Molim za iskustva u borbi protiv malignog melanoma(metastaze
Molim za iskustva u borbi protiv malignog melanoma(metastaze
Dragi forumasi,
javlja Vam se jedna vrlo zabrinuta unuka.Naime mom deki je ustanovljen maligni melanom Clark V,Breslow III, sa metastazama na preponama,plucima...Moj deka ima 73 godine,melanom je otklonjen na Radioloskom u Beogradu.Terapiju mu nikakvu nisu prepisali i smatraju tako reci da je nepotrebna posto je bolest metastazirala.
Poceo je da pije neku bljust sa medom,kazu uz to se ne sme nista drugo koristiti.Ali ja bih Vas molila za bilo kakva iskustva da razmenite samnom.Znam da je bolest teska ali ipak ako ima malo nade da mu bar malo produzim zivot molim Vas sve dobre ljude da razmenimo iskustva.
Ja zivim u inostranstvu i ogorcena sam na to sto on nece primati ni hemoterapiju niti bilo kakvu terapiju,posto se ovde pacijenti ne otpisuju tako lako.Pri tome moram da dodam da ja otkad znam za sebe ,a imam 33 godine,moj deka je uvek pazio na svoju ishranu i koristio je uvek neke dodatke od multivitamina,omega3,ginko,aloja,i jos mnogih kojima se imena ne secam ali su bili i anti oksidanti,a ipak je mom deki ustanovljen malignitet!
Molim Vas da mi javite kakvo god iskustvo imate i koje ste lekove i terapije koristili.Jos moram da kazem da su sestre na Radioloskom preporucile mojoj majci da mu nabavimo teodoxin,graviolu ili neki ruski lek na s pocinje zaboravila sam mu naziv.
javlja Vam se jedna vrlo zabrinuta unuka.Naime mom deki je ustanovljen maligni melanom Clark V,Breslow III, sa metastazama na preponama,plucima...Moj deka ima 73 godine,melanom je otklonjen na Radioloskom u Beogradu.Terapiju mu nikakvu nisu prepisali i smatraju tako reci da je nepotrebna posto je bolest metastazirala.
Poceo je da pije neku bljust sa medom,kazu uz to se ne sme nista drugo koristiti.Ali ja bih Vas molila za bilo kakva iskustva da razmenite samnom.Znam da je bolest teska ali ipak ako ima malo nade da mu bar malo produzim zivot molim Vas sve dobre ljude da razmenimo iskustva.
Ja zivim u inostranstvu i ogorcena sam na to sto on nece primati ni hemoterapiju niti bilo kakvu terapiju,posto se ovde pacijenti ne otpisuju tako lako.Pri tome moram da dodam da ja otkad znam za sebe ,a imam 33 godine,moj deka je uvek pazio na svoju ishranu i koristio je uvek neke dodatke od multivitamina,omega3,ginko,aloja,i jos mnogih kojima se imena ne secam ali su bili i anti oksidanti,a ipak je mom deki ustanovljen malignitet!
Molim Vas da mi javite kakvo god iskustvo imate i koje ste lekove i terapije koristili.Jos moram da kazem da su sestre na Radioloskom preporucile mojoj majci da mu nabavimo teodoxin,graviolu ili neki ruski lek na s pocinje zaboravila sam mu naziv.
Re: Molim za iskustva u borbi protiv malignog melanoma(metastaze
Žao mi je tvog deke zaista, i nadam se da će mu biti bolje. Ali ono što moraš da znaš, je da generalno posle 65 godina starosti pacijenti se ne leče hemio i zračnom terapijom. To je neki opšti stav onkologa, smatram da to nikako nije u redu, ali džaba moje mišljenje. Tebi i deki želim svu sreću!adrijanap napisao:Dragi forumasi,
od kud to da ne ljece starije od 65 sa kemoterapijom i zracenjem? moja mama ( 70 godina) je bila na 4 kemoterapije a njene prijateljice koje su starije od nje neke idu i na 70-o
zelim ti sve najbolje i saljem puno vibri ozdravilica tvome djedi
hvala Vam puno na lepim zeljama.
