice (da ne bude da ih javno reklamiram).

Sto se tice iskustava sa hemoterapijom, tu ti ne mogu mnogo pomoci - uvek me je bilo sramota kako nemam posledice koje su sve moje cimerke imale (cak sam pitala doktorku da li ta hemoterapija uopste deluje na mene, jer mi nije nista, ;)!!).

Sve najbolje i drzite se!!!
MojaMama
Novi član
Novi član

Post od MojaMama »

Valjda ce biti sve u redu...neka mi napise neko kakwe je simpotme imao kad je primao hemoterapiju,i da li je tacno swe sto je napisano u knjizi "Kako sam pobedila rak"??
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Uf uf, prichate o opadanju kose a terapija josh nije ni pochela!

Opadanje kose ce se desiti sao u sluchaju veoma jake i agresivnee hemoterapije, sve je vrlo individualno! Nemojte trchati pred rudu i kupovati perike, pobogu!

Gubitak kose - svi lekovi koji se koriste tokom hemoterapije ne izazivaju gubitak kose, kod nekih vlasi postaju samo tanje, što može da primeti samo doticna osoba. Ipak opadanje kose može da bude veoma izraženo ali je uglavnom privremeno a kosa ponovo izraste na mestima gde je opala po završetku terapije. Opadanje kose (cesto i drugih dlaka na telu), se ne javlja odmah, mnogo je cešce posle nekoliko tretmana. Kada se pojavi može biti ili postepeno ili opada u pramenovima, a kosa koja preostane je bez sjaja i suva.

Pomaže da: koristite blage šampone, meke cetke za cešljanje, kad god je moguce ne koristite fen, nemojte farbati kosu, fenirati je. Ošišajte se na kratko, tako ce vam kosa izgledati punije i i lakše ce te je održavati kada se pojavi njeno proredivanje.
Odgovori