Trazim savete i iskustva sa drugim ljudima,kako god mogu da mu pomognem.
On se oseca jako dobro ,ne zali se uopste ni na sta.Koristi neku bljust sa medom,navodno pomogla je mnogima.Nazalost nisam uspela o njoj mnogo da pronadjem u smislu iskustva kod drugih bolesnika.kad popije tu prvu turu a to ce biti 22.11. idemo na kontrolu krvi pa da vidimo da li ima nekih promena.
Ja sam ogorcena,posto ni jedan dr. nije rekao sta da radimo,da li da menja ishranu,koja je sledeca procedura,bas nista sem da mu nece raditi hemoterapiju iz razloga sto je njegov organizam slab(to je sve sto je dr rekao).
Ja zivim u Nemackoj i koliko sam se ovde raspitala ni jedan dr ga ne bi pustio kuci vec bi bio hospitalizovan.
On se oseca jako dobro ,ne zali se uopste ni na sta.Koristi neku bljust sa medom,navodno pomogla je mnogima.Nazalost nisam uspela o njoj mnogo da pronadjem u smislu iskustva kod drugih bolesnika.kad popije tu prvu turu a to ce biti 22.11. idemo na kontrolu krvi pa da vidimo da li ima nekih promena.
Ja sam ogorcena,posto ni jedan dr. nije rekao sta da radimo,da li da menja ishranu,koja je sledeca procedura,bas nista sem da mu nece raditi hemoterapiju iz razloga sto je njegov organizam slab(to je sve sto je dr rekao).
Ja zivim u Nemackoj i koliko sam se ovde raspitala ni jedan dr ga ne bi pustio kuci vec bi bio hospitalizovan.
To je neki generalni stav lekara, što opet mnogo zavisi od stanja organizma. I moj svekar je u 78. god. primio 4 ciklusa hemo, ali je on bio veoma vitalan za svoje godine. Dok recimo majku moje hajbolje prijateljice nisu hteli da leče, a imala je 68 godina. Smatrali su da da ne bi dobro podnela terapiju zbog relativno lošeg opšteg stanja organizma. I tada su nam rekli da je opšti stav da se posle 65. godine ne leče.Fortuna43 napisao:od kud to da ne ljece starije od 65 sa kemoterapijom i zracenjem? moja mama ( 70 godina) je bila na 4 kemoterapije a njene prijateljice koje su starije od nje neke idu i na 70-o
I to sam još par puta čula, dok se moj otac lečio.
Da li postoji neka mogućnost da deku dovedeš kod tebe u Nemačku na lečenje, a da troškovi idu preko tvog osiguranja? I u svetu i kod nas se koriste isti protokoli, ali eto bar bi mu u Nemačkoj dali šansu za lečenje. Probaj tako. Ili da ti bar on pošalje nalaze pa da ti kontaktiraš sa nekim lekarom tamo. Probaj sve.adrijanap napisao:hvala Vam puno na lepim zeljama.
adrijanap napisao:Dragi forumasi,
Poštovana Adrijana verujte da neke stvari nisu ni do lekara niti do sestara pa ni do (verujem) direktora zdravstvene ustanove već do samog zdravstvenog sistema i tzv. protokola koji se poštuju takvi kakvi su.
Vaš deka ima uznapredovali oblik melanoma kod kojih je primena hemioterapeutika vrlo minimalno od pomoći. A obzirom da svaki takav lek ima niz neželjenih dejstava (i kada bi se na klackalicu stavilo korist- šteta), u ovom slučaju je odlučeno da se ne daje terapija. Mislim da to nema veze sa tim da su lekari odustali od njega ili da ih ne zanima osoba starija od neke određene dobi već se gleda šta je bolje za pasijenta za preostali vremenski period. Ja ipak mislim da je taj vremenski period (a niko ne zna koliko je to) bolje da provede bez mučnina, povraćanja, zatvora, dijareje, opadanja kose, krvne slike i svih ostalih propratnih tegova koje su različite od pacijenta do pacijenta. Kao i stresa koje donosi boravak u bolnici i sa drugim onkološkim pacijentima. Da se radi o pacijentu kod kojeg bi terapija imala svrhe, onda naravno da neželjena dejstva manje padaju u oči, ali kada se radi o Clark V,Breslow III i metastazama van primarnog mesta onda je to druga priča. Izvinite ako zvučim grubo ali prosto ne postoji lep način da se ovako nešto objasni.
Što se tiče drugih zemalja, to ne bih znala da kažem ali se ni tamo melanom Clark V,Breslow III ne može izlečiti niti usporiti napredovanje.
Pozdrav...
Sto se dekinog lecenja ovde kod mene u Nemackoj tice,nema nikakve sanse.Mora on da ima posebno zdravstveno osiguranje tj privatno,koje mnogo kosta.Sve to ni ja ne mogu da mu priustim zbog cele finansijske krize koja je ovde zavladala.
Zato molim sve koji imaju bilo kakva iskustva sa nekim lekovima ili preparatima da mi daju savet.
Dosta sam po forumima i ovde i po drugim zemljama,tako da razmenjujem iskustva.Veoma je vazno da mu se imun sistem sto vise ojaca,ishranu smo promenili,prosledila sam mu spisak sveta sto nesme(od mleka ,secera itd).
Ima dosta primera gde su se ljudi izlecili sa B17 vitaminom ili kosticama od kajsije ali je potrebno nabaviti one sa gorkim bademom,a dobila sam informaciju da takvih u srbiji nema.
Znam da je ovo bolest kojoj takoreci nema leka,ali se ipak ne predajem i spremna sam da probamo sve i da on jos malo uziva u zivotu,posto je on jedan veliki opstimista i pozitivac.
Zato molim sve koji imaju bilo kakva iskustva sa nekim lekovima ili preparatima da mi daju savet.
Dosta sam po forumima i ovde i po drugim zemljama,tako da razmenjujem iskustva.Veoma je vazno da mu se imun sistem sto vise ojaca,ishranu smo promenili,prosledila sam mu spisak sveta sto nesme(od mleka ,secera itd).
Ima dosta primera gde su se ljudi izlecili sa B17 vitaminom ili kosticama od kajsije ali je potrebno nabaviti one sa gorkim bademom,a dobila sam informaciju da takvih u srbiji nema.
Znam da je ovo bolest kojoj takoreci nema leka,ali se ipak ne predajem i spremna sam da probamo sve i da on jos malo uziva u zivotu,posto je on jedan veliki opstimista i pozitivac.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nema leka za melanom sa udaljenim metastazama.
Stavovi o lecenju se generalno razlikuju od zemlje do zemlje - ameri zrace, u evropi se ne zraci... Ali se na ujednacavanju protokola radi. U principu se sada protokoli o stadiranju i lecenju maligniteta revidiraju na 6 meseci.
Sto se tice granice za lecenje... Samo ameri imaju preporuke o tome sta je gornja granica za razmatranje radikalnog lecenja (i to uglavnom za operacije) i ta je granica generalno, kod njih, 85 godina i nije obavezujuca vec vise orijentaciona.
Ovo se ne operise. Hemioterapija deluje kod otprilike 20% ljudi sa melanomom i to slabo. Da se, ako moze, pa sta bude. Imunoterapija nije pokazala narocite prednosti; braf inhibitori, iako se od njih puno ocekivalo, nisu pokazali ocekivanu uspesnost. Na par klinika sprovode se komplikovane eksperimentalne procedure... Ali iako neki opisuju i do 40% izlecenja, ti rezultati su krajnje diskutabilni sa metodoloskog stanovista, koliko sam ja imao uvida u to.
Kod starijih ljudi ta bolest nesto sporije napreduje no u mladih, ali sve u svemu prognoza nije neka. U zivotu sam video dvoje pacijenata koji su sa melanomom prevukli vise od 10 godina. Melanom je generalno izleciv dok ne probije granicu epitela, cim je dublje, to vise nije u domenu medicine no lutrije, mesecevih mena, horoskopa, bozjeg providjenja i slicnih, pouzdanih, pokazatelja.
Ako imate uslova priustite svom rodjaku lep zivot, koliko mozete. Ne bacajte pare na gluposti, ne opterecujte ga pricom o bolesti, ne forsirajte ga pricom o lecenju.
Sto se srpske medicine tice... Pa... To je duga i komplikovana prica, ali u vasem slucaju ni Nemci ne bi mogli bog zna sta vise uraditi.
Kljuc je nega. Usmerite svoja razmisljanja, ako vec to zelite, u dva pravca - kako coveku obezbediti ugodan zivot dok jos nema tegoba i kako obezbediti negu i cestit, da nekazem podnosljiv, zivot kada tegobe pocnu.
Stavovi o lecenju se generalno razlikuju od zemlje do zemlje - ameri zrace, u evropi se ne zraci... Ali se na ujednacavanju protokola radi. U principu se sada protokoli o stadiranju i lecenju maligniteta revidiraju na 6 meseci.
Sto se tice granice za lecenje... Samo ameri imaju preporuke o tome sta je gornja granica za razmatranje radikalnog lecenja (i to uglavnom za operacije) i ta je granica generalno, kod njih, 85 godina i nije obavezujuca vec vise orijentaciona.
Ovo se ne operise. Hemioterapija deluje kod otprilike 20% ljudi sa melanomom i to slabo. Da se, ako moze, pa sta bude. Imunoterapija nije pokazala narocite prednosti; braf inhibitori, iako se od njih puno ocekivalo, nisu pokazali ocekivanu uspesnost. Na par klinika sprovode se komplikovane eksperimentalne procedure... Ali iako neki opisuju i do 40% izlecenja, ti rezultati su krajnje diskutabilni sa metodoloskog stanovista, koliko sam ja imao uvida u to.
Kod starijih ljudi ta bolest nesto sporije napreduje no u mladih, ali sve u svemu prognoza nije neka. U zivotu sam video dvoje pacijenata koji su sa melanomom prevukli vise od 10 godina. Melanom je generalno izleciv dok ne probije granicu epitela, cim je dublje, to vise nije u domenu medicine no lutrije, mesecevih mena, horoskopa, bozjeg providjenja i slicnih, pouzdanih, pokazatelja.
Ako imate uslova priustite svom rodjaku lep zivot, koliko mozete. Ne bacajte pare na gluposti, ne opterecujte ga pricom o bolesti, ne forsirajte ga pricom o lecenju.
Sto se srpske medicine tice... Pa... To je duga i komplikovana prica, ali u vasem slucaju ni Nemci ne bi mogli bog zna sta vise uraditi.
Kljuc je nega. Usmerite svoja razmisljanja, ako vec to zelite, u dva pravca - kako coveku obezbediti ugodan zivot dok jos nema tegoba i kako obezbediti negu i cestit, da nekazem podnosljiv, zivot kada tegobe pocnu.
postovani sasasa,
hvala puno na odgovoru.Mi upravo to i radimo,trudimo se svi,bar oni koji su uz njega a i ja iz inostranstva,da on bude srecan i da mu nista ne nedostaje.upravo smo malopre razgovarali,jako je pozitivan,to mi je jako drago.na zalost ima problema sa nogama,noge ga bole,tesko se krece.ja sam spominjala da je njemu odlozena operacija ugradnja bajpasa kojom bi bio otklonjen problem njegovih nogu.nazalost zbog melanoma ne mogu da mu ugrade bajpas.
mi mu sada jacamo imuni sistem vitaminom b17 tj kosticama kajsije,ishranu je on odavno promenio,poceo je i da pije sokove po Brojsovim receptima.
Svi se nadamo samo najboljem,znamo da cuda ne postoje,ali nista nije neizlecivo,mnogi su se izlecili.smatram da pozitivno razmisljanje deluje mnogo na jednu bolest.I najvise od svega volela bi da i on kao ta dva pacijenta koje ste znali,prozivi jos 10 godina.
posle mnogih studija koje sam procitala,sad mi je i drago sto ne prima hemioterapiju.dacemo sve od sebe da se izborimo koliko toliko sa ovom mukom bolescu.
pozdrav
hvala puno na odgovoru.Mi upravo to i radimo,trudimo se svi,bar oni koji su uz njega a i ja iz inostranstva,da on bude srecan i da mu nista ne nedostaje.upravo smo malopre razgovarali,jako je pozitivan,to mi je jako drago.na zalost ima problema sa nogama,noge ga bole,tesko se krece.ja sam spominjala da je njemu odlozena operacija ugradnja bajpasa kojom bi bio otklonjen problem njegovih nogu.nazalost zbog melanoma ne mogu da mu ugrade bajpas.
mi mu sada jacamo imuni sistem vitaminom b17 tj kosticama kajsije,ishranu je on odavno promenio,poceo je i da pije sokove po Brojsovim receptima.
Svi se nadamo samo najboljem,znamo da cuda ne postoje,ali nista nije neizlecivo,mnogi su se izlecili.smatram da pozitivno razmisljanje deluje mnogo na jednu bolest.I najvise od svega volela bi da i on kao ta dva pacijenta koje ste znali,prozivi jos 10 godina.
posle mnogih studija koje sam procitala,sad mi je i drago sto ne prima hemioterapiju.dacemo sve od sebe da se izborimo koliko toliko sa ovom mukom bolescu.
pozdrav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Okt 22, 2012 1:16 am
Tvoj deka i ne treba da prima nikakve hemotarpije i bilo sta slicno jer ce stanje samo pogorsati.adrijanap napisao:Dragi forumasi,
Ja zivim u inostranstvu i ogorcena sam na to sto on nece primati ni hemoterapiju niti bilo kakvu terapiju,posto se ovde pacijenti ne otpisuju tako lako.
Pogledaj moj post u delu opstih sveta za kancer. Ono sto treba da uradi je da pocne pod hitno sa detoksifikacijom jetre i celog organizma, coffee enema itd (procitati one knjige sto sam neveo).
Zaustavljanje sirenja (metastaza) je moguce metodom Dr. Simoncinija - povecanje pH vrednosti organizma uz pomoc sode bikarbone do visokih vrednosti od preko 8 do 8,5 , ali se to mora raditi uz nadzor nekog lekara koji je upucen u to, jer je ova pH vrednost prilicno opasna na duze staze.
Obavezno procitati knjigu Dr. Kelly, i krenuti sa njegovim programom uzimanja enzima i svega navedog u knjizi. Iste mozes naruciti http://www.road-to-health.com/
Ukoliko je jetra jos relativno jaka i zdrava sto podrazumeva da bar polovina iste vrsi jos uvek funkciju, izlecenje je moguce ali NIKAKO trovanjem hemoterapijama.
Ovo su samo ukratko ideje koje ne bi bilo lose odmah poceti sprovoditi, naravno mnogo je kompleksinje nego sto zvuci u par recenica.
Sve najbolje i nemojte odustajati!
KO od doktora kod nas leci sodom i koja soda u sebi ne sadrzi aluminijum ,gde je kupiti /
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Okt 22, 2012 1:16 am
Nisam siguran da bilo ko uopste i zna bilo sta o koriscenju sode bikarbone kada je u pitanju konvencionalna medicina u Srbiji pa tu ne bih mogao da ti pomognem.Maj70 napisao:KO od doktora kod nas leci sodom i koja soda u sebi ne sadrzi aluminijum ,gde je kupiti /
Siguran sam da se u nekim specijalizovanim popularno nazvanim prodavnicama zdrave hrane moze naci soda bikarbona bez aluminijuma. Samo da napomenem da SB u svom prirodnom obliku ne sadrzi aluminijum i isti se dodaje obicno u prasak za pecivo koji mnogi mesaju sa sodom bikarbonom mada aluminijuma ima i u SB , ne znam iz kog razloga se dodaje.
Ukoliko mozete da nedjete lekara (recimo privatna klinika) kojem nije (preterano) ispran mozak konvencionalnom dogmom, sve sto treba da uradi je da prati stanje pH vrednosti u kriticnim dozama oko 8-8,5 i da naravno reaguje ukoliko dodje do nekih komplikacija i momentalno smanji pH vrednost.
Ono sto je bitno je da se kandida za koju Dr. Simoncini tvrdi da je prisutna u skoro 100% kancer slucajeva u velikom broju u samim kancerogenim celijama moze suzbiti pri ovako velikim pH vrednostima u roku od oko 4 dana, sto opet ne znaci da je kancer pobedjen za svega 4 dana vec se mora nastaviti sa odrzavanjem pH vrednosti 7-7,5 jer u tom razmaku kandida se jednostavno ne umnozava i ne siri.
Ovo je jedna skracena i uproscena verzija, svakako treba procitati knjigu ........
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm
Ova prokleta bolest mi je odnela oca. Dugo sam razmisljala sta bi se dogodilo da se nije podvrgnuo hemoterapiji i zracenju ( preventivno, jer su ogroman tumor, i dve metastaze odstranjeni operacijom ). Inace, ogroman tumor je bio oko 4-5 godina u njegovim plucima, za to vreme krvna slika mu je bila odlicna?! Tek "cackanjem", a narocito hemoterapijom je njegov organizam dokrajcen...Sodu bikarbonu bez aluminijuma je doneo moj stric iz Kanade, nazalost prekasno
Taj dan kada je stigao, moj otac je umro. Kada sam videla par meseci nalaze krvne slike stare 3-4 meseca pre njegove smrti, shvatih da su nalazi upucivali na recidiv koji NIKO od doktora nije "primetio"...pa ti posle veruj..malo je reci da im ne verujem.
Tako da, ako imate nekog u Americi, Kanadi, najjednostavnije je da tako narucite SB bez aluminijuma, cula sam da je dobra i srebrna voda ?!
Da li je moguce da je tako jednostavno? Ili je jednostavno samo ako se na vreme pocne lecenje??
I jos nesto...ko zna sta sve stavljaju u ove nase citostatike ( koji su u inostranstvu veoma skupi ), isto kao recimo u Pampers koji kupujemo kod nas, to nije ni P od pravog Pampersa...banalno poredjenje, ali mislim da je poruka jasna.
Zelim svima srecu u borbi protiv ove proklete bolesti!!

Tako da, ako imate nekog u Americi, Kanadi, najjednostavnije je da tako narucite SB bez aluminijuma, cula sam da je dobra i srebrna voda ?!
Da li je moguce da je tako jednostavno? Ili je jednostavno samo ako se na vreme pocne lecenje??
I jos nesto...ko zna sta sve stavljaju u ove nase citostatike ( koji su u inostranstvu veoma skupi ), isto kao recimo u Pampers koji kupujemo kod nas, to nije ni P od pravog Pampersa...banalno poredjenje, ali mislim da je poruka jasna.
Zelim svima srecu u borbi protiv ove proklete bolesti!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 03, 2011 8:09 pm
nemojte se ustrucavati da probate sve,naravno izuzev secernih vodica koje nazalost reklamiraju i na ovom forumu vredjajuci nam i ovo malo dostojanstva i inteligencije,za sta mislite da moze biti od pomoci..i nikada nemojte odustati.Zelim vam puno srece i snage,evo jedan link,mozda bude od korist,springer.com/article/10.1007%2Fs00105-012-2447-3?LI=trueadrijanap napisao:Sto se dekinog lecenja ovde kod mene u Nemackoj tice,nema nikakve sanse.Mora on da ima posebno zdravstveno osiguranje tj privatno,koje mnogo kosta.Sve to ni ja ne mogu da mu priustim zbog cele finansijske krize koja je ovde zavladala.
zivim svoj